بازوی پژوهشی وزارت صمت با نگاه به بازار سرمایه بررسی کرد

ظرفیت‌های مغفول تامین مالی خودروسازان

عصر خودرو- در حالی همچنان منابع اصلی تامین نقدینگی در زنجیره خودروسازی ایران را پیش فروش و تسهیلات بانکی تشکیل می‌دهند که موسسه مطالعات پژوهش‌های بازرگانی (وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت) در گزارشی ضمن برشمردن ظرفیت‌های موجود در بازار سرمایه، امکان استفاده صنعت خودرو از آنها را مورد بررسی قرار داده است.

شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۵:۰۰

ظرفیت‌های مغفول تامین مالی خودروسازان

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، در این گزارش که «روش‌های نوین تامین مالی در حلقه‌های مختلف زنجیره ارزش خودرو» نام دارد، از کمبود نقدینگی به‌عنوان یکی از چالش‌های اساسی صنعت خودرو نام برده شده است. طبق نظر تدوین‌کنندگان گزارش موردنظر، افزایش قیمت قطعات و مجموعه‌های تولید داخل به واسطه بالا رفتن نرخ مواد اولیه توام با زیان انباشته سال‌های پیشین، سبب شده کمبود نقدینگی به یکی از چالش‌های اساسی خودروسازان تبدیل شود. نکته دیگری که در مقدمه گزارش موسسه مطالعات پژوهش‌های بازرگانی به آن اشاره شده، تمرکز صنعت خودرو بر دو محور «فروش» و «تسهیلات» برای تامین نقدینگی است. بر این اساس، عنوان شده که «صورت‌های مالی دو خودروساز بزرگ کشور نشان می‌دهد در سال‌های اخیر عمده تمرکز ایران خودرو و سایپا بر تامین مالی مبتنی بر فروش محصول به‌صورت نقدی، مدت‌دار و پیش‌فروش، استفاده از تسهیلات بانکی و منابع دولتی در قالب تسهیلات و اعطای خط اعتباری بوده است. از همین رو روش‌هایی مانند فروش دارایی‌ها و تامین مالی از بازار سرمایه چندان مورد توجه نبوده است.» در ادامه این گزارش اما آمده است «در حال حاضر با توجه به پرشدن سقف اعتباری خودروسازان برای استفاده از تسهیلات بانکی، وجود ضوابط محدودیت‌زا برای پیش‌فروش خودرو و عدم عزم دولت برای حمایت مستقیم مالی از این شرکت‌ها، تنها راه‌ تنوع‌بخشی به تامین مالی این صنعت، واگذاری اموال مازاد و روی آوردن به بازار سرمایه و استفاده از پلت فرم‌های جدید تامین مالی است.»

در باب این بخش از گزارش موسسه مطالعات پژوهش‌های بازرگانی دو نکته وجود دارد. نخست اینکه به نظر می‌رسد گزارش موردنظر قبل از ماجرای موافقت شورای پول و اعتبار با افزایش سقف اعتباری خودروسازان تهیه شده است. شورای پول و اعتبار چندی پیش با درخواست وزارت صنعـت، معدن و تجارت و خودروسازان مبنی بر افزایش سقف اعتباری آنها موافقت کرد تا امکان پرداخت پنج هزار میلیارد تومان تسهیلات به ایران خودرو و سایپا (هر کدام 2 هزار و 500 میلیارد تومان) فراهم شود.

نکته دوم اما به فروش اموال خودروسازان برمی‌گردد. موسسه مطالعات پژوهش‌های بازرگانی عنوان کرده که روش فروش اموال چندان مورد توجه خودروسازان نبوده، حال آنکه بنا به دستور وزیر صنعت،معدن و تجارت، ایران خودرو و سایپا ملزم به تامین نقدینگی 2 هزار میلیارد تومانی از محل این روش شده‌اند. فروش اموال مازاد در واقع مرحله نخست برنامه وزارت صمت برای واگذاری باقی‌مانده سهام دولت در ایران خودرو و سایپا به شمار می‌رود که گفته می‌شود در حال اجرا است.

ظرفیت‌های مغفول

طبق بررسی موسسه مطالعات پژوهش‌های بازرگانی اما بازار سرمایه ظرفیت‌های زیادی برای تامین مالی صنعت خودرو دارد و هرچند تا به امروز از بخشی از آنها استفاده شده، با این حال بخشی دیگر مغفول مانده است. در گزارش این موسسه آمده که «از 17 ابزار موجود در بازار سرمایه، تنها 10 ابزار قابل استفاده توسط خودروسازان است.» در ادامه گزارش همچنین عنوان شده که ایران خودرو و سایپا تا به امروز در مجموع فقط از 5 ابزار موجود در بازار سرمایه استفاده کرده‌اند و در این بین، سایپا از چهار روش اوراق مرابحه، اجاره، مشارکت و سلف موازی بهره برده و ایران خودرو نیز دو روش اوراق مرابحه و رهنی را به کار بسته است. بر این اساس، هنوز ظرفیت‌های مناسبی در بازار سرمایه برای تامین نقدینگی خودروسازان وجود دارد که شامل «اوراق سفارش ساخت»، «اوراق خرید دین»، «صندوق جسورانه»، «صندوق پروژه» و «افزایش سرمایه» می‌شوند.

روش‌های مرسوم تامین نقدینگی

در ادامه گزارش موسسه مطالعات پژوهش‌های بازرگانی اما این پرسش مهم مطرح شده که کدام یکی از ابزارهای موجود در بازار سرمایه، برای تامین نیاز مالی خودروسازان مناسب است. پیش از آنکه پاسخ‌های این موسسه را به پرسش مذکور و همچنین ابزارهای موجود در بازار سرمایه برای تامین مالی خودروسازان مرور کنیم، ابتدا نگاهی می‌اندازیم به روش‌های مرسوم در صنعت خودرو برای جذب نقدینگی. خودروسازان ایرانی در شرایط فعلی که قیمت‌گذاری محصولات شان به‌صورت دستوری انجام می‌شود، از روش‌های مختلفی برای تامین نقدینگی استفاده می‌کنند و هر کدام از آنها به فراخور حال و روز صنعت خودرو به اجرا درمی‌آیند. در حالت کلی، «پیش‌فروش»، «فروش فوری»، «تسهیلات بانکی» و «فروش اموال مازاد» روش‌های اصلی در خودروسازی ایران برای تامین نقدینگی به شمار می‌روند که برخی دائمی و قطعی بوده و برخی نیز در مقاطع زمانی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در این بین، منبع اصلی تامین نقدینگی خودروسازان ایرانی، پیش فروش است، روشی که هم به لحاظ زمانی و از نظر گستردگی، همواره مطلوب شرکت‌های خودروساز بوده و هست. خودروسازان هر چند وقت یک‌بار به واسطه پیش‌فروش، نقدینگی قابل توجهی جذب خزانه خود می‌کنند، چه آنکه غالب این پیش‌فروش‌ها با استقبال مشتریان مواجه می‌شود. ازآنجاکه در پیش‌فروش، زمان تحویل خودروهای ثبت‌نامی به آینده موکول می‌شود، خودروسازان به واسطه این روش نقدینگی لازم برای تولید خودروهایی که تعهد داده‌اند را جذب می‌کنند. ازآنجاکه خودروسازان معمولا نمی‌توانند محصولات به فروش رفته را در موعد مقرر تحویل دهند، این روش خالی از دردسر (چه برای مشتریان و چه برای شرکت‌های خودروساز) نیست.

