سقف جدید برای تسهیلات خودرو

عصر خودرو- در حالی که دو خودروساز بزرگ کشور به دلیل زیان انباشته هنگفت‌شان مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت شده و عملا ورشکسته به حساب می‌آیند، دبیر انجمن قطعه‌سازان ایران خبر از افزایش سقف اعتباری صنعت خودرو می‌دهد. آن‌طور که مازیار بیگلو می‌گوید، با تصویب هیات دولت و شورای پول و اعتبار، سقف اعتباری خودروسازان، ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته و قرار است مصوبه موردنظر به زودی ابلاغ شود.

سه شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۶:۰۰

سقف جدید برای تسهیلات خودرو

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از دنای اقتصاد ، اظهارات وی در حالی است که بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار هنوز خبری رسمی مبنی بر افزایش 10 هزار میلیارد تومانی سقف تسهیلات ایران خودرو و سایپا اعلام نکرده‌اند. هرچه هست، ظاهرا ایران خودرو و سایپا به‌عنوان دو خودروساز اصلی و وابسته به دولت، تا پیش از مصوبه موردنظر مجاز به استفاده از تسهیلات تا سقف 7 هزار و 500 میلیارد تومان بوده‌اند و حالا اگر شورای پول و اعتبار مصوبه مورد ادعای دبیر انجمن قطعه‌سازان را ابلاغ کند، سقف اعتباری آنها تا بالای 17 هزار میلیارد تومان افزایش خواهد یافت. مصوبه موردنظر البته الزاما به معنای پرداخت حتمی تسهیلات به خودروسازان نیست، ضمن آنکه اجرای آن منوط به خروج خودروسازان از شمول ماده 141 قانون تجارت است.
  ماجرای بانک مرکزی و خودروسازان

آن‌طور که فعالان صنعت خودرو به خصوص قطعه‌سازان بارها طی چند ماه گذشته عنوان کرده‌اند، خودروسازی و قطعه‌سازی نیاز مبرمی به نقدینگی دارد و اگر حمایت مالی نشوند، تضمینی بابت حفظ اشتغال و تولید در صنایع موردنظر نیست. این خواسته خودروسازان البته مخالفان و منتقدان زیادی داشته و دارد، از جمله عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی، که پیش‌تر خودروسازی را فشل خوانده بود.حال اما ابلاغ قریب‌الوقوع مصوبه افزایش سقف اعتباری ایران خودرو و سایپا (به ادعای دبیر انجمن قطعه‌سازان ایران) می‌تواند نشانه‌ای از بهبود روابط بانک مرکزی و خودروسازان باشد که طی این چند سال و به خصوص در چند ماه گذشته تیره و تار شده بود. اختلاف بانک مرکزی و خودروسازان اگرچه داستان دیروز و امروز نیست و ریشه‌ای چند ساله دارد، اما به نظر می‌رسد پس از ماجرای تسهیلات ارزی 844 میلیون یورویی و همچنین جدال لفظی چندی پیش رئیس کل این بانک و فعالان صنعت خودرو، وارد فاز جدیدی شده است.

اواخر سال گذشته بود که دولت تسهیلاتی حدودا 11 هزار میلیارد تومانی را برای خودروسازان در نظر گرفت و قرار شد بخشی از آن به‌صورت ریالی و بخشی دیگر نیز در قالب ارزی پرداخت شود. با موافقت بانک مرکزی و ابلاغ به بانک‌های عامل، بخش ریالی تسهیلات به مبلغ 4 هزار میلیارد تومان در اختیار خودروسازان بزرگ کشور قرار گرفت و صرف بازپرداخت بخشی از طلب قطعه‌سازان شد. قرار بود 844 میلیون یورو نیز به‌عنوان تسهیلات ارزی بلافاصله در اختیار خودروسازان قرار گیرد، با این حال به دلیل وجود اختلافاتی بر سر بازپرداخت آن، تسهیلات موردنظر به کما رفت. مشکل ابتدایی این بود که بانک مرکزی انتظار بازپرداخت تسهیلات را به نرخ روز ارز داشت و خودروسازان و قطعه‌سازان زیر بار آن نمی‌رفتند. آنها معتقد بودند با توجه به نوسان در بازار ارز، بازپرداخت به روز تسهیلات ریسک بزرگی دارد، از همین رو خواستار پس دادن 844 میلیون یورو با قیمت زمان پرداخت بودند. این اختلاف نظر میان زنجیره خودروسازی و بانک مرکزی تا مدت‌ها ادامه داشت و بعدها موانع دیگری بر سر راه تسهیلات ارزی ایجاد شد. در مقطعی، بانک مرکزی اعلام کرد دلار و یورو به خودروسازان نمی‌دهد و تسهیلات موردنظر تنها در قالب یوآن و روپیه قابل پرداخت است، که این موضوع با مخالفت زنجیره خودروسازی مواجه شد. در نهایت اما اتفاق و چالش اصلی آنجا رخ داد که رئیس کل بانک مرکزی در پارلمان بخش خصوصی ضمن انتقاد از عملکرد خودروسازان، صنعت خودرو کشور را «فشل» خواند. عبدالناصر همتی در پاسخ به پرسش قطعه‌سازان مبنی بر اینکه چرا بانک تسهیلات ارزی را پرداخت نمی‌کند، از خودروسازی به‌عنوان صنعتی فشل نام برد و این سوال را مطرح کرد که تا چه زمانی باید این صنعت را ادامه داد. اظهارات همتی تا حدود زیادی پرونده پرداخت تسهیلات ارزی به خودروسازان را منتفی کرد و چندی بعد با پاسخ تند فعالان صنعت خودرو به وی، امکان پرداخت تسهیلات را به حداقل رساند.

