مقایسه ای بین ۳ ابرقدرت دنیای سنگین وزن ها؛ آکتروس ۱۸۶۳، اسکانیا R۷۳۰ و ولوو FH۱۶-۷۵۰

۳ پادشاه

عصر خودرو- در سال ۱۹۹۹ فیلمی سینمایی به نام Three Kings یا «۳ پادشاه» با بازی جورج کلونی و موضوع جنگ خلیج فارسو عملیات آمریکا در کشور عراق ساخته شد. نقش اصلی فیلم ۳ سربازار آمریکایی بودند که بعد از عملیات در عراق و دیدن حقایقی که تا آن لحظه نمی دانستند، از راه اشتباه خود برگشتند و با کشته شدن یکی از آن ۳ سربازار، راه ورود به ایران را به همراه دیگر پناهجویان در پیش گرفتند.

يکشنبه ۰۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۴:۰۰

۳ پادشاه3 پادشاه3 پادشاه3 پادشاه3 پادشاه3 پادشاه3 پادشاه3 پادشاه3 پادشاه3 پادشاه 3 پادشاه3 پادشاه3 پادشاه

به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو»، اما داستان 3 پادشاه این داستان ما با 3 پادشاه گفته شده متفاوت است؛ چرا که آن 3 پادشاه برای بقای هم با دیگران می جنگیدند اما این 3 پادشاه هر کدام برای خود قلمرو و پادشاهی داشته و برای بقا با یکدیگر خواهند جنگید. هر کدام از آنها به نوعی شاخص بوده و تا حالا عنوان های زیادی برای خود به دست آورده است. آکتروس ضعیف ترین پیشرانه را دارد اما کامیونی است که بیشترین عناوین و جوایز بین المللی را کسب کرده است و بعد از معرفی نسل جدید آن و نسل جدید دیگر کشنده های اروپایی توانسته است در بین 7 سازنده خودروهای سنگین در اروپا، رتبه اول را به دست آورد. اما اسکانیا دومین کشنده پرقدرت اروپاست که در کشور خود، از ولوو هم پرطرفدار تر است و تنها 8 سیلندر خورجینی بازار اروپاست که در بحث قدرت، رقابت شانه به شانه ای با هموطن خود یعنی ولوو FH16 دارد. ولوو نیز برای همه شناخته شده است و باز هم در نسل جدیدش با پیشرانه 750 اسب بخاری خود توانسته عنوان قوی ترین کامیون تولید انبوه دنیا را برای خود نگه دارد.

رقابت بین عقل و بازو‌:
همگان بر این عقیده هستند که اگر رقابتی بین آکتروس 1863 به عنوان نماینده آلمان و ولوو FH16-750 و اسکانیا R730 به عنوان نمایندگان سوئد رخ دهد، یک رقایت بین مغز و بازو خواهد بود؛ چراکه آکتروس با حدود 100 تا 120 اسب بخار نیروی کمتر، در مقابل بازو‌های پر‌توان سوئدی‌ها، مغزی پر‌کار و باهوش دارد. اختلاف بین آکتروس و این دو سوئدی مثل اختلاف برند‌هایی چون ایویکو، داف، مان و رنو است با همین آکتروس. در واقع این دو سوئدی برای قدرت‌طلبی محض می‌جنگند و این آلمانی نیم‌نگاهی هم به عرضه یک محصول مفید برای باربری و کار دارد؛ چرا‌که قدرت‌های این 3 تن و خصوصا 2 کشنده سوئدی برای حمل بار‌های سبک، فقط هزینه‌کردن بیهوده است و آکتروس قصد دارد تا هم بار ببرد و هم راننده و مالک را مجاب به خرید یک کشنده کند. اما این جنگ قدرت باعث شده است تا ایویکو نیز وارد میدان شود و خبر از عرضه 16 لیتری خود با قدرت بالای 700 اسب بخار بدهد. این جدا از شایعه‌های عرضه یک پیشرانه 800 اسب بخاری توسط این کمپانی ایتالیایی است!.

