مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور:
95 درصد از تاکسیهای شهری دوگانه سوز هستند
عصر خودرو- مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانی شهری کشور گفت: در حال حاضر 318 هزار دستگاه تاکسی در کشور فعال هستند که 95 درصد از تاکسی های شهری دوگانه سوز هستند.
عصر خودرو- مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانی شهری کشور گفت: در حال حاضر 318 هزار دستگاه تاکسی در کشور فعال هستند که 95 درصد از تاکسی های شهری دوگانه سوز هستند.
به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از مرتضی ضامنی افزود: برای گاز سوز کردن خودروهای حمل و نقل عمومی با کاربری تاکسیهای اینترنتی، آژانسها، تاکسی تلفنی و سرویسهای مدارس، در راستای مصوبه دولت و هماهنگی های صورت گرفته این امکان فراهم شده است تا مالکان این ناوگان بتوانند با نام نویسی در سامانه وزارت نفت به صورت رایگان نسبت به دوگانه سوز کردن خودروی خود اقدام کنند.
وی افزود: ناوگان فعال تاکسیرانی با 318 هزار خودرو تاکسی در سطح کشور ارائه خدمت می کند که از این تعداد 76 هزار خودرو در شهر تهران فعال هستند و همچنین طبق مصوبه هیات وزیران، تاکسیهایی که به سن 10 سال رسیده باشند، مشمول فرسودگی هستند و در حال حاضر 192 هزار دستگاه تاکسی به سن فرسودگی رسیده که موفق شدیم 75 هزار و 670 تاکسی را نوسازی کنیم.
بیمه رانندگان تاکسی
ضامنی در مورد شرایط و چگونگی بیمه رانندگان تاکسی نیز گفت : از سال 1386 و در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها دولت 50 درصد از حق بیمه رانندگان را در قالب یارانه دولتی پرداخت می کند.
وی ادامه داد: اما مشکلی که در این بخش با آن مواجه هستیم این است که اطلاعات رانندگان از سال 1392 به بعد توسط سازمان تامین اجتماعی به روز نشده است و این سازمان تا کنون از قبول فهرست های جدید و به روز شده خودداری می کرد.
وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر به علت جمع آوری دستی اطلاعات مربوط به بیمه رانندگان تاکسی در سال های گذشته احتمال وجود خطا در آمارهایی که در اختیار آن سازمان (تامین اجتماعی) بود بالا است و در این خصوص پس از چندین سال پیگیری، با حمایت های مجموعه وزارت کشور، تامین اجتماعی پذیرفت تا فرایند به روز رسانی اطلاعات آغاز شود.
مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانی شهری کشور تصریح کرد: برای اجرایی شدن این موضوع از طریق سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اعلام آمادگی لازم به منظور برقراری، برخط ارتباط فی مابین سامانه های مرکزی اطلاعات رانندگان در آن سازمان با سامانه بیمه سازمان تامین اجتماعی اعلام شد تا از این طریق افرادی که در فهرست بیمه قرار دارند و راننده نیستند یا از حوزه حمل و نقل شهری خارج شده اند، حذف شوند تا امکان برقراری بیمه برای رانندگان فعال فراهم شود.
وی افزود: در بخش بیمه رانندگان تاکسی اقدامات لازم در حوزه وزارت کشور به عمل آمده است و فهرست افرادی که باید حذف شوند و رانندگان مشمول دریافت بیمه به تامین اجتماعی ارسال شده است که امیدواریم با همکاری سازمان تامین اجتماعی شاهد حل این مشکل در راستای کمک به رانندگان تاکسی باشیم.
تاکسی های اینترنتی و مشکلات پیش روی تاکسی داران
ضامنی در مورد فعالیت تاکسی های اینترنتی و مشکلات پیش روی تاکسی داران نیز گفت: به نظر من استفاده از تکنولوژی های نوین در همه کسب و کارها امری لازم و اجتناب ناپذیر است و در بلند مدت باعث به روز بودن آن حرفه و تداوم آن خواهد شد.
وی ادامه داد: ورود تاکسی های اینترنتی در عرصه حمل و نقل عمومی شهری کشور در ماه های آغازین فعالیت این ناوگان با مقاوت ها و اعتراض هایی مواجه بود، زیرا فعالیت آنها در سال های نخست در چارچوب ضوابط تعریف شده ای نبود، دو نکته در این نوع فعالیت وجود داشت، یکی اینکه قوانین و مقرراتی که هر گونه فعالیت در حوزه حمل و نقل عمومی را نیازمند اخذ مجوز از شهرداری ها می دانست و نکته دوم یکسان نبودن شرایط برای رانندگان و ناوگان فعال در حوزه حمل و نقل عمومی رسمی و تاکسی های اینترنتی بود.
ضامنی تاکید کرد: با برگزاری جلسات متعدد و در راستای مصوبه هیات وزیران در همکاری مشترک وزارت خانه های کشور و صنعت و معدن و تجارت با معاونت علمی ریاست جمهوری چارچوبی برای فعالیت تاکسی های اینترنتی در قالب دستور العملی تهیه و ابلاغ شد و این امر تا حدودی مشکلات را در این بخش مرتفع کرد، اما لازم است در حوزه تاکسی های رسمی نیز با اصلاح مقررات موجود و حذف برخی قیدهای مازاد بستر فعالیت را برای هر دو گروه عادلانه شود.
ناوگان فعال تاکسیرانی با 318 هزار خودرو تاکسی در سطح کشور مشغول ارائه خدمت است که از این تعداد در شهر تهران 76 هزار خودرو تاکسی فعال هستند.
رانندگان تاکسی از مشاغل و اقشار آسیب پذیر هستند و در مدت زمانی که از شیوع کرونا می گذرد 1383 راننده تاکسی به کرونا مبتلا شده اند و 152 نفر از آنها هم فوت کرده اند.