در حال حاضر نیز که حدود سه ماه و نیم به پایان سال باقی مانده، هیچ خبری مبنی بر پرداخت تسهیلات ارزی به خودروسازان به گوش نمی‌رسد و حتی شنیده می‌شود این ماجرا فعلا منتفی است. آن طور که محمدرضا نجفی‌منش رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی تهران به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید، فعلا قرار نیست تسهیلات 844 میلیون یورویی که خود دولت پرداخت آن را مصوب کرده، در اختیار خودروسازی و قطعه‌سازی کشور قرار گیرد. به گفته وی، ظاهرا بانک مرکزی موافق پرداخت این تسهیلات نیست و فعلا باید آن را فراموش کرد.حال به نظر می‌رسد مصوبه مورد ادعای دبیر انجمن قطعه‌سازان مبنی بر افزایش سقف اعتباری ایران خودرو و سایپا به نوعی جایگزین تسهیلات ارزی شده است. به عبارت بهتر، با توجه به اینکه پرداخت تسهیلات ارزی به خودروسازی کشور (حداقل متناسب با انتظار خودروسازان و قطعه‌سازان) تقریبا منتفی است، ظاهرا فعالان صنعت خودرو به دنبال راهی دیگر برای تامین نیاز مالی خود بوده و در نهایت به افزایش سقف اعتباری رسیده‌اند.

بانک مرکزی اما سال‌های گذشته خودروسازان را مشمول قانون ذی‌نفع واحد کرد، قانونی که سقف پرداخت تسهیلات به آنها را تحت تاثیر قرار می‌داد. بر اساس آیین‌نامه‌های بانک مرکزی، منظور از «ذی‌نفع واحد» دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی است که به واسطه هر یک از روابط مالکیتی، مدیریتی و مالی در معرض ریسک مشترک قرار بگیرند، به گونه‌ای که مشکلات یکی از آنها بتواند به دیگری تسری کرده و منجر به بازپرداخت نکردن یا عدم ایفای به موقع تسهیلات یا تعهدات آنها شود. خودروسازان در گذشته بارها نسبت به قانون موردنظر اعتراض و خواستار لغو آن شدند و سرانجام نیز بانک مرکزی موافقت کرد خودروسازی از شمول این قانون خارج شود. در واقع با مستثنی شدن خودروسازی از قانون ذی‌نفع واحد، این امکان وجود دارد که ایران خودرو و سایپا جدا از شرکت‌های وابسته به خود، تسهیلات تا سقف مجاز دریافت کنند. به‌عنوان مثال، اگر تا پیش از این، ایران خودرو و شرکت‌های تابعه‌اش سر جمع امکان دریافت تسهیلات تا سقف 3 هزار میلیارد تومان را داشتند، پس از خروج خودروسازی از شمول قانون ذی‌نفع واحد، ایران خودرو به تنهایی امکان دریافت سقف تسهیلات را خواهد داشت. اگر مصوبه سال 95 شورای پول و اعتبار را ملاک قرار دهیم، ایران خودرو و سایپا در مجموع تا سقف چیزی حدود 7 هزار و 500 میلیارد تومان امکان دریافت تسهیلات دارند و این در حالی است که خودروسازان و قطعه‌سازان به دنبال افزایش این عدد هستند.
  جزئیات مصوبه افزایش سقف اعتباری

