کارشناسان بررسی کردند؛

گزینه‌های تامین مالی خودروسازان در دوران رکود

عصر خودرو- هر چند، تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی خودرو برای چند ماهی توانست هزینه‌های شرکت‌های خودروساز را پوشش دهد، اما به‌دلیل مبهم‌بودن آینده تامین مالی شرکت‌های خودروساز کارشناسان بر افزایش ابزارهای تامین مالی خودروسازان تاکید دارند.

دوشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۹:۰۰

گزینه‌های تامین مالی خودروسازان در دوران رکود

به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، به این ترتیب تنها گزینه تامین نقدینگی شرکت‌های خودروساز در طول سال‌های گذشته همواره افزایش قیمت خودرو بوده است. این موضوع در حالی است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو، گزینه‌ای چون افزایش بهره‌وری و کارآیی در تولید می‌تواند کلید تامین نقدینگی در شرکت‌های مذکور باشد، اما افزایش قیمت خودرو به منظور پوشش هزینه‌های تولید سابقه‌ای طولانی در کارنامه خودروسازان دارد؛ به‌طوری‌که در سال 90 افزایش نرخ ارز و تغییر در شاخص‌های کلان اقتصادی موجب اختلال در تامین منابع مالی خودروسازان شد و خودروسازان با افزایش بیش از دوبرابری قیمت محصولات خود توانستند هزینه‌های ناشی از افزایش تولید خود را از مشتریان دریافت کنند.


بنابراین در حالی مصرف‌کنندگان خودرو طی سال‌های اخیر تمام بار ناشی از مسائل و مشکلات مالی تولید‌کنندگان را به دوش کشیدند که شورای رقابت وارد عرصه قیمت‌گذاری شد، اما ورود این شورا نیز نتوانست تامین نقدینگی مورد نیاز از طریق افزایش قیمت را کنترل کند. حال آنکه کیفیت و توسعه محصول در کنار افزایش قیمت تعریف نشده بود و بسیاری از تولیدات با افت کیفیت همراه شد. با این حال، شرایط رکودی بازار با توجه به نبود تقاضا در سال جاری موجب شد پیش‌بینی خودروسازان برای تامین منابع موردنیازشان غلط از آب درآید. از یکسو افزایش کش و قوس‌های میان خودروسازان و شورای رقابت منجر به مسکوت ماندن بحث افزایش قیمت خودرو شد و از سوی دیگر با تحریم خرید خودرو از سوی مشتریان، پیش فروش محصولات نیز نتوانست نقدینگی مورد نیاز برای تولید را تامین کند. در این شرایط، تنها راه اجباری خودروسازان کاهش تولید خودروهایشان بود که ضربه دیگری را به آنها وارد کرد.


بر این اساس، در شرایط کنونی که طرح افزایش قیمت خودرو مسکوت مانده‌ است و به‌دلیل شرایط رکودی در بازار خودروسازان به توصیه مسوولان بالادستی از پافشاری خود نسبت به افزایش قیمت دست کشیده‌اند، این سوال که گزینه مدنظر خودروسازان برای تامین مالی هزینه‌های تولیدشان از چه مسیری قرار است، صورت بگیرد، برجسته می‌شود. این پرسش زمانی اهمیت بسیاری پیدا می‌کند که آخرین راهکار دولت برای خروج بخش خودرو از رکود با اختصاص تسهیلات 25 میلیون تومانی تنها موجب تامین 2500 میلیارد تومانی نقدینگی شرکت‌های خودروساز شده که آن هم قرار است صرف بازپرداخت بدهی‌های آنها به شبکه بانکی و قطعه سازان شود؛ بنابراین این سوال عمده که خودروسازان برای پوشش هزینه‌های تولید خود چه گزینه‌هایی را پیش رو دارند، همواره مطرح است.


یکی از روش‌های حمایت از صنعت خودرو ارائه تسهیلات بانکی مستقیم و غیرمستقیم است که دولت در طرح خروج از رکود صنعت خودرو از آن بهره برد؛ بنابراین آنگونه که مشخص است تامین منابع مالی از طریق بانک‌ها به تنهایی پاسخگو نیست و براین اساس خودروسازان باید روش‌های تامین مالی خود را متنوع کنند. در این میان، هر چند گزینه‌های بسیاری چون تزریق نقدینگی از سوی سهامداران، افزایش سرمایه از سوی دولت وجود دارد؛ اما کارشناسان گزینه‌های مذکور را با توجه به وضعیت کلان اقتصادی چندان محتمل نمی‌دانند و تاکید دارند که خودروسازان باید با تنوع بخشی به ابزارهای تامین مالی به حل مشکل نقدینگی خود بپردازند. براین اساس، یکی از موارد مدنظر کارشناسان حل مشکلات اقتصادی کشور است تا مشتریان قدرت خرید لازم را کسب کنند و از سوی دیگر منابع مورد نیاز خودروسازان نیز جذب شود. در این میان اما کارشناسان از سه گزینه مهم دیگر برای تامین منابع مالی خودروسازان سخن می‌گویند. گزینه اول، فروش اموال مازاد و سایت‌های بلااستفاده در داخل و خارج است که می‌تواند به کاهش هزینه‌های سربار آنها کمک کند. گزینه دوم اما افزایش بهره‌وری و کارآیی در صنعت خودرو است. پندی که خودروسازان چندسالی است آن را پشت گوش انداخته‌اند و در آخر، بحث حضور شرکای خارجی در ایران و ورود آورده مالی به این شرکت‌ها است.


