مدیرعامل ایران خودرو دیزل مطرح کرد:
ایران خودرو دیزل در هر شیفت ۴ اتوبوس تولید میکند
عصر خودرو- مدیرعامل ایران خودرو دیزل گفت: اگر ناوگان حمل و نقل نوسازی نشود، طی ۸ سال آینده حدود ۱۴ میلیارد دلار سوخت اضافه مصرف میشود که علاوه بر آلودگی هوا معضلات فراوان دیگری، برای رانندگان و صنعت حمل و نقل ایجاد میکند، زیرا خودروهای فرسوده که در حال حاضر از آنها استفاده میشود، یوروصفر، یورو ۲ و یورو ۳ هستند.
يکشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از خانه ملت، جواد توسلیمهر مدیرعامل ایران خودرو دیزل درباره وضعیت تولید خودروهای سنگین و اتوبوس، گفت: ایران خودرو دیزل در حال حاضر توان و امکان تولید 3 هزار تا 3 هزار و 500 دستگاه کشنده و حدود 7500 دستگاه کامیون و کمپرسی در یک شیفت در سال را دارد.
تولید هر اتوبوس در داخل حداقل 80 هزار یورو صرفهجویی ارزی دارد
وی با بیان اینکه در یک شیفت حدود 4 دستگاه اتوبوس تولید میشود، درباره میزان ارزبری تولید اتوبوس، توضیح داد: تولید هر اتوبوس حدود 40 هزار یورو ارزبری دارد که قیمت مشابه خارجی آن 120 هزا تا 140 هزار یورو است. ارزبری تولید کامیون کشنده، کمتر بوده و حدود 12 هزار یورو است.
توسلی مهر با بیان اینکه در حال حاضر با تمام ظرفیت در حال تولید هستیم، ادامه داد: در یک شیفت توان تولید 30 دستگاه کامیون و کمپرسی، 12 تا 14 دستگاه کشنده، 10 تا 12 دستگاه ون و 4 دستگاه اتوبوس را داریم.
مدیرعامل ایران خودرو دیزل با اشاره به اینکه صنعت حمل و نقل صنعتی راهبردی است و رشد صنعت حمل و نقل از شاخصهای توسعه در دنیا است، افزود: به ازای تولید هر کامیون کشنده 2 شغل ایجاد میشود.
خودروهای سنگین داخلی توان رقابت با همتایان خارجی را دارند
وی در پاسخ به این سوال که آیا تولیدات داخلی توان رقابت با همتایان خارجی را دارند؟ گفت: 100 درصد دارند؛ در حال حاضر خودروهای سنگین دست دوم به قیمت 4 میلیارد و 800 میلیون و در برخی موارد بیش از این عدد در بازار ایران به فروش میرسد و نگهداری سالانه آن حدود 50 تا 70 میلیون تومان هزینه دارد، در حالیکه خودروی تولید داخل که صفر کیلومتر بوده و دارای گارانتی 2 ساله است، حدود 2 میلیارد تومان قیمت دارد.
توسلی مهر تصریح کرد: با توجه به فرسودگی ناوگان حمل ونقل که بالغ بر 320 هزار دستگاه است و هزینههای سرسام آوری را به کشور تحمیل میکند و موجب آلودهتر شدن هوای کشور میشود، ضرورت دارد تا دولت با برنامهای مدون و مشخص به نوسازی آن بپردازد. در صورتیکه این حجم از ناوگان نوسازی نشود، طی 8 سال آینده حدود 14 میلیارد دلار سوخت اضافه مصرف میشود که علاوه بر آلودگی هوا معضلات فراوان دیگری، برای رانندگان و صنعت حمل و نقل ایجاد میکند، زیرا خودروهای فرسوده که در حال حاضر از آنها استفاده میشود، یورو صفر، یورو 2 و یورو 3 هستند.
ضرورت نوسازی ون، اتوبوس و مینیبوس موجود در ناوگان حمل و نقل از محل تبصره 12 قانون بودجه
وی با بیان اینکه با نوسازیِ سالانه 14 هزار دستگاه کامیون و کشنده فرسوده میتوان طی 8 سال ناوگان حمل و نقل را نوسازی کرد، ادامه داد: برای تحقق این مهم نیاز است دولت 3 میلیارد دلار هزینه کند که در صورت نوسازی ناوگان حمل و نقل حدود 20 میلیارد لیتر گازوئیل کمتر مصرف میشود.
توسلی مهر تصریح کرد: برای نوسازی خودروهای مسافری مانند ون، اتوبوس و مینی بوس می توان از محل تبصره 12 قانون بودجه استفاده کرد به این معنا که وزارت نفت اعتبارات لازم برای نوسازی ناوگان حمل و نقل را به شهرداری پرداخت کند.
مدیرعامل ایران خودرو دیزل درباره اقدامات لازم برای نوسازی خودروهای تجاری مانند کامیون کشنده عنوان کرد که میتوان با پرداخت تسهیلات از محل قانون هوای پاک و مصوبه شورای اقتصاد اعتبارات موردنیاز این مهم را تامین کرد.
برچسب ها
ایران خودروایران خودرو دیزلاتوبوس