پنج‌ راه حل پیشنهادی به خودروسازان برای طراحی به منظور افزایش ایمنی و سوددهی

روند تحولات مناسب برای آینده خودروهای ارتباطی

عصر خودرو : رقابت اصلی تولیدکنندگان خودرو عبارت است از: مسابقه برای تولید و ارائه خودروهای ارتباطی۱، خودروهای سبک (light trucks خودروهایی هستند که حداکثر ظرفیت باربری آنها ۴۰۰۰ پوند یا ۱۸۱۵ کیلوگرم است) و خودروهای تیپ اسپورت یا اس یووی (SUV یاsport utility vehicle). با بهبود بی‌سابقه شرایط ایمنی، ابزارهای کمکی به راننده و سرگرمی‌های جذاب حین رانندگی، به نظر می‌رسد رانندگان این خودروها تحول چشمگیری تجربه خواهند کرد.

چهارشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲:۰۰

روند تحولات مناسب برای آینده خودروهای ارتباطی

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، با وجود این، در حال حاضر نیز تعداد اندکی از مدیران اجرایی صنعت خودرو اطمینان کافی به روند ابداعات صورت گرفته در خودروهای مرتبط داشته و هنوز اغلب این مدیران به نحوه این تغییرات اطمینان کافی ندارند.


این بی‌اعتمادی خودروسازان نیز قابل درک و منطقی است. در واقع برای خودروسازان برقراری ارتباط بین نیازها و ملزومات رو به رشد خودروهای مرتبط- از یکسو- و صنایع بسیار پیچیده الکترونیک – از سوی دیگر - بسیار سخت و دشوار است.تشکیلات سازمانی و زنجیره تامین کالا در صنایع خودروسازی طی دهه گذشته تکامل چشمگیری یافته و پیچیده‌تر شده است. به نحوی‌که چشم‌انداز توسعه و پیشرفت در این صنایع، درازمدت شده، الزامات پیچیده‌ای بر تولید حاکم شده و ملزومات ایمنی نیز بسیار سختگیرانه‌تر اعمال می‌شوند. این در حالی است که ساختارها و تشکیلات سازمانی و زنجیره تامین در صنایع پیشرفته الکترونیک بسیار ساده‌تر از خودروسازان بوده و به همین دلیل نیز این صنایع قادر خواهند بود با توجه به نیاز مصرف‌کنندگان در کوتاه‌ترین زمان ممکن تغییرات لازم را اعمال کنند.

چرخه توسعه در این صنایع بسیار کوتاه‌تر بوده و یک نگاه ساختاری در این صنایع شکل گرفته که به آنها اجازه می‌دهد در کوتاه‌ترین زمان ممکن دست به‌کار شده و برای ارائه فناوری اقدام کنند و در صورت بروز اشکال یا اشتباه احتمالی بعد از ارائه سرویس یا محصول مورد نظر معذرت‌خواهی کرده و رفع عیب کنند. درواقع به‌کارگیری این نوع نگاه در صنایعی که اشتباهات ممکن است به قیمت جان آدم‌ها تمام شود بسیار پرمخاطره بوده و مشکل‌ساز خواهد بود. بنابراین براساس قانون مور: «به‌کارگیری مستمر و دائمی محاسبات کامپیوترها به این معنا است که در آینده از خودروسازان بخواهیم تا دائما در یک سردرگمی ذهنی برای انتخاب بین ابزارهای ارتباطی و کارآیی خودرو به سر برند».

شرکت‌های خودروسازی تاکنون با چنین فرصت و چالشی مواجه نشده بودند. در ادامه پنج راهکار ارائه می‌شود که می‌توانند در این موقعیت راهگشا باشند:

1- با مقوله ارتباط به‌عنوان یک عنصر مفید از گزاره ارزش خودرو برخورد کنیم. تولیدکنندگان خودرو به شکل طبیعی و ذاتی تمایل خواهند داشت که با افزایش و توسعه عناصر دیجیتالی خودرو به سود بیشتری دست یابند. چراکه برای جبران حجم سرمایه‌گذاری صورت گرفته عرضه بیشتر خودرو به بازار در واقع جبران‌کننده این حجم از سرمایه‌گذاری خواهد بود. علاوه‌بر این، خودروسازان به ثروت بی‌پایان حاصل از فروش اطلاعات تولید شده در خودروهای ارتباطی نیز چشم دوخته و این اطلاعات خود یک منبع درآمد می‌شود. البته خودروسازان نمی‌توانند این تکنولوژی و فناوری اطلاعاتی را به‌عنوان یک واحد تجاری مجزا هدایت و راه‌اندازی کنند، چراکه از یکسو دارای تمرکز کافی جهت تدوین استراتژی در بازار فناوری اطلاعات به‌عنوان یک منبع تولید سرمایه نیستند و از سوی دیگر مدیریت فروش اطلاعات به‌دست آمده از خودروها (که مشتری‌ها تولیدکنندگان آنها هستند) ریسک بسیار زیادی همراه داشته و ممکن است خوشنامی برند یا علامت تجاری آنها را تهدید کند. همچنین این ابزار ممکن است مانند تب زودگذر ماشین‌های تلفن‌دار در دهه 1980 و 1990 باشد و به عبارتی چشم‌انداز اغواکننده ماشین‌های مرتبط می‌تواند مثل خودروهای تلفن‌دار تمرکز تولیدکنندگان را از موضوع اصلی رقابت -که فروش خودرو است – به هم زند و این مساله برای خودروسازی نوعی تهدید به حساب می‌آید.