دیگر روش مرسوم برای تامین مالی خودروسازان، دریافت تسهیلات بانکی است که به دلیل سود بالا و جرایم تاخیر سنگین، چندان مطلوب خودروسازان نیست. این روش همچنین ازآنجاکه ممکن است منجر به تورم شود، استاندارد به‌نظر نمی‌رسد. این در حالی است که به دلیل قیمت‌گذاری دستوری و محدودیت‌های فروش و مشکلات تولید (در مقاطعی مانند تحریم)، خودروسازان ناچار تن به تسهیلات مالی می‌دهند و تبعات منفی آن، خود را در هزینه‌های تولید و قیمت تمام‌شده خودروها نشان می‌دهد.

ابزارهای بازار سرمایه

موسسه مطالعات پژوهش‌های بازرگانی اما با استفاده از الگوی زنجیره ارزش خودرو، 8 نقطه مالی عمده برای خودروسازان (و البته قطعه‌سازان) را شناسایی و روش‌های تامین مالی متناسب با هرکدام از آنها را پیشنهاد داده است. نقطه مالی نخست، «خرید مواد اولیه» است که ابزارهای پیشنهادی قابل استفاده در آن، به «اوراق مرابحه» و «اوراق خرید دین» محدود می‌شود. در اوراق مرابحه، از محل سرمایه‌های گردآوری شده از بازار سرمایه، مواد اولیه یا قطعه به‌صورت نقد از فروشنده، خریداری شده و به‌صورت اقساط به خودروساز فروخته می‌شود. به عبارت ساده‌تر، این روش برای مقاطعی است که خودروساز و قطعه‌ساز توان خرید نقدی مواد اولیه موردنیاز خود را ندارند، اما می‌توانند با استفاده از ظرفیت بازار سرمایه (انتشار اوراق مرابحه) اقدام به خرید قسطی کنند.

در مورد «اوراق خرید دین» نیز شرایط به این شکل است که مطالبات قطعه‌سازان از خودروسازان در بازار به قیمت تنزیل شده به فروش می‌رسد و خودروساز موظف است در انتهای دوره سررسید، مطالبات را پرداخت کند. اما نقطه مالی دوم به «تولید قطعات فاقد ریسک» مربوط می‌شود. منظور قطعاتی است که یا در حال‌حاضر تولید می‌شوند و به اصطلاح موجود هستند یا ساخت آنها دانش فنی بالایی نیاز ندارد. موسسه مطالعات پژوهش‌های بازرگانی برای تامین مالی این قطعات چهار روش اوراق دین، اوراق سفارش ساخت (استصناع)، اوراق گام (گواهی اعتبار مولد) و سککوک را پیشنهاد داده است. در این بین، منظور از اوراق استصناع این است که پس از ارزیابی میزان ریسک و سودآوری پروژه، به پشتوانه سفارش ساخت قطعه از جانب خودروساز به قطعه‌ساز، اوراق منتشر شده و وجوه حاصله در اختیار قطعه‌ساز قرار می‌گیرد.

اوراق گام نیز بر اساس بدهی خودروساز به قطعه‌ساز منتشر و این امکان را به قطعه‌ساز می‌دهد که بدون نقد کردن آن، اوراق را در اختیار تولیدکننده مواد اولیه قرار دهد، به نحوی که نیاز به جابه‌جایی نقدینگی در طول زنجیره ارزش کاهش می‌یابد. سککوک نیز روش جدیدی برای تامین مالی در طول زنجیره تولید خودرو و بر اساس برات الکترونیکی مورد ضمانت بانک‌ها و صندوق‌ها است که تا زمان سررسید آن، قابلیت جابه‌جایی میان تولیدکنندگان در طول زنجیره را دارد.

نقطه مالی دیگری که موسسه مطالعات پژوهش‌های بازرگانی شناسایی کرده، «تولید قطعات دارای ریسک» است که به قطعات دانش‌محور مربوط می‌شود و امکان شکست پروژه نیز در آن وجود دارد. برای این نقطه مالی، پیشنهاد شده از ظرفیت‌های موجود در صندوق نوآوری و شکوفایی (از طریق راه‌اندازی یک صندوق تخصصی پژوهش و فناوری برای حوزه خودرو) استفاده شود. در این سناریو، صندوق نوآوری و شکوفایی تا 32 درصد از سرمایه اولیه صندوق پژوهش و فناوری را تامین و سپس برای پروژه‌های ساخت بار اول نیز تا 80 درصد از سرمایه مورد‌نیاز را تامین خواهد کرد. به‌نظر می‌رسد این روش برای ساخت داخل قطعات‌ های‌تک (دارای فناوری پیشرفته) مانند ECU خودرو کاربرد دارد، هرچند پروژه‌های مربوط به داخلی‌سازی چنین قطعاتی، ذاتا ریسک بالایی دارند.

«تامین سرمایه در گردش» اما چهارمین نقطه مالی شناسایی شده است که برای جذب نقدینگی در آن، علاوه بر انتشار اوراق مرابحه، اوراق اجاره نیز پیشنهاد شده است. در تعریف این اوراق آمده که شرکت‌ها برخی از دارایی‌های خود مانند خطوط تولید را به فروش رسانده و همزمان اجاره می‌کنند. شرکت‌ها البته در پایان دوره سررسید با بازپرداخت بدهی، مجددا صاحب دارایی خود خواهند بود. نقطه مالی بعدی «خرید یا فروش دارایی» عنوان شده که انتشار اوراق اختیار خرید تبعی و افزایش سرمایه از طریق سلب حق‌تقدم، به‌عنوان روش‌های پیشنهادی برای تامین نقدینگی خودروسازان در این نقطه پیشنهاد شده است. در روش اول، شرکت‌های خودروساز با وثیقه گذاشتن سهام خود شرکت یا شرکت‌های زیرمجموعه، می‌توانند اوراق منتشر کرده و تامین مالی کنند. روش دوم نیز نوعی واگذاری سهام شرکت است که هزینه مالی بر آن مترتب نبوده و امکان افزایش سهم بخش خصوصی را هم فراهم می‌کند.

