دبیر انجمن خودروسازان:
عدم ارسال قطعات مورد نیاز خودروسازان به دلیل تحریم ها مصداق فورس ماژور قرارداد است
عصر خودرو- دبیر انجمن خودروسازان ایران در پی اظهارات اخیر وزیر صنعت درخصوص تاخیر خودروسازان درعمل به تعهدات خود، گفت:خودروسازی را سراغ نداریم که عامدانه از تحویل خودرو خودداری کند؛ در قراردادها ذکر شده که خودروسازان در صورت تاخیر در تحویل باید علاوه بر سود مشارکت، درصدی جریمه نیز پرداخت کنند، بنابراین عدم تحویل عمدی تعهدات، کاری عاقلانه نیست، ضمن اینکه دپوی خودروهای تولیدی ریسک بسیار بالایی دارد.
شنبه ۰۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۷:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» ، وزیر صمت هفته گذشته اعلام کرد که اگر شرکت خودروسازی با وجود داشتن امکانات لازم به تعهداتش عمل نکرد، به تعزیرات معرفی خواهد شد اما در مواردی که خودروسازی به دلیل مسائل تحریمی و عدم دریافت به موقع قطعه به تعهداتش عمل نکرد قضیه متفاوت خواهد بود.
احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان ایران در این رابطه اظهار کرد: هیچ خودروسازی را سراغ نداریم که عامدانه از تحویل خودرو خودداری کند؛ در قراردادها ذکر شده که خودروسازان در صورت تاخیر در تحویل باید علاوه بر سود مشارکت، درصدی جریمه نیز پرداخت کنند، بنابراین عدم تحویل عمدی تعهدات، کاری عاقلانه نیست، ضمن اینکه دپوی خودروهای تولیدی ریسک بسیار بالایی دارد.
دبیر انجمن خودروسازان ایران افزود: بررسی مسئولان ثابت کرد که هیچ خودروسازی دست به احتکار خودرو نزده و خودروهایی که در پارکینگ ها مانده اند، دارای نقص هستند . البته عدم تحویل به موقع تعهدات، درخصوص خودروسازانی که به دلیل مسائل تحریمی و عدم دریافت به موقع قطعه، قادر به تحویل به موقع نبوده اند متفاوت است و این خودروسازان به تعزیرات معرفی نشدند. البته 99 درصد تعهدات معوق و خودروهای موجود در پارکینگ ها به این دسته اختصاص دارد.
نعمت بخش افزود: ایران خودرو و سایپا و خودروسازان بخش خصوصی برخی تعهدات معوق دارند که به دلیل تحریم و عدم تامین به موقع قطعه و کمبود نقدینگی رخ داده است.
دبیر انجمن خودروسازان ایران گفت: وقتی خودروساز به دلیل تحریم و عدم تامین قطعه قادر به تحویل به موقع تعهدات نبوده قضیه متفاوت است چراکه این مساله در ید اختیار طرف ایرانی نیست و این مساله دقیقا مصداق فورس ماژور قرارداد محسوب شده و مانند یک بلای آسمانی است و قضیه در اختیار خودروسازان نبوده است.
نعمت بخش گفت: در چنین شرایطی و در این برهه، مردم باید توجه کنند که شرکت های خودروساز در به وجود آمدن این شرایط مقصر نیستند. شرکت های خودروساز به مشتریان پیشنهاد داده اند که یا سود مشارکت، دارای تداوم باشد یا خودرو جایگزین دریافت کنند و یا انصراف دهند و اصل پول را با سود دریافت نمایند، بنابراین خودروسازان در این شرایط برای جلوگیری از تضییع حق مشتریان، چندین پیشنهاد ارائه داده اند و امیدواریم مردم به خودروسازان کمک کنند.
برچسب ها
صنایع خودروسازی ایرانصنعت خودرو ایرانصنعت قطعه سازی کشورتامین قطعات یدکی