بررسی نقش اجرایی «میل‌لنگ»ها درون موتور اتومبیل

لنگیدن «میل‌لنگ»ها...!

عصر خودرو : ما معتقدیم وقتی انسان می‌خواهد کاری انجام دهد، نباید «لنگی» در آن باشد یا به قول معروف «لنگ بزند»! تنها در یک مورد است که کار ما در گرو «لنگیدن» است و آن لنگیدن میل‌لنگ‌ها داخل موتور اتومبیل‌هاست و اگر آنها نلنگند، کار امروز بشر لنگ می‌شود!

Tuesday 04 August 2015 - 10:05:00

لنگیدن «میل‌لنگ»ها...!

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از صمت، در اینجاست که ما به لنگیدن نیاز داریم، به لنگیدن میل‌لنگ‌های فلزی و ضمخت. این‌بار اختراع میل‌لنگ، این وسیله موتور اتومبیل نه به آقای دیزل در آلمان مربوط می‌شود، نه به «هنری فورد» امریکایی و نه به «دایملر» و «کرایسلر».
آنها کپی‌برداری صریح و بی‌پرده‌ای از اختراع یک دانشمند قرن ششم کردند و چیزی را که او در قرن ششم هجری برای حرکت دادن آب از سطح پایین به بالادست‌ها اختراع کرد را در موتور اتومبیل به‌کار بردند.
این وسیله توسط یک مهندس مسلمان به نام «بدیع‌الزمان جزری» که امروزه در جهان به «پدر علم رباتیک» شهرت دارد، ساخته شده است. مردی که می‌گویند مهندس معروف دوران خود از جزیره‌ای در شمال میانرودان و جنوب شرقی آناتولی (ترکیه) بوده است.
پیش از آنکه سراغ میل‌لنگ، این قطعه حساس و زیربنایی ساختمان اتومبیل‌های امروزی برویم، سری به زندگی و آثار مخترع این وسیله قدیمی می‌زنیم. آن‌طور که در تاریخ آمده است، درباره نژاد و قومیت وی چیزی درج نشده ولی با توجه به نام عربی او که «بدیع‌الزمان ابوالعزبن‌اسماعیل‌بن‌رزازجزری» است و قرائن آن زمان، فرض را بر این گذاشته‌اند که او یک مسلمان عرب بوده است.

هر چند فرضیه‌هایی درباره آشوری، ایرانی، ترک یا کرد بودن وی نیز وجود دارد.‌ «بدیع‌الزمان جزری» کتاب خود را به زبان عربی نوشته و آن را «الجامع بین العلم و العمل النافع فی صناعه الحیل» نام گذاشته است. معنی تحت‌اللفظی آن می‌شود: «دانستنی‌هایی در رابطه با مکانیزم‌های هوشمند». این کتاب در فارسی با عنوان «مبانی نظری و عملی مهندسی مکانیک در تمدن اسلامی» ترجمه شده است. «جزری» این کتاب را در سال 602 هجری به فرمان «قرا ارسلان» امیر سلسله «آرتوقلو» در «دیاربکر» آناتولی تالیف کرده است.‌
«جزری» در این کتاب طرز کار و ساخت 50 دستگاه که خود ساخته و به کار برده است را تشریح می‌کند. این دستگاه‌ها شامل ساعت‌های آبی و شمعی، ظرف‌ها و فواره‌های خودکار، وسایل آبرسانی از نهر و چاه، ابزار خودکار نواختن نی و دیگر وسایل از جمله قفل رمزی و قفل کلون‌دار و ابزار هندسی است. بخش عمده اسباب و تعبیه‌هایی که وی در آن شرح می‌دهد، اختراع خود او بوده‌است. همچنین «جزری» نخستین ربات قابل‌برنامه‌ریزی انسان‌نما را در اواخر عمرش ساخت. به این علت او به عنوان پدر علم مهندسی رباتیک جهان شناخته می‌شود. اختراع او، یک قایق آبی بود که در آن 4نوازنده مصنوعی موسیقی برای مراسم و برنامه‌های جشن سلطنتی آهنگ می‌نواختند و حاضران را سرگرم می‌کردند و سازها به صورت هیدرولیک و با کمک آب برنامه‌ریزی شده بود.

