خودروهایی که به آینده چشم دوختهاند!
عصر خودرو : در حال حاضر، خودروها نقش پر رنگی در زندگی ما ایفا می کنند و بر همین اساس است که طراحان و مهندسان پیوسته برای ارتقا آنها، و یافتن فناوری ها، مواد و تکنیک های جدید برای معرفی محصولاتی بهتر از قبل تلاش می کنند.
Thursday 09 July 2015 - 10:37:00
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از عصرایران، خودروها طی یک قرن گذشته پیشرفت خیره کننده ای را شاهد بوده اند و از نمونه هایی بسیار بزرگ و پر سر و صدا به مدل هایی که آخرین فناوری ها در آنها بکار گرفته شده با آیرودینامیکی عالی تبدیل شده اند. در حال حاضر، خودروها نقش پر رنگی در زندگی ما ایفا می کنند و بر همین اساس است که طراحان و مهندسان پیوسته برای ارتقا آنها، و یافتن فناوری ها، مواد و تکنیک های جدید برای معرفی محصولاتی بهتر از قبل تلاش می کنند.
نقش مهم خودرو در زندگی مدرن موجب شده تا در همین زمان که این مطلب را مطالعه می کنید مدل هایی چشمگیر و جالب توجه در حال توسعه باشند که برخی از آنها به نظر می رسد از فیلم های علمی تخیلی وارد دنیای واقعی شده اند. در ادامه با برخی از شگفت انگیزترین خودروهای آیندهنگر که تاکنون معرفی شده اند بیشتر آشنا می شویم.
تویوتا آیرود
با تنها یک صندلی و سه چرخ، تویوتا آیرود ترکیبی جذاب بین موتورسیکلت و خودرو با یک سیستم هدایت جالب توجه است که وابسته به پیچ مسیر و میزان سرعت خم می شود. این خودرو کوچک برای خیابان های شلوغ شهری طراحی شده و با توجه به سیستم هشدار و بدنه ای محکم نسبت به یک موتورسیکلت معمولی از مقاومت بیشتری برخوردار است.
تویوتا آیرود به یک ژیروسکوپ و حسگرهای اینرسی مجهز شده که با داده های زوایه فرمان و سرعت ترکیب می شوند تا زاویه خم شدن برای عبور از پیچ را تعیین کنند. در داخل تویوتا آیرود از پلاستیک نرم برای به حداقل رساندن وزن استفاده شده اما همچنان راحتی یک خودرو را ارائه می کند. تویوتا اخیرا این خودرو کوچک را در ژاپن و فرانسه مورد آزمایش قرار داده و ممکن است در سال های آینده به صورت انبوه روانه بازار کند.
کیا پاپ
کیا این خودرو مفهومی الکتریکی جالب توجه را در نمایشگاه خودرو پاریس 2010 به نمایش گذاشت. این خودرو کوچک با پیشرانه الکتریکی توانایی طی مسافت 160 کیلومتری را با هر بار شارژ بسته باتری خود داشت. کیا پاپ فوق العاده سبک وزن بوده و دارای سه صندلی و اتاقی با طراحی کمینه گرا بود.
مرسدس بنز بیوم
خودرو مفهومی بیوم که در سال 2010 معرفی شد تلاش مرسدس بنز برای تغییر در طراحی خودروها و همچنین روش تولید آنها بود. مرسدس بنز بیوم که در رویداد چالش طراحی نمایشگاه خودرو لس آنجلس رونمایی شد از مواد طبیعی در ترکیب با فناوری روز شکل گرفته بود. فیبر زیستی، ماده تشکیل دهنده اصلی این خودرو است. این ماده بسیار سبک و همچنین بسیار مقاوم است. مرسدس بنز اطلاعات چندانی درباره این مدل مفهومی پس از رونمایی از آن عرضه نکرد.
تویوتا نوری
اگرچه تویوتا نوری تنها یک مدل مفهومی است که در چالش طراحی نمایشگاه خودرو لس آنجلس 2010 به نمایش درآمد اما به واسطه نیاز به موادی کمتر برای تولید نسبت به یک خودروی معمولی از پتانسیل تولید انبوه نیز برخوردار است. بدنه و شاسی این خودرو به شکل پادولار در هم تنیده شده که سبکی و قدرت بیشتر برای آن را به همراه دارد. سلول های خورشیدی نیز تولید انرژی خورشیدی و کاهش وزن کلی را هدف قرار داده اند. اشکال پادولار در کارخانه ای نزدیک به دریا و از علف دریایی به عنوان منبع زیست پلاستیک تولید شده بودند. این خودرو دارای چهار موتور الکتریکی روی هر چرخ خود و یک بسته باتری با قابلیت جدا شدن بود. همچنین، تنها با فشار یک دکمه می توان رنگ این خودرو را تغییر داد.