بهبود شرایط اقتصادی

به اعتقاد برخی کارشناسان، شرایط امروز خودروسازان پاسخی به وضعیت شاخص‌های کلان اقتصادی است؛ زیرا در شرایط نامطلوب اقتصادی اولین ضربه به پیکر نیمه جان تولید وارد می‌شود. آن هم تولیدی که در فضای نامناسب سعی دارد، کسب‌وکار خود را زنده نگاه دارد. خودروسازی یکی از بنگاه‌های تولیدی بزرگ محسوب می‌شود و بر همین اساس هزینه‌های این بنگاه همسو با وسیع بودن دامنه فعالیت‌هایش نیز شکل می‌گیرد. بنابراین صرف‌نظر از اینکه خودرو به‌دلیل سهم بالا در ارزش افزوده صنعتی و پیوندهای پسین و پیشین قوی با سایر بخش‌های اقتصادی به‌عنوان موتور محرکه رشد و توسعه اقتصادی در تمامی کشورهای دنیا به‌شمار می‌رود و اقتصاد ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست، تغییرات شاخص‌های کلان اقتصادی نیز تاثیر مستقیمی بر این صنعت دارند؛ بنابراین در شرایط رکودتورمی کنونی اقتصاد ایران، این صنعت نیز بسیار ضربه‌پذیر است. بر این اساس کارشناسان تاکید دارند، شرط لازم خودروسازان برای تامین نقدینگی موردنیازشان تغییر در وضعیت اقتصادی کشور و خروج اقتصاد از رکود تورمی است تا بتواند بر صنعت خودرو تاثیرات خود را بگذارد؛ زیرا در شرایط حاضر به‌دلیل کاهش قدرت خرید مردم، اکثر بنگاه‌های اقتصادی نقدینگی لازم برای تولید خودرو را در دست ندارند. بنابراین در شرایطی که صلح مشتریان با بازار خودرو برقرار شود و فروش محصولات از سرگرفته شود، خودروسازان می‌توانند نقدینگی مورد نیاز خود را تامین کنند؛ بنابراین شرط لازم برای تامین نقدینگی و عادی شدن جریان ورود نقدینگی به صنعت خودرو، بهبود شاخص‌های اقتصادی کشور است.


در این زمینه، یکی از مدیران ارشد شرکت‌های خودروساز در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» می‌گوید: تاشرایط رونق اقتصادی ایجاد نشود و بازار گرم نشود نمی‌توان نسبت به تامین مالی شرکت‌های خودروساز امید داشت؛ زیرا تولیدکننده در همه جهان از طریق فروش محصول به روند تولید خود ادامه می‌دهد. وی می‌افزاید: بنابراین خودروسازان باید صبور باشند و امید داشته باشند که تدبیر دولت برای حل رکود تورمی تا اواسط سال آینده جواب دهد و با بالارفتن قدرت خرید مشتریان در خرید خودرو باردیگر شرکت‌های خودروساز به بازار ورود پیدا کنند.


فروش اموال مازاد

از آنجا که بهبود شاخص‌های اقتصادی شرط لازم و زمانبری است، اما شرط کافی که منجر به تامین نقدینگی مورد نیاز شرکت‌های خودروساز شود، تنوع در ابزارهای تامین مالی است؛ بنابراین در شرایط رکودی یکی از مهم‌ترین گزینه‌های خودروسازان برای تامین مالی فروش اموال مازاد به‌خصوص سایت‌های بلااستفاده داخلی و خارجی است. در صورتی که خودروسازان بار دیگر برای تامین منابع خود اموال مازاد را بفروشند، دومین باری خواهد بود که آنها از این طریق برای تامین نقدینگی خود اقدام می‌کنند. اولین باری که خودروسازان از طریق فروش اموال مازاد خود، منابع مورد نیاز خود را تامین کردند به اواسط سال 1392 و روی کار آمدن دولت یازدهم مربوط می‌شود. این موضوع در حالی بود که تولید خودرو افت 50 درصدی را تجربه می‌کرد و دولت نیز با عدم ارائه تسهیلات و تزریق نقدینگی به بنگاه‌ها قصد داشت تورم را کنترل کند، بنابراین در این وضعیت با دستور دولت خودروسازان به فروش دارایی‌های مازاد برای جبران هزینه‌های جاری شان پرداختند. براین اساس در سال 92 ایران خودرو و سایپا نزدیک به 1850 میلیارد تومان از دارایی‌های خود را به فروش رساندند و به واحدهای تولیدی خود تزریق کردند که این مساله موجب افزایش تولیدات دو شرکت شد. یکی از مدیران صنعت خودرو می‌گوید: تامین مالی از طریق فروش اموال تجربه‌ای است که موجب شد شرکت‌های خودروساز از وضعیت بغرنج خارج شوند؛ بنابراین بار دیگر نیز این موضوع می‌تواند، موثر واقع شود. وی با اشاره به اینکه در شرایطی که خودروسازان بدهی‌های بسیاری به شبکه بانکی و قطعه‌سازان دارند، می‌گوید: در حال حاضر دو شرکت بزرگ خودروساز داخلی سایت‌های متعددی در خارج دارند که استفاده چندانی از آن نمی‌کنند؛ بنابراین با فروش این سایت‌ها می‌توانند نقدینگی موردنیاز خود را به دست بیاورند.