به عقیده عده‌ای، خودروسازان باید از تمام امکانات موجود در خودروهای مرتبط جهت عرضه به بازار استفاده کنند تا از این طریق از سایر رقبا متمایز شده و پیشی بگیرند. در واقع براساس ارزیابی‌های صورت گرفته افزودن چنین ویژگی‌هایی به خودروها در حال حاضر حدود 500 دلار آمریکا برای هر وسیله نقلیه هزینه در بر خواهد داشت. چنین افزایش قیمتی برای اکثر مصرف‌کنندگان قابل قبول است چراکه براساس نظرسنجی سال 2014 بازار خودرو که در سایت Autotrader.com صورت گرفته 56 درصد از مالکان خودروها اعلام کرده‌اند که متمایل به استفاده از خودروهای جدید با امکانات دیجیتالی بیشتر هستند.

بنابراین خودروسازان باید به‌منظور حمایت از علامت تجاری یا برند خود، ابتدا نوع کارکردهای دیجیتالی مورد نظر جهت افزودن به توانایی خودروهای ارتباطی را شناسایی کنند تا بر نحوه یکپارچه‌سازی این نرم‌افزارها و خودرو و چگونگی همسان‌سازی آنها تمرکز یابند. به عبارت دیگر خودروسازان باید از تمرکز بیش از حد بر فرآیند طراحی خصوصیات یا قابلیت‌های ارتباطی مورد نیاز خودرو اجتناب کنند. چراکه تولیدکنندگان قطعات و خدمات و برنامه‌های کامپیوتری دارای تجربه و سرعت کافی در ارائه محصولات خود به بازار بوده و قادر هستند به سرعت نسبت به ارائه قابلیت یا ویژگی مورد نظر خودروسازان اقدام کنند. خودروسازان باید برقراری ارتباط بین راننده و خودرو را تحت کنترل و حمایت خود قرار داده و فرآیند طراحی و مالکیت ویژگی‌های ارتباطی را به گونه‌ای تحت کنترل خود قرار دهند که از رعایت ملزومات ایمنی و کارآیی آنها در یاری رساندن به راننده، اطمینان حاصل کنند.

2- خودروسازان باید از رعایت تمام ملزومات و محدودیت‌های ایمنی خودرو در تمامی جزئیات مربوط به خودروهای ارتباطی اطمینان حاصل کنند و از آنها پیروی کنند. ایمنی مقدم بر تمام مسائل دیگر است. با وجود اینکه استفاده و به‌کارگیری نرم‌افزارهای جذاب در داخل خودروها با ذائقه مصرف‌کنندگان همخوانی داشته و برخی از شرکت‌های تولیدکننده این سرگرمی‌ها و نرم‌افزارها نیز تمایل زیادی برای ارائه محصولات خود به صنایع خودروسازی دارند، با این وجود، خودروسازان نباید و نمی‌توانند کوچک‌ترین سهل‌انگاری و مصالحه یا مسامحه‌ای در مورد مسائل ایمنی داشته باشند. بی‌پروایی و سهل‌انگاری به طمع دستیابی به سود بیشتر ممکن است به قیمت جان مصرف‌کنندگان تمام شود و جبران کردن چنین اشتباهاتی بسیار سخت و شاید غیرممکن است.

حتی رانندگانی که بر به‌کارگیری تکنولوژی‌های نوین در خودروها اصرار می‌ورزند نیز ایمنی خود را دربالاترین سطح اولویت قرار می‌دهند. براساس نظرسنجی بازار خودرو، 84 درصد از مصرف‌کنندگان و مالکان خودرو، ایمنی را مقدم بر سایر امکانات می‌دانند. همچنین، در حال حاضر قانون‌گذاران نیز مشغول تنظیم قوانین برای ویژگی‌های الحاقی به خودرو هستند تا میزان اختلال حواس حین رانندگی را کاهش دهند. برای مثال در فوریه 2014، کمیسیون تجارت، علوم و حمل‌ونقل – به خودروسازان و شرکت‌های فناوری اطلاعات اخطار داده است که این شرکت‌ها مساله کاهش اختلال حواس در حین رانندگی را که ناشی از ویژگی‌های جدید ارتباطات اینترنتی هستند باید در اولویت قرار دهند. خودروسازان باید هنگام افزودن ویژگی‌های جدید به خودرو، مساله ایمنی را در اولویت قرار دهند به نحوی‌که ویژگی‌های جد‌ید خودرو علاوه‌بر جذابیت برای مصرف‌کنندگان، نباید باعث حواس پرتی آنها از تمرکز بر مسیر شود.

3- خودروسازان باید با فراهم کردن امکاناتی اقدام به تامین امنیت سایبری کنند. علاوه‌بر ایمنی جانی، امنیت سایبری نیز یکی دیگر از مواردی است که خودروسازان باید برای حفظ آن، از آمادگی کافی برای مقابله با مهاجمان سایبری برخوردار باشند. در حال حاضر شرکت تسلاموتورز خدمات ارتباطی را به‌عنوان یک گزینه انتخابی به مصرف‌کنندگان پیشنهاد می‌دهد و حتی برای آن در تبلیغات خود قیمت‌گذاری نیز کرده است. فعالیت‌های شرکت بی‌ام دبلیو نیز در این زمینه تقریبا مشابه تسلا است. به‌زودی، با کاهش هزینه و توسعه کارآیی‌های این خدمات (خدمات ارتباطی) اغلب خودروها مجهز به ارتباط بی‌سیم یا وایرلس خواهند شد. حال با درنظر گرفتن توانایی این سیستم‌ها در شناسایی مشکلات مکانیکی خودرو و ابزارهای هوشمند برقراری ارتباط می‌توان تصور کرد که حجم عظیمی از اطلاعات تولید و ذخیره خواهد شد. از آنجا که برخی از این خودروها از نوع تجملاتی و گران‌قیمت هستند، بنابراین مورد توجه هکرها یا مهاجمان سایبری قرار خواهند گرفت؛ بنابراین خودروها تبدیل به اهدافی آسیب‌پذیر خواهند شد که مهاجمان فضای مجازی (هکرها) همواره برای آسیب رساندن به آنها، آنها را مورد سوء قصد قرار می‌دهند.

