کمتوجهی به اسقاط موتورسیکلت و ناوگان دیزلی فرسوده
عصر خودرو- سرپرست مرکز ملی هوا و سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به توجه کمتر به اسقاط موتورسیکلت و ناوگان دیزلی فرسوده نسبت به خودروهای سواری، از انجام اقداماتی برای افزایش از رده خارج شدن آنها خبر داد.
Tuesday 24 December 2024 - 08:58:00
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، طی ماههای اخیر هوای تهران روزهای آلوده متعددی را پشت سر گذاشته است، بهگونهای که از ابتدای آذرماه تا 3 دیماه 11 روز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس و 9 روزدر شرایط ناسالم برای همه بوده است و پایتختنشینان طی این مدت تنها 12 روز هوای قابل قبول تنفس کردهاند.
مهمترین علت آلودگی هوای پایتخت انتشار ذرات معلق از منابع متحرک است. منابع متحرک شامل وسایل نقلیه مانند خودروهای سواری، موتورسیکلتها و خودروهای دیزلی میشود. به گفته شینا انصاری - رییس سازمان حفاظت محیط زیست - در شهر تهران سهم منابع متحرک در انتشار ذرات معلق 58 درصد است و مانند برخی کلانشهرها مازوتسوزی عامل اصلی هوای نامطلوب نیست.
سازمان محیط زیست بر اساس قانون هوای پاک مسؤول نظارت برحسن اجرای این قانون است البته وظایف متنوع دیگری را نیز برعهده دارد که تهیه آییننامه اجرایی مدیریت شرایط اضطرار، اعلام رعایت حدود مجاز انتشار آلایندهها، پاسخ به استعلام درخواست جواز، مشخص کردن مراکز و واحدهای آلوده، جلوگیری از فعالیت واحدهای آلاینده و تعیین حقابه رودخانهها از جمله این وظایف هستند.
احمد طاهری در گفت و گو با ایسنا درباره اقدامات انجام شده برای کاهش آلودگی هوای ناشی از منابع متحرک به عنوان اصلیترین علت آلودگی هوای تهران اظهارکرد: چند محور عمده در خصوص ناوگان حمل و نقل عمومی وجود دارد که سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه آن فعالیت میکند. یکی از مهمترین موارد اسقاط خودروهای فرسوده است که در این زمینه آییننامهای در اواخر سال 1402 تصویب شد و در پی آن شاهد افزایش قابل ملاحظه تعداد اسقاط خودروهای فرسوده بودهایم.
سرپرست مرکز ملی هوا و سازمان حفاظت محیط زیست افزود: تعداد اسقاط خودروهای فرسوده در سال 1399 به 6000 دستگاه میرسید اما در سال 1402 این تعداد به 70 هزار دستگاه افزایش یافت و در شش ماهه ابتدایی سال 1403 نیز اسقاط خودروها از 140 هزار دستگاه فراتر رفت و در حال حاضر این آمار به نزدیک به 200 هزار دستگاه نیز رسیده است و امیدواریم که تا پایان سال در این زمینه رکورد جدیدی ثبت شود.
وی ادامه داد: یکی از نواقصی که در این طرح وجود دارد، این است که عمدتا ناوگان سواری اسقاط میشود و متاسفانه موتورسیکلت و ناوگان دیزلی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. همانگونه که در کارگروه ملی آلودگی هوا مصوب کردیم، قصد بهروزرسانی این شیوهنامه را داریم، بهطوری که به این دو ناوگان توجه بیشتری شود.
طاهری همچنین پیش از این گفته بود: حدود 13 میلیون دستگاه موتورسیکلت در کشور وجود دارد. فقط 6000 دستگاه از آنها به معاینه فنی مراجعه کردهاند و 5000 موتورسیکلت توانستهاند تاییدیه معاینه فنی را بگیرند.
برچسب ها
خودرو فرسودهاسقاط خودروموتورسیکلت فرسوده