«جزری» علاوه بر دانش‌ها و فنون مهندسان مسلمان پیش از خود تعدادی از ابزارها و دستگاه‌های مکانیکی و هیدرولیکی مثل موتورهای بخار و موتور بایسیکل‌های درون‌سوز را طراحی کرده و ساخته بود، به‌طوری که حتی امروز هم تاثیر نوآوری‌های او در علم مکانیک قابل مشاهده است. در کتاب «جزری» شمار چشمگیری واژه و اصطلاح فارسی یافت می‌شود که نشانگر تأثیر بزرگ ایرانیان در فناوری جهان اسلام در سده‌های میانه است.
با این توصیف‌ها به سراغ یکی از اختراع‌های او که در ساخت موتور اتومبیل‌ها به‌کار رفته یعنی «میل‌لنگ» می‌رویم. وسیله‌ای که تا همین چند دهه پیش بخشی از آن از موتور بیرون بود و رانندگان برای روشن کردن اتومبیل خود وسیله‌ای به نام «هندل» را در موتور فرو کرده و به چرخش درمی‌آوردند تا میل‌لنگ داخل موتور حرکت دورانی خود را آغاز کند و اتومبیل روشن شود؛ کاری که امروزه به دستگاه برقی سوئیچ یا استارت سپرده شده است.
این شما و این گزارش امروز درباره «میل‌لنگ» اتومبیل...، اگرچه تا حدی یک گزارش فنی و تخصصی است.

«میل‌لنگ» و رکاب دوچرخه!
میل‌لَنگ قطعه‌ای در موتورها است که حرکت خطی پیستون‌ها را تبدیل به حرکت دورانی می‌کند.
میل‌لنگ به‌طور معمول به وسیله یاتاقان روی بلوک سیلندر سوار می‌شود و قطعه‌ای به نام «بغل یاتاقانی» خلاصی یا لقی طولی؛ میل‌لنگ را تنظیم می‌کند. خلاصی میل‌لنگ در یاتاقان کمتر از یک دهم میلیمتر است. میل‌لنگ دارای لنگ‌ها یا نقاط اتصال ثابت و متحرک است. لنگ‌های ثابت به وسیله یاتاقان‌های ثابت روی بلوک سیلندر بسته می‌شوند و فقط حرکت چرخشی دارند و به همین منظور به این نام خوانده می‌شوند. لنگ‌های متحرک که علاوه بر حرکت چرخشی حرکت دورانی نیز دارند به وسیله یاتاقان متحرک به شاتون وصل می‌شوند. شاتون نیز از طریق «گژن‌پین» به پیستون متصل می‌شود و به این طریق حرکت رفت و برگشت پیستون که کورس پیستون نامیده می‌شود به حرکت دورانی تبدیل می‌شود.
روی لنگ‌های ثابت میل‌لنگ سوراخ‌هایی وجود دارد که به لنگ‌های متحرک راه دارند، روغن موتور از طریق این سوراخ‌ها یاتاقان‌های متحرک را روغنکاری می‌کند. به‌طور معمول در قسمت جلویی میل‌لنگ،‌ دنده‌ای وجود دارد که به وسیله تسمه یا زنجیر تایمینگ میل‌بادامک یا میل‌سوپاپ را می‌چرخاند. نیروی چرخش دینام «آلترناتور»، پمپ هیدرولیک فرمان، کمپرسور کولر و واترپمپ نیز از طریق چرخش میل‌لنگ و به وسیله تسمه‌ها و پولی‌ها تامین می‌شود. چرخ طیار یا فلایویل در قسمت انتهایی میل‌لنگ بسته می‌شود که دیسک و کاور کلاچ روی آن بسته می‌شوند و نیرو را به گیربکس و سپس به چرخ‌ها انتقال می‌دهند. برای درک بهتر مکانیزم عملکرد میل‌لنگ می‌توان آن را به رکاب‌های دوچرخه تشبیه کرد، همان‌طور که نیروی پای رکاب‌زن به رکاب‌ها باعث به حرکت درآمدن چرخه‌ای می‌شود که زنجیره بر آن حرکت می‌کند، نیرویی میل‌لنگ را به تحریک وامی‌دارد و میل‌لنگ اتومبیل را حرکت می‌دهد.

سرکشی کردن به «میل‌لنگ»!

