آشنایی با 5 فیسلیفت مشهور که در صنعت خودرو ماندگار شدند و نشان دادند که فیسلیفت هنوز زنده است
فیسلیفت دنا در غرفه ایران خودرو؛خوب،بد یا زشت؟
عصر خودرو- این که همان مدل قبلی است که چراغهایش عوض شده،مدل قبلی بهتر بود و ... این حرفها مجموعهای است که خیلیها درباره خودروهای فیسلیفت شده شنیدهاند. در نمایشگاه خودرو تهران که از امروز 26 بهمن شروع به کار کرده دنا پلاس توسط ایران خودرو به نمایش گذاشته شده که نسخهٔ فیسلیفت شده و بهبودیافته از دنای کنونی است.
Tuesday 14 February 2017 - 14:07:00
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از خبرآنلاین،فیس لیفت(Face Lift) در صنعت خودرو، به بازنگری و تغییر چهره یک مدل خودرو به منظور رفع ایراد، به روز آوری و یا زیباتر کردن چهره آن نسبت به حالت اولیهاش گفته میشود. این تغییرات میتواند بسیار کوچک و جزئی و یا بسیار بزرگ و کلی باشد. فیسلیفت مسئلهای رایج در میان همه خودروسازها در جهان است. شرکتهای بزرگ خودروسازی دو تا سه سال پس از آغاز تولید و عرضه یک محصول جدید اقدام به ایجاد تغییرات بر روی ظاهر خودرو میکنند و به این طریق خودرو با پلتفرم قبلی اما با ظاهری جدید روانه بازار میشود.
تولید فیس لیفتها طی مدت 10 سال به طول میانجامد و در این مدت شرکتهای خودروساز دو تا سه محصول با فیسلیفت جدید را به بازار عرضه میکنند، اما پس از گذشت 10 سال پلتفرم خودرو به طور کلی تغییر میکند و یک محصول جدید با نام جدید به بازار عرضه میشود. شاید در داخل کشور اما به خاطر اینکه فیسلیفت در بسیاری موارد به صورت بد صورت میگیرد خیلیها نسبت به آن علاقه نداشته باشند. در صنعت خودرو این مسئله هم بیسابقه نیست. مثلا همین چند وقت قبل با معرفی فورد موستانگ فیس لیفت نظرات انتقادی فراوانی به این خودرو و خصوصاً نمای جلوی آن وارد شده است.
نگاهی به دنا پلاس
دنا پلاس در غرفه ایران خودرو نتیجه هزینهی 50 میلیارد تومانی این شرکت است. در دنا پلاس، دوربین دید عقب، کیسههای هوای جانبی، چراغهای روشنایی روز نئون، طراحی جدید خطوط بدنه و اضافه شدن سانروف از جمله تغییرات صورت گرفته است. دنا پلاس از پیشرانهEF7 بهره میبرد که توانایی تولید قدرت 115 اسببخار را بر عهده دارد.
البته قبلاً و پیش از رونمایی رسمی، دنای جدید با نام دنا ELX شناخته میشد اما ایرانخودرو تصمیم گرفته است آنرا با نام دنا پلاس به بازار عرضه کند. همانطور که قبلاً هم مشخص شده بود، ایرانخودرو در فیسلیفت دنا بیشترین تغییرات را در بخش جانبی یعنی قسمتی که همواره به دلیل شباهت زیاد به سمند و سورن موردانتقاد بود انجام داده است بهگونهای که در طرفین خودرو با ایجاد یک خط مورب از گلگیر جلو تا گلگیر عقب، یک فرورفتگی بهموازات خط بالایی در قسمت پایینی درها و تغییر لچکی عقب سعی شده دنا از سمند متمایز شود.