در گزارش موسسه مطالعات پژوهش‌های بازرگانی اما «تعریف و اجرای پروژه تولید خودروهای جدید»به‌عنوان دیگر نقطه مالی عنوان شده است. این موسسه پیشنهاد داده برای تامین مالی این بخش، از مسیر انتشار اوراق مشارکت یا راه‌اندازی صندوق پروژه اقدام شود. در روش اوراق مشارکت، شرکت خودروساز با جمع‌آوری منابع مالی از بازار سرمایه، برای پروژه جدید خود تامین مالی کرده و پس از به نتیجه رسیدن پروژه و بهره‌برداری از آن،‌ اوراق را بازخرید می‌کند. این روش البته برای پروژه‌هایی که ریسک بالایی دارند، پیشنهاد نمی‌شود. در روش صندوق پروژه نیز شرکت خودروساز با ایجاد یک صندوق بورسی، سرمایه لازم را جمع‌آوری و پس از اینکه پروژه به انتها رسید، صندوق تبدیل به یک شرکت سهامی می‌شود. نمونه این اقدام در شرکت مپنا انجام شده است.

موسسه مطالعات پژوهش‌های بازرگانی اما برای تامین مالی از طریق فروش خودروهای موجود نیز علاوه بر اوراق رهنی،‌ روش اوراق سلف موازی را پیشنهاد داده است. در این روش، فلان خودرو برای تحویل در آینده به فروش رسیده و منابع مالی جمع شده در اختیار خودروساز قرار می‌گیرد. در موعد سررسید نیز خودروساز با بازپرداخت منابع مالی، اوراق را بازخرید می‌کند. در نهایت اما برای تامین مالی مشتریان نیز استفاده از روش‌های لیزینگ، اعطای کارت اعتباری به خریداران و تسهیلات بانکی پیشنهاد شده‌اند، هرچند با توجه به اوضاع اقتصادی کشور، به نظر نمی‌رسد فعلا قابلیت کاربرد داشته باشند. موسسه مطالعات پژوهش‌های بازرگانی در انتهای گزارش خود تاکید کرده که تامین مالی از مسیر بازار سرمایه، نیازمند شفافیت مالی، بازپرداخت دیون در موعد مقرر و پرداخت نرخ سود بین 21 تا 30 درصد است. این موسسه تاکید کرده که برای استفاده از این مسیر، الزاماتی از جمله تصمیم‌گیری درخصوص شیوه قیمت‌گذاری خودرو، ساختار مالکیت بنگاه‌ها، اصلاح ساختار مالی و مدیریت سودآوری عملیاتی مورد نیاز است.

 