  16 لیتری‌ها‌:
رقابت این بار بر سر 16 لیتری‌هاست نه کشنده‌های 450 تا 460 اسب بخاری که آکتروس در آن حرف اول را در اروپا زد. این بار قدرت خالص در میان است. مرسدس بنز و ولوو موتور‌های 6 سیلندر خطی دارند و این در حالی است که اسکانیا تنها بازمانده از نسل 8سیلندر‌های خورجینی مدرن در دنیای سنگین‌وزن‌هاست. در واقع این پیشرانه طرفداران و عاشقان دلخسته‌ای دارد که برای آنها تصور یک اسکانیای 16 لیتری بدون موتور خورجینی ممکن نیست. اسکانیا بیش از 40 سال است که در این عرصه حضور دارد و در واقع همین پیشرانه‌های خورجینی 8 سیلندر آن بودند که محصولات این شرکت را به سلطان جاده‌ها معروف کردند. اما شایعاتی برای اسکانیا در جریان است؛ شایعاتی که در آن شنیده می‌شود که اسکانیا که چند سالی است با 20 اسب بخار کمتر، نتوانسته عنوان قوی‌ترین کشنده تولید سری دنیا را از ولوو پیش بگیرد، در نسل جدیدش با قدرت 780 اسب بخار ظاهر خواهد شد!. پیشرانه‌ای که به یقین دستان توانمند مهندسان آلمانی MAN یعنی شریک اسکانیا در آن وارد شده است. اما چرا در این تست موتور جدید D38 کمپانی MAN با 640 اسب بخار قدرت و 3000 نیوتن متر گشتاور حضور ندارد؟ چرا‌که این پیشرانه بیشتر یک 15 لیتری است تا یک 16 لیتری و از طرفی قرار است آکتروس را در برابر دو 16 لیتری اروپایی قرار دهیم تا ببینیم که اگر در نمونه‌های 450 تا 460 اسب بخاری بر آنها پیروز شده است، در این رقابت چه عملکردی خواهد داشت.

  تقابل گشتاور‌ها:
پیشرانه 16.4 لیتری اسکانیا R730 گشتاوری برابر با 3500 نیوتن‌متر دارد. پیشرانه ولوو با حجم 16.1 لیتر، هر چند حجم کمتری دارد اما گشتاور بالاتری به میزان 3550 نیوتن‌متر دارد. اما امتیاز بزرگ پیشرانه اسکانیا در آرام بودن آن به خاطر V8‌بودنش است. آکتروس نیز در این بین با پیشرانه 15.5 لیتری‌اش، گشتاور 3 هزار نیوتن متری دارد. اما اگر بخواهیم مقایسه‌ای در این بین داشته باشیم، می‌توان گفت که ولوو گشتاور بسیار بالایی دارد که نشان از استفاده خوب از حجم پیشرانه است. اسکانیا موتوری آرام و نرم دارد با صدایی خاص. تا جایی که صدای این پیشرانه در مدل‌های مختلف آن، مثل آلبوم یک خواننده معروف در اینترنت گذاشته می‌شود. مرسدس بنز نیز سعی کرده است تا این وسط یک پیشرانه هوشمند را ارائه کند که هم قدرت مناسبی داشته باشد و هم استهلاک پایین؛ یعنی چیزی که همیشه از یک مرسدس بنز دیدیم.

