کارنامه تولید چهار ماهه خودروسازان اعلام شد
آغاز حذف تدریجی خودروهای قدیمی
عصر خودرو- جدیدترین آمار تولید خودروسازان داخلی در حالی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر شد که طبق آن، تیراژ دو محصول قدیمی یعنی پژو ۴۰۵ و پراید، منفی شده و این موضوع نشان میدهد بهنوعی روند حذف تدریجی آنها آغاز شده است.
شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۲:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، اما طبق آمار منتشر شده که به چهار ماه ابتدایی امسال مربوط میشود، سه خودروساز بزرگ کشور در مجموع توانستهاند 371 هزار و 212 دستگاه انواع محصولات سواری را به تولید برسانند. بر این اساس، ایران خودرو، سایپا و پارسخودرو در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش تولیدی 5/ 18 درصدی را تجربه کردهاند. همچنین با بررسی آمار تولید ماهانه خودروسازان، مشخص میشود آنها در تیرماه و نسبت به خرداد، 43 درصد افزایش تیراژ داشته و تولیدی 111 هزار و 142 دستگاهی را به ثبت رساندهاند.
در حالت تفکیکی اما آبیهای جاده مخصوص تا پایان تیرماه سالجاری با تولید 205 هزار و 684 دستگاه خودروی سواری، افزایش تیراژی 3/ 15درصدی نسبت به چهار ماه ابتدایی سال گذشته داشتهاند. همچنین سایپا نیز که 99 هزار و 601 دستگاه انواع محصولات سواری را در چهار ماه نخست امسال به تولید رسانده، افزایشی 3/ 18 درصدی را به خود میبیند. از پارسخودرو نیز خبر میرسد این شرکت توانسته با تولید 65 هزار و 937 دستگاه انواع خودروهای سواری، جهشی بیش از 30 درصد را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کند. اما از جمله نکات مهم آمار تولید چهار ماهه خودروسازان میتوان به تیراژ همچنان ضعیف پژو 2008، تداوم افت تولید رانا، توقف تولید پرایدهای دوگانه سوز و همچنین رشد تیراژ محصولاتی مانند سوزوکی گرندویتارا وهایما و همچنین تندر-90 اشاره کرد.
پژو 405 و پراید در مسیر موزه
به سراغ جزئیات آمار تولید چهار ماهه خودروسازان برویم و ببینیم غولهای جاده مخصوص چه کارنامهای را از خود به جا گذاشتهاند. طبق آمار اعلامی، ایران خودروییها در تولید دو محصول مهم خود یعنی پژو 405 و پارس و همچنین رانا با کاهش مواجه شدهاند، با این حال سایر محصولات شان افزایش تیراژ را تجربه کردهاند. در این بین، پژو 405 با توجه به تیراژ 42 هزار و 211 دستگاهیاش طی چهار ماه نخست امسال، با 13 درصد کاهش، نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته مواجه شده است. این محصول که یکی از قدیمیترین خودروهای داخلی بهشمار میرود، سالها در خط یک تولید ایران خودرو قرار داشت و پس از پراید، پرتیراژترین خودرو کشور بهشمار میرفت. با این حال 405 رفتهرفته از دوران اوج خود فاصله گرفت و در حال حاضر نهتنها پرتیراژترین محصول ایران خودرو بهشمار نمیرود؛ بلکه با کاهش تولید نیز مواجه شده است.
ازآنجاکه مدتها است بحث خروج این خودرو از خط تولید (بهدلیل اعمال استانداردهای جدید در خودروسازی کشور طی سال آینده) مطرح است، کاهش تولید این خودرو در چهار ماه ابتدایی امسال میتواند نشانهای باشد بر آغاز حذف تدریجی آن. قرار است از سال آینده، استانداردهای جدیدی در خودروسازی کشور اعمال شود و گویا پژو 405 قادر به پاس کردن آنها نخواهد بود و از همین رو ایران خودرو تصمیم به کنار گذاشتن این محصول بهصورت تدریجی گرفته است. آبیهای جاده مخصوص تا به امروز جایگزینی برای پژو 405 معرفی نکرده و مشخص نیست در نهایت کدام خودرو قرار است جای خالی آن را پرکند.