برچسب ها

صنایع خودروسازی ایران
مطالب مرتبط بیشتر
معرفی سرآمدان روابط عمومی ایران رشد ۳۲ درصدی تولید و تکمیل انواع خودرو در کشور تا پایان دی‌ماه بیش از ۱۰۸ هزار خودرو تولید و حدود ۱۱۶ هزار دستگاه فروخته شد مجلس به تقویت عرضه خودرو در بورس کمک می‌کند خودروسازان‌ ملزم به اجرای همه تعهدات خود تا نیمه بهمن هستند سپاه هیچ قصدی برای ورود به صنعت خودروسازی ندارد تعیین تکلیف واگذاری سهام خودروسازان بعد از هم‌اندیشی با صاحبنظران خودروسازان پیش رفتند ؛ اما عقب ماندند ۷۰۰ میلیون یورو تفاهم‌نامه خودروسازی با روسیه امضا شد زیان ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی صنعت خودرو در دهه ۹۰ آلمانی‌ها در ارتقای کیفیت و توان تولید خودروسازان داخلی همکاری می‌کنند تاسیس پردیس علم و فناوری خودرو صنایع خودروسازی را تقویت می‌کند رشد ۲۸۹ درصدی تولید خودروی کامل در بهار ۱۴۰۱ «فروش» از «تولید» پیشی گرفت نکاتی مهم در مورد قانون ساماندهی صنعت خودرو به جای تخریب، دست یاری بدهید تا مشکلات را رفع کنیم وزارت صنایع خودروسازان را روز جمعه به جلسه کشاند ۲۹ نهاد؛ تصمیم‌گیرنده برای صنعت خودرو مجلس طرفدار حضور بخش خصوصی در صنعت خودروی کشور است خودروسازان دولتی، باید همانند خودروسازان خصوصی فعالیت کنند خودروهای سنگین داخلی در صورت تامین منابع مالی توان رقابت با تولیدات روز دنیا را دارند اعلام ۴ پیش شرط رسیدن به تولید سه میلیون دستگاه خودرو در سال روند واکسیناسیون قطعه سازان به خوبی در حال انجام است تولید بیش از ۲۹۲ هزار دستگاه خودرو سواری تا پایان تیرماه برنامه وزیر پیشنهادی دفاع برای ورود به صنعت خودروسازی صنعت خودروسازی از مسیر سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ بسیار دور شده است لزوم همکاری با خارجی‌ها در خودروسازی بر اساس اسناد بالادستی ضرورت خروج دولت از صنعت خودرو صنعت خودرو بعد از لغو تحریم‌ها چگونه رشد می‌کند؟ افت و خیز تولید خودرو در آغاز ۱۴۰۰ پاسخ معمای ارزی در صنعت خودرو مسیر بازار خودرو در ۱۴۰۰ تکلیف نوروزی خودروسازان خودروسازی با کمک دانش‌بنیان‌ها صاحب توانمندی در طراحی می‌شوند تولید ۳ خودرو با ۵ ستاره کامل کیفی در آذر‌ماه ۹۹ شکوفایی صنعت خودروسازی ایران به‌رغم رکود جهانی ناشی از کرونا خودروسازان به سمت الگوبرداری و استفاده از تجربیات جهانی حرکت کنند وانت و تراکتور نقطه مثبت تولیدات خودرویی شهرک تخصصی صنایع وابسته خودرو در قزوین ایجاد می‌شود الزام ایران خودرو و سایپا به تولید خودرو یورو ۵ در سال ۹۹ برای پرداخت وام ۵۰۰۰ میلیاردی همین حالا هم دیر است بدهی ۱۰ هزار میلیاردی خودروساز‌ها به قطعه سازان بهبود وضعیت خودروسازان با پرداخت «کمک زیان»؟ هشدار توقف تولید خودرو آخرین روند کاری خودروسازان با شیوع بیماری کرونا مقاومت خودروسازان در برابر اصلاح نحوه پیش فروش خودرو احتمال توقف خطوط خودروسازان در سال ۹۹ وام خودروسازان دیر پرداخت شود تولید در سال آینده متوقف خواهد شد جا‌به‌جایی خانوادگی سهام برای خروج از ورشکستگی ورود ۴ خودرو جدید به بازار بیش از ۳۰درصد تسهیلات خودروسازان پرداخت شد دست‌و‌دلبازی در صدور مجوز پیش‌فروش سرایت کرونا به خودروسازی ایران؟ قصور خودروسازان در اجرای قانون هوای پاک به قیمت جان مردم تمام می‌شود خودروسازان در آستانه دور زدن مجدد قانون هوای پاک؟ نقشه راه انتخاب شرکای خارجی خروج خودروسازی از ورشکستگی کلید خورد سریال ادامه‌دار بدعهدی در تحویل خودروهای ثبت‌نامی کانال‌های جدید تامین مالی خودروسازان خودروسازان ۳۰۰ هزار خودرو معوق دارند تعهدات خودروسازان به روز شد عدم پرداخت وام خودروسازان در موعد مقرر آمادگی وزارت دفاع برای حمایت از تولید کنندگان تفاهمنامه همکاری خودروسازان با وزارت دفاع امضاء می‌شود جلسه ویژه وزیر صنعت با خودروسازان در حوزه مدیریت تقاضا راهکارهای جلوگیری از تداوم زیان خودروسازان افزایش تورم خودرو در پاییز ۹۸ کارنامه فروش خودروسازان پیش‌شرط موفقیت بومی‌سازی افزایش قیمت مواد اولیه خودروسازان زیان‌ده عبور خودروسازی از یخبندان تولید تخصیص۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار به خودروسازان تصویب شد تشریح جزئیات همکاری صنایع دفاع با خودروسازان شرط دولت برای واگذاری سهام خودروسازان تعیین تکلیف آزادسازی واردات خودرو درس‌های سئول برای جاده مخصوص دورنمای برقی خودروسازی ایران چهار مشوق خودروسازان براى قطعه‌سازان داخلى آغاز عملیات خروج از ورشکستگی خودروسازان نیاز خودروسازان به سه برابر نقدینگی موجود واکاوی انتشار اطلاعیه‌های جایگزینی خودروسازان واگذاری کامل خودروسازی‌ها، دردی از صنعت خودرو درمان می‌کند؟ تزریق پول به «خودرو»؛ درمان یا مُسکن؟ اهداف پیش بینی شده در قانون ارتقا کیفی تولید خودرو تاکنون محقق نشده است شارژ مالی خودروسازی نیم نگاه دولت به کسب درآمد از خودروسازی بوروکراسی اداری، مدیران ناکارآمد و حضور دولت سه ضلع ناکامی در خودروسازی وزارت دفاع به کمک خودروسازان می آید خودروسازی ایران در آیینه صنعت خودروسازی اقتصادهای موفق زمینه واگذاری شرکت‌های تو در توی خودروسازان فراهم شده است تاوان خواب زمستانی خودروسازان را مردم می‌پردازند تصویب افزایش ۱۰ هزار میلیارد تومانی حد اعتباری خودروسازان در دولت پیش بینی افت ۴ درصدی فروش خودرو در جهان طی امسال نقدینگی؛ چالش بزرگ صنعت خودرو بهبود تولید ماهانه خودروسازان سیاست‌های دولتی زیان انباشته خودروسازان را افزایش داد خصوصی‌سازی راهکار جبران زیان خودروسازی‌ها عبور زیان خودروسازی از ۲۷ هزار میلیارد تومان تولید خودرو ۳۵ درصد افت کرد صنعت خودرو نیازمند نوآوری در تامین مالی اسـت اهرم کاهش مصرف بنزین زیان ۵ هزار میلیاردی خودروسازان در ۶ ماهه اول ۹۸ مذاکره خودروسازان با بانک مرکزی برای دریافت تسهیلات تداوم تولید همراه با افت هزینه گریزناپذیر خودروسازی و مسئله‌ی واردات دلایل زیان خودروسازان بررسی شد پیش‌بینی فروش خودروسازان تا پایان ۹۸ ایران در ترکیه خط تولید خودرو می‌زند توقف خط تولید پراید شدنی است! تاثیر عوامل داخلی بر گرانی خودرو سهم هر ایرانی از سود وام بانکی خودروسازان چقدر است؟ اقدامات وزارت دفاع برای بومی‌سازی خودرو ۸۵۰میلیون تومان؛ بهره بانکی تسهیلات اعطایی به خودروسازان ۴ خودرو از خط تولید خارج می‌شود پاسخ به «خودروسازی فشل» خط و نشان خودرویی‌ها برای رییس کل بانک مرکزی ماجرای پرداخت تسهیلات ارزی خودرو بلاتکلیفى ٢٣هزار میلیارد بدهى خودروسازان به قطعه سازان زنگ خطر بحران تأمین مالی خودروسازان شرکت‌های خودروساز را به بخش خصوصی واگذار می‌کنیم فرانسه‌‌زدایی از خودروسازی ایران افزایش تولید در تمام صنایع به جز خودروسازی و آلومینیوم در سالجاری شرکت‌ها به دنبال شرکای جدید برای تولید خودروی مشترک بروند زیر و بم ورود دستگاه قضا به خودروسازی کیفیت خودروهای کف پارکینگ بعد از تحویل چگونه است؟ جهت‌گیری شورای عالی استاندارد در توقف تولید خودروها هشدار وزیر صنعت به مدیران خودروساز مانع پرداخت تسهیلات ارزی به خودروسازی آینده خودرو پس‌از تفکیک صنعت از تجارت راه تحول و اصلاح صنعت خودرو کشور از وزارت صمت می‌گذرد جای خالی ارتباط صنعت و دانشگاه در برنامه های وزیر صمت جایگزین پراید معرفی شد رشد تولید خودرو در نیمه دوم سال راهکار تامین نقدینگی خودروسازان چیست؟ ۴ ایراد اساسی طرح "ساماندهی صنعت خودرو" چیست؟ روش های جدید تامین نقدینگی به کمک خودروسازان بیاید عدم ارسال قطعات مورد نیاز خودروسازان به دلیل تحریم ها مصداق فورس ماژور قرارداد است خودروسازی خصوصی در سبد حمایتی دولت شکایت از خودروسازان به شورای رقابت عدم تطابق میزان سهم و عملکرد دولت در صنعت خودرو نادیده گرفتن حقوق شهروندی در فروش خودروهای تولید داخلی بسیار حاد است چالش اصلاح قرارداد خودروساز- قطعه‌ساز خودروسازان خواستار «کمک زیان» شدند نسخه‌ای جدید برای صنعت خودرو ایران انتخاب شرکای خودروسازی باید برمبنای منافع اقتصادی باشد کارنامه نیمسال نخست خودرو زیر و بم ورود خودروهای روسی به کشور فروش فوری به چاه جدیدی برای خودروسازان تبدیل شده است احتمال تمدید مهلت برای توقف خطوط تولید خودرو‌های غیراستاندارد ادامه یک راه ناتمام خودروهای پرتیراژ چقدر ارزان شدند؟ از خرید ویلا و آپارتمان تا ساخت مال شتابدهنده تخصصی خودرو راه اندازی می شود تغییر سیاستی در صنعت خودرو ضرورت استفاده از ظرفیت چینی‌ها در بازار خودرو لابی خودروسازان برای ابتر ماندن طرح ساماندهی صنعت خودرو خودروسازان از فرصت تجدید ارزیابی دارایی استفاده کنند صنعت خودرو به درستی خصوصی نشود نابود خواهد شد چه شد که خودرو زیان ده شد؟ تعهدات معوق خودروسازان به ۴۱۰ هزار خودرو رسید نیازمند همراهی همه بخش‌ها برای توسعه و اصلاح صنعت خودرو هستیم کدام مسیر خودروسازی را متحول می‌کند؟ اداره خودروسازی با مدیریت دولتی اشتباه استراتژیکی است میزان بدهی خودروسازان به روایت وزیر نشانه های تغییر در صنعت خودرو بدبینی جامعه به خودروسازان با اظهارنظرهای غیرکارشناسی خودروسازها برای پرداخت بدهی به قطعه سازان اموال مازادشان بفروشند سنگ بزرگ افزایش تولید؛ کاهش قیمت تعهدات معوق خودروسازان تا پایان سال به روز می‌شود خودروسازان ۵۰۰ هزار میلیارد ریال بدهی دارند مردم از عملکرد خودروسازان ناراضی هستند خصوصی سازی صنعت خودرو به کاهش رانت کمک میکند اولویت امسال، توجه ویژه به کشورهای همسایه اگر خودروسازی خصوصی بود از کره هم جلو زده بودیم وظیفه ما حل مشکلات خودروسازان است برگزاری ۵ میز تعمیق ساخت داخل خودرو تا پایان سال پای نانوفناوری به صنعت خودروسازی باز شد یخ خودروسازی آب نشد افزایش کیفیت خودرو در گرو به روزرسانی چرخه تولید است وقتی معاون وزیر صنعت مدیرعامل ایران‌خودرو می‌شود خصوصی‌سازی معنا ندارد خودروهای داخلی ۳ برابر قیمت خودروی جهانی فروخته می‌شود تقسیم کار دو خودروساز بزرگ پیگیر اجرای تعهدات خودروسازان هستیم دولت فقط ۲۰ درصد در هر خودروسازی‌ سهم دارد اما مدیر عوض می‌کند هیچ یک از مدیران بازداشت شده منصوب بنده نبودند تداوم بدقولی خودروسازان در تحویل خودروهای پیش فروش شده حد و حدود دولت در خودروسازی جزئیات جدید از نقش نمایندگان مجلس در پرونده خودرو دو نماینده بازداشت شده آزاد شدند خرید خودرو تبدیل به رویا شده است سهم خودروسازان در تصادفات کارشکنی در واگذاری سهام خودروسازان؟ سازمان خصوصی‌سازی در واگذاری سهام خودرویی دولت کارشکنی می‌کند توانمندی صنعت خودرو برای تولید شاسی‌بلند کمک یک هزار میلیارد تومانی خودروسازان به نهادهای عمومی غیردولتی خودروسازان به تعطیلات تابستانی رفتند زیان ۶هزار میلیارد تومانی تولید خودرو چالش اشتغال در واگذاری سهام خودروسازان ورود دیوان محاسبات به ماجرای خودروسازان سهم ۲۰ درصدی خودروساز‌ها در تولید ناخالص داخلی بدهی معوق خودروسازان چالش اصلی صنعت قطعه سبد محصولات خودروسازان کوچک‌تر می‌شود مقاومت خودروسازان در برابر فروش اموال دولت در امر واگذاری سهام خودروسازان بیشتر فکر کند وزارت صنعت برای حفظ اشتغال صنایع خودروسازی تلاش کند خودروسازان باید مواد اولیه را به‌طور مستقیم خریداری کنند خودروسازان را نمی‌خریم گزارش صنعت خودرو روی میز روحانی با مذاکره ۴ هزار میلیارد تومان برای صنعت خودرو وام گرفتم خودروسازان در حال ضرر هستند باید کمکشان کرد آغاز تحقیق و تفحص خودروسازان منتظر تخصیص بودجه فرمول تکمیل خودروهای ناقص شرط اصلی واگذاری سهام دولتی خودروسازان دود سیاه بالای سر خودروسازان ضرورت شفاف‌سازی شرکت‌های خودروسازی قبل از واگذاری سرمایه ۱۶۰ هزار نفر در شرکت‌های خودروساز بلوکه شد تکلیف بخش خصوصی با سیاست‌های دستوری اعلام آمادگی وزارت دفاع برای همکاری با خودروسازان فرصت‌سوزی خودروسازان در سرمایه‌گذاری وقتی دخل و خرج خودروسازان با هم نمی‌خواند نظامی‌ها در خاکریز دفاع از صنعت خودرو بررسی قرارداد وزارت دفاع با خودروسازان مگر خودروساز بیمار است که ماشین دپو کند و به خریدار جریمه بدهد؟ جزئیات برنامه‌ریزی‌ها برای خروج خودروهای کف پارکینگ کاهش ارزبری ۲۰ میلیون یورویی صنعت خودرو در سال ۹۸ به لطف تحریم توضیحات معاون وزیر صنعت درباره ماجرای سهام در وثیقه خودروسازان انعقاد قراردادهای داخلی سازی قطعات خودرو با هدف کاهش ۸۵ میلیون یورویی مصارف ارزی مشکل "ازن" از خودروساز نیست، از کیفیت سوخت است خودروسازان از پرداخت ارزش‌افزوده معاف شوند جبران ضعف‌ خودروسازان توسط «نظامی»ها ۲ مشکل مهم صنعت خودرو خودروسازان یوآن و روپیه دریافت کنند قرارداد ۱۵۰۰ میلیارد تومانی صنایع دفاعی و خودروسازها برای تامین قطعات خودرو خودروهای جدید با دانش فنی جوانان ایرانی وارد بازار می شوند نیازهای خودروسازان بومی‌سازی می‌شود صفر تا صد طرح تبدیل خودروسازان مصرف‌کنندگان، بدون واسطه از کارخانه‌ها خودرو بخرند نیاز فوری خودروسازان به تزریق ۵ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی نیاز فوری خودروسازان به تزریق ۵ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی سایه سازمان استاندارد روی خودروهای ناقص گلایه پلیس راهور از عملکرد بیمه مرکزی و خودروسازان واگذاری دو خودروساز در دستور کار قرار گرفت چالش تامین نقدینگی خودروسازان از بازار سرمایه تکمیل خودروها مشروط شد خودروسازها موظف به ارائه نمایشگاه نیازمندی‌هایشان شدند تکمیل و تحویل ۱۰هزار خودروی ناقص کف پارکینگ خودروسازان به مشتریان خودروسازان از تجربه صنایع بزرگ خارجی استفاده کنند فروش اموال مازاد خودروسازان کلید خورد ۸۰ درصد مشکلات صنعت خودرو ناشی از تصمیم های نادرست است چرخه تولید زیان‌‍‌ده خودروسازی‌ها درحال تکرار است پارادوکس خودروسازان؛ تولید خودروی ملی با هزار و ۶۶۰ دلار ارزبری! همه خودروهای ناقص کف کارخانه‌ها تا یک ماه و نیم آینده تکمیل می‌شوند احمدی: تکمیل خودرو های ناقص نیازمند نقدینگی است خودروسازان باید متحول شوند هشدار وزارت صنعت به خودروسازان: پارک ممنوع بررسی رویکرد جهانی صنعت خودرو بر اساس مصرف سوخت و آلایندگی (درس هایی برای صنعت خودرو ایران) ۱۰هزار میلیارد سرمایه خودروسازان کف کارخانه خاک می‌خورد دستور احمدی‌نژاد برای احداث سایت در ونزوئلا، امروز ضرر خود را نشان می‌دهد دپوی خودروهای تولید ۹۷ اصرار به همکاری با فرانسوی‌ها آفتی برای صنعت خودروسازی مکانیزم فروش فوری خودروسازان تغییر کند ایران خودرو و سایپا تا آخر امسال یا سال آینده واگذار می شود جلسه با وزیر صنعت و خودروسازان در ارتباط با بازار خودرو تداوم روند نزولی تولید خودرو خودروسازان از توانمندی و ظرفیت‌های داخلی استفاده کنند خودروسازان از استاندارد حرف‌شنوی ندارند واکاوی اقتصاد سیاسی صنعت خودرو الزام خودروسازان به اسقاط نباید پس از چهل سال یارانه دادن به خودروسازان به اینجا می رسیدیم ماجرای احتکار خودرو در انبار خودروسازان حقیقت دارد؟ «سلفچگان» آماده استقرار صنایع خودروسازی است برخی خودروها به دلیل ۲ درصد نقص قطعه در انبار مانده‌اند کاهش هزینه و رشد بهره‌وری با بومی‌سازی قطعات خودرو معمای خودروهای ناقص تسهیلات ارزی خودروسازان پرداخت نشد طلب ۴۰۰ میلیارد تومانی قطعه‌سازان از خودروسازان آیا تفاوتی می‌کند صاحب ایران‌خودرو چه گروهی باشد؟ الزام خودروسازان به ارائه گواهی اسقاط جنجال دیزلی؛ اصرار خودروسازان انکار محیط زیست پیش پرداخت خودروسازان عامل اختلاف قطعه‌سازان با تکمیل خودروهای دارای کسری قطعات، خودروسازان ۱۰۰ هزار خودرو جدید به بازار عرضه می‌کنند چالش جدید ترامپ برای خودروسازان طرح خودروسازان برای کاهش تعهدات معوق خودروسازان را به تولید پلتفرم‌های بروز تشویق کنید فروش فوری خودروسازان متوقف شود منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان ظرفیت خوبی برای استقرار شرکت های خودروسازی دارد مجلس خودروسازها را مکلف به تولید ۳۰درصد از تولیدات‌شان بر پایه گازسوز کند سایپا خودروساز اول کشور شد دولت از صنعت خودرو خارج می‌شود شرکت‌های خودروسازی در صورت عدم اجرای مصوب مجلس به دادگاه معرفی می‌شوند مشکلات خودروسازی ما هم تقصیر آمریکا و اسرائیل است؟ ورود به بازار‌های جهانی باید در دستور کار خودروسازان قرار گیرد حذف دلالی در گرویِ رفع مشکلات تولید است زیان انباشته خودروسازان با افزایش تیراژ جبران می شود وقتی ریش را به سِبیل پیوند میزنند دولت باید سهام خود را در خودروسازی واگذار کند خودروسازان ۳۰۰.۰۰۰ دستگاه تعهد معوق دارند افزایش قیمت خودرو توجیهی ندارد وجود ظرفیت‌های فراوان در سایپا برای توسعه و پیشرفت مشکلات داخلی صنعت خودروسازی را زمین گیر می کند آیا خودروسازان به تعهدات عمل می‌کنند؟ محقق شدن تمام تعهدات خودروسازان تا پایان سال ۹۸ خودروسازان سود وام‌هایشان را از مردم می‌گیرند خودروسازان داخلی بگویند بنز و هیوندای ورق فولادی را چند می‌خرند؟ کاهش ۷۵درصدی هزینه دستمزد و سربار خودروسازان براساس نرخ دلار تعهدات خودروسازان طبق برنامه انجام می شود کسری قطعات عامل تجاری نشدن خودروهای تولیدی بدهی ۲۰ هزار میلیارد تومانی خودروسازها به قطعه‌سازان دو راهکار خودروسازان برای تعهدات معوق وزارت اقتصاد وصنعت از تبدیل خودرو به کالای سرمایه‌ای خودداری کنند کارخانه‌های سفینه‌سازی دو صدایی در ماجرای فروش خودروسازان افزایش ۱۰ درصدی سهم فروش فوری خودروسازها خاک خوردن ۱۰۵ هزار خودرو ناقص در کارخانه‌ها کاهش سرعت خصوصی‌ها در جاده تولید چک بی‌محل در خودروسازی محقق‌نشدن اهداف تولید و عرضه، آشفتگی بازار و گرانی خودرو را تشدید کرده است واردات خودرو باید آزاد شود هیچ جای دنیا وزارتخانه‌ای نداریم که خودروسازی داشته باشد موانع تولید ۱/۲۰۰میلیون خودرو تا پایان سال ۴ ضرورت برای تحقق شعار رونق تولید در صنعت خودرو تفاهم‌نامه دانش‌بنیان دانشگاه آزاد در حوزه صنعت خودروسازی چاره‌ای جز رشد تولید خودرو نداریم رسوب بیش از ۱۰۰ هزار خودرو ناقص در کف کارخانجات گذر از پیچ بحران با دوپینگ دولتی راهکارهایی برای تحقق شعار رونق تولید در صنعت خودرو تحویل تمامی خودروهای پیش فروش شده تا آخر مهرماه انتقاد عضو کمیسیون بودجه مجلس از خودروسازان روایت وزیر صنعت از روزهای تلخ صنعت خودرو در سال ۹۷ ریشه اصلی زیان هنگفت خودروسازان هزینه‌های غیرعادی خودروسازان محلی از اعراب ندارد «فروش اموال مازاد» و «بومی‌سازی قطعات» صنعت خودرو را نجات می‌دهد؟ هراس متولیان صنعت خودروی کشور از ورود فارغ‌التحصیلان علوم پایه واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا از سوی دولت فرمول تکراری خودروسازان کاهش تولید برای افزایش قیمت امسال تولید ۱.۲ میلیون خودرو را در برنامه داریم ارز ۴۲۰۰ ندهید، خودرو گران می‌شود تولید خودرو با وجود مشکلات ، ۷۰ درصد افزایش یافت رونق تولید به صورت دستوری میسر نمی‌شود الزام خودروسازان برای واگذاری اموال مازاد قیمت تمام شده پراید چقدر است؟ متعادل‌سازی صنعت خودرو در سایه رونق تولید ایجاد فضای رانتی در صنعت خودروسازی با واگذاری سهام متقاطع شرکت‌ها لزوم برنامه ریزی سنگین برای رفع موانع تولید خودرو مجلس خودروسازها را مکلف کرد به قیمت قراردادها متعهد بمانند "خودروسازها به جای فروش فوری به تعهدات قبلی خود عمل کنند" خودروسازهایی که در قراردادهایشان قیمت مقطوع شده حق یک ریال افزایش ندارند ضرورت ارتقای استانداردهای ۵۳ سه گانه خودروها خودروسازها به جای فروش نقدی، تعهدات قبلی را تسویه کنند واکاوی دقت نظر افکار عمومی در رصد نوسانات قیمت خودرو اختصاص ۸۰ درصد تولید خودرو به پیش فروش‌ها آمارهای جدید تعزیرات از رشد چشمگیر تخلفات خودروسازان و شرکت‌های لبنیاتی قیمت‌ها را متعارف کنید وزارت دفاع برای همکاری با خودروسازان آماده است جلسه ویژه مجلس با وزیر صنعت و مدیران سایپا و ایران خودرو رفع مشکلات سرمایه در گردش خودروسازان بخش خصوصی را پیگیری می کنیم ۲۰ درصد تولیدات خودروسازان به فروش فوری اختصاص یافت صنعت خودرو بار دیگر قربانی نقدینگی سرگردان می شود؟ شرکت‌های خودروسازی‌ اراده‌ای برای استفاده از تکنولوژی روز ندارند عذرخواهی از مشتریان روزهای سرد خودروسازی صنعت خودروی ایران در چهل سالگی انقلاب چه جایگاهی دارد؟ خبرهای خوشی در راه است ۴ عامل تاثیرگذار در افزایش تیراژ خودروسازان شکایت مردم از خودروسازان به مجلس رسید تحویل خودروهای پیش فروشی تا پایان خرداد ۹۸ خودروسازان باید عذرخواهی می‌کردند تحویل خودروهای معوق وظیفه خودروسازان است راهکارهای خودروسازان برای پاسخ به تعهدات چیست؟ هیچ خودرویی نباید در پارکینگ ها انبار شود خودروسازان زمان تحویل خودروهای معوق را به مشتریان اعلام کنند مجلس با اهتمام بیشتری بر عملکرد خودروسازان ورود کند سیـاست های سلیـقه ای بلای جـان صنعت خودروسازی دعوای خودروساز و مشتری چه زمانی تمام می‌شود؟ پیش فروش های موعد تحویل شهریور تا دی ۹۷ شامل افزایش قیمت نیست بازرسی از خودروسازان مستمر خواهد شد دولت دست از سر خودرو بردارد بیشترین شکایت ها به کمیسیون اصل ۹۰ درباره خودروسازان است صنعت خودروی کشور مشکل مدیریتی دارد اولتیماتوم رحمانی به خودروسازان برای عمل به تعهدات فروش صنعت خودرو در دست‌انداز پول و قطعه فرصت سوزی؛ فرجام پسابرجام خودروسازان شکایات مردمی از خودروسازان به مجلس مشخص شدن تولیدات سال آینده با تعیین تکلیف تحریم‌ها خودروسازان باید به تعهدات خود عمل کنند خبر خوش برای خریداران خودرو در نیمه نخست سال نیروی مازاد و نبود بهره وری، مشکل عمده خودروسازی است الزام خودروسازان به اجرای تعهدات با اختصاص ۸۰ درصد تولیدات نبود نقشه راه، دلیل درجا زدن صنعت خودرو اصلاح ساختار خودروسازی کشور تا دو سال آینده تصمیم‌‌گیری‌های کلان برای خودروسازی‌ها، بیرون از این صنعت گرفته می‌شود مدیریت مشکلات از عهده خودروسازان خارج شده است ایجاد مشکل برای خودروسازان نقشه دشمن است فروش ۵ درصد زیر نرخ بازار برای همه خودروها نیست سود و زیان قیمت‌های جدید برای خودروسازان دومین شرکت خودروسازی در خراسان رضوی مستقر می‌شود کیفیت پاییزی خودروهای داخلی چرا نمی‌گویید چه نسخه‌ای برای صنعت خودرو پیچیده‌اید؟ افزایش قیمت خودرو رسماً کلید خورد ۲ راهکار خودروسازان برای برون رفت از زیان اولین دعوت رسمی بازدید متخصصان دانشگاهی از خودروسازان بعد ۱۵ سال راه نجات صنعت خودرو چیست؟ خودروسازان به سیم آخر زدند منافع مشتریان از جبران ضرر خودروسازان درخواست آزادسازی قیمت خودرو از وزیر صنعت زیان خودروسازان، قطعه سازان را درگیر کرد آیا شاخصی برای تعیین کیفیت خودروهای داخلی وجود دارد؟ استقرار بازرسان در دو شرکت خودروسازی به تعهدات خود عمل کنید نامه مجلس به بانک مرکزی و وزارت صنعت برای حل مشکل خودروسازان سود خودروسازان چگونه آب می‌رود؟ رقم زیان خودروسازان قابل قبول نیست رفع سردرگمی‌های صنایع با ایجاد خط ویژه گمرکی تولید جاده مخصوصی‌ها روی دست‌انداز زیان و تولید هستند افزایش قیمت خودرو در کارخانه کارشناسی شود رحمانی: نمی توان گفت خودرو ، صنعت زیانده است می‌خواهند خودروسازی را نابود کنند گریز از چالش‌های صنعت خودرو قیمت گذاری توسط هر ارگانی مانع حرکت خودروسازان است بررسی نابسامانی های خودروسازی در مجلس نقشه راه حفظ کیفیت در دوران تحریم نقاط عطف «خودرو» در ربع قرن اخیر قیمت خودروهای ایرانی مناسب است خودروسازان شرکت‌های غیرمرتبط و زیان‌ده را واگذار کنند واکسن FATF به خودروسازی مانع جدید تحویل خودروهای ثبت‌نامی «خدمات صنعت خودرو» در کشور تولید خودرو در شرایط فعلی زیان‌ده است افزایش خط اعتباری خودروسازان به ۱۰ هزار میلیارد تومان مصوبه جدید ارزی دولت برای پشتیبانی ۲میلیارد دلاری از صنعت مشکل ترخیص مواد اولیه حل شده است بازگشایی فایل خودرو در «ستاد مقابله با تحریم» آغاز