تا زمانی که مکانیکی به شما نگفته است موتور اتومبیل‌تان از درون دچار نقص و روغن‌سوزی است، دلیلی ندارد که شما نگران تجهیزات درون آن مثل رینگ، یاتاقان، پیستون‌ها، میل‌سوپاپ‌ها یا میل‌لنگ‌ها شوید اما زمانی که به تشخیص مکانیک تعمیر نیم‌موتور یا تمام موتور شما ضروری به نظر آمد، آن وقت لازم است شما به توصیه‌های مکانیک گوش کنید و به او اجازه دهید موتور را پیاده کند.
مکانیک پس از باز کردن موتور، شما را از وضع یاتاقان‌ها، رینگ‌ها، میل‌سوپاپ‌ها، پیستون‌ها و میل‌لنگ و نیز صدماتی که حین رانندگی به آنها وارد شده است، با خبر خواهد کرد. وقتی موتور اتومبیل شما برای تعمیر نخست باز می‌شود شاید لازم باشد برخی از تجهیزات درون موتور برای نخستین‌بار برای تعمیر به دست تراشکار سپرده شوند و به قول مکانیک «تراش اول» بخورند که مکانیک‌ها در اصطلاح به آن می‌گویند «10 درصد» و به همین نسبت باید دیگر قطعات را بتراشند و همه آنها یک تراش بخورند و به‌وسیله مکانیک بسته یا به اصطلاح موتور جمع شود.
مکانیک‌ها برای تعمیرکردن موتور اتومبیل شما روش‌های مختلف و متناسب با تعداد باز و بسته شدن موتور و تعمیرات از سوی مکانیک‌های قبلی را در نظر می‌گیرند و به این دلیل، نخست سراغ «اندازه‌گیری خلاصی طولی میل‌لنگ» موتور اتومبیل شما می‌روند که با 2 روش انجام می‌شود.

روش نخست با ساعت پایه‌دار مغناطیسی است که در آن میل‌لنگ سر جای خود (بلوک) قرار دارد و بغل‌یاتاقانی و کپه‌های ثابت را بسته و میل‌لنگ را اهرم می‌کنند و آن را عقب می‌کشند و ساعت را در جلوی میل‌لنگ صفر می‌کنند سپس به میل‌لنگ در جهت جلو فشار می‌آورند که مقدار نشان داده شده به‌وسیله ساعت، مقدار خلاصی طولی است.
روش دوم، روش فیلرگذاری است که در آن مانند روش قبل میل‌لنگ را در سر جای خود قرار داده و فقط کپه آخر را باز کرده و در فضای بین آن برگه فیلر را عبور می‌دهند.
نکته اینکه اولا برای کنترل خلاصی طولی میل‌لنگ از واشر هلالی بغل‌یاتاقانی استفاده می‌شود. همچنین خلاصی طولی میل‌لنگ نباید از 20 درصد میلی‌متر بیشتر باشد و در صورت بیشتر بودن این لقی، یک طرف سیلندر که در هنگام کلاچ به‌وسیله پای راننده به میل‌لنگ و سیلندر منتقل می‌شود،‌ دچار ساییدگی می‌شود.
پس از برگشتن از تراشکاری (میل‌لنگ) مجرای روغن باید با سیم کیلومتر تمیز و شست‌وشو شود و همچنین میل‌لنگ نیز تا 3 پالس تراش خورده باشد که با شماره 010 و 020 و 030 مشخص می‌شود و شماره تراش میل‌لنگ را می‌توان در پشت یاتاقان‌ها جست‌وجو کرد که در صورت استاندارد بودن علامت STD در پشت یاتاقان حک شده است. این یعنی موتور این اتومبیل تاکنون تعمیر نشده است و اگر شماره‌های 010و 020و 030 روی یاتاقان‌ها دیده شد یعنی اینکه موتور این اتومبیل قبلا یک‌بار، 2بار یا 3بار تعمیر اساسی شده است.

وظایف جناب «میل‌لنگ»!
تقریبا می‌توان گفت تمام وظیفه به حرکت درآوردن یک اتومبیل به گردن جناب «میل‌لنگ» است و اگر او نلنگد، همه چرخ‌های اتومبیل لنگ خواهد ماند.
علیرضا صفوی کارشناس خودرو که مطلب تخصصی جالبی را در این زمینه در سایت تعمیرگاه تخصصی نوشته یادآور شده است که میل‌لنگ از جنس فولاد با روکش کُرُم نیکل است و به روش آهنگری ساخته می‌شود و بعد آن را با ماشین تراش پرداخت می‌کنند.
قسمت‌های مختلف روی میل‌لنگ عبارتند از محورهای ثابت که روی تکیه‌گاه‌های بلوک موتور توسط یاتاقان‌های ثابت محکم می‌شود.
لنگ‌های متحرک، توسط یاتاقان‌های متحرک به شاتون متصل می‌شود و نیروی پیستون‌ها به شاتون و از آنجا به میل‌لنگ منتقل و باعث گردش آن می‌شود.
همچنین وزنه‌های تعادل به قسمت‌های لنگ متصل و باعث بالانس میل‌لنگ در به گردش درآمدن و جلوگیری از ارتعاش آن می‌شود.