3 پیشرانه کاملا متفاوت‌:
اما در این بین همان طور که گفتیم، اسکانیا از نظر موتوری به خاطر داشتن پیشرانه 8 سیلندرش آن هم از نوع خورجینی کاملا متمایز از 2 شرکت‌کننده دیگر است. این پیشرانه با صدای خاص خودش یک امتیاز ویژه برای عاشقان آن محسوب می‌شود و با نرمی کارکردش، آرامش خاصی را برای راننده فراهم خواهد کرد. این پیشرانه در هماهنگی با جعبه دنده خودکار اپتی کروز آن، به خوبی به نیاز‌های راننده پاسخ می‌دهد. کارشناسان در خصوص اسکانیا  R730 می‌گویند که اگر از طرفداران آن باشید و یا حتی نباشید، در هر دو حالت لبخند رضایت از عملکرد آن روی صورت شما نقش خواهد بست. اسکانیا هنوز هم بر سنت 8 سیلندر بودن و خورجینی بودن این پیشرانه اصرار دارد و این در حالی است که دیگر شرکت‌های دنیا از این نوع موتور دست کشیده‌اند و آکتروس هم که پیشرانه‌های خورجینی داشت، به منظور تعمیر و نگهداری آسان‌تر، از نسل چهارمش به سمت موتور‌های خطی کشیده شده است. اما همان‌طور که سنت پیشرانه‌های پر‌قدرت ولوو بر اساس 16 لیتر بودن آنهاست، سنت پیشرانه‌های پر‌قدرت اسکانیا نیز بر 8‌سیلندر و خورجینی بودنشان است و این ادامه کار را برای این شرکت در سال‌های بعد حتما با مشکل روبه‌رو خواهد کرد چرا که اسکانیا حتما بر سر دو‌راهی ادامه راه با V8‌های خود یا 6 سیلندر‌های خطی رایج قرار خواهد گرفت. اسکانیایی که با V8‌های خودش لقب سلطان جاده‌ها یا همان King of the Road را کسب کرده است.
اما در این بین، آکتروس نیز برخلاف ولوو که سابقه‌ای در تولید پیشرانه‌های خورجینی ندارد، هم دست توانایی در تولید پیشرانه‌های 6 سیلندر خورجینی داشته و هم در انواع 8 سیلندر آن. آکتروس از نسل اول تا پایان نسل سومش با پیشرانه‌های خورجینی شناخته می‌شد؛ پیشرانه‌های 6 سیلندری که در نمونه‌های پرقدرت آکتروس که بالای 510 اسب بخار قدرت داشتند به نسخه 8 سیلندر تبدیل می‌شدند. اما نسل چهارم آکتروس پایانی بود بر تولید این پیشرانه‌ها و حالا پیشرانه OM473LA مرسدس بنز وظیفه تولید نیرو و گشتاور‌های عظیم را برای این شرکت آلمانی عهده‌دار است. یکی از دلایل به موزه رفتن پیشرانه‌های 8 سیلندر خورجینی بنز، روی کار آمدن قانون اجباری استاندارد آلایندگی یورو6 است. مرسدس برای تولید سری جدید پیشرانه‌هایش نگاهی به حرکت ولوو در آمریکا انداخت. مرسدس بنز باید پیشرانه‌ای را آماده می‌کرد که فریت لاینر آمریکا که آن هم عضوی از مجموعه دایملر است نیز امکان استفاده از آن را داشته باشد. به همین خاطر پیشرانه‌های 13، 15 و 16 لیتری 6 سیلندر در نظر گرفته شد تا با قوانین آلایندگی آمریکا نیز مطابقت داشته باشد؛ دقیقا کاری که ولوو برای ماک در آمریکا کرد. این پیشرانه در آمریکا 600 اسب بخار قدرت دارد در حالی که برای مرسدس بنز‌های اروپایی در حدود 630 اسب بخار خروجی آن است. در واقع مرسدس بنز فهمید که فروش پیشرانه‌های 6 سیلندر خطی کار به‌صرفه‌تر و کم‌هزینه‌تری است و از طرفی توسعه یک پیشرانه برای رسیدن به قدرت بالا در کنار آلایندگی استاندارد آن با کمک تکنولوژی‌های EGR و SCR راحت‌تر از کار‌ روی خورجینی‌های 8‌سیلندر قدیم است. در واقع ویژگی‌های مثبتی در این پیشرانه نهفته شده ‌که باعث می‌شود بسیاری آن را برترین پیشرانه پر‌قدرت اروپایی بدانند چرا که هم واکنش به درخواست راننده خوب است، هم قدرت بالای آن در ترکیب با گیربکس این خودرو توانایی بالایی به آن می‌دهد و هم یک پیشرانه اقتصادی و کم‌استهلاک است که باعث می‌شود تا این پیشرانه نیز مانند دیگر موتور‌های مرسدس بنز یک پیشرانه ماندگار شود.
در ولوو FH16-750 شما صدای پیشرانه خورجینی 8سیلندر اسکانیا را نخواهید شنید اما در عوض قدرت بالای این موتور 750 اسبی را به خوبی درک خواهید کرد. این پیشرانه 16 لیتری 6 سیلندر به قدری عصبی است که حال و هوای شهری بودن آن از V8 اسکانیا کمتر است. شتاب‌گیری این پیشرانه حتی با داشتن تریلر پر‌بار دیدنی و جذاب است. پیشرانه به قدری قدرت و گشتاور دارد که رانندگی با آن حتی در ترافیک‌های شهری مثل بازی یک بچه با اسباب‌بازی‌اش است. عکس‌العمل پیشرانه به پدال گازی عالی است و در کمترین زمان جواب راننده خود را می‌دهد. این پیشرانه در مقایسه با موتور آکتروس چگونه است؟ موتور آکتروس نه‌تنها در مقابل ولوو FH بلکه در مقابل اسکانیا نیز سرعت عکس‌العمل پایین‌تری دارد. در ترافیک، رانندگی با این دو سوئدی از نظر شتاب‌گیری راحت‌تر است که بخشی از این قضیه به گیربکس‌ها نیز مربوط می‌شود. اما در مقابل آکتروس با جثه بزرگی که دارد، کلا کشنده‌ای راحت‌تر است و این مرسدس بنز همچون یک پادشاه پر قدرت به نظر می‌آید.

