به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس، مراسم بازدید خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل به همراه معاونان وی و نمایندگان برخی از شهرهای شمالی در مجلس شورای اسلامی و اصحاب رسانه، از محور هراز در استانهای تهران و مازندران در حال انجام است.
بنا بر این گزارش، در حاشیه این بازدید، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: از برنامههای مهمی که در چهار سال اخیر سرعت بیشتری گرفت، ساماندهی محورهای منتهی به شمال کشور در راستای رفع گرههای ترافیکی، افزایش ایمنی عبور و مرور و کاهش سوانح رانندگی است.
* تکمیل دو خطه محور فیروزکوه 110 میلیارد تومان اعتبار میخواهد/ اجرا تا پایان امسال
خیرالله خادمی اظهار داشت: در این راستا تکمیل 6 پروژه در دستورکار قرار گرفت که اولین پروژه چهار خطه شدن محور فیروزکوه ـ قائمشهر بود.
وی ادامه داد: این مسیر تهران را به مازندران متصل میکرد و در ادامه به گرگان و مشهد مقدس متصل میشود، اجرای دو باندهسازی محور فیروزکوه در مراحل پایانی است و فقط 3.5 کیلومتر باقی مانده است که شامل بخشهای شهری و تعدادی مغازه است.
خادمی ادامه داد: در سال 94 رقم 100 میلیارد تومان و در سال 95 رقم 120 میلیارد تومان برای دو خطه سازی محور فیروزکوه هزینه شد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: این محور 185 کیلومتر از رودهن تا ساری طول دارد و فقط بخشی در شیرگاه و زیرآب مانده است؛ برای تملک اراضی این بخش 35 میلیارد تومان اعتبار لازم داریم که 10 میلیارد تومان آن را سازمان برنامه تخصیص داده است و 20 میلیارد تومان دیگر نیز باید تخصیص بدهد.
خادمی افزود: برای تکمیل کل این 3.5 کیلومتر 110 میلیارد تومان بابت تملک و اجرا نیازمندیم و تلاش میکنیم تا پایان امسال به پایان برسد.
* دوخطهسازی 55 کیلومتر از مسیر 101 کیلومتری هراز
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور بیان کرد: محور هراز از سال 89 برای دو خطهسازی مورد توجه قرار گرفت که از سمت مازندران این دوخطهسازی آغاز شد؛ سال قبل 15 کیلومتر و سال 94 میزان 14 کیلومتر مسیر دوخطه در این محور افتتاح شد و جمعاً 55 کیلومتر به صورت منقطع در این محور 101 کیلومتری چهارخطه شده و شامل دو خط رفت و دو خط برگشت است
خادمی جاده هراز را از نظر گردشگری و استراتژیک مهم ارزیابی کرد و گفت: تلاش کردهایم سازهها، پلها و تونلهای این مسیر نسبت به دیگر سازهها منحصر به فرد باشد، انتخاب نوع پل نیز در شورای معاونان برای این پروژه به رأی گذاشته شده است.
وی ادامه داد: محور هراز 18 کیلومتر تونل، 33 کیلومتر دیوار حائل و 3 کیلومتر پلهای خاص دارد.
مدیرعامل شرکت ساخت پیشرفت عملیات چهار خطهسازی شامل دو خط رفت و دو خط برگشت در این پروژه را 60 درصد ارزیابی کرد و گفت: حدود 46 کیلومتر از این پروژه باقی مانده است که برای تکمیل آن 500 میلیارد تومان اعتبار میخواهیم زیرا اغلب شامل تونل و پل است.
خادمی اظهار داشت: اگر تزریق مالی به این پروژه افزایش یابد، تلاش میکنیم ظرف دو سال این مسیر چهارخطه شود.
* هزینهکرد 2500 میلیارد تومان در کل پروژه آزادراه تهران ـ شمال/ تکمیل قطعه یک 450 میلیارد تومان میخواهد
وی همچنین درباره آزادراه تهران ـ شمال گفت: قطعه یک این پروژه در 3 سال گذشته پیشرفت فیزیکی مناسبی داشت و از 30 درصد به 85 درصد رسید.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور افزود: در قطعه یک، عملیات روسازی بتنی و تأسیسات تونل و روشناییها هنوز اجرا نشده است؛ طبق ضابطه جدید، اجرای دو پوسته در تونلهای جدید مدنظر قرار گرفت که در راستای جلوگیری از آتشسوزی جتفنهاست.
وی اظهار داشت: البرز سختترین سازند زمینشناسی را دارد و موارد غیرقابل پیشبینی در سازند تهران ـ شمال زیاد است، زیرا ساختار یکنواختی از نظر زمینشناسی در آن وجود ندارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: قطعه دوم آزادراه تهران ـ شمال نیز آغاز شده است که در قالب 5 قطعه به طول 22 کیلومتر اجرا خواهد شد.
وی افزود: تونل 6 کیلومتری البرز نیز در قطعه دوم در حال تکمیل است و 1.6 کیلومتر دیگر آن بابت حفر باقی مانده است.
خیرالله خادمی هزینه اجرای آزادراه تهران ـ شمال را تاکنون 2500 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: برای تکمیل قطعه یک طبق بررسی دولت 450 میلیارد تومان و طبق بررسی مجری 600 میلیارد تومان اعتبار لازم است که این تفاوت رقم به دلیل موارد غیرقابل پیشبینی است.