نشست شمخانی با مدیران صنایع خودروسازی خودروسازان تحریم علیه کشور را آغاز کردند بی‌خبری خودروسازان از فروش ۴۰ هزار دستگاهی افتتاح یک مرکز خودروسازی سهم خودروسازی از چتر حمایتی دولت ضربه‌گیر تحریم‌ها در صنعت خودرو «افت بزرگ» در انتظار خودروسازی احتمال معافیت زنجیره صنعت خودرو از پرداخت ما‌به‌التفاوت ارزی رشد تولید خصوصی‌ها درتیر ماه حرکت معکوس چینی‌ها در خودروسازی ایران ورود کمیسیون عمران به تخلفات خودروسازی ها در پیش فروش آغاز تحریم خودروسازی ایران از فردا استراتژی زنجیره خودروسازی برای مقابله با تحریم‌ها رشد درون زا، صنعت خودرو را قادر به انتخاب شریک خارجی می کند سرنوشت خودروسازان خصوصی در تحریم ۲ فاکتوری که صنعت خودرو را از تحریم ها معاف می کند تصمیم های هیجانی در صنعت خودرو، تاثیر اظهار نظر همگانی طرح نوین فروش محصولات سایپا در راستای قطع دست واسطه ها به زودی آغاز می شود شورای رقابت عامل اختلاف قیمت بازار و کارخانه سایپا همچنان بر سکوی نخست تولید خودرو در ایران آمادگی قم برای تبدیل شدن به قطب خودروسازی ۸۰ درصد قطعات خودرو‌های ایرانی تولید داخل است نقش صنعت خودرو در رشد اقتصادی کشور از سناریو کیفیت تا دغدغه قیمت تشکیل اتاق فکر در زنجیره خودروسازی کیفیت در صنعت خودرو فدای کنترل قیمت می شود انحصار خودروسازان چه زمانی شکسته خواهد شد؟ خودروسازان اروپایی ۵ تضمین عملی بدهند تا بدعهدی پژو تکرار نشود خودروسازان محدود به مونتاژ نشوند سرنوشت اروپایی‌ها در خودروسازی ایران احتکار خودرو، شایعه یا واقعیت؟ فرجام «خودرو» بدون برجام خودروسازان با چه سازوکاری خودرو را گران کردند؟ عملکرد خوب خودروسازان ایرانی در مقابله با تحریم‌ها خروج صنعت خودرو از مسیر خصوصی‌سازی تولیدات جهانی صنعت خودرو با تمرکز بر نقاط توانمند زنجیره ارزش دوئل واردات و تولید خودرو در سال جدید افزایش ۱۴‌درصدی تولید سواری ‌ها در امسال ناتوانی خودروسازان در تولید استاندارد پس از نیم قرن فعالیت اجرای پروژه های صنعت خودرو جزء سیاست های ششگانه ایدرو است حضور برندهای مطرح خودروسازی طی ۲ ماه آینده در ایران قم آماده استقرار صنایع خودروسازی نقاب جدید کوچکترین بنز ساخت آلیاژی از منیزیم برای استفاده در خودروسازی شهرک محمود آباد قم ایده آل ترین منطقه برای استقرار صنایع خودروسازی است اتاق فکر برای مقابله با بحران خودروسازی تولید خودرو رکورد می‌زند مرکز تحقیقات سایپا موفق تر از سایر مراکز تحقیقاتی خودروسازان تغییر مدیرعامل سایپا ربطی به وزارت صنعت نداشت نقش مخرب خودروسازان در آلودگی هوا تبعات ممنوعیت های ناگهانی در صنعت خودرو سد دولت در مسیر ورود بخش خصوصی به خودروسازی بنز صنعت خودروی ایران را متحول می‌کند حمایت بانک صادرات ایران از خودروسازان خراسان رضوی کارنامه خودرویی دولت یازدهم تولید چند سواری متوقف شد رنو پاداش ماندن در ایران را گرفت تحقیق و تفحص از اقدام قانونی خودروسازان؟ راهکار جهانی انتقال فناوری در خودروسازی خودرو چقدر درآمد مالیاتی برای دولت ساخت؟ سهم صنعت خودرو در تولید ناخالص داخلی سه درصد است تاخیر در پرداخت طلب قطعه‌سازان تولید ۳۰۶ هزار دستگاه خودرو در کشور طی ۳ ماه اول سال افزایش توان رقابتی خودروهای داخلی در برابر خودروهای وارداتی ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع صنعت خودرو بلوکه شده است چرخ تحقیق و توسعه صنعت خودرو می‌لنگد چه کسی از نتایج تفاهم‌نامه‌های خودرویی خبر دارد؟ عبور از الزام داخلی‌سازی خودروهای خارجی تفاهم با خودروسازان اولین حرکت سندیکایی بیمه‌گران کشور بود نقد یک‌طرفه مشارکت‌های خارجی خودروسازان بیش از ۱.۳ میلیون خودرو در سال ۹۵ تولید شد شراکت خارجی خودروسازان،محرک اقتصاد مقاومتی؟ فضای غیرشفاف خودروسازی ایران ناتمام‌های صنعت خودرو در سال ۹۵ رونق صنعت خودرو عامل رشد ۵۰ صنعت پیرامونی می شود قطار تولید خودرو روی ریل افتاده است باید ترمز خودروسازها برای افزایش قیمت کشیده شود تولید خودرو افزایش یافت شرکت ماشین سازی اراک خودرو ساز تجاری می شود رد پاهای دولت در خودروسازی پژو ۳۰۱ سال‌ آینده عرضه می‌شود تفاوت در مسیر مشارکت جذابیت‌های خودروسازی ایران در پسا‌کودتای ترکیه بهترین نوع استراتژی همکاری با خارجی‌ها ایران چهاردهمین خودروساز بزرگ جهان معرفی شد اجرای بسته ۵ بخشی نیمه کاره ماند حمایت مالی از خودرو سازان و قطعه سازان برای حضور در نشست ساریو صادر کردن ۲۰ درصد تولیدات از مهمترین برنامه های امسال است بی ام دبلیو برلیانس باید برای ادامه همکاری در ایران سرمایه گذاری کند بازی برد – برد دولت و خودروسازان «انبارداری» و «مونتاژ» ۲عامل تاثیرگذار بر کیفیت محصول افت‌وخیز تولید شرکت‌های خصوصی‌ برگ برنده بازار خودرو امسال را کدام خودروساز رو خواهد کرد؟ مدیر عامل شرکت توسعه صنایع خودرو منصوب شد شرط جدید وزارت صنعت برای خودروسازان خارجی دولت دل رفتن از خودروسازی را ندارد پسابرجام فرصتی برای رقابتی شدن سهم فرانسوی‌ها از صنعت خودرو ایران چقدر است؟ امکان همکاری ایران و آفریقای جنوبی در بخش خودروسازی چرایی ورود قطعات بی‌کیفیت به خطوط تولید اولتیماتوم وزیر صنعت به مونتاژکاران خودرو ایران، بازار مهمی که لیکومولی در پی تقویت جایگاه خود در آن است تولید ۹۷۷ هزار دستگاه خودرو در سال ۹۴ سهم یک درصدی ایران از خودروسازی جهان زمینه‌سازی برای تولید خودرو بومی قراردادهای جدید خودرو در راه است همکاری با اتریش در صنعت خودرو فرایند اجرای قانون خودرویی کلید خورد ۳۸ درصد معاملات هفته گذشته بورس در اختیار خودرویی‌ها مطالبات کیفی وقیمتی از خودروسازان تاثیرات قرارداد با پژو بر قیمت خودروهای داخلی تمرکز بر طراحی و توسعه محصول در خودرو پیش‌نیاز بهره‌گیری از فرصت‌های خارجی پیشی گرفتن فروش خودرو از تولید چرخش دولتی‌ها در واگذاری سرخابی‌ها به خودروسازان کوچ جاده‌مخصوصی‌ها به شهرک‌های صنعتی
برگشت به بالا