  دنیایی از جنس تکنولوژی‌:
هر سه کشنده مجهز به سیستم‌های نوینی در رانندگی هستند که کروز کنترل‌های فعال یکی از آنهاست. ضمن اینکه پیشرانه‌های خودکار این سه کشنده، همگی از پیشرفته‌ترین‌های حال حاضر دنیا هستند. این گیربکس‌های هوشمند در ارتباط با GPS و عوارض زمین هستند و به این ترتیب حتی چند کیلومتر جلو‌تر و چند عارضه طبیعی مسیر را برای انتخاب بهترین دنده و دور موتور در نظر می‌گیرند تا کشنده با کمترین مشکلات، جاده‌ها را با یکنواختی هر چه بیشتر در سرعت و کشش بپیماید. در این میان آکتروس این قابلیت را دارد که توسط راننده نیز برنامه‌ریزی شود و این در حالی است که 2 کشنده سوئدی از قبل برنامه‌ریزی شده‌اند و فقط باید راننده برنامه حرکتی مناسب خود را نیز انتخاب کند. اما مهم‌ترین تفاوت در سیستم‌های راهبردی این 3پادشاه در چیست؟

راننده آکتروس 1863 می‌داند که کشنده آن از روی تجربه خود راننده نیز می‌تواند تنظیم شود و این یک امتیاز بزرگ برای آن است در حالی که امکان تنظیمات نادرست نیز در این بین وجود دارد. کار با ولوو FH16-750 نیاز به کمی مطالعه دارد و این در حالی است که اسکانیا R730 دارای عملکردی ساده و آسان است و یک امتیاز بزرگ برای آن محسوب می‌شود.

 