اما مشابه اتفاق رخ داده برای پژو 405، در سایپا هم افتاده، چه آنکه نارنجیهای جاده مخصوص نیز ترمز تولید پراید را در چهار ماه ابتدایی امسال کشیدهاند. طبق آمار اعلامی، پراید در بازه زمانی موردنظر تیراژی 68 هزار و 422 دستگاهی از خود به جا گذاشته و در مقایسه با چهار ماه ابتدایی سال گذشته، 5/ 7درصد کاهش تولید را به خود میبیند. این محصول نیز جزو قدیمیهای خودروسازی ایران بهشمار میرود که پیشبینی میشود از پس استانداردهای جدید برنخواهد آمد. از همین رو به نظر میرسد سایپاییها نیز از همین حالا روند تدریجی حذف پراید را آغاز کردهاند. طبق اعلام نارنجیهای جاده مخصوص، قرار است تیبا بهواسطه افزایش تیراژ، جای خالی پراید را در اواخر سال آینده پرکند. اتفاقا آمار تولید این محصول در چهار ماه ابتدایی امسال نشان از افزایش تیراژ آن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دارد. بر این اساس، سایپا تا پایان تیرماه 23 هزار و 663 دستگاه تیبا تولید کرده تا 5/ 25 درصد افزایش تیراژ را در این محصول تجربه کند. حدود چهار هزار دستگاه از تیباهای تولیدی دوگانه سوز بوده و باقی آنها بهصورت بنزینی تولید شدهاند.
206 پشتسر پراید
آمار منتشره از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اما از افزایش تیراژ پژو 206 حکایت دارد، خودرویی که حالا پس از پراید، دومین محصول پرتیراژ خودروسازی کشور بهشمار میرود. بر این اساس، تیراژ پژو 206 (در مجموع مدل هاچبک و صندوقدار) تا پایان تیرماه امسال، 53 هزار و 320 دستگاه بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایشی 2/ 34 درصدی را نشان میدهد. در آمار تولید چهار ماهه همچنان نامی از پژو 207 به چشم نمیآید و مشخص نیست این محصول چه تیراژی را در این مدت به ثبت رسانده است. اما دیگر محصول پژویی ایران خودرو به نام پارس، در چهار ماه نخست امسال با کاهش تولیدی جزئی مواجه شده است. طبق آمار، این محصول تیراژی 37 هزار و 751 دستگاهی را تا پایان تیرماه به خود اختصاص داده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 4 درصد کاهش را به خود میبیند.
کاهش تولید این محصول اما در شرایطی است که آبیهای جاده مخصوص در تولید سمند با افزایش تولید مواجه شدهاند. بنابر آمار منتشره، این شرکت طی چهار ماه ابتدایی سالجاری در مجموع 36 هزار و 514 دستگاه سمند را به تولید رسانده و بنابراین نسبت به مدت مشابه سال گذشته 21 درصد افزایش تیراژ را تجربه کرده است. اما آنطور که آمار چهار ماهه تولید روایت میکند، ایرانخودرو در تولید دنا با رشد و در تولید رانا با افت مواجه شده است. طبق آمار منتشره، رانا با تیراژ 2 هزار و 696 دستگاهی خود، 7/ 28 درصد کاهش تولید را تجربه کرده تا همچنان روند افت تولید آن ادامه داشته باشد. در مقابل اما ایران خودروییها توانستهاند با تولید 10 هزار و 46 دستگاه دنا، تیراژ این محصول را 8/ 44 درصد افزایش دهند. اما نگاهی بیندازیم به محصولات مونتاژی ایران خودرو و ابتدا از سوزوکی گرندویتارا شروع کنیم. آنطور که آمار میگوید، آبیهای جاده مخصوص تا پایان تیرماه امسال دو هزار و 62 دستگاه ویتارا را مونتاژ کردهاند که این موضوع نشان از 159 برابر شدن تیراژ این محصول دارد.
ایران خودرو همچنین توانسته سه هزار و 33 دستگاه هایما را نیز مونتاژ کند تا تیراژ این میهمان چینی در مقایسه با چهار ماه نخست سال گذشته، 386 درصد رشد را نشان دهد. در میان دیگر محصولات چینی ایران خودرو، دانگ فنگ که در سایت مرکزی به تولید میرسد، تیراژی 8 هزار و 599 دستگاهی را تا پایان تیرماه امسال به ثبت رسانده و این موضوع از 330 برابر شدن تولید خودرو موردنظر حکایت دارد.