مجاری روغنکاری
پولی روغن برگردان با قاب روغن‌برگردان از خروج روغن جلوگیری می‌کند.
شیار روغن‌برگردان در زمان چرخیدن، جهت و حرکت آن به سمت داخل موتور است.
«فلانچ» در قسمت انتهای میل‌لنگ قرار داشته و روی آن سوراخ‌های پیچ برای نصب «فلایویل» وجود دارد. همچنین بوش ته میل‌لنگ یا بلبرینگ محل قرار گرفتن شفت ورودی گیربکس
است.

وظایف «میل‌لنگ»
نخست گرداندن شاتون و به همراه آن حرکت پیستون و برعکس (رابطه 2 طرفه است که در زمان احتراق پیستون و شاتون باعث حرکت آن شده و در زمان‌های دیگر میل‌لنگ باعث حرکت پیستون می‌شود.)
دوم، انتقال نیرو به دستگاه انتقال نیرو (به‌وسیله فلایویل.)
سوم، تبدیل حرکت خطی پیستون به حرکت دورانی.
چهارم، انتقال حرکت چرخشی به میل سوپاپ، فولی پروانه، دینام و واتر پمپ.
البته پولی سر میل‌لنگ هم برای خودش وظایفی دارد. ازجمله گرداندن قطعاتی مانند واتر پمپ، دینام، کولر و هیدرولیک فرمان،‌ جلوگیری از ارتعاشات میل‌لنگ،‌ تنظیم سیستم جرقه و وسیله‌ای برای برگرداندن روغن به داخل موتور.

«میل‌لنگ» اتوموبیل شما چه عیبی دارد؟
به راستی، میل‌لنگ که فلزی قطور است، چگونه می‌تواند در داخل موتور معیوب شود و اگر شود چه عیب‌هایی خواهد داشت؟
داریوش خواجه‌نوایی تعمیرکار زبده جاده ساوه در سایت «نواب تعمیر» در این‌باره نوشته است: عیب‌های میل‌لنگ (بیشتر در زمان احتراق و گرمای زیاد اتفاق خواهد افتاد و معمولا میل‌لنگ دچار 7 عیب خواهد شد. تاب برداشتن: در این صورت توسط ساعت پایه‌دار مغناطیسی اندازه‌گیری می‌شود که مقدار تاب آن را از روی قسمت ثابت وسط میل‌لنگ اندازه‌گیری می‌کنند و حد مجاز آن تا 0/07 میلی‌متر است که در صورت بیشتر بودن باید تعمیر یا تعویض شود.
خط افتادگی روی میل‌لنگ: دراثر وجود گرد و غبار داخل روغن یا پلیسه فلزی در بین یاتاقان، ممکن است خط یا خطوطی روی میل‌لنگ به وجود آید.

افتادن خط عرضی روی میل‌لنگ در افت فشار روغن خیلی موثر است و افتادن خط طولی مسئله‌ای ندارد. در هر 2 صورت نباید با ناخن حس شود، در غیر این صورت باید باربرداری و پولیش شود. (یعنی خطوط باید از روی بدنه میل‌لنگ پاک شود)
تَرَک میل‌لنگ: پس از شست‌وشو و تمیزکردن میل‌لنگ توسط پودرگچ یا پودرآجر می‌توان ترک‌های روی آن را مشخص کرد و در صورت جزئی بودن آن، باربرداری می‌کنند و یعنی تراش می‌دهند اما در صورت زیاد بودن باید روی ترک‌ها جوشکاری شود و تراش و تاب‌گیری و بالانس نیز روی آن انجام شود.
پیچیدگی میل‌لنگ: در این صورت با ساعت پایه‌دار مغناطیسی اندازه‌گیری شده و مقدار پیچیدگی آن روی لنگ‌های 1 و 4 اندازه‌گیری می‌شود که حد مجاز پیچیدگی در آن 0/02 تا 0/04میلی‌متر است.