اما آن طور که دبیر انجمن قطعه‌سازان ایران پیش‌تر به «دنیای‌اقتصاد» گفته بود، خودروسازان و قطعه‌سازها از چندی پیش به دنبال افزایش سقف اعتباری ایران خودرو و سایپا بوده و به انتظار نشسته بودند تا شورای پول و اعتبار تشکیل جلسه داده و این پیشنهاد را بررسی و تصویب کند.این گفته بیگلو در شرایطی بود که کارشناسان مالی تاکید کردند برای موافقت شورای پول و اعتبار با افزایش سقف اعتباری خودروسازان، ابتدا نیاز است ایران خودرو و سایپا از شمول ماده 141 قانون تجارت خارج شوند. طبق این ماده، اگر زیان انباشته شرکتی بیش از 50 درصد سرمایه ثبتی آن باشد، شرکت موردنظر عملا ورشکسته به حساب می‌آید و هیات مدیره باید برای اخذ تصمیمات لازم (انحلال یا خروج از ورشکستگی) تشکیل جلسه دهد. در آخرین آماری که خودروسازان به بورس ارائه داده‌اند، زیان انباشته‌ای 27 هزار میلیاردی به نام آنها ثبت شده است. در حالت تفکیکی نیز زیان انباشته هر یک از دو خودروساز بزرگ کشور (ایران خودرو و سایپا) از نصف سرمایه ثبتی‌شان بیشتر است و بنابراین هر دو شرکت عملا ورشکسته محسوب می‌شوند. البته آن طور که خبر می‌رسد، این دو خودروساز قصد دارند با تجدید ارزیابی (به روز کردن قیمت اموال و دارایی‌های خود)، از شمول ماده 141 قانون تجارت خارج شوند. در این مورد، دبیر انجمن قطعه‌سازان به «دنیای‌اقتصاد» گفت: خودروسازان به‌دنبال آن هستند که به واسطه تجدید ارزیابی، از ذیل ماده 141 قانون تجارت خارج شوند، که اگر این اتفاق رخ بدهد، گام اول برای افزایش سقف تسهیلات خودروسازی برداشته خواهد شد. به گفته بیگلو، یکی از شروط افزایش سقف اعتباری خودروسازان، خروج از شمول ورشکستگی است، بنابراین تا این موضوع حل نشود، نمی‌توان مصوبه شورای پول و اعتبار را مبنی بر افزایش سقف اعتباری اجرا کرد. بیگلو این را هم گفت که خروج خودروسازان از شمول ماده 141 قانون تجارت و مجاز شدن آنها به استفاده از سقف تسهیلات مصوب، ممکن است حدود سه ماه زمان ببرد.

اظهارات دبیر انجمن قطعه‌سازان در حالی است که یک کارشناس بورس به «دنیای‌اقتصاد» گفت: خروج از شمول ماده 141 قانون تجارت، تنها یکی از موانع موجود بر سر راه افزایش سقف اعتباری خودروسازان را برمی‌دارد، حال آنکه موانع دیگری نیز وجود دارد. وی افزود: برای موافقت شورای پول و اعتبار با افزایش سقف اعتباری خودروسازان، باید تکلیف زیان انباشته آنها مشخص شده و همچنین قدرت‌شان برای بازپرداخت تسهیلات ارزیابی شود. این کارشناس ادامه داد: بنابراین اگر شورای پول و اعتبار با افزایش 10 هزار میلیاردی سقف تسهیلات ایران خودرو و سایپا موافقت کرده و مصوبه‌اش را نیز ابلاغ کند، اجرای آن منوط به خروج خودروسازان از شمول ماده 141 خواهد بود.

وی با بیان اینکه پای مسائل دیگری مانند سودآوری، تحقق بودجه و میزان سود عملیاتی نیز در میان است، تاکید کرد: ممکن است حتی با وجود موافقت شورای پول و اعتبار با افزایش سقف اعتباری خودروسازان، بانک عامل زیر باز پرداخت تسهیلات به ایران خودرو و سایپا نروند. این گفته وی را دبیر انجمن قطعه‌سازان نیز به نوعی تایید کرده و می‌گوید: مصوبه شورای پول و اعتبار مبنی بر افزایش 10 هزار میلیارد تومانی سقف تسهیلات خودروسازان، حتما به معنای پرداخت تسهیلات بانکی به آنها نیست و ممکن است در موارد دیگری به کار گرفته شود. دبیر انجمن قطعه‌سازان در نهایت به ماجرای تسهیلات 844 میلیون یورویی نیز اشاره کرد و گفت: مصوبه جدید دولت و شورای پول و اعتبار می‌تواند کمک بزرگی برای خودروسازان باشد.