نتیجه‌گیری اول‌:
با وجود اختلاف بین قدرت و گشتاور تولیدی نماینده آلمان با 2 سوئدی شرکت‌کننده، اما نتیجه‌گیری‌ها چندان این اختلاف را نشان نمی‌دهد. آکتروس از یک سربالایی با شیب 4 درصد با سرعت 79 کیلومتر در ساعت بالا می‌رود و این سرعت برای اسکانیا و ولوو به ترتیب برابر با 87.7 کیلومتر در ساعت و 88.3 کیلومتر در ساعت است که به وضوح اختلاف گشتاور این 3 کشنده را نشان می‌دهد. اما این اختلاف در مسیر‌های بلند و ترکیبی بسیار کم می‌شود به طوری که در یک مسیر تست در کشور آلمان که به طول 455 کیلومتر بود و هر 3 کشنده با یک سرعت تنظیم شده بودند، ولوو مسیر را 35 ثانیه زود‌تر از اسکانیا پیمود و اسکانیا نیز در حدود 30 ثانیه سریع‌تر از مرسدس بنز بود و این یعنی اختلافی در حدود یک دقیقه بین ولوو و مرسدس بنز. اما در مصرف سوخت حجم بیشتر پیشرانه‌ها نیز خود را نشان دادند به نحوی که آکتروس مصرفی در حدود 3 و یک‌چهارم لیتر کمتر از اسکانیا دارد و اسکانیا نیز مصرفش در حدود 4.2 لیتر کمتر از ولوو است و این یعنی اختلافی در حدود 7.5 لیتر سوخت بین ولوو و مرسدس بنز.  این میان ولوو از همه سریع‌تر است اما مصرف بالایی نسبت به 2 شرکت‌کننده دیگر خصوصا مرسدس بنز دارد. مرسدس بنز در یک حالت ایده‌آل قرار دارد که نشان از تکنولوژی بالای پیشرانه و توربو شارژر آن است و این در حالی است که جعبه دنده پاور شیفت 16 سرعته خودکار مرسدس بنز که اولین جعبه دنده توربو ریتاردر کلاچ‌دار دنیاست نیز برای این کشنده نصب نشده است چرا که این جعبه دنده برای نمونه فوق سنگین 4 محوره SLT آکتروس است. پس می‌توان گفت مرسدس واقعا یک مهندسی حساب‌شده و دقیق همراه خود دارد، اسکانیا با داشتن 2 سیلندر بیشتر از آکتروس سریع‌تر است و البته از ولوو نیز اقتصادی‌تر و البته صدای بهتری نیز نسبت به 2 کشنده دیگر دارد!.

موتور اسکانیا به طور خشک و بدون سیالات آن، 1405 کیلوگرم وزن دارد و 46.3 لیتر ظرفیت روغن‌گیری آن است. موتور مرسدس بنز 1243 کیلوگرم وزن خشک دارد و حجم کارتل روغن آن 42 لیتر است. پیشرانه ولوو نیز 42 لیتر ظرفیت روغن‌گیری دارد و وزن خشک آن هم 1472 کیلوگرم است. در این میان می‌بینیم که مرسدس بنز با وجود داشتن سیستم توربو ترکیبی (‌یک توربو در مسیر دود برای بالا بردن تنفس موتور و توربو کوچک دیگری که با دور گرفتن در مسیر دود، نیروی خود را مستقیم به میل‌لنگ می‌رساند‌) و حجمی نزدیک به 2 پیشرانه دیگر اما وزن سبک‌تری از آنها دارد.

 

نتیجه‌گیری نهایی‌:

این تست نیز در مسیر همان تست‌های معروف هزار امتیازی پیش رفته است اما برای آن برنده‌ای نهایی معلوم نمی‌کنیم. مسیر آزمایش به‌گونه‌ای بود که هم مسیر‌های مستقیم اتوبان در آن وجود دارد و هم پیچ و خم و مسیر‌های دارای سربالایی و سراشیبی تا همه ویژگی‌های خودرو‌ها در آن آزمایش شود. ضمن اینکه راننده‌ها نیز به طور مرتب با هم عوض می‌شدند تا هم راننده‌ها هر 3 خودرو را آزمایش کرده باشند و هم خودرو‌ها تحت رانندگی‌های مختلف قرار گرفته باشند.

 

اما در پایان نظر کارشناسان در مورد این 3 کشنده چه بود؟

اگر نگاه‌ها به اعداد و ارقام باشد، بی‌شک ولوو FH16-750 در زمینه قدرت، گشتاور، شتاب‌گیری و سرعت رتبه نخست را به دست می‌آورد. اگر ملاک، کاهش هزینه‌های عملیاتی و جانبی در کنار قدرت بالا باشد، انتخاب قطعا آکتروس 1863 خواهد بود و اسکانیا دقیقا در وسط این دو قرار دارد؛ یعنی تا حدی اقتصادی و تا حد زیادی قلدر و پر‌قدرت آن هم با یک قلب تپنده V8.