سهم بهره‌وری در کاهش هزینه‌ها

یکی دیگر از عواملی که می‌تواند به تولید خودرو با قیمت مناسب کمک کند و ضمن افزایش تقاضا در بازار، موجب کاهش هزینه‌های خودروسازان شود، افزایش بهره‌وری و کارآیی در صنعت خودرو کشور است. در حالی که بهره‌وری در شرکت‌های خودروساز معتبر جهانی بین 15 تا 20 درصد است، این رقم در صنعت خودرو ایران عددی بین 2 تا 3 درصد است و نشان‌دهنده هزینه‌بر بودن بالای تولید خودرو در کشور است. بر این اساس، کارشناسان معتقدند از آنجا که افزایش بهره‌وری در صنعت خودرو موجب رشد یا به‌عبارت دیگر انبوه‌سازی در تولید خواهد شد؛ بنابراین گزینه دیگر پیش‌روی آنها تغییر خطوط تولید و ایجاد بهره‌وری است. یکی از کارشناسان صنعت خودرو در این باره می‌گوید: مهم‌ترین مزیت بهره‌وری کاهش هزینه‌های تولید است. در صورتی که شرکت‌های خودروساز بتوانند میزان بهره‌وری خود را افزایش دهند ضمن بالابردن سود خود، قادر خواهند بود که محصولی به مشتریان عرضه کنند که قیمت مناسب و رقابتی دارد. وی می‌گوید: ایجاد بهره‌وری در هر صنعتی نیازمند چند عامل است از جمله اینکه خطوط تولید کهنه تغییر کنند و تکنولوژی تولید به روز شوند تا سرعت تولید بالا برود و انبوه سازی در تولید صورت بگیرد.


آورده نقدی از مسیر رفع تحریم

حدود دو ماه دیگر به تعلیق تحریم‌ها زمان باقی مانده است. تحریم‌هایی که صنعت خودرو آن را مقصر اصلی افزایش هزینه‌هایش دانسته است. در این میان اما نکته مهم‌تر نهایی شدن قراردادهای شرکای خارجی با خودروسازان داخلی است. موضوعی که به‌عقیده کارشناسان ضمن افزایش تکنولوژی‌ خودروسازان و به‌روز کردن خطوط تولید می‌تواند آورده نقدی برای خودروسازان به همراه داشته باشد. بنابراین، سرمایه‌گذاری مشترک به معنی خرید بخشی از سهام شرکت‌های خودروساز یا شراکت این شرکت‌ها در قالب یک شرکت جدید می‌تواند موجب تامین نقدینگی شرکت‌های خودروساز شود؛ زیرا سرمایه‌گذاری مشترک به معنای سهیم شدن در سود و زیان است؛ بنابراین در صورتی که قرارداد شرکت‌های خودروساز داخلی با شرکایشان نهایی شود، یکی از روش‌های تامین نقدینگی شرکت‌های خودروساز این گزینه خواهد بود. در همین زمینه، بهاره عریانی پژوهشگر صنعت خودرو در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» می‌گوید: هرچند تحریم‌ها موجب گشایش اقتصادی در کشور خواهد شد، اما از آنجا که ورود سرمایه‌گذاران خارجی به کشور را قطعی خواهد کرد، می‌تواند یکی از گزینه‌های موردنظر برای تامین نقدینگی خودروسازان را نیز فراهم کند. وی می‌افزاید: دولت و شرکت‌های خودروساز نیز روی این گزینه حساب جدی باز کردند زیرا حضور سرمایه‌گذاران خارجی ضمن به روز کردن دانش و تکنولوژی خودروسازان در حل مشکلات مالی خودروسازان نیز تاثیرات اساسی دارد.