اما در دیگر قسمتها نیز تغییراتی جزئی صورت گرفته است که ازجمله آنها میتوان به تغییر گرافی داخلی چراغهای عقب و استفاده از LEDهای زیباتر در آنها، تجهیز چراغهای جلو به دیلایت و راهنماهای LED، تغییر آینههای جانبی و مشکیرنگ شدن قسمت میانی جلوپنجره (زیر پلاک جلو) اشاره کرد؛ اما تغییرات عمدهٔ دیگر این خودرو در بخش تجهیزات آن صورت گرفته است زیرا ایرانخودرو دنا پلاس را به سانروف و ایربگهای جانبی مجهز کرده است که این دو مورد برای اولین بار است که در خودروهای داخلی ارائه میشوند. البته طبق اعلام ایرانخودرو در آیندهٔ نمونههای توربو و اتوماتیک دنا نیز تولید خواهند شد. گفته میشود گیربکس اتوماتیک دنا از نوع دوکلاچه یا DCT خواهد بود.
فیسلیفت؛خوب،بد،زشت
نتیجه فیسلیفت ممکن است خیلی وقتها خوب از کار در نیاید اما فیسلیفت هایی هم در دنیا وجود داشتهاند که نظر همه را به خود جلب کردهاند و در صنعت خودرو ماندگار شدهاند. بهتر است نگاهی به 5 نمونه از این فیسلیفتهای ماندگار بیندازیم.
نیسان GT-R 2017
فیس لیفت نیسان GT-R است در نمایشگاه خودروی نیویورک سال گذشته رونمایی شد. تغییرات صورت گرفته در خودرو کم اما بسیار مؤثر هستند. ورودیهای هوای جدید در دو سوی سپر قرار گرفته و جلوپنجرهی جدید نیز بر گیرایی خودرو افزوده است.
ب ام و سری 3 E46
زمانی ب ام و واقعاً فیس لیفت هایی را انجام میداد که با چشمان غیرمسلح نیز قابل شناسایی بود. نمونهی بارز این موضوع سری 3 E46 بود که دستهای از تغییرات از جمله چراغهای جلوی بزرگتر و گردتر و جلوپنجره کلیوی بهتری را دریافت کرد. نمونه پیش از فیس لیفت این خودرو در چشمان ما کاملاً از مد افتاده به نظر میرسد اما نمونهی فیس لیفت شده حتی امروز نیز تازه و زیبا به نظر میرسد.
جگوار XF
جگوار XF پیش از فیس لیفت خودروی زشتی نیست اما تغییرات صورت گرفته در رقیب سری 5 قابل توجه بودهاند. به لطف چراغهای جلوی نه چندان زیبای مدل قبل از فیس لیفت بهتر میتوان این تغییر را احساس کرد. چراغهای نرمتری در نمونهی فیس لیفت شده بکار رفت، این سبک طراحی از کانسپت C-XF جگوار الهام گرفته شدهاند.
پژو 306
همانند XF پیش از فیس لیفت، پژو 306 اصلی نیز خودروی جذابی بوده اما شاید چراغهای جلو و جلوپنجرهی آن متعلق به گذشته باشند. 306 فیس لیفت شده در بحث استایل بیشتر دنبالهروی 406 بوده و جلوپنجره، سپر و چراغهای جلوی جدیدی دارد.
بعداً فیس لیفت کوچک دیگری نیز روی این خودرو صورت گرفت اما در نهایت منجر به تولید مدلهای دیگری چون 306 GTI و توربو XSI شد.
مزدا MX-5 2.5
پس از فیس لیفت، نسل دوم مزدا MX-5 هنوز هم ظاهری جالبی داشت اما سپر و چراغهای جدید و برخی آپشن های جدید برای رینگها به همراه تغییرات جزئی داخل کابین خودرویی تازهتر را به وجود آوردند. نسل سوم این خودرو طراحی بهتری داشته اما نسخهی فیس لیفت نسل دوم نیز قطعاً در جهت صحیحی حرکت کرده است.
نسخه فیسلیفت شده دنا یا همان دناپلاس حال در دید افکار عمومی قرار گرفته و باید دید مردم نسبت به تغییرات صورت گرفته در آن نسبت به نسخه اصلی چه واکنشی با در نظر گرفتن قیمت عرضه در بازار داخلی دارند.
برچسب ها
نیسانجگوار لندروردناب ام وفیس لیفت