متاسفانه خودروسازان در این زمینه بسیار عقب هستند و پیشرفت‌های لازم در این زمینه صورت نگرفته است؛ در آینده‌ای نزدیک، شرکت‌ها باید یک سیستم پشتیبان (back up) برای تمامی سامانه‌ها یا سیستم‌های حساس و کلیدی در نظر گیرند. همچنین برای جلوگیری از درز اطلاعات بین زیرسامانه یا زیر سیستم‌ها، اقدام به طراحی و جانمایی سیستم‌های محافظ دیوار آتشین (fire wall) کنند. به این وسیله در صورتی‌که هر یک از سامانه‌های مجازی مورد حمله سایبری قرار گرفته یا از کار بیفتد، سایر بخش‌ها به شکل عادی به فعالیت خود ادامه خواهند داد و تحت‌تاثیر قرار نمی‌گیرند. با این حال این راهکارها هنوز هم کافی نبوده و باید سیستم‌های حفاظتی بیشتری در نظر گرفته شوند.
بنابراین، خودروسازان باید همواره به‌صورت فعال و پیشگیرانه قابلیت‌های محافظت سایبری خود را تا سطح بالایی تکامل داده و افزایش دهند و نوعی دفاع غیرعامل را در این زمینه فعال کنند.

4- چرخه یا دوره سنتی توسعه و پیشرفت در تولیدات باید متحول شود یا اصطلاحا پوست‌اندازی کند. در حال حاضر، سیکل یا دوره توسعه و تولید یک محصول جدید در خودروسازی حدودا بین سه تا پنج سال طول می‌کشد که این زمان با یک سیکل میان‌مدت توسعه داخلی جهت بهبود و تغییراتی - در برخی اجزا مثل طراحی خارجی و امکانات داخلی - در محصول مورد نظر همراه است. اساسا این الگو در طراحی خودروهای ارتباطی کارآیی نداشته و طراحی این خودروها باعث اختلال در این الگوی رایج خواهد شد. خودروسازان باید نسبت به نوآوری‌های صورت گرفته در حوزه فناوری اطلاعات به سرعت واکنش نشان داده و با به روز رسانی محصولاتشان میزان محبوبیت خود را در جمع مشتریان حفظ کنند. برای مثال چنانچه یک خودروساز در طول یک دهه تنها دو یا سه بار در به‌روزرسانی محصولاتش تعلل کند به روشنی می‌توان تصور کرد که خیلی زود از سایر رقبا عقب خواهد ماند و محبوبیتش را از دست خواهد داد. همچنین چنانچه محصولات به‌روزرسانی نشوند، تاثیر قابل ملاحظه‌ای در نگرش مشتری به محصولات اتفاق می‌افتد؛ چراکه ذائقه مشتری همواره در استفاده از تکنولوژی‌های جدید بوده و تعلل در ارائه این تکنولوژی باعث ناخشنودی مشتریان خواهد شد.

هم‌اکنون تعداد اندکی از خودروسازان ویژگی‌های خودرو را با محوریت نرم‌افزاری به روز رسانی می‌کنند. با این وجود آنها نیز باید برای تطبیق مشکلات ذکر شده در چرخه توسعه، چاره‌ای بیندیشند. با این روش، آنها باید سیستم‌های الکترونیکی خود را به زیر‌بخش‌های بیشتری تفکیک کنند و اصطلاحا از سامانه‌های الکترونیک مدولار- در مقایسه با سامانه‌های یکپارچه‌ای که صرفا قابلیت کاربری در خودروها را دارند- بهره برند. این فرآیند باید با به روز رسانی مجازی نرم‌افزارها و قطعات الکترونیک و ارائه یا تحویل سریع آن به مشتریان همراه بوده و در کنار این فعالیت‌ها سیستم حفاظت سایبری نیز همان‌طور که قبلا ذکر شده به‌طور پیوسته به روز رسانی شود.

طراحی نسل‌های جدید و متعدد وسایل الکترونیک، ویژگی‌ها و انتخاب تجهیزات کمکی به راننده و موارد ایمنی باید به موازات و با همپوشانی دوره یا سیکل طراحی اتفاق افتد تا به این ترتیب به‌روزرسانی‌های میان دوره‌ای طرح امکان‌پذیر شود. خودرو سازان باید در آینده روی شبکه‌های ارتباطی بسیار بزرگ خودرو‌ها با حجم حافظه بسیار بالا سرمایه‌گذاری کنند تا از این طریق ظرفیت لازم برای به‌روزرسانی‌های میان دوره‌ای فراهم بوده و نیز امکانات لازم برای ارائه خدمات به روز شده به شبکه دلالان و مصرف‌کنندگان فراهم آید. با فراگیرشدن و قدرتمندتر شدن ابزارهای هوشمند مصرف‌کنندگان، حتی چرخه‌های کوتاه‌تر نیز نیازمند تسهیلات و جذابیت‌های خاصی خواهند بود. پیش از این نیز مصرف‌کنندگان بر همخوانی و یکپارچگی هرچه بیشتر این ابزارها تاکید داشتند. شاهد این موضوع نیز تحقیقات موسسه تحقیق بازار و حقوق مصرف‌کنندگان جی دی پاور است که در سال 2015 انجام گرفت، براساس این تحقیقات، در حال حاضر مصرف‌کنندگان از کیفیت محصولات ارائه شده در بازار رضایت کافی ندارند. لذا برای جبران این موضوع، درآینده تولیدکنندگان خودرو باید دائما بر روند تغییرات بازار نظارت کرده و نسبت به این تغییرات در اسرع وقت واکنش نشان دهند. همچنین باید شناخت و اشراف کافی از توسعه‌دهندگان نرم‌افزاری داشته باشند.

