زیان انباشته خودروسازان ۸۳ هزار میلیارد تومان شد
سازمان بازرسی: خودروسازان به وعده کاهش دپو خودرو عمل نکردند
عصر خودرو- بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه خودوسازان درخصوص جمعآوری خودروهای کف پارکینگ اعلام آمادگی کردند، گفت: این وعده هنوز عمل نشده است.
چهارشنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۲:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از تسنیم، اشکان میرمحمدی، بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور با حضور در برنامه "تیتر امشب" گفت: 29 شهریور جلسهای در سازمان بازرسی کل کشور با خودروسازان، قطعهسازان بزرگ کشور و سایر دستگاههایی تأثیرگذار از جمله بانک مرکزی، گمرک ایران، سازمان محیط زیست و سازمان استاندارد درخصوص بررسی علت دپو خودروهای تولیدی برگزار شد و مشکل چالش انباشته شدن خودروها در پارکینگ هر دو شرکت خودروساز مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه مشکل عمده خودروسازان، وارد کردن قطعات الکترونیکی بوده است، افزود: خودروسازان علت انباشت خودروها و کسری قطعات خودرو را مشکل تأمین نقدینگی و قطعهسازان هم قیمتگذاری دستوری را مطرح کردند.
بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه خودوسازان درخصوص جمعآوری خودروهای کف پارکینگ اعلام آمادگی کردند، گفت: مدیرعامل ایرانخودرو اعلام کرد ببش از 90 هزار خودروی کف پارکینگ خود را تا نیمه آبان به 60 هزار دستگاه خودرو برساند و مدیرعامل سایپا نیز وعده داد 53 هزار دستگاه این شرکت را تا پایان آذر به 10 هزار دستگاه کاهش دهند، اما شواهد امر نشان میدهد که هیچکدام از دو شرکت خودروساز نتوانستند مبادرت به کاهش خودورهای دپو شده خود کنند.
میرمحمدی بیان کرد: خودروسازان با توجه به مشکلاتی که دارند، به دنبال اعمال افزایش قیمت هستند و قرار است با افزایش تولید، موجبات کاهش قیمت فراهم شود.
بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور گفت: سازمان بازرسی به ابعاد و عرصههای مختلفی در این زمینه ورود کرده است.
سید محسن دهنوی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم گفت: مجموع زیان انباشته از 11 هزار و 600 میلیارد تومان در پایان سال 96 به 83 هزار میلیارد تومان در پایان 6 ماهه سال گذشته رسیده و در طول سه و نیم سال حدود هفت برابر شده است.
وی بیان کرد: از آذر 96 تا آذر 99 قیمت تیبای صندوق دار 5 برابر شده، در حالی که تورم 2 برابر شده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: حمایت بی، چون و چرا از خودروساز و قطعه سازانی که تبدیل به بخشی از مافیای خودرو شدهاند، باعث تحویل بی کیفیت خودرو به مردم و زیان انباشته خودروسازان شده است.
دهنوی گفت: در چند هفته گذشته که اوج نوسان بازار خودرو بوده، خبری از وزیر صمت نبوده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: سال گذشته نزدیک 80 هزار میلیارد تومان رانت، بابت تفاوت قیمت با بازار توزیع شد.
مجید کاغذگریان، کارشناس صنعت خودرو هم گفت: از 90 هزار خودروی دپو شده شرکت ایران خودرو 10 درصد آنها معطل قطعه الکترونیکی هستند.
وی بیان کرد: ساپکو با 2 هزار نیرو وظیفه مدیریت زنجیره تأمین را بر عهده دارد.
کارشناس صنعت خودرو گفت: از 91 هزار محصول دپو شده ایران خودرو، همه آنها معطل قطعه الکترونیکی (چیپست) هستند.