بررسی مهمترین مشخصات فنی و امکانات نخستین کراس اوور ایرانی
آریا برای تحول میآید
عصر خودرو- کراس اوور های شهری بدون شک یکی از محبوب ترین کلاس های خودرویی در بازار ایران به حساب می آیند. تب این کلاس از خودرو ها بعد از سال ها حکومت شاسی بلند های سنتی از اواسط دهه ۹۰ شمسی اوج گرفت و با ورود کراس اوور های رنگارنگ چینی به خطوط تولید خودروسازان با استقبال گسترده مشتریان مواجه شد.
شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۴:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، امروز در غیاب خودروسازان خارجی، سایپای نوین با معرفی آریا به عنوان نخستین کراس اوور بومی ایران، ضمن مطالعه مزایای تمامی کراس اوور های شهری موجود در ایران، محصول نهایی را آماده عرضه به بازار در سال 1400 کرده که نه تنها نسبت به گزینه های پیشین برتری های محسوسی دارد بلکه گزینه ای رقابتی در برابر رقبای خارجی در بازارهای صادراتی نیز به حساب می آید. بازار تشنه خودرو ایران، امروز در کنار سدان های بومی در کلاس های مختلف نیازمند عرضه کراس اووری اختصاصی است که وابسته به رویدادهای سیاسی و تحریم ها نباشد و بتواند این بخش از نیاز بازار را در هر شرایطی پاسخ بدهد لذا آریا استراتژیک ترین محصول صنعت خودرو ایران طی یک دهه اخیر به حساب می آید که از سایپای نوین برخواسته و در آینده حرف های زیادی برای گفتن در بازار خواهد داشت.
بلندقامتی با چهره ایرانی
آریا در گام نخست با طراحی داخلی برگرفته از شاهین ایرانی، به عنوان دومین عضو مگاپلتفرم SP100 چهره ای دارد که نمی توان آن را کپی از محصولات دیگر دانست و هویتی کاملا مستقل و منحصر بفرد برای سایپا دارد. طراحی این محصول به عنوان برادر بلندقامت شاهین، با بهره گیری از مشخصه های مشابه این سدان صورت گرفته و ابعاد کلی اتاق با در نظر گرفتن خودروهای همکلاس برای دستیابی به بیشترین فضا برای سرنشینان و فضای بار انجام شده است.
قلبی قدرتمند در انتظار آریا
آریا طی روزهای پایانی سال 99 وارد فاز تولید آزمایشی شد و قرار است طی نیمه نخست سال جاری اخبار خوبی از ورود این محصول به خط تولید شنیده شود. این خودرو در گام نخست قرار بود مانند شاهین با پیشرانه 1.5 لیتری توربو با حداکثر توان 110 اسب بخار و گشتاور قابل توجه 178 نیوتون متر روانه بازار شود اما ظاهرا سایپا قوای محرکه جدید و قدرتمندتری را برای آریا در نظر گرفته است. این پیشرانه جدید با حجم کم، مصرف سوخت و آلایندگی پایین و معادل استاندارد یورو6 را ارائه می کند و حداکثر توانش به فراتر از 140 اسب بخار می رسد و گشتاور آن احتمالا بیش از 220 نیوتون متر خواهد بود. پیشرانه توربو جدید سایپا برای کراس اوور آریا، از دور موتور 1600 تا 4400 حداکثر گشتاور را در اختیار راننده قرار می دهد که احتمالا در همراهی با گیربکس دستی و اتوماتیک شتابی بین 9 تا 11 ثانیه را برای این خودرو به ارمغان خواهد آورد و شتابگیری قدرتمندی را به نمایش خواهد گذاشت.بهره گیری از زنجیر تایم، سیستم تزریق مستقیم سوخت و مصرف ترکیبی حدود 5 تا 6 لیتر در 100 کیلومتر از دیگر مزایای قوای محرکه آریا است.
مجموعه کامل امکانات رفاهی و ایمنی
نخستین اظهار نظرها و شنیده ها حاکی از آن است که آریا با دست پر قدم به بازار خواهد گذاشت. در بخش ایمنی پیشبینی می شود این خودرو با دو کیسه هوای SRS، ترمز های دیسکی در جلو و عقب، ترمز ضد قفل ABS، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD و ترمز کمکی اضطراری BAS در تیپ G به بازار عرضه شود. از مهمترین امکانات احتمالی آریا در نخستین تیپ می توان به سانروف، تریم داخلی با روکش چرم، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم کمکی برقی فرمان، ورود و استارت بدون کلید، سنسور نور و چراغ های اتوماتیک، صندلی های تاشو عقب، سیستم کنترل فشار باد تایرها، نمایشگر لمسی، بلوتوث، دوربین عقب و ... اشاره کرد. آریا با این سطح از امکانات در تیپ G یکی از مجهزترین خودروهای بازار ایران خواهد بود. همچنین در تیپ های بعدی این خودرو احتمال عرضه امکانات بیشتر نیز وجود دارد. در نهایت می توان انتظار امکانات قابل توجهی در تیپ اتوماتیک و فول آریا را داشت؛ مواردی نظیر سیستم کنترل الکترونیکی پایداری، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی و سیستم کمکی حرکت در سراشیبی تیپ فول آریا را به خودرویی فراتر از همه رقبا و گزینه ای ایده آل برای بازارهای صادراتی بدل می کند. پیشرفت آریا در مسیر توسعه امکانات در همین نقطه متوقف نمی شود؛ صندلی برقی، کروز کنترل، کیسه هوای جانبی، رینگ آلومینیومی تا 17 اینچ، بدنه دو رنگ مانند پروژه کوییک و نورپردازی کابین از دیگر گزینه های احتمالی برای تیپ های فول این خودرو است.