 

 

برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

برچسب ها

خودروسازان
مطالب مرتبط بیشتر
بیشترین دلایل نارضایتی از خودروسازان سخنگوی بیمه مرکزی برکنار شد توضیحات رئیس کل بیمه مرکزی پیرامون مطالبات صنعت بیمه از خودروسازان عرضه در بورس بهترین راهکار برای جبران خسارت خودروسازان جهش خودروسازان در آبان ماه ۱۴۰۱ عرضه خودرو توسط شرکت‌های خودروساز یا بورس کالا در نیمه دوم امسال چرا صنعت خودروسازی ایران برای روس‌ها جذاب شد؟ واردات خودرو تلنگری به خودروسازان داخلی می‌زند مذاکره خودروسازان با سازمان استاندارد برای ادامه پلاک گذاری تیبا و سمند آمادگی روسیه برای همکاری مشترک در صنعت خودروسازی با ایران خودرو‌سازان و قطعه سازان، باید افق مشخصی را برای رسالت خدمتگزاری تدوین کنند ترخیص قطعات خودرو در گرو تعلل تصمیمات وزارت صمت بهانه‌های خودروسازان در توجیه ایمنی پایین خودروها مردم را بیشتر عصبانی می‌کند خودروسازان اروپا باید تا ۲۰۴۰ سوخت‌های فسیلی را کنار بگذارند قطعه سازان توانایی لازم برای تولید محصولات فعلی خودروسازان را دارند خودروسازان محصولاتشان را برای آزمون جاده‌ای نمی‌برند مجلس به خودروسازان فرصت داده تا بازار خودرو را سامان دهند سرمایه در گردش قطعه سازان به خاطر خودروسازان از بین رفته است چرا خودروهای مانده کف پارکینگ خودروسازان به بازار عرضه نمی شوند؟ نکاتی پیرامون طرح واردات خودرو میزان تورم پرتقاضاهای خودروسازان در نیمه نخست امسال مانع زدایی خودرو از هفت مسیر ضرورت اصلاح ساختار خودرو سازان قطع برق، خودرو را گران‌تر کرد! سه شرط نجات بازار خودرو کاهش تولید در ۳ خودرو‌ساز بزرگ کشور تاکید کمیسیون صنایع بر پرداخت مطالبات خودروسازان به قطعه‌سازان واکنش دوم خودرو به تغییر انتظارات دخل‌و‌خرج خودروسازان در برجام و تحریم پرداخت بدهی خودروسازان به قطعه سازان در ۱۲۰ روز شارژ خودرو با اصلاح قیمت پیشنهاد خودروسازان درباره قیمت راز نرمش خودروسازان در برابر واردات استفاده از ظرفیت بخش خصوصی بازار خودرو را از انحصار خودروسازان خارج می‌کند دلیل زیان خودروسازان هیچ اختلالی در تأمین ورق فولادی خودروسازان ایجاد نمی‌شود خودروسازان سال ۱۴۰۰ را با رشد ۱۱۷ درصدی تولید آغاز کردند ایجاد تفاهم‌نامه بلندمدت با خودروسازان جهت ساخت اتوبوس امسال داخلی‌سازی ۳۵ قطعه را در دستور کار داریم خودروسازان ۵هزار میلیاردتومان به کروز بدهکارند توان تولید سالیانه ۲ میلیون دستگاه خودرو وجود دارد دیگنیتی به تولید انبوه رسید نگاهی به کیفیت سواری‌های داخلی قطعه سازان و خودروسازان تحریم را مدیریت کردند خودروسازان سرد شدند زیان انباشته خودروسازان بزرگ کشور به ۴۳ هزار میلیارد تومان رسید خودروسازان جدید در راه بازار؟ شرکای خودرویی در راه ایران مسیر راهیابی قطعات بی‌کیفیت به خطوط تولید سونی خودروساز می‌شود؟ روند معکوس دخل و خرج خودروسازان استفاده از پلتفرم پیشرفته T۱X در کراس اوور تیگو۷ گوگل چینی‌ها، خودروساز می‌شود کمیته تحقیق و تفحص از خودروسازان در هفته جاری تعیین می‌شود شاهد دپوی خودروها در پارکنیگ‌های شخصی هستیم نه در پارکینگ‌های خودروسازان جذب ۳ هزار نفر در جنرال‌موتورز هدف ازسومین جشنواره خدمات پس از فروش آمیکو چیست؟ خسارت شورای رقابت به خودروسازان؛ سه برابر یارانه نقدی موج‌سواری بازار خودرو بر نوسان نرخ ارز پاسکاری گرانی میان خودروساز و دلال خودرو جزئیات پیشنهاد وزارت اقتصاد برای اخذ مالیات سنگین از دلالی خودرو صفر افزایش تولید و فروش، کاهش رضایت‌مندی ​مردم در سال۹۸ از کدام خودروسازان رضایت بیشتری داشتند؟ انتشار گزارش تخلف خودروسازان تجربیات تحقیقاتی‌مان را به خودروسازان منتقل خواهیم کرد مشخصات محصول جدید خودروسازان بم اعلام شد دستور اکید رحمانی برای افزایش تیراژ خودرو تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه جهش تولید نیاز به تصمیمات بزرگ و منطقی دارد با شروع فعالیت خودروسازان در سال جدید، شرکت سیف خودرو تولید SWM را شروع کرد افت ۸۸ درصدی فروش خودروسازان فرانسوی! قیمت خودرو آزاد نشود، روزهای سختی را در پیش خواهیم داشت ۷۵۸ هزار دستگاه خودروی سواری در سال ۹۸ تولید شد نگاهی به وضعیت تولید خودروسازان بزرگ در سال ۹۸ تندباد سهمگین کرونا؛ بحرانی غیر قابل پیش بینی اتاق شیشه ای نقطه عطف تعامل ایران خودرو و قطعه سازان مذاکره خودروسازان آمریکا با اتحادیه‌ کارگران برای بازگشایی خطوط تولید مسئولیت اجتماعی آمیکو در روزهای شروع کرونا بازار خودرو در سال ۹۹ به کدام سمت می‌رود؟ تعطیلی خودروسازان آمریکا تا ماه آوریل ادامه خواهد داشت ارائه غیرحضوری خدمات فروش ایران‌خودرو، زمینه‌ساز توسعه دولت الکترونیک کاهش تاثیر وام خودروسازان با تاخیر در پرداخت خودروسازان در پیچ واگذاری خودروسازان تا پایان سال ۹۹ واگذار می شوند ۱۰هزار میلیارد تسهیلات برای خودروسازان در نظر گرفته شد شکستن رکورد در ایران خودرو با تولید ۲۳۰۰ دستگاه خودرو وزارت دفاع ایران در ساخت قطعات به خودروسازان کمک خواهد کرد امضای تفاهمنامه ۶۵۰۰ میلیارد تومانی بین وزارت نفت و خودروسازان تامین نقدینگی موردنیاز قطعه سازان ظرف دو هفته آینده تولید مشترک خودروهای روسی در ایران جدی شد چانه‌زنی خودروسازان برای تغییر استاندارد آلایندگی قیمت جدید بنزین بازار کدام خودروها را داغ کرد؟ آسیب صنعت قطعه در پی مشکلات خودروسازان آیین‌نامه‌های مورد نیاز FATF در دولت تصویب شده است رنسانس بلندپروازانه مازراتی با ده مدل جدید اعلام آمادگی خودروسازان تبریزی برای تولید اتوبوس ترامپ برنامه داشت سه اتوبان منتهی به تهران را ببندد برنامه کاهش ارزبری ۴۰ میلیون یورو با افزایش عمق ساخت داخل قطعات عرضه سه محصول جدید توسط ایران خودرو تا پایان سال جاری همه مردان ایران خودرو اقدامات تاثیرگذار وزارت صمت برای اصلاح صنعت خودرو گزارش پرونده های خودروسازان در مجلس قرائت می شود کاهش التهاب بازار با افزایش عرضه خودروسازان در جلسه انتقادی سازمان بازرسی با خودروسازان چه گذشت؟ وضعیت بحرانی قطعه سازان و خودروسازان پرواز ستاره اقتصادی دهه ۴۰ کاهش شدید سود شرکت رنو در ۶ ماهه اول ۲۰۱۹ خبر ساختگی فاکتورشدن ۳ هزار برلیانس توسط سایپا کذب محض است خداحافظی با پدر ماستنگ و ناجی کرایسلر شرط تولید خودروی جدید از زبان معاون رییس جمهور خودروسازان بازار را تشنه نگه‌ داشته‌اند جریمه سنگین در کمین خودروسازان بزرگ جهان جلوی پیش‌فروش بدون تاریخ خودرو گرفته شود شرکت رنو دیگر شریک راهبردی خودروسازان ایرانی نخواهد بود ضرورت تدوین دستورالعمل محاسبه قیمت خودرو در شرایط خاص پراید چقدر ریخت؟ موضوع دپوی خودرو در انبار خودروسازان صحت ندارد حمال‌های خودروساز را بشناسید سواری «فیات» در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم تولید می‌شود به‌زودی بیش از ۱۰۰ هزار خودرو عرضه می‌شود دولت نقدینگی خودروسازان را تامین کند کنترل مصرف بنزین وظیفه مردم است یا خودروسازان؟ تولید۴۰ هزاردستگاه محصولات ایران خودرو از ابتدای سال ۹۸ تاکنون راهکارهایی برای تحقق شعار رونق تولید در صنعت خودرو عرضه کم خودروسازان و افزایش قیمت خودرو در بازار سال نو هوندا هم سبز می‌شود! کارنامه تولید خودروسازان در سال۹۷ فرمان واگذاری اموال خودروسازان صادر شد افزایش قیمت در بازار بی‌مشتری تقویت همکاری فورد و چانگان کاهش جهانی تولید خودرو نقشه راه تولید ۲/ ۱ میلیون خودرو دوپینگ خودروسازان با فروش نقدی دو فرمان اقتصادی به زنجیره خودروسازی سهم دولت از خودرو حرکت خودرو در جاده سنگلاخ تولید کمتر از یک درصد منابع ایران خودرو و سایپا سهم تحقیقات است احتمال جریمه سنگین برای خودروسازان آلمانی تکرار تجربه موسسات مالی در خودروسازی جاسوس مخفی خودروسازان در اختیار والدین! خودروسازان آلمان به کارشکنی در توسعه انرژی پاک متهم شدند خودروهای جذاب آینده را ببینید افت نوروزی تولید خودرو دردسرهای پرداخت تسهیلات ارزی به خودرو رسیدگی قضایی به ۳۰۰ پرونده شکایت از خودروسازان تعدیل هفت هزار نفری کارکنان فولکس‌واگن ۵ روند مهم در نمایشگاه خودروی ژنو روند قیمت‌گذاری خودرو در سال آینده نفس دوگانه‌سوزها به شمارش افتاد نقشه راه برای گذر از چالش‌های صنعت خودرو روسیه راه چین را در بازار خودروی ایران می‌رود؟ خودروی روس‌ها در راه ایران فرصت ۳ روزه به خودروسازان برای ایفای تعهدات آغاز فروش فوری پژوپارس و ۲۰۶ کاهش دنباله دار قیمت خودرو در بازار شرط ورود لادای روسیه به ایران چیست؟ کور سوی امید در خطوط تولید خودروسازان پژو مزد رفتن از ایران را گرفت پاتک به عملیات آزادسازی قیمت خودرو هجوم متقاضیان در سایه رشد قیمت‌ها نشست کمیسیون اصل ۹۰ با وزیر صمت و نمایندگان خودروسازان پاشویه تب بازار بلاتکلیفی جدید ثبت‌نام‌کنندگان خودرو مذاکره برای ترخیص ۱۰ هزار کانتینر لوازم یدکی جهت حل مشکلات خودروسازان بیگ‌بنگ بازار خودرو استقبال مشتریان از قیمت‌های داغ صعود قیمت‌ها با تورم انتظاری جاده ناهموار تولید دوگانه‌سوزها زمان استرداد ودیعه خودروهای انصرافی خودروسازان به جای تحویل خودروهای پیش فروش شده آنها را در بازار آزاد می‎‌فروشند حرکت در جاده یک‌طرفه داخلی‌سازی خودروسازان حق گران کردن خودروهای پیش فروش را ندارند سه راهکار سازمان حمایت برای تعهدات معوق خودروسازان خودروسازان مکلف به تحویل خودرو با ‌قیمت قبل به خریداران شدند آغاز بازپرداخت طلب قطعه‌سازان وعده‌های پرریسک پیش‌فروش‌های بی‌پشتوانه تصویب بسته حمایتی خودروسازان خودزنی خودروسازان ادعای خودروسازان در تولید برقی‌ها افزایش قیمتی که لغو شد؛ ستادی که حاشیه ساخت شکایت از نمایندگی‌های خودروسازان در صدر افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودرو لغو شد رشد تیراژ محصولات رنو در ایران تولید در دی‌ماه افزایش یافت مشتری عزیز، خودرو نداریم واگذاری سهام خودروسازان، زهر یا پادزهر تلاش مجلس برای اصلاح امور خودروسازان پل عبور قطعه‌سازی از بحران امکان‌سنجی کاهش قیمت خودرو از مسیر تیراژ خودروسازان متعهد به رعایت حقوق مردم هستند فراگیری رکود همزمان با اعلام قیمت‌ها سود ۲ هزار و ۲۷۲ میلیارد ریالی متخلفان از فروش خودروهای لوکس درخواست خودروسازان از ترامپ عارضه هفت‌گانه در فرآیند تولید قطعه تنظیم بازار خودرو تا اردیبهشت ۹۸ وعده ۱۲هزار میلیارد تومانی دولت به خودروسازان افزایش ۷۰ درصدی قیمت خودرو‌های زیر ۴۵ میلیون تومان جای خالی شورای سیاست‌گذاری خودرو در ماجرای قیمت‌گذاری احتیاط در قیمت‌گذاری خودروهای پر تقاضا درخواست قطعه سازان برای افزایش ۵۰ تا ۷۰درصدی قیمت ها روی زرد تولید کارشناسی قیمت خودرو تمام نشد؟ بی‌تحرکی در قیمت‌گذاری محصولات کم‌تیراژ پیشنهاد عرضه «خودرو یارانه‌ای» نسخه شفابخش برای آشفته بازار خودرو خودروسازان حق ندارند بهانه بیاورند تحقیق و تفحص از خودروسازان کلید خورد وامانده در تردید واکنش به قیمت‌های جدید فراخوان هزاران خودروی نیسان در ژاپن نتیجه اعتماد به دولت تحریم بهانه حذف قطعات نشود رمزگشایی از جعبه سیاه «افزایش معقولانه قیمت» پشت پرده التهاب بازار خودرو فروش ویژه اقساطی جیلی GC۶ خودروسازان دوباره سراغ بازار سرمایه رفتند هزینه سنگین بازگشت نیروهای تعدیل شده در حوزه واردات خودرو طرح «ساماندهی صنعت خودرو» جایگزین «ساماندهی بازار» شد سازمان حمایت قیمت های جدید را اعلام می کند ریز سود و زیان خودروسازان در فروش چه دستگاهی حرف آخر را برای قیمت خودرو می‌زند؟ لکسوس مطمئن‌ترین خودرو شد اعلام قیمت جدید خودروها در کما رقم دقیق جریمه خودروسازان اعلام می شود اثر مثبت FATF بر صنعت خودرو سرانجام خودروهای پیش‌فروش شده ارز، قیمت خودرو را پایین کشید سفر در زمان با تاریخچه صنعت خودروسازی جهان پتروشیمی‌ها و خودروسازان وارد میدان حمایت از دولت شوند گل به خودی ترامپ در خودروسازی جزئیات تامین مالی خودروسازان از بازار سرمایه بلاتکلیفی نرخ ارز، مهمترین مشکل خودروسازان خودروسازان موظف به رعایت استانداردهای ۸۵ گانه هستند ریشه‌یابی کاهش عرضه خودرو تردد شاسی‌بلند ناشناس در پایتخت آیا چهار چرخ ایرانی از انحصار خارج شده است؟ راهکاری برای جبران نقص قطعات روی خوش بازار به عرضه محصولات خودروسازان برخی دلایل خودروسازان برای افزایش قیمت‌ ها منطقی بود ترامپ خودروسازان بین‌المللی را هدف قرار داده است کارخانه خودروسازان به همدان منتقل شود Audi A۶ ۲۰۱۹ به روایت تصویر خودروسازان خواستار افزایش قیمت خودرو در سال ۹۷ شدند تعیین تکلیف قیمت خودرو به هفته آینده موکول شد سازمان حمایت و خودروسازان ملزم به ارائه آنالیز قیمت محصولات شدند مجلس تا حدودی همراه شد آستون مارتین زیردریایی لوکس طراحی کرد خودروسازان موظف به کاهش قیمت شدند نخستین کارخانه طراحی و تولید قالب های ریخته گری تحت فشار به بهره برداری رسید مهلت یکساله به خودروسازان برای اجرای استانداردهای جدید ایجاد انحصار برای خودروسازان با استفاده از تعرفه سنگین واردات اتحادیه اروپا حامی مصرف‌کنندگان محصولات شرکت‌های خودروسازی در قبال شرکت‌های متقلب اختصاص ۶۰ درصد سهم درآمدی خودروسازان به اشتغال بازار خودرو «شب عید» نداشت خودروسازان برای نوسازی ناوگان دیزلی آستین بالا بزنند شرط فعالیت خودروسازان خارجی در ایران چالش جدید خودروسازان و سازمان استاندارد! فرصت استثنایی برای اسقاط خودروهای فرسوده مناظره تلویزیونی بر سر استانداردهای خودرو استانداردهای ۸۵ گانه بازنگری نخواهد شد شراکت استراتژیک قطعه‌ساز- خودروساز افزایش صادرات خودروسازان در دستور کار مصوبه سازمان استاندارد برای خودروهایی که تولیدشان متوقف بود جایگاه ویژه قطعه‌سازی در وزارت صنعت تغییر الگوی خرید خودرو؟ حمایت گسترده دولت،خودروسازان را بد عادت کرده است صنعت خودروسازی در بروزسانی موفق نبوده است چرا در بعضی خودروها فقط یک چراغ دنده عقب بکار رفته است؟ استانداردسازی خودروها از حرف تا عمل! رقابت تسلا و نیسان در فروش خودروهای برقی سخت‌تر از فولاد! آغاز حذف تدریجی خودروهای قدیمی ایران هجدهمین خودروساز جهان شد اثر کمرنگ داخلی‌سازی بر قیمت خودروها بررسی مشکلات مالی صنعت خودرو کشور شورای رقابت در مقابل کلینیک ارزش‌گذاری خودرو آیا قیمت خودروها باید افزایش پیدا می‌کرد؟ مشکل امتیازات و انحصارات خودروسازان افزایش چراغ خاموش قیمت خودرو به نفع چه کسانی تمام شد؟ تولید دوگانه‌سوزها در سراشیبی تولید ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو در گروه سایپا خودروسازان به وعده خود عمل کنند خودروسازان محصولات جدید و با کیفیت عرضه کنند سود پورشه از فروش هر خودرو چقدر است؟ نرخ ارز، محرک قیمتی تولیدات آتی خودروسازان فرصت طلایی خودروسازان بازار سرمایه راه جدید تأمین مالی خودروسازان عهد خودروسازان ۱۰ ساله شد حفظ اشتغال خودروسازی با یارانه مردم سیکل معیوب جذب نقدینگی نقش خودروسازان و قطعه‌سازان در ضعف خدمات پس از فروش خودروسازان خصوصی در سراشیبی تولید تبدیل سرمایه غیرمولد به مولد مردم دنیا چقدر از خودروسازها راضی‌اند؟ ترکیب محصولات رنو در ایران ب ام و سری ۱ سدان، ویژه بازار چین معرفی شد آغاز تولید انبوه خودرو CS۳۵ چانگان در سایپا کاشان یک سوم تولید خودروسازان کشور در افق ۱۴۰۴ صادر خواهد شد هفت خودرویی که برای تسلا خطرناک هستند احتیاط خودروسازان در افزایش قیمت خودروسازان ملزم به جبران خسارت شدند قطعه‌سازان تابع استانداردهای خودروسازان عرضه اوراق سلف خودرو مشروط به ارائه برنامه خودروسازان شد پیشنهاد خودروسازان برای صفر شدن تعرفه واردات در سال ۹۵ نیسان علیه کمپین برکسیت شکایت می‌کند ضرورت ایجاد مراکز تحقیق و توسعه خودرو قیمت تمام شده خودرو در ایران ۴۰ درصد بیشتر از دنیا نفع خودروسازان از کاهش سود سپرده‌های بانکی؟ ورود سازمان بازرسی به قراردادهای شرکتهای خودروساز با مردم دلالان کدام خودرو را بیشترمی‌خرند؟ خودروسازان قراردادهای جدید را برد برد تنظیم کنند تفاوت قیمت خودرو در ابتدا و انتهای بهار مرکز تست جاده ای خودرو به بهره برداری می‌رسد وقتی سدان لوکس اپل در ایران تنها ۴۶ هزار تومان قیمت داشت! توقف فعالیت ۵۰درصد واحدهای قطعه‌سازی رکود و سکوت در بازار خودرو ۱۰ ابر خودرو جهان در کجا ساخته می شوند فروش خودرو در آمریکا کاهش یافت حالا حق با مشتری خودرو می‌شود؟ اولین خودرو کاملا خودران ولوو تا ۴ سال دیگر می‌آید الزام به پذیرش فوری خودرو در تعمیرگاه‌ها رفتار متفاوت خودروسازان چینی در ایران اشتغال ۳۰۰ هزار نفری در صنعت قطعه سازی گارانتی کیسه هوای خودرو ۱۰ ساله شد تفاوت برخورد با تخلف خودروسازان در ایران و جهان حاضریم سهام خودروسازان را پس دهیم تغییر مسیر خودروسازان در جذب نقدینگی رکود بازار دست خودروسازان را بست فرمول قیمت‌گذاری شورای رقابت نادرست است سازوکار عرضه اوراق خرید خودرو در بورس قیمت‌های جدیدی به نمایندگی‌ها ابلاغ نشده است در کارخانه پژو چه می‌گذرد؟ پایان انجماد قیمت خودرو جاده لغزنده سهامداری خارجی در خودروسازی ایران بیشتر خودروهای دیزلی تست های آلایندگی در شرایط واقعی را پاس نمی کنند انتشار اوراق سلف در بورس کالا، بهترین روش برای تامین مالی خودروسازان ۵۰ درصد قطعات خودرو در کشور قابل تولید است نامه خودرویی نعمت‌زاده به شورای رقابت خودرو‌هایی که بیش از حد نیاز قدرتمند هستند افزایش قیمت غیرقانونی به بهانه بیمه شخص ثالث طلسم فروش سهام به خودروسازان خارجی شکست مجلس با هرگونه افزایش قیمت خودرو مخالف است استقبال از ممنوعیت انعقاد قرارداد بیمه شخص ثالث با خودروسازان اعمال هزینه‌های دولتی بر قیمت خودرو نمایندگی‌‌های خودروسازان در انتظار ابلاغ قیمت‌های جدید چشم‌انداز قیمت خودرو در سال آینده نگرانی خودروسازان آلمانی از تاثیر کنترل شدید مرزها بر صنعت خودرو افزایش استاندارد خودرو‌ها در آینده‌ای نزدیک خودروسازان در نمایشگاه فناوری بارسلون چه می‌کنند؟ طرح ستاره‌دار کردن خودروها باعث ایجاد رقابت بین خودروسازان می‌شود سایپا بزودی مذاکرات خود را با برندهای معتبر نهایی می کند در حسرت استراتژی اجرایی اقداماتی که موجب افزایش رضایت مشتری شوند را حمایت می‌کنیم لوکس بودن به سبک چینی ها ۵ ایرانی مشهور که خودروسازان از آنها غافلند
برگشت به بالا