دو پهن شدن: وقتی لقی بین یاتاقان و میل‌لنگ از 0/07 میلیمتر بیشتر شود، ضربه وارده از احتراق توسط شاتون به میل‌لنگ رسیده و باعث دو پهنی آن می‌شود که می‌توان آن را با میکرومتر در 2 جهت اندازه‌گیری کرد و اگر اندازه‌ها از 0/05 میلی‌متر با هم بیشتر تفاوت داشته باشند، میل‌لنگ دو پهن شده است.
خراب شدن بوش ته میل‌لنگ: در این صورت، در ابتدای حرکت ماشین، صدای شیهه از موتور شنیده می‌شود که برای درآوردن و تعویض آن باید از بوش‌کش یا قلم چکش استفاده شود. خرابی بوش باعث لقی شفت گیربکس شده و همین لقی نیز باعث بیرون زدن دنده 3 و 4 یا دنده آخر می‌شود.
بریدن میل‌لنگ: گاهی میل‌لنگ از مقاطع مختلف که دارای تَرَک بوده یا فشار بیش از حد روی آنها قرار دارد این اتفاق می‌افتد.
ساییدگی میل‌لنگ: در اثر غیرمجاز بودن لقی بین یاتاقان‌ها و میل‌لنگ و کم شدن فشار روغن و کارکرد زیاد قطعات، اتفاق می‌افتد.
یک میل‌لنگ به این دلایل باید تعویض شود: اندرسایز شدن (کوچک شدن بر اثر سائیدگی یا تراش) بیش از حد مجاز، سوختن انگشتی‌های ثابت و متحرک،‌ داشتن ترک عرضی عمیق روی انگشتی‌ها و بریدن آن.