هرچه هست، باید منتظر ماند و دید آیا شورای پول و اعتبار همان طور که دبیر انجمن قطعه‌سازان می‌گوید، مصوبه افزایش 10 هزار میلیارد تومانی سقف اعتباری ایران خودرو و سایپا را ابلاغ می‌کند و همچنین، شرایط استفاده از آن فراهم خواهد شد یا نه. گفته می‌شود خودروسازان اقداماتی را برای تجدید ارزیابی اموال و دارایی‌های خود در راستای خروج از شمول ماده 141 قانون تجارت در دستور کار قرار داده‌اند. در آخرین گزارشی که از صورت‌های مالی خودروسازان استخراج شد، کاشف به عمل آمد ایران خودرو و سایپا در مجموع بالغ بر 27 هزار میلیارد تومان زیان انباشته تا پایان شهریور امسال به ثبت رسانده‌اند.

برچسب ها

تسهیلاتتسهیلات خرید خودروتسهیلات بانکیتسهیلات ارزی
مطالب مرتبط بیشتر
تسهیلات خودرو و مسکن به خبرنگاران پرداخت می‌شود اعطای وام ۱۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی تاکسی‌های پایتخت اعطای تسهیلات به رانندگان تاکسی برای جایگزینی خودرو در دست بررسی است ۳۰۰۰ تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی کم بهره برای خرید تراکتور مسیر فرعی تامین نقدینگی خودروسازی تسهیلات رایگان برای تعویض موتور سیکلت‌های فرسوده تسهیلات قطعه‌سازان به دستشان نرسید اعطای تسهیلات نوسازی تاکسی های‌ با فرسودگی بالا زودتر از موعد مقرر پرداخت تسهیلات به رانندگان تاکسی برای خرید قطعات و خدمات تعمیرگاهی تفاوت تسهیلات بانکی خرید ماشین و وام خودرو ماشینچی تسهیلات خرید خودرو ایرانی موسسه ملل کاهش ۸ درصدی نرخ موثر تسهیلات مالی و‌ تسویه کامل بدهی های ارزی معوق آخرین وضعیت ارائه تسهیلات خودرو به جانبازان تسهیلات ویژه برای ترخیص خودرو‌های رسوبی توقیفی در پارکینگ‌ها رانندگان چقدر تسهیلات کرونایی دریافت کرده‌اند؟ تخصیص ۱۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات، برای تعمیق ساخت داخل هدایت صنعت خودرو به بیراهه اعطای تسهیلات اعتباری به مالکان محصولات سایپادیزل پرداخت بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وام کرونایی به فعالان حمل و نقل تاکسی‌داران در دوران کرونا از چه مزایایی بهره‌مند شدند؟ بیش از ۱۰۴ هزار راننده تاکسی تسهیلات کرونایی دریافت کردند فرجام دوپینگ تسهیلاتی خودرو تسهیلات ۹۰ میلیون تومانی به تاکسی‌رانان پایتخت داده می‌شود سود و زیان تسهیلات خودرویی ۸۰ درصد رانندگان، تسهیلات بانکی ۶۰ میلیون ریالی دریافت کرده‌اند بانک مهر ایران به رانندگان تاکسی تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت می‌کند اعطای تسهیلات به صنعت خودرو یکی از ریشه‌های تورم افزایش غیر قانونی وثیقه ها؛ مشکل رانندگان برای دریافت تسهیلات کرونایی تنها سه درصد رانندگان وام کرونایی گرفتند بهره‌مندی ۱۰ هزار تاکسیران از تسهیلات ویژه کرونا فقط ۲ تا ۳ هزار راننده تسهیلات کرونایی دریافت کرده‌اند رانندگان بیشترین تسهیلات کرونا را گرفتند کلاهبرداری از رانندگان اتوبوس به اسم وام ۶ میلیون تومانی کرونایی! تسهیلات حمایت از شرکت‌های حمل و نقل، تیرماه پرداخت می‌شود جزئیات اعطای وام به رانندگان اعلام شد جزییات ارائه تسهیلات به رانندگان حمل و نقل مسافربری آغاز مهلت ثبت نام