اختصاصی«عصرخودرو»
چرا خودرو باید گران شود؟
عصر خودرو- خبر زیان ۵ هزار میلیاردتومانی خودروسازان این روزها هر روز دست به دست می شود، اما گویا برخی دولتی ها علاقه ای به باور این واقعیت تلخ ندارند و همچنان برای مجوز افزایش قیمت خودرو این پا و آن پا می کنند؛ این در حالیست که قیمت ها در حاشیه بازار به واسطه عرضه محدود خودروسازان در ماه های اخیر که به دلیل کمبود قطعات صورت گرفته، بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته و رکود بازار خودرو را نیز به دنبال داشته است.
پنجشنبه ۰۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۰:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، از سوی دیگر طی ماه های اخیر بسیاری از مواد اولیه خودروسازان مانند ورق، آلومینیوم، فولاد، مس و .... که در ظاهر داخلی هستند نیز افزایش قیمت داشته اند.
موضوع دیگر افزایش نرخ ارز است، چراکه پیش از این خودروسازان مواد مورد نیاز خود را با ارز 3 هزار تومانی تامین می کردند و در حال حاضر باید این نیاز را با نرخ حداقلی 9 هزار تومانی تامین کنند.
بد نیست نگاه دوباره ای به وضعیت خودروسازان که چندی پیش در رسانه ها منتشر شد بیاندازیم.
طبق صورتهای مالی اظهار شده، ایرانخودرو بهعنوان بزرگترین خودروساز کشور، تا پایان شهریور امسال زیان 2 هزار و 567 میلیارد تومانی را به ثبت رساند، حال آنکه کل سرمایه ثبتی آن، یک هزار و 530میلیارد تومان است. بنابراین نسبت زیان این شرکت به سرمایهاش، عدد 7/ 1 درصد را نشان میدهد، یعنی زیانی بیش از کل سرمایه ثبت شده.
سایپا نیز طبق آنچه به بورس اظهار کرده، در 6 ماه ابتدایی امسال بیش از 2 هزار و 900 میلیارد تومان زیان حاصل کرده و این در حالی است که سرمایه ثبتی این شرکت، حدود 3 هزار و 930 میلیارد تومان است. اگر این عدد را نصف کنیم، مشخص میشود نسبت زیان دومین خودروساز بزرگ ایران نیز از 50 درصد سرمایهاش بالاتر است؛ بنابراین سایپا هم مشمول ماده 141 قانون تجارت میشود.
با این حساب، دو خودروساز بزرگ داخلی در مجموع طی 6 ماه ابتدایی امسال پنج هزار و 467 میلیارد تومان زیان به ثبت رساندهاند.
بر این اساس به نظر میرسد افزایش 50 درصدی قیمت خودرو حداقل مبلغی باشد که میتواند خودروسازان را از حاشیه زیان دور کند، زیانی که در انتها دودش به چشم مردم خواهد رفت، اما بعد از تعطیلی خودروسازان و بیکاری چندین هزار نفر.
نویسنده: مهدی اسدی
برچسب ها
سایپاایران خودروافزایش قیمت خودروصنعت خودرو ایران