برچسب ها

تعمیرگاه
مطالب مرتبط بیشتر
29 اشتباهی که به خودرو شما آسیب می‌زند عیب یابی از روی صدا‌ی خودرو چگونه هزینه‌های نگهداری از خودرو را کم کنیم؟ بازار پر التهاب قطعات خودرو و قیمت هایی که سلیقه‌ای شدند آیا می‌توان با خودرویی که چراغ ایربگ آن روشن است، رانندگی کرد؟ 5 عادت اشتباه در رانندگی که به خودروی شما آسیب می‌زند تعمیر گیربکس های CVT در تعمیرگاه مرکزی مدیران خودرو ساعت کار تعمیرگاه‌های خودرو تا 18 عصر افزایش 60 درصدی تقاضای تعمیر قطعات هزینه های تعمیر و نگهداری برقی ها نصف بنزینی ها سوئیچ اینرسی در خودرو چیست؟ متقاضی احداث اتوسرویس 50 درصد کاهش یافت قیمت خودرو، تعمیرکاران را هم به گرانفروشی مبتلا کرد! یک سرویس دوره‌ای ساده، چند؟ تعمیر رایگان 300 خودروی اورژانس و کادر درمانی توسط تعمیرکاران تهرانی تعمیرات گیربکس را با مشاهده این عوامل جدی بگیرید +جزئیات با این 6 کار خودرو خود را نابود می‌کنید +جزئیات چرا تعمیرگاه‌های خودرو غیرقانونی پلمب می‌شود؟ نقش کمرنگ اتاق اصناف در ستاد ملی مبارزه با کرونا تعمیرگاه های خودرو باز اما مراکز قطعات یدکی بسته باشد علائم خرابی گیربکس خودرو چیست؟ برگزیدگان پنجمین دوره المپیاد فنی شرکت اطلس خودرو مشخص شدند کدام خدمات آنلاین خودرو برای مردم جذاب ترند عیب‌یابی کمک‌فنر خودرو با چند راهکار ساده چگونه مشکل سیستم برق خودرو را برطرف کنیم؟ کاهش شدید تقاضا در بازار لوازم یدکی فعالیت تعمیرکاران بی مجوز متوقف می‌شود تعمیرگاه‌های مرکزی ایران‌خودرو پایلوت ارائه خدمات رنگ و بدنه شدند مراجعه مردم برای تعمیر خودرو 35 درصد کاهش یافت فرار از هزینه سنگین تعمیرات تعمیرگاه‌های شرکت‌ها باید پروانه کسب صنفی داشته باشند بی کیفیتی قطعات خودرو و افزایش مراجعه به تعمیرگاه بازدید مدیرعامل سایپایدک از نحوه ارائه خدمات نوروزی در تعمیرگاه های مرکزی توصیه‌های مهم برای افزایش طول عمر خودرو تعمیرگاه مرکزی داتیس خودرو، اولین مرکز تخصصی بازسازی خودروهای کلاسیک خودرو جایگزین جدیدترین خدمت بهمن موتور ولوو 219 هزار خودرو را به تعمیرگاه فراخواند نقشه عجیب شاگرد مکانیک برای فرار از پرداخت خسارت افزایش ظرفیت پذیرش Quick Service تعمیرگاه مرکزی مدیران خودرو تعمیر جلوبندی چقدر هزینه دارد؟ تعمیر جلوبندی چقدر هزینه دارد؟ آغاز بکار تعمیرات گیربکس در مرکز تخصصی تعمیر گیربکس های AT و CVT شرکت مدیران خودرو روش‌های موثر برای بالا بردن عمر خودرو افتتاح تعمیرگاه مرکزی ام جی در شرق تهران تعمیرگاهها پول خواب خودرو را به مردم بدهند بن بست خودروهای لاکچری در تعمیرگاه! فعالیت 5 رسته شغلی آلاینده در تهران عیب‌یابی خودرو به زبان ساده؛ بررسی دلایل لرزش‌های مختلف خودرو عیب یابی خودرو به زبان ساده؛ بررسی مسائل و مشکلات آلترناتور خودرو عیب‌یابی خودرو به زبان ساده؛ بررسی دلایل خرابی مکرر موتور پله‌ای (استپر) الفبای دو دِف سواری عیب یابی خودرو به زبان ساده؛ حین تعمیر خودروی تصادفی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟ علاقه به انحراف چرا تعمیر و نگهداری خودرو‌های کلاسیک و قدیمی مشکل‌تر است ؟ عیب‌یابی خودرو به زبان ساده؛ تشخیص مشکلات تغذیه الکتریکی خودرو عیب‌یابی خودرو به زبان ساده؛ بررسی نشتی‌های عمومی که در یک خودرو رخ می‌دهد عیب‌یابی خودرو به زبان ساده؛ رعایت نکردن چه نکاتی به پیشرانه خودرو شما صدمه وارد می‌کند؟ (2) 3 روش حرفه‌ای‌تر برای پی‌بردن به واشرسوزی سرسیلندر؛ معاینه کلینیکی عیب‌یابی خودرو به زبان ساده؛ چرا پیشرانه خودرو کپ می‌کند؟ عیب‌یابی خودرو به زبان ساده؛ چرا گیربکس اتوماتیک تقه می‌زند؟ عیب‌یابی خودرو به زبان ساده؛ عیب‌یابی مشکلات عمومی خودرو (2) عیب‌یابی خودرو به زبان ساده؛ عیب‌یابی مشکلات عمومی خودرو (1) عیب‌یابی خودرو به زبان ساده؛ مسائل و مشکلات سیستم مکش هوای خودرو عیب‌یابی خودرو به زبان ساده؛ عیب‌یابی سیستم برف‌پاک‌‌کن سرما، بازار تعمیرگاه‌های خودرو را داغ کرد آتش‌سوزی در تعمیرگاه خودرو تعمیرگاه مرکزی نگین خودرو در غرب تهران افتتاح شد «مجهز و پیشرفته ترین تعمیرگاه ایران برای مشتریان رنو افتتاح می شود» عیب‌یابی مجموعه ستون فرمان ضرورت ساماندهی و برخورد با تعمیرگاه‌های غیر مجاز مجهزترین و پیشرفته ترین تعمیرگاه مرکزی نگین خودرو به زودی افتتاح می شود عیب‌یابی خودرو به زبان ساده؛ بازوان نالان! راه‌های غیرعادی برای افزایش عمر خودرو اگر خودرو جوش آورد چه کنیم؟ 5 فناوری که تعمیرگاه ها را دگرگون خواهند کرد راه‌های کاهش هزینه تعمیرات خودرو عیب‌یابی خودرو به زبان ساده؛ وقتی خودرو از خواب بیدار نمی‌شود چند توصیه مهم و اساسی برای افزایش طول عمر خودرو 90 درصد تعمیرگاه های موجود در شهر بدون مجوز هستند 10 راهکار بالابردن عمر خودرو علت کشش کم موتور در خودروهای با کارکرد بالا نرم‌افزار جست‌وجوی تعمیرگاه‌های پروانه‌دار خودرو هم آمد عیب‌یابی خودرو به زبان ساده ؛ جرقه‌های بی‌جان راهکارهای ساده‌ای برای جلوگیری از خراب‌شدن خودرو؛ امدادگر خودت باش پیشگیری بهتر از درمان! آموزش تعمیر خودرو برای بانوان مشکل اصلی تعمیرکاران خودرو، فناوری های قدیمی است 15 روش برای طول عمر اتومبیل‌های تقویت‌شده از روغن‌سوزی در خودرو بیشتر بدانیم آتش به تعمیرگاه ماشین رفت 12 ترفند که باعث می‌شوند خودروی شما صفر کیلومتر بماند 3 نکته دانستی در مورد خودرو صافکاری و نقاشی یک خودرو چقدر هزینه دارد؟ دینام خودرو چیست و چگونه خراب می‌شود؟ شورشیان پیشرانه چگونه یک خودرو سالم داشته باشیم؟ واشر سر سیلندر خودرو چیست؟ معرفی رشته «مکانیک تراکتور و تیلر» معرفی رشته «تعمیر خودروهای تجاری» معرفی رشته «تعمیر موتور خودرو» فریاد از قطعات تقلبی خودرو چرا موتور خودرویتان در سربالایی صدای چق چق می‌دهد؟ دستمزد تعمیرات تزریق حیات بخش جراحی قلب باز در پارکینگ! آواز ناخوشایند پیشرانه تعمیر خودرو در دوره گارانتی رایگان است خسارت خواب خودرو را دریافت کنید! میزبانی نمایندگی سایپا و تعمیر رایگان خودروهای آسیب دیده در آب گرفتگی بندر دیر استان بوشهر نگهداری پیشگیرانه از خودرو چیست؟ پیش بینی خرابی خودروها قبل از وقوع به مدد فناوری مجتمع تعمیرگاهی اتوبوسرانی کرج در فردیس پلمپ شد چگونه علت لرزش و تکانهای خودرو را پیدا کنیم؟ این 6 مشکل در خودرو، معمولا منجر به تشخیص اشتباه می‌شوند راهکارهایی برای افزایش طول عمر خودرو تلاش برای شفاف‌سازی نرخ خدمات خودرویی نگهداری زعفران گران‌ترین ادویه جهان در پنچرگیری+عکس «تجربه» پیشتازتر از «علم» در تعمیر قطعات نوک حمله انتقال قدرت روز‌های پایان استقلال خودرو درون مغازه مکانیکی آتش گرفت تعمیرگاه ها ملزم به ارائه زمان تحویل خودرو شدند هزینه 200 میلیارد تومانی برای ساخت شهرک خدمات خودرویی در قم تعمیر خودرو و تعویض قطعات رایگان شد شریان‌های جوشان خسارت "توقف خودرو" را دریافت کنید سیمفا عامل تراکم و معطلی در مراکز معاینه فنی رانندگی‌های پرفشـار آفت سلامتـی اتومبیل‌ها هُل‌دادن و یا کشیدن‌؟! الزام به پذیرش فوری خودرو در تعمیرگاه‌ها تلاش ژاپنی ها برای استفاده از سهم بازار امارات در اتومکانیکای دوبی شمارش معکوس شروع به کار چهاردهمین اتومکانیکای دوبی آغاز شد نرخ معاینه فنی مکانیزه خودروها و موتورسیکلتها ابلاغ شد ارائه خودرو جایگزین در صورت تاخیر در تعمیر برای خواب خودرو پول بگیرید پیگیری پرداخت خسارت توقف خودرو در تعمیرگاه‌ها گزارش تصویری غرفه داران ایرانی حاضر در دهمین نمایشکاه اتومکانیکای استانبول 2016 سرد و گرم روزگار چشیدن پاستوریزاسیون اتومبیل! بازار هنرنمایی روی فـلز سرد تایر و ایرادهای رایج مربوط به آن میله‌ای با قابلیت تغییر در طول سرمـازدگی موتـور مرور فاکتورهای حیاتی در انتخاب تایر و تاثیرات آن‌ها بررسی عدم کارکرد صحیح پیشرانه‌های دیزلی (2) چراغ جادو بررسی عدم کارکرد صحیح پیشرانه‌های دیزلی مراجعه خودروها به تعمیرگاه ها کاهش می یابد یک پارک دیگر در تهران تعمیرگاه خودروهای سنگین می شود؟ تب و لرز پیشـرانه 10 توصیه برای نگهداری بهتر از خودرو 90 درصد از تعمیرگاه‌ها و اتوسرویس‌های تهران در آستانه ضرر دهی هستند ایجاد کارگروه شناسایی استعدادها و مهارت‌های فنی و تعمیراتی سراسر کشور خودروسازان جریمه می‌شوند انگشت حلقه‌دار شاتون سربازان ذخیره و عملیاتی ایمنی نیم‌دایره ای در پازل پیشرانه تعمیر گیربکس ماکسیما فقط با یک سوم قیمت دودکش خودرو طناب زندگی رقابتی بین اینتر و افتر نگهبان آب و دما این گرمای مطـبوع کوزه‌گری به سبک خودرو! این ساده‌ساز پیچیده... اعتراض شهروندان به مغازه های تعمیرات خودرو صافکاری‌های خیابانی خودرو ترمز پارک به جای ترمز‌دستی نام‌ها و کارها آیا لازم است در زمستان موتور خودرو را گرم کنیم؟ سرویس دوره‌ای خودرو را جدی بگیرید اجرت غیرمنصفانه در مکانیکی‌های غیرمجاز بدون انحراف تا مقصد قفل دیفرانسیل و کاربرد آن قلب پیشـرانه بایدها و نبایدهای چگونگی استفاده از ضدیخ در خودروها حمل خودروهای تحت گارانتی رایگان است چشم‌های خـودرو خسارت خواب خودروهای مختلف چقدر است؟ آبـی بر آتش پیشـرانه یک نسبت پرمعنا! حیاتی‌ترین پیـچ مغز خـودرو چـند؟ از شـر«‌نویز» خلاص شوید! جلوگیری از پرواز خودرو با دیفیوزر نیروی روغن برای بالا بردن خودرو روغن سرد‌تر، کارایی بیشتر وزن و اثـرات آن اسـبی که از نفـس می‌افـتد ... فریـاد دنـده‌ها جراحی پلاستیک خودرو! عوارض آشتی با زمین! EBD، شیر فلکه ترمز! کوچک اما مهـم تکامل از نـوع دیزل سـر پیـاز! وقتی اتومبیل سرکشی می‌کند مرثیه‌ای برای دسته‌دنده فلوت‌کردن و قفل گازی وقتی اتومبیل سرکشی می‌کند وقتی تسمه تایم مشکو ک به پاره شدن است وقتی خودرو پای رفتن ندارد وقتی خودرو نفس تنگی دارد دکتر تغذیه پیشرانه وقتی خودرو میل به ایستادن ندارد شهرک خدمات خودرویی در قم ایجاد می‌شود گیربکس اتوماتیک داخلی تا سال 96 عرضه می‌شود تقابل سنت و مدرنیته اصطکاک نجات‌بخش! .... گهی زین به پشت! هشدار رییس اتحادیه دارندگان تعمیرگاه به مردم جزئیات کلاهبرداری‌های کلان برخی مکانیک‌ها از خودروداران لرزه بر انـدام فرمان تنبلی بـاد و روغـن! بهترین مکانیک کراچی نابیناست مزایا و معایب استفاده از کروزکنترل دست‌های زیر پرده‌! صلیب تمام فلـزی ده چک شُش‌های اتومبیل معاینه سرپایی برق کشی ساختمان موتور زمانی برای آزادی و سکوت دوقلـوی موتـوری وقتی ترمزها ناله می‌کنند بی‌نهایت دنده... شمع گرم یا سرد ؟! آزمایشگاه سیالات در خودرو راهکارهایی برای جلوگیری از جوش آوردن ماشین دوخت و‌ دوز موتور وقتی فرمان نافرمانی می‌کند روغن حیات ماجرای تابستان و جوش آوردن اتومبیل‌ها اجرای طرح سرویس کلینیک تابستان خودرو خودروهای لوکس نمایندگی مجاز ندارند بانوان نخبه جذب رشته اتومکانیک می‌شوند بزرگترین مرکز خدمات خودرویی در سقز افتتاح شد نرخ تعمیر خودرو در نمایندگی‌ها چگونه محاسبه می‌شود؟ کمک فنر‌های مغناطیسی را بیشتر بشناسیم با واشرهای کاغذی خشک شده چه کار کنیم؟! جریمه 255 میلیون ریالی یک مکانیک خودرو در قزوین آغاز ساماندهی تعمیرگاه‌های خودرو‌ در پایتخت میزان جریمه توقف خودرو در تعمیرگاه اعلام شد کلاچ و ترمز دو پا یعنی چه؟ آفست رینگ چیست و چه مفهومی دارد؟ چرا خودرو روی ویبره می‌رود‌؟! تعمیر خودروهای آمریکایی در ایران! نگاهی به سه نوع رایج سیستم های کمکی فرمان عیب‌یابی خودروهای دیزل دولت‌ها کمکی به اصناف نکرده اند
Back to top