تاکسیرانان در سامانه جامع تاکسیرانی کشور برای دریافت بسته‌های حمایتی جزئیات تسهیلات ۶ میلیون تومانی رانندگان اعلام شد وام کرونایی رانندگان اتوبوس ۶ میلیون تومان شد اعطای تسهیلات ۶۰میلیون ریالی به رانندگان با بیمه خویش فرما پیگیری وام کم بهره برای کامیون‌داران + جزئیات تخصیص بسته‌های حمایتی شرکت‌های حمل و نقلی تا پایان ماه پرداخت وام قرض‌الحسنه به ۱۱۳ هزار راننده دولت ۴ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان به خودروسازان پرداخت کرد وام پنج میلیونی برای رانندگان مبتلا به کرونا وام ۱۲ میلیونی برای راننده ها تسهیلات قرض‌الحسنه برای ۱۱۱ هزار راننده صنعت خودرو در سالی که گذشت دستور دهید هرچه سریع‌تر تسهیلات را پرداخت کنند امیدی که هنوز به صنعت خودرو نرسیده است مذاکره خودروسازان با بانک مرکزی برای دریافت تسهیلات شهرداری برای خرید موتورسیکلت‌ برقی وام می‌دهد انتظارات صنعت خودرو از سیستم بانکی چیست؟ انتظارات صنعت خودرو از سیستم بانکی چیست؟ سهم هر ایرانی از سود وام بانکی خودروسازان چقدر است؟ ماجرای پرداخت تسهیلات ارزی خودرو مانع پرداخت تسهیلات ارزی به خودروسازی تسهیلات خرید دوچرخه به چه کسانی ارائه می‌شود؟ پرداخت وام کم بهره برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده لازم است مهلت پرداخت تسهیلات به قطعه‌سازان تمدید شود شب عید ۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات ۲۴ درصدی دادند؛ امروز ۳۵ قطعه «های‌تک» را داخلی‌سازی کردیم گره کور پرداخت تسهیلات ارزی به قطعه‌سازان مهلت پرداخت تسهیلات ارزی قطعه‌سازان تمدید می‌شود مهلت ۶ ماهه به بانک مرکزی برای تامین تسهیلات مورد نیاز قطعه‌سازان انعطاف زنجیره خودروسازی در ماجرای تسهیلات ارزی؟ خودروسازان یوآن و روپیه دریافت کنند تسهیلات ارزی ۷۵۰۰ میلیارد تومانی نرسید «چاه ویل» خودروسازی تکمیل خودروهای ناقص تا ۴ماه آینده تسهیلات ارزی خودروسازان پرداخت نشد جزئیات تخصیص وام ۲.۵ میلیون تومانی به خودروها تسهیلات اعطایی به قطعه‌سازان نوشدارو بعد از مرگ سهراب نباشد سازوکار احتمالی پرداخت تسهیلات ارزی به زنجیره خودروسازی قطعه سازان تسهیلات ارزی را ریالی بازپرداخت می کنند پرداخت تسهیلات ارزی در کما پیشنهادی برای بازپرداخت تسهیلات ارزی خودروسازان دردسرهای پرداخت تسهیلات ارزی به خودرو بن‌بست در پرداخت تسهیلات ارزی قطعه‌سازان مخالفت قطعه سازان با تصمیم اخیر بانک مرکزی اختصاص تسهیلات ویژه برای صنعت قطعه سازی تحقق ۸۵ درصدی پرداخت تسهیلات به قطعه سازان پرداخت تسهیلات ارزی مشروط شد تسهیلات قرض‌الحسنه برای واگذاری موتورسیکلت سازگار با محیط زیست ضرورت تجمیع ظرفیت‌های تولید خودرو پرداخت تسهیلات ۵۰ میلیون ریالی به مالکان خودروهای خسارت دیده از زلزله جزئیات دستور بانک مرکزی برای پرداخت وام به قطعه‌سازان تسهیلات، دوای درد خودروسازی است؟ جزئیات پرداخت تسهیلات خودروسازان اعطای تسهیلات صفر درصد تا سقف ۶ میلیون تومان به رانندگان حمل و نقل عمومی ارائه تسهیلات بدون سود به رانندگان حمل‌ونقل عمومی عملیات‌نجات ۱۵ هزار میلیارد تومانی منابع ارزی و ریالی باید در اختیار صنایع اشتغالزا و صادرات محور قرار گیرد اختصاص ۱۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات به قطعه سازان اختصاص ۸۰۰ میلیون یورو تسهیلات برای واردات قطعات واسطه ای صنعت قطعه انحراف در اعطای تسهیلات بانکی به خودروسازان پرداخت تسهیلات یک میلیارد دلاری به خودروسازان و قطعه‌سازان تلاش برای اصلاح مصوبه تسهیلات هزار میلیارد تومانی خودروسازان آغاز دریافت تسهیلات هزار میلیارد تومانی مصوب صنعت خودرو تسهیلات ۲ هزار میلیارد تومانی به قطعه‌سازان نرسید پایان مرداد آخرین موعد اعلام شده برای پرداخت تسهیلات صنعت خودرو تخصیص تسهیلات ۲۰۰۰ میلیاردی صنعت خودرو به بانک مرکزی ابلاغ شد اوراق مشارکت مترو در انتظار «چراغ سبز» بانک‌ها جزئیات ​اعطای ۵ هزار تاکسی به ایثارگران جویای کار اعلام شد بانک سامان تسهیلات خرید خودرو می‌دهد پرداخت تسهیلات خودروسازان و متقاضیان نوسازی ناوگان تجاری تسهیل شد تصمیم جدید هیات دولت در راستای نوسازی ناوگان تجاری فرسوده نیسان ایکس تریل فیس لیفت را با تسهیلات ۱۴۴ میلیون تومانی بخرید نوسازی ۱۷ هزار تاکسی در سال۹۷ کاهش پلکانی نرخ سود خودروسازان فعالیت تاکسی های اینترنتی قانونمند می شود اگر به دنبال وام خودرو هستید بخوانید سامانه اعطای یارانه به خریداران موتورسیکلت برقی راه‌اندازی شد ‌راه‌اندازی سامانه اینترنتی تسهیلات موتورهای برقی؛ به‌زودی تسهیلات بانکی بزرگ ترین چالش بازار خودروهای تجاری اسقاط و جایگزینی ۱۰ هزار وانت فرسوده از امروز آغاز شد واردات خودروهای با عمر بیش از یک سال ممنوع شد مستثنی شدن طرح نوسازی ناوگان عمومی از مقررات احتیاط بانکی تسهیلات کم بهره نوسازی به تاکسی‌های فرسوده کلانشهرها ارائه می شود اثر کارت اعتباری بر بازار خودرو سیکل معیوب جذب نقدینگی حذف تدریجی وام خودرو حذف وام خودرو، کالا و جعاله از بانک‌ها ۲۲ هزار میلیاردریال تسهیلات برای نوسازی ناوگان حمل و نقل کلان شهرها اختصاص یافت کارخانه ایران خودرو صحنه تا پایان امسال به بهره برداری می رسد اعطای تسهیلات به مددجویان متقاضی خرید خودرو باری در استان بوشهر مانع خاص برسر راه تسهیلات خودرو پرداخت تسهیلات ویژه برای ارتقای ناوگان حمل و نقل روستایی کردستان انتقاد مظفر از عدم همکاری بانک‌های عامل برای نوسازی تاکسی ها چشم امید به تغییر معادلات بازار رانندگان مسافربری برون شهری خراسان شمالی وضعیت خوبی ندارند پیش فروش بلند مدت محصولات ایران خودرو با تسهیلات و هدایای ویژه اعطای وام هنوز گره قطعه سازان را باز نکرده است تسهیلات جدید نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی گران است سه روش متفاوت فروش خودرو در ایران فعالیت مینی‌بوس‌های فرسوده شهر تهران با روح قانون مغایرت دارد تردد ۱۶۰ هزار خودروی فرسوده در خیابان‌های تهران تسهیلات پارسال برای خرید خودرو تکرار نمی‌شود لزوم ارائه تسهیلات به دارندگان وسایل حمل‌ونقل عمومی در پی دو نرخی شدن قیمت بنزین اعطای تسهیلات به صنعت خودرو فاز دوم تسهیلات برای خودروهای فرسوده چرا خودروهای تسهیلاتی تحویل نمی‌شوند؟ با این بهره بانکی رولزرویس هم ورشکسته می‌شود اعطای تسهیلات خرید خودرو به مشتریان برتر بانک سامان تسهیلات ویژه برای هیبریدی‌ها
برگشت به بالا