5- الگوی عملیاتی تولید خودرو باید مطابق با نیازهای خودروهای ارتباطی تحول یافته و تغییر کنند. ساخت خودرو به شکل طبیعی و براساس نیازهای ذاتی صنعت خودرو شامل الگوهای عملیاتی بسیار پیچیده و تخصصی است، به‌نحوی‌که هر یک از واحدهای عملیاتی براساس یک هدف و مدیریت واحد، هماهنگ شده و تولید می‌کنند. با‌وجود اینکه این الگو برای سال‌های متمادی -در صنعت خودرو- با موفقیت به کارگرفته شده، اما قادر به پاسخگویی الزامات و نیازمندی‌های پرشمار برای تولید خودروهای ارتباطی نیستند.

توسعه و تولید فناوری در چنین حوزه‌ای نیازمند هم افزایی واحدهای تولیدی به صورت گام به گام است تا حجم وسیعی از ملاحاظات و ملزومات با تمام جزئیاتشان در طراحی نهایی در نظر گرفته شوند. تولید خودروهای ارتباطی، به صورت همزمان، شامل مدیریت بخش‌های عملیاتی متعدد داخلی، برنامه توسعه محصولات و سیستم‌عامل خواهد بود. لذا در آینده شاهد گسترش تامین‌کنندگان در خودروسازی خواهیم بود به نحوی‌که بازیگران جدیدی مثل تولیدکنندگان نرم‌افزار وارد گستره تامین‌کنندگان خودرو خواهند شد، تامین‌کنندگان یا تولیدکنندگانی که از یک فضای کاملا متفاوت پا به این عرصه خواهند گذاشت.

مدیریت چنین چالشی به شکل باورنکردنی سخت است.  برای مقابله با چنین چالشی، اغلب تولیدکنندگان خودرو به یکی از دو طریق زیر اقدام به حل مساله کردند: راهکار نخست تاسیس یک یا دو واحد عملیاتی بیشتر در کارخانه بود و راهکار دوم انتصاب یک مدیریت مستقل برای هماهنگی بین واحدها جهت تامین نیازمندی‌های جدید است که هیچ‌یک از این دو راهکار برای حل این چالش به اندازه کافی مناسب نیستند.

به‌جای این اقدامات، شرکت‌های تولیدی باید از یک رهیافت تکاملی بهره برند به نحوی‌که فعالیت‌های مورد نیاز برای تولید خودروی ارتباطی، به تدریج و در یک روند تکاملی با الگوی تولید فعلی یکپارچه شوند. این الگو باید با ارجحیت بخشیدن به ابداعات و فناوری‌های ارتباطی صورت پذیرد و در ادامه یک تیم یا کارگروه بین رشته‌ای واقعی برای خودروهای ارتباطی تشکیل داده و در این کارگروه وظایف و اختیارات هرکس به شکل واضح تعیین شود و قبل از اقدام برای هر کاری باید در این کارگروه اهداف و قابلیت‌های مورد انتظار از خودروی ارتباطی مورد نظر مشخص شود. در نهایت نیز فعالیت‌های مربوط به ساخت خودروهای ارتباطی باید همراستا با سایر بخش‌های تولید و گروه‌ها باشد. مخاطرات یا تهدیدات مربوط به رشد بیش از حد فناوری اطلاعات می‌تواند به فرصتی برای تولیدکنندگان خودرو تبدیل شود. در واقع خودروسازان تنها محدود به تخیلات و ابداعات بشری، قوانین الزام‌آور و میزان تقاضای مصرف‌کنندگان هستند. اما همانند تمامی فرصت‌های این‌چنینی، ناشناخته‌ها، نمی‌تواند مانع از پیشرفت انسان‌های ماجراجو و فرصت طلب شود. نکات پنج‌گانه ارائه شده در این مقاله تنها برای آغاز چنین مسیری راهگشا بوده و خواست انسان‌های بلند نظر بیشترین تاثیر را در این مسیر خواهد گذاشت.

پاورقی
1) خودروهای ارتباطی یا connected cars خودروهایی مجهز به سیستم ارتباط به اینترنت یا هرشبکه بی‌سیم محلی هستند. این نوع تبادل اطلاعات بین عناصر مختلف در داخل و خارج خودرو، شرایط و امکانات مناسب‌تری را برای کاربران این خودروها فراهم می‌کند.