ترافیوجیا TF-X
یکی از نخستین تلاش ها برای ساختن خودرویی پرنده است که توسط شرکت کوچک ترافیوجیا واقع در ماساچوست، آمریکا توسعه داده شده بود. این خودرو به گونه ای طراحی شده بود تا توانایی جمع کردن بال های خود را داشته باشد و امکان تردد در خیابان برای آن فراهم شود. برخاستن و فرود ترافیوجیا TF-X به شیوه ای مشابه با بالگردها صورت می گیرد.
کادیلاک آئرا
تاکنون چند بار به چالش طراحی لس آنجلس اشاره کرده ایم اما پیروز این رویداد کادیلاک آئرا بود. این مدل مفهومی چشمگیر و جذاب فلسفه هنر و علم کادیلاک را در کنار هم قرار داده تا طراحی بسیار سبک وزن و نوآورانه را ارائه کند. این خودرو از سیستم رانندگی پنوماتیک سود می برد. وزن کلی کادیلاک آئرا تنها هزار پوند (454 کیلوگرم) بوده و پیش از سوخت گیری مجدد توانایی طی مسافت هزار مایلی (1609 کیلومتر) را دارد.
بامو جینا لایت ویژنری مدل
به گفته "کریس بنگل"، رئیس پروژه بامو جینا، هدف این پروژه به چالش کشیدن اصول و فرآیندهای متعارف طراحی خودرو بود. این پروژه در سال 2001 با چندین مدل آزمایشی که پیشتر ساخته شده بودند، آغاز شد و از ویژگی های آن پوسته ای پارچه ای مقاوم در برابر آب بود که می توانست جایگزینی انعطافپذیر برای آلومینیوم یا فیبر کربن باشد. این پوسته آیندهنگر به بدنه خودرو اجازه می داد شکل خود را بر اساس شرایط آب و هوا، سرعت و عوامل دیگر تغییر دهد در شرایطی که چراغ های جلو را نیز هنگامی که استفاده نمی شوند، پنهان می کرد.
شورلت EN-V
شورلت EN-V خودرو جمع و جوری با قابلیت حمل دو سرنشین است که توسط جنرال موتورز و شرکت سگوی (Segway) توسعه داده شده است. مدل اولیه این خودرو در اکسپو 2010 شانگهای به نمایش گذاشته شد و شورلت یک سال بعد توسعه آن را ادامه داد. "عملیات مستقل" چشمگیرترین ویژگی این پروژه است که به خودرو اجازه می دهد راندن خود را بر عهده بگیرد و سرنشینان از تماشای مناظر اطراف یا کار با تلفن همراه خود لذت ببرند. این امر از طریق GPS، حسگرهای بکار گرفته شده در خودرو و ارتباط خودرو با خودرو امکان پذیر می شود. دو موتور الکتریکی نیروی مورد نیاز برای حرکت شورلت EN-V را تامین می کنند و این خودرو به بیشینه سرعت 40 کیلومتر در ساعت دست می یابد.
خودرو بدون راننده گوگل
گوگل در ماه می 2014 مدل مفهومی خودرو بدون راننده خود را معرفی کرد که فاقد فرمان یا پدال های گاز و ترمز بود. خودروهای بدون راننده گوگل همچنان در حال آزمایش هستند تا از کارکرد ایمن و درست همه چیز اطمینان حاصل شود و انتظار می رود تا سال 2020 در دسترس عموم قرار بگیرند.
مرسدس بنز F 015 لاکژری این موشن
با توجه به سطح نوآوری های بکار گرفته شده، مرسدس بنز F 015 لاکژری این موشن را می توان مظهر خودروهای آینده و این که از چه ظاهری برخوردار خواهند بود، دانست. به گفته دکتر "دیتر زچه"، رئیس هیئت مدیره دایملر و رئیس بخش خودروهای مرسدس بنز، نقش خودروها به چیزی فراتر از ابزاری برای حمل و نقل ارتقا خواهد یافت و در نهایت به فضاهای زندگی در حال حرکت مبدل می شوند.
خودرو چهار سرنشینه مرسدس بنز F 015 لاکژری این موشن به طور کامل بر تجمل و راحتی متمرکز شده و داخل آن به عنوان یک فضای زندگی دیجیتالی طراحی شده که عملکردهای خودرو را از طریق ژست های حرکتی ساده و ردیابی چشم کنترل می کند.