2008 تولید نشد
آمار چهار ماهه تولید خودروسازان اما از عدم تولید این محصول در تیرماه حکایت میکند. طبق آمار منتشره، ایران خودرو تا پایان تیرماه امسال تنها چهار دستگاه پژو 2008 را مونتاژ کرده و این در شرایطی است که 16 هزار دستگاه از این محصول تا شهریور سال آینده پیش فروش شده است. به گفته یکی از مسوولان ایران خودرو، این شرکت قصد دارد تیراژ پژو 2008 را در مرداد ماه افزایش دهد، چه آنکه طبق تعهداتش باید از شهریور امسال عرضه این محصول را به ثبتنامکنندگان آن آغاز کند.
رشد تولید مونتاژیهای سایپا
به سایپا برویم و ببینیم این شرکت چه آماری در مونتاژ محصولات خود به جا گذاشته است. طبق آمار اعلامی، سایپا تا پایان تیرماه امسال هشت هزار و 296 دستگاه سراتو را به تولید رسانده و با این حساب توانسته تیراژ این خودروی مونتاژی کرهای را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از 103 درصد افزایش دهد. سایپاییها از اواخر سال گذشته تنها مدل اتومات سراتو را مونتاژ میکنند و دیگر خبری از تولید مدل دندهای این محصول نیست. علاوهبر این خودرو، پارسخودرو به عنوان زیرمجموعه سایپا، توانسته در چهار ماه ابتدایی امسال 12 هزار و 625 دستگاه برلیانس را مونتاژ کند. با توجه به این آمار، برلیانس در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 5/ 53 درصد افزایش تیراژ را تجربه کرده است. این محصول چینی پیشتر در سایپا نیز مونتاژ میشد، با این حال در نهایت تولید آن بهطور کامل در اختیار پارسخودرو قرار گرفت.
سایپاییها اما دو محصول چینی دیگر را نیز به مونتاژ میرسانند که در این بین، چانگان مدل CS35 تیراژی 2 هزار و 394 دستگاهی را تا پایان تیرماه امسال از خود به جا گذاشته است. بر این اساس، این خودرو مونتاژی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، جهشی یک هزار و 56 درصدی را تجربه کرده و بهعبارت بهتر، تیراژ آن 5/ 11 برابر شده است. دیگر محصول چینی سایپا اما S300 یا همان آریو نام دارد که فعلا در سایت بنرو به تولید میرسد و آمار اعلامی از تیراژ سه هزار و 8 دستگاهی آن حکایت میکند. با توجه به تیراژ اعلامی، آریو نسبت به چهار ماه ابتدایی سال گذشته با رشدی 173 درصدی مواجه شده است.
اوجگیری تندر -90
نگاهی هم به اوضاع تولید تندر-90 تا پایان تیرماه امسال بیندازیم تا مشخص شود این محصول رنو چه افتوخیزی را طی بازه زمانی موردنظر تجربه کرده است. آنطور که آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت میگوید، در مجموع تیراژ خانواده تندر-90 (شامل تندر معمولی، پارس تندر، تندر اتومات و ساندرو) طی چهار ماه امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به 42 هزار و 686 دستگاه رسیده است. با این حساب، تیراژ این خانواده 53 درصد افزایش را به خود میبیند. در حالت تفکیکی اما ایرانخودروییها با تیراژ 13 هزار و 620 دستگاهی توانستهاند افزایشی 9/ 47 درصدی را در تولید تندر-90 رقم بزنند. از سوی دیگر اما پارسخودروییها نیز که تا پایان تیرماه 29 هزار و 66 دستگاه تندر-90 و ساندرو را به تولید رساندهاند، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشدی 3/ 55 درصدی را در تیراژ این محصولات به خود میبینند. بنابر آمار اعلامی، پارسخودرو توانسته طی چهار ماه ابتدایی امسال 15 هزار و 402 دستگاه ساندرو (مدل هاچ بک تندر-90) را به تولید برساند و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از 141 درصد رشد را ثبت کند.
برچسب ها
سایپاایران خودروپارس خودروخودروسازان