 

برچسب ها

صنعت خودرو جهان
مطالب مرتبط بیشتر
خودروهای برقی برنده می‌شوند؟ رقابت داغ برای تولید خودروی برقی ارزان مسیر خودروسازی عوض می‌شود؟ ایران بیشتر از فرانسه و انگلیس خودرو تولید کرد چشم‌انداز صنعت خودرو تا پایان ۲۰۲۳ ورود دوباره ایران به باشگاه تولیدکنندگان میلیونی خودرو+ جزئیات ایران بیشتر از آلمان، ژاپن، فرانسه و کره تولیدکننده خودروی سواری دارد کدام کشورها بزرگ‌ترین صادر کنندگان خودروی جهان هستند؟ نقطه روشن در بازار خاکستری خودرو خودروهای قابل اطمینان کدامند؟ صنعت خودروسازی، اقتصاد جهان را از رکود خارج می کند خودروسازان جهان به حمایت از تولید خودرو برقی شتافتند بازار جهانی خودروهای کلاسیک داغ می‌شود کاهش سفارش خودروهای لوکس خودروهای جدید در انبارهای جهان ماندگار می‌شوند؟ لوسید ایر گرند تورینگ؛ نمونه ای از پیوند موفق طراحی و فناوری در صنعت خودرو+عکس خودروسازی جهان در مسیر تسلایی شدن بحران سوم در خودروسازی سریع ترین خودروهای شاسی بلند مدل ۲۰۲۲+عکس واکنش خودروسازی جهان به جنگ اوکراین افزایش ۱۰۹ درصدی فروش جهانی خودروهای الکتریکی چالش‌های بزرگ تولید خودرو الکتریکی در ایران بدبینی استلانتیس به برقی‌سازی خودروها وضع تولید ریزتراشه‌ها در ۲۰۲۱ تخت گاز تراشه ساز تایوانی در سال ۲۰۲۲ تداوم کمبود تراشه و پردازشگرهای نیمه هادی در سال ۲۰۲۲ برندگان اصلی بازار خودرو در سال ۲۰۲۱ صنعت خودرو در سال ۲۰۲۲ با چه وضعی رو به رو است؟ ارزشمندترین خودروسازان جهان راز فشار تقاضا در جهان خودرو رتبه خودروسازان بزرگ در کاهش آلایندگی رشد ۱۶۰ درصدی میزان فروش در شش‌ماهه اول ۲۰۲۱ بسیاری از خودروسازان جهان تعهدات معوق داشتند چگونه با سرمایه گذاری در صنعت خودرو سود کنیم؟ کاهش فروش خودرو در جهان به دلیل کمبود شدید نیمه‌رساناها پیش‌بینی ضرر ۲۱۰ میلیارد دلاری خودروسازان جهان در سال ۲۰۲۱ معرفی بهترین خودروهای برقی ۲۰۲۱ غیبت شرکت های ایرانی در بزرگترین نمایشگاه دیجیتال خدمات جانبی صنعت خودرو جهان تعدیل بی‌سابقه نیروی کار در خودروسازی رکود بازار جهانی خودرو به خاطر کمبود ریز تراشه و گسترش کرونا بازار جهانی خودرو در حال کوچک‌تر شدن است کسب و کار جدید خودروسازان لاکچری گسترش برقی‌ها و تاثیر آن بر خانه‌سازی پرتولید ترین خودروهای جهان آیا کشورها با تغییرات بازار خودرو همراه می‌شوند؟ کدام خودروها در صف رونمایی هستند؟ بهترین شاسی بلند‌های هیبریدی برتر ۲۰۲۱ را بشناسید + تصاویر فناوری‌های آینده در صنعت خودرو خودروهای برقی آماده ورود به بازار کدام کشور بیشترین اَبَرخودروها را دارد؟ سخت گیری قوانین ذخیره و اشتراک گذاری داده های خودرویی در چین اعلام فهرست ارزان ترین خودروهای امسال قول تایوانی‌ها برای حل مشکل کمبود قطعات الکترونیکی خودرو در جهان تا ماه ژوئن تلاش ایران برای جبران سقوط ۲ سال پیش گذر از انحصار با رقیب خارجی کیفی‌ترین برندهای خودروسازی از نگاه مصرف‌کننده بزرگ ترین خودروسازان دنیا آغاز تغییر بنیادین در صنعت خودرو عرضه باتری‌های جدید خودرو در ۲۰۲۵ ارزشمندترین خودروسازان جهان تا پایان ۲۰۲۰ دوران نمایشگاه های بین المللی خودرو هم به سر آمده آغاز گسترش خودروهای برقی، پایانی برای خودروهای دنده دستی چه خودروهایی قرار است ۲۰۲۱ عرضه شوند؟ این خودروها به آخر خط رسیدند! آینده مبهم صنعت خودروسازی جهان در سایه کرونا پرفروش ترین خودروهای برقی در جهان روی نقشه غول‌های خودروسازی جهان از دولت آمریکا شکایت کردند بزرگترین تولیدکنندگان خودرو کدامند؟ رشد ۳۶ درصدی فروش خودروهای برقی در سال آینده تاثیر کرونا بر صنعت خودروی جهان تاوارز مدیر سال خودروسازی زیان غول‌های خودروسازی در ایام کرونا ویروس کرونا چه بلایی بر سر «خودروسازان» آورده است؟ فروش خودرو در جهان چقدر کاهش یافت؟ ۱۰ خودرو پرفروش دنیا در سال ۲۰۱۹ معرفی شدند ارزان‌ترین خودروهای سال ۲۰۲۰ را بشناسید سایه کرونا بر زنجیره خودروسازی تاثیر ویروس کرونا بر صنعت خودروسازی خودروسازان دست به کار شدند کرونا صنعت خودرو جهان را تهدید می‌کند تسلا دومین خودروساز ارزشمند جهان قرار گرفت شکوفایی خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۱۹ ادامه رکود خودروسازی جهان در ۲۰۲۰ بزرگترین خودروسازان جهان در سال ۲۰۱۹ معرفی شدند+جدول فروش خودروهای برقی و تعدیل هزاران کارگر پیش بینی افت ۴ درصدی فروش خودرو در جهان طی امسال پیش‌بینی فیچ از رکود خودروسازی چهارمین خودروساز بزرگ جهان متولد می‌شود اعتصاب کارگران ۳ میلیارد دلار روی دست جنرال‌موتورز گذاشت ۱۰ تجربه‌ی تلخ در تاریخ خودروسازی + تصاویر خطر حذف ۱۲۰۰۰ شغل مرتبط با صنعت خودرو سلطان باواریا از کجا آمده؟! میراث دتوماســو کاهش ۵ درصدی تولید جهانی خودرو تا پایان سال جاری فرصت‌ها و چالش‌های خودروسازی در ۲۰۱۹ پنج تحول بزرگ صنعت خودرو در جهان بزرگ‌ترین تولیدکنندگان خودرو جهان کدام هستند؟ تداوم کاهش تولید خودرو در بریتانیا آسمان تیره صنعت خودرو سال بد اقبالی خودروسازان جهان مروری بر پرفروش‌ترین خودروهای سال ۲۰۱۸ برترین و بدترین برندهای خودرویی ۲۰۱۹ رکورد فروش ۴۰۰ هزار دستگاه به کدام خودروی برقی رسید؟ تحلیلی بر صنعت خودرو و حمل‌ونقل جهان فورد؛ مردی که خودرو را مردمی کرد ۵ روند مهم در نمایشگاه خودروی ژنو ارزان‌ترین خودروهای جهان در کجا تولید می‌شوند؟ زشت‌ترین خودروهای جهان کدامند؟! +تصاویر سوپرکار جدید مک‌لارن رونمایی شد +تصاویر ایمن‌ترین خودروهای جهان کدامند؟ ایمن‌ترین خودروهای ۲۰۱۸ اعلام شدند هند؛ مقصد صادراتی جدید خودروسازان رسوایی‌های بزرگ صنعت خودروسازی در جهان خودروسازان جهان به چه قوانین محیط‌زیستی پایبندند؟ معروف‌ترین مهندسان خودرو را بشناسید اطلاعات ۱۰۰ شرکت خودروسازی افشا شد ایمن‌ترین خودروهای سال ۲۰۱۸ معرفی شدند خودرو در قلب جنگ تجاری مداخله دولت آمریکا در صنعت خودرو کدام خودروهای مفهومی پس از تولید جذاب‌تر شدند؟ ۵ تغییر اساسی که باعث شده در دهه جاری، بازار خودرو شبیه به هیچ زمانی نباشد! خودروسازی در بیراهه جنگ تجاری بررسی خودروهایی که در نسل‌های اخیر، مشتریان متفاوتی را جلب کرده‌اند ماهاتیر محمد و رویای تولید خودروی ملی جدید معرفی خودروهایی که طراحی بیرونی آنها در ابتدا برای برند دیگری انجام شده بود‌ ستارگان ۴ چرخ معرفی خودروهایی که قرار بود برای همیشه بروند، اما ماندنی شدند حملات سایبری صنعت خودرو را تهدید می‌کند خودروسازان، قربانی جنگ تجاری ۵ خودرو شاسی بلند ۲۰۱۹ که ارزش صبر کردن برای خرید را دارند+ تصاویر فراموش‌شدگان بازار لوکس تاریخچه کمپانی ژاک ساوتشیک؛ آمیزه هنر و صنعت معرفی ۳ خودرو قوی‌تر از ۵۰۰ اسب بخار و ارزان‌تر از ۱۰۰ هزار دلار تعرفه‌های تازه لرزه بر اندام خودروسازان انداخت الزام صنعت خودرو به سمت افزایش تحقیق و توسعه پیشرانه‌های امروزی چه تفاوت‌هایی با پیشرانه‌های قدیمی دارند؟ «درخت فامیلی» خودروسازان جهان آشنایی با برند فارادی فیوچر؛ تولید‌کننده خودروهای الکتریکی ۵ سوپراسپرت ناموفق در تاریخ؛ لشکر شکست‌‌خورده چشم‌انداز صنعت خودرو در سال ۲۰۱۸ رنو رکورد فروش جهانی خود را شکست سرگذشت تنها داج چارجر R/T مدل ۱۹۶۸ ایران؛ درباره هیولای بَدخو! تویوتا سومین خودروساز جهان شد پورشه ۹۱۱ Carrera T ؛هیجان کم‌هزینه با ۹۱۱ آپولو Intensa Emozione؛ ابرخودرو ۲.۶ میلیون دلاری آپولو مروری بر اینترنشنال‌ترن استار؛ اصالت ماندگار استون مارتین DB۱۱ Volante ۲۰۱۸؛ بُعد تازه‌ای از زیبایی تویوتا سنچری ۲۰۱۸؛ یک تویوتا در کلاس رولزرویس و بنتلی! بهترین‌های صنعت خودرو در لباس پلیس! تصور جذاب سوزوکی از آینده جیمنی ابرخودرویی ۹۲۰ اسبی از کانادا! صنعت خودروی جهان در سراشیبی مقایسه هزینه تحقیق و توسعه صنعت خودرو در ایران و جهان پایگاه خبری «عصرخودرو» ۸ ساله شد نماد‌های خودرویی چگونه خلق می‌شوند؟ رونمایی از سریع‌ترین خودرو دنیا پدیده‌های خودرویی ۲۰۱۸ انجمن‌ها، پل نمایشگاه‌های بین‌المللی ۲۰۱۷ BMW ۵۴۰i vs ۲۰۱۷ Genesis G۸۰ Sport؛ شاخ و شانه یک کُره ای برای ب‌ام‌و نگاهی به خودروهای اسپرت ناموفق تاریخ؛ جواهرات ناکام! مروری بر تاثیر سیر تکامل بال عقب در خودرو و چگونگی عملکرد آن؛ آیرودینامیک خودرو به زبان ساده مدل روسی عبور خودروسازی از تحریم‌ها نیازی برای بیراهه‌ها حیات وحش روی چهار چرخ «دو چالش و سه راهکار» خودروسازی جهان آینده اشتغال در صنعت خودروی جهان و ایران پای ایران به بازارهای جهانی خودرو باز می‌شود نمایشگاه بین المللی خودرو دبی (Motor Show) در یک نگاه استراتژی همسو شدن با تحولات جهانی خودرو چشم‌انداز خودروی جهان تا ۲۰۴۰ دستمزد مدیران خودروسازی جهان سرنوشت مدیران خودرویی در گرو تغییرپذیری غزل تلخ خداحافظی واکنش صنعت خودرو به انتخابات فرانسه سوناتای پاک با قیمت رقابتی آمد وعده انتخاباتی با چاشنی خودرو سریع‌ترین ماشین پلیس جهان اسپرتی ترین اسپرت های بازار نادرترین مک‌لارن F۱ را ببینید +تصاویر دماغ بریده ها عجیب ترین سبک انتقال بازارهای نوظهور عامل رشد خودرو در ۲۰۱۷ سکوی جهانی خودروسازی ایران برای خرید خودروهای خاص باما همراه شوید + مشخصات و قیمت نکاتی برای انتخاب بهتر در بازار خودرو پیام ترامپ واضح است، تولید در آمریکا باید در اولویت باشد دونالد ترامپ یک لیموزین زرهی جدید خواهد داشت+تصاویر فناورانه‌های خودروهایی که منتظرشان هستیم جعبه جادویی وستفیلد آغاز کابوس فناوری خودروسازان سنتی خودروسازان در دوراهی فنی – فناوری توفان تغییر آغاز شد چالش‌های صنعت خودرو در ۲۰۱۷ نوآوری‌های متحول‌کننده صنعت خودرو آیا آینده خودروها به این شکل است؟ انقلابی دیگر در صنعت خودرو خودروهای آینده با اثر انگشت روشن می شوند تردد خودروهای خودران رسما در میشیگان مجاز شد سمت‌وسوی صنعت خودرو در ۲۰۱۷ صنعت خودرو جهان در ۲۰۱۷ نور آفتاب چطور به خودرو آسیب می‌زند؟ آغاز به کار نمایشگاه خودرویی لس آنجلس+تصاویر زوایایی که ترامپ در خودروسازی نمی‌بیند مضحک ترین خودروها در نمایشگاه SEMA ۲۰۱۶+تصاویر خودرویی که تنها یک بار تولید شد! +عکس اولین پورشه ساخت آمریکا به‌فروش می‌رسد اسمارت و فلسفه خودروهای کوچک وقتی چلنجر دو دف می‌شود چشم‌هایی به سبک اشکودا آغاز فروش نیسان بی‌رحم اولین اسب مارانلو آینده مزدا روی موتورهای دورانی استوار خواهد بود رشد ۱۰ درصدی بازار خودرو در روسیه غرامت خودروساز آلمانی به وکلای آمریکایی ۵ خودرو برتر نمایشگاه پاریس+تصاویر احیای دایتونا با اهدای اعضا ! رکورد فروش خودرو در بریتانیا چشم‌انداز ۵ سال آینده صنعت خودرو این خودرو خندان خودران را ببینید+تصاویر پیش‌بینی فروش خودرو در جهان ساخت سریع‌ترین خودروی تولید انبوه گزارش تصویری از گران‌ترین نمایشگاه خودرو جهان تبی که دنیای خودرو را تکان داد سوپراسپورت جدیدی ازطراح فراری و مازراتی +عکس خودروهای هوشمند و خودران چگونه هدایت می‌شوند؟ ۱۰ خودرو درجه یک برای سفر کدامند؟ تزئین خودرو با گل در هلند + عکس تصاویر جدیدترین خودرو سوپر اسپورت برنامه جهانی برای کاهش تولید خودرو استثنایی‌ترین خودروهای کلاسیک جهان در یک گزارش تصویری ۲ جواهر گرانقیمت بوگاتی به شاهزاده میلیاردر سعودی رسیدند ضرر ۹ میلیارد دلاری خودروسازان جهان از خروج بریتانیا واکنش خودروسازان جهانی به جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا ساخت استادیوم با الهام از خودروهای کروک آیا "آتیوا" رقیب تسلا می شود؟ جذب معمار معروف خودروسازان آلمانی در اپل لهستان در صنعت خودرو ایران سرمایه گذاری می کند اتفاقات شرکت خودروسازی فولکس مصداق توجه به کیفیت است FNR، شبح جدید جنرال موتورز چرا نیسان میتسوبیشی را خرید؟ فروش ۲۰ میلیون دستگاه خودرو تا ۲۰۱۸ روز حسابرسی تحلیل اکونومیست از جنجال تقلب خودروسازان سیاهچاله‌ای به نام «نیروی کار مازاد» گران ترین خودروهای موجود بازار جهان نمایشگاه خودرویی پکن میزبان کدام خودروها است؟ بازگشت پژو سیتروئن به آمریکا الزامی شدن یک فناوری جدید در خودروهای اتحادیه اروپا ارزان شدن خودروهای برقی باعث سقوط بازار نفت می‌شود آیا تاپ گی یر بدون کلارکسون موفق می شود؟ درخواست خودروسازان برای ایجاد خط سریع برای خودروهای خودران بازگشت لینکن با شگفتی تازه آیا این می تواند آینده باشد؟ خودروهای پارسال،آینده سازان امسال به روایت تصویر کلاسیک‌های مدرن صنعت خودرو در قرن آینده با چه تغییراتی رو به رو خواهد بود؟ خودروهای عجیب در جزیره ای از آمریکا فن آوری خودران برای جنرال موتورز ۱ میلیارد دلار آب خورد آسیب خطوط تولید خودروسازان درپی تشدید بحران پناهجویان ب ام و ۱۰۰ سال آینده صنعت خودرو را پیش بینی کرد یک فراری برای چهار نفر+تصاویر افت ۹.۹ درصدی تولید خودرو ایران رونق بازار خودرو به لطف بنزین ارزان لامبورگینی به روایت تصویر ملاقات سران خودروسازی زیر ابری از دود مذاکرات ادغام فیات کرایسلر و پژو سیتروئن تکذیب شد نمایشگاهی برای عاشقان سرعت و تکنولوژی در ژنو فیات، اولین وانت خود را روانه بازار کرد خبرسازترین رویدادهای صنعت خودرو در ۲۰۱۶ صنعت خودرو در جهان برای نخستین بار خودروهای «SUV» ، محبوب‌ترین در اروپا شدند حراج مرسدس ۵۴۰K با قیمتی باور نکردنی اخراج صدها کارمند اروپایی فورد آمریکا معرفی برابوس مرسدس بنز C ۴۵۰ AMG اسپرت حمایت انگلستان از خودروهای سبز چشم‌انداز منفی بازار جهانی فروش خودرو شاسی کوتاه‌ترین خودرو جهان را ببینید بهترین خودرو‌های شاسی بلند کامپکت سال ۲۰۱۵ گران‌ترین مینی‌ماشین‌های جهان کدام‌اند؟ خداحافظی با آینه خودروها تولید آئودی کیو۳ در مجارستان گرانترین آپشن‌های خودروهای لوکس+تصاویر کدام خودروسازان معتبر جهان به ایران می‌آیند؟ فراری برندگان مسابقه طراحی خود را اعلام کرد تحقیق و توسعه، حلقه مفقوده خودروسازی ایران ۱۰ خودرویی که در دیترویت نگاهها را خیره خواهند کرد خودروهایی با قلب کوچک اما قدرتی فوق العاده خودروهایی که از ۲۰۱۶ توقف تولید می‌شوند ایران کجای صنعت خودروسازی جهان ایستاده است؟ اتومبیلی جدید به شکل میز پیک‌نیک ۱۳ خودرویی که خیلی گران‌تر از قیمتشان به نظر می‌رسند مشتریان، تعیین‌کننده برنده رقابت خودروهای برخط یک سوپروانت با موتور کوروت ایمن ترین خودروهای ۲۰۱۶ این خودرو از دوزخ آمده! غول های خودرو را ببینید و بشناسید سهمیه ثابت برزیل در میان ۱۰ خودروساز برتر جهان صنعت خودرو جهان در سال ۲۰۱۶ بهترین و بدترین برندهای خودرویی سال کلارکسون و یارانش سوار بر ماشین‌هایی خاص دوست داشتنی ترین خودروهای نمایشگاه خودرو گوانجو ۵۴ اشتباه تاریخی خودروسازی دنیا را ببینید ناتالیا؛ گران‌ترین خودرو تولیدی جهان خودرو، محور مذاکرات آمریکا و اتحادیه اروپا ۱۰خودرویی که مردان بیشتر می پسندند قزاقستان هم برای خروج صنعت خودروسازی این کشور از رکود به سراغ وام خودرو رفت خودروسازی فرانسه در سـوگ بزرگ‌ترین پیمان جهانی حذف تعرفه خودرو نمایش خودروهای خاص در دبی تمام خودروهای مامور ۰۰۷ مطمئن‌ترین برند‌های خودروسازی جهان ایمنی خودرو قربانی ارزانی عجیب وغریب ترین ماشین های دنیا تصویر یک ماشین قدیمی که قایق می شد ماشین سواری سرخ‌پوست‌ها؛ ۱۱۰ سال قبل ده خودرویی که فقط سریع به نظر می‌رسند کاش این ۷ خودرو هرگز تولید نمی‌شد! رسوایی کیفیت پیشرفته‌ترین خودروهای جهان رشد ۱۳.۹ درصدی تولید خودرو در ایران زیباترین خودرو های قرن ۲۱ را ببینید کدام کشورها دنبال خودروسازی رفتند؟ صنعت خودرو برزیل در بحران رشد ۹ درصدی تولید خودرو در جهان گرانقیمت‌ترین خودروهای جهان را ببینید اعتصاب کارگران خودروسازی در برزیل خودروهایی که پس از طراحی مجدد، زشت‌تر شدند ۷ خودرویی که از جاذبه سریع‌ترند استیو جابز دنیای خودرو آژیر خطر برای بزرگان خودرو به صدا درآمد تقاطع خطرناک در صنعت خودرو تدابیر دولت اندونزی برای مقابله با افت فروش خودرو جادوگران طراح تاریخ صنعت خودرو نامزد‌های خودرو سال اروپا شاسی بلندها پیشران رشد صنعت خودرو تجهیز خودروها به دوربین دید در شب! کمک خودروسازان ژاپنی به ساخت جایگاه‌های سوخت فیلیپین می‌خواهد‌هاب خودرو شود برترین برندهای صنعت خودرو ۲۰۱۵ بهترین سدان‌های متوسط سال ۲۰۱۵ را ببینید تاثیر رونمایی از مدل‌های جدید بر قیمت مدل‌های قدیمی خودروسازان در روابط خود با تونس تجدیدنظر می‌کنند
برگشت به بالا