* تکمیل محور جدید قزوین ـ الموت ـ تنکابن با اعتبار 1000 میلیارد تومان
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: از دیگر محورهای جدید منتهی به شمال کشور، جاده اصلی قزوین الموت ـ تنکابن است که میتواند ارتباط قزوین به شمال کشور و انتهای مازندران را برقرار کند.
خادمی ادامه داد: این محور 20 کیلومتر تونل دارد و در حال حاضر پیشرفت فیزیکی آن 45 درصد برآورد میشود.
خادمی تکمیل محور اصلی قزوین ـ تنکابن را با تأمین اعتبار 1000 میلیارد تومانی مثبت ارزیابی کرد و گفت: 14 کیلومتر تونل در این پروژه مانده است و اجرای پروژه در قالب راه اصلی استاندارد بالا با سرعت 90 کیلومتر خواهد بود.
* تکمیل 8 کیلومتر باقیمانده آزادراه قزوین ـ رشت با اعتبار 480 میلیارد تومان
خادمی آزادراه قزوین ـ رشت را از دیگر محورهای منتهی به شمال کشور دانست و گفت: 127 کیلومتر از این آزادراه 138 کیلومتری تکمیل شد و محور زیر بار ترافیک رفت، اما 11 کیلومتر دیگر باقی ماند که از نظر اجرایی بسیار سخت و کوهستانی بود،در محدوده سد منجیل قرار داشته و هزینه اجرای آن به اندازه هزینه کل پروژه ارزیابی میشود؛ این مسیر گلوگاه ترافیکی آزادراه قزوین ـ رشت در ایام پیک سفرها بود که تلاش کردیم آن را در دو مرحله اجرایی کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در این راستا 3.2 کیلومتر مسیر که تونلهای خاص بود، در سالهای 94 و 95 با 200 میلیارد تومان اعتبار ساخته شد و پروژه در انتهای 95 زیر بار عبور رفت.
وی افزود: 40 درصد دیگر در قالب مرحله دوم شامل 8 کیلومتر باقی مانده است که ما و سازمان راهداری تفاهمنامه با سرمایهگذار (بانک تجارت) به امضا رساندیم تا در قالب 480 میلیارد تومان هزینهکرد این پروژه تکمیل شود. طی جلسه با مسئولان استان گیلان و مردم محلی مقرر شد فعلاً یک باند رفت 8 کیلومتر در خارج شهر و باند برگشت درون شهر باشد.
* پرداخت هزینههای تملک اراضی از محل اسناد خزانه اسلامی
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: جدیدا بابت تملک اراضی، اسناد خزانه اسلامی نیز به مالکان ارائه میکنیم.
وی افزود: امسال با توجه به آنکه سود سال آینده را از بابت این اسناد ارائه میدهند که 8 درصد است، استقبال از اوراق بیشتر شده است.
* 1180 کیلومتر آزادراه در حال احداث
خادمی بیان کرد: در 10 محور آزادراهی در قالب 16 پروژه 1180 کیلومتر آزادراه در حال احداث است، ضمن آنکه 2400 کیلومتر آزادراه نیز در حال مطالعه داریم.
خادمی گفت: رویکرد ما این است که آزادراههای موجود از 2400 کیلومتر به 5 هزار کیلومتر افزایش یابد، زیرا در حال حاضر میزان آرادراهها 2 درصد میزان جادههای اصلی کشور است.
* احداث 1800 کیلومتر راهآهن در یک سال / اجرای 3400 کیلومتر پروژه ریلی
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با بیان اینکه 22 طرح ریلی داریم، گفت: بیش از 3400 کیلومتر طول ریلهای در حال احداث در کشور است که 919 کیلومتر آن امسال به بهرهبرداری میرسد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور افزود: راهآهن جمهوری اسلامی ایران نیز دو خطهسازی در 900 کیلومتر از مسیر را امسال اجرا میکند.
وی اولویتهای تکمیل پروژههای ریلی را در استانهای همدان، کرمانشاه، ارومیه و گیلان اعلام کرد و گفت: اتصال کرمانشاه به ریل تا دو ماه آینده بهرهبرداری میشود، همچنین ریلگذاری خط آهن ارومیه نیز تا دو هفته آینده به پایان میرسد. همچنین خط آهن میانه ـ بستانآباد تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
* واردات ریل از هندوستان در قالب فاینانس
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور بیان کرد: ریلهایی که برای پروژههای ریلی وارد میکنیم، از کشور هند و به صورت فاینانس است که 150 هزار تن تاکنون وارد کشور شده است و برای سرعتهای مسافری حداکثر 160 کیلومتر و باری حداکثر 120 کیلومتر درنظر گرفته شده است.
وی افزود: همچنین قراردادی با ذوبآهن داریم که امیدواریم هر چه زودتر ریل به ما تحویل دهند.
خادمی گفت: درحال مذاکره با کشور هند هستیم که شمش از این کشور وارد ایران کنیم و در ذوبآهن تولید ریل انجام شود؛ این واردات شمش در قالب فاینانس خواهد بود.
* 7500 کیلومتر راه اصلی و بزرگراه در حال احداث
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: 7500 کیلومتر راه اصلی وب زرگراه در حال احداث است که سالانه حدود 1000 تا 1500 کیلومتر آن را تحویل میدهیم.