برچسب ها

کشندهصنعت خودرو دنیا
مطالب مرتبط بیشتر
کدام کشنده و کامیون به نمایشگاه نفت و گاز می رود؟ رده بندی شرکت های تولید کننده کامیونت، کامیون و کشنده اعلام شد ۷۵۲ میلیون دلار انواع کشنده وارد کشور شد واردات ۲۴ هزار دستگاه کشنده به کشور در دولت سیزدهم مهلت الصاق یا انتقال گواهی اسقاط واردکنندگان کشنده‌ها تا ۲۲ بهمن تمدید شد امکان انتقال گواهی اسقاط برای واردکنندگان کشنده فراهم شد پذیرش کامیون دوو در بورس کالا شرایط فروش نقدی انواع کامیون و کشنده بهمن دیزل اعلام شد جاده‌نوردی با دو صده تجربه داف خوشنام هلندی این کشنده برای تحول به ایران آمده است کدام کشنده موجود در ایران، کروز کنترل تطبیقی دارد؟ تشریفات ترخیص و شماره‌گذاری کامیونت‌های وارداتی به قشم پایان یافت فروش انواع کامیون، کشنده و مینی‌بوس از طریق عاملیت‌ها قاچاق ۲۷۵ دستگاه کشنده ممنوع‌الورود به ایران ارائه گواهی اسقاط برای کشنده‌های وارداتی وزارت صمت، میزان نیاز حمل‌ونقل جاده‌ای تا پایان سال را اعلام کرد آیین نامه واردات کشنده و کامیون به گمرک ابلاغ شد+سند ممنوعیت ورود هر نوع کشنده بدون ثبت سفارش مشکلی برای ترخیص کشنده‌ها از گمرکات وجود ندارد تسهیل ثبت سفارش واردات کشنده‌های دست دوم آیین نامه واردات انواع کامیون و اتوبوس کارکرده ابلاغ شد + سند جزئیات جدید از رفع موانع ترخیص ۴هزار کشنده‌ وارداتی خاک‌خوردن ۱۸۰۳ کشنده‌ در گمرک و ترخیص فوری خودروی فوتبالیست‌ها کشنده شک‌موتو X۵۰۰۰ را بخریم یا نه ؟ شتاب خودروهای برقی در جهان کشنده تک محور سیبا موتور در بورس کالا عرضه می شود معاون بازریابی و فروش شرکت ویرا دیزل گفت: کشنده دماغ‌دار Z۳ بهار ۱۴۰۲ به بازار می آید نخستین حضور فردا دیزل با دو کشنده جدید رونمایی از کشنده آکتروس توسط رخش خودرو دیزل شرایط پلاک گذاری کامیون و کشنده های وارداتی تعیین شد گروه بهمن؛ از کشنده امپاور تا موتورسیکلت چهارچرخ شرایط خرید کامیون کشنده امپاور ابلاغ شد دومین کامیون کِشنده به بورس کالا می‌آید فرصت اسقاط تجاری های فرسوده طرح جدید فروش کشنده فوتون ۴۳۰ شرکت ایران خودرو دیزل تعریف مدرن کامیون کله نارنجی محبوب خطیبی: رشد تولید خودرو کامل به ۶۲ درصد رسید معرفی دو محصول جدید شایان دیزل تا پایان سال به دنبال تبدیل شدن به قطب تولید خودروهای تجاری هستیم روزانه ۶ تا ۸ کشنده دافران به تولید می رسد فروش کامیونت ها و کشنده شاکمن از تابستان آغاز می شود ویرا دیزل معرفی کرد؛ نخستین کشنده دماغ دار ایران بعد از سال ها آمد محصول H۵ اولین کِشنده اتوماتیک کشور نیست تولید ۷۵۰۰ دستگاه کِشنده در برنامه امسال قرار دارد دکتر خطیبی: آماده برگزاری جلسات کارشناسی با پلیس راهور هستیم متقاضیان از ۲۰ استان کشور موفق به ثبت نام کشنده امپاورBD۵۰۰ بهمن دیزل شدند معرفی کشنده ۴۹۰ اسب بخاری امپاور + قیمت قابل اتکا‌ترین خودروها در ۲۰۲۱ طرح فروش ویژه انواع کامیون و کشنده ایران خودرو دیزل "حس خوب رانندگی" با محصولات مجتمع صنعتی پیلسان کامیون کشنده فاو سیبا موتور کلید سپاری شد بهره برداری از کشنده حمل خودرو با ظرفیت ۱۰ دستگاه چینی با ژنتیک آمریکایی برای ایران نسل جدید کشنده فوتون در ایران ارزان‌ترین محصولات تولیدی خودروسازها ۱۷۰هزار کامیون کشنده باید طی سه سال آینده در کشور بازسازی شود کشنده جدید دیما معرفی شد + کاتالوگ و تصاویر طرح فروش نقد و اقساطی کشنده فوتون ویژه دهه فجر + قیمت خط تولید خودروهای کشنده سنگین و جرثقیل تلسکوپی رونمایی شد بهترین خودروهای دهه ۹۰ مراسم رونمایی از محصول جدید شرکت شایان دیزل افزایش ۳۰۰ درصدی تولید کشنده در گروه صنعتی ایران خودرو بهترین خودروهای شهری معرفی شدند سریعترین خودروهای جهان را بشناسید نوید راه‌اندازی خط تولید کامیون کشنده در شیراز آسیب ۴۷ درصدی کرونا به صنعت خودرو جهان خودروسازان در دام کرونا ۲۵ مورد از زیبا‌ترین خودرو‌های دنیا را بشناسید یک اتاق رؤیایی باشگاه بهترین‌ها و بدترین‌های خودرو مظنه خرید غول‌های جاده‌ای ایران؛ گردن کلفت‌های میلیاردی! ثروتمندترین مدیران در دنیای خودرو آمریکا دیگر بر بازار خودرو چیرگی ندارد پورشه در کدام کشورها بیشترین طرفدار را دارد؟ مقایسه پنج کشنده اروپایی مناسب برای کاربری کمپرسی نزول صنعت خودرو ایران به رتبه ۱۸ جهان با افت ۴۰ درصدی تولید + جدول سرمایه‌گذاری خودروسازان بزرگ برای ساخت خودروهای برقی آمار فروش جهانی خودرو در سالی که گذشت ریشه رفت وآمد مدیران در خودروسازی بهترین خودروهای سال ۲۰۱۹ از نگاه موتورترند تولید جهانی خودرو در سراشیبی سقوط اهالی خاورمیانه سه برابر اروپایی‌ها در تصادفات می‌میرند فراخوان پلیس راهور برای بررسی و اصلاح ظرفیت کامیون‌های کشنده ولوو مروری بر برخی از ویژگی های اسکانیا؛ گریفین سوئدی بررسی کشنده هیوندای Xcient، سفیر سنگین وزن کره ای ها اتاق رویاها کِشنده هیوندای با فناوری سلول‌سوختی سال ۲۰۱۹ معرفی می‌شود بدترین مفهومی‌های تاریخ معرفی باسابقه‌ترین خودروسازانی که چندین دهه متوالی در بازار ایران حاضر بوده‌اند معرفی ۳ خودرو‌ دهه نودی که برای دریفت مناسب هستند لورفتن اسرار ده‌ها خودروساز معروف جهان با یک اشتباه رایانه‌ای معرفی ۸ خودرو عضلانی برتر دهه ۱۹۸۰ میلادی معرفی خودرو ب ام و ۷۳۰LI تیپ INDIVIDUAL غول‌های خودروسازی دنیا و جریمه‌های نجومی رنگ های محبوب بازار خودرو در سطح بین الملل پیش بینی شد آمریکایی‌ترین خودروهای ۲۰۱۸ را ببینید و بشناسید معرفی تیونرهایی که بعدها به خودروسازی مستقل بدل شدند‌ ۱۲ باور نادرست از خودروها معرفی خودروهای کانسپت دهه ۵۰ با الهام از جت‌های جنگنده برخورد پژو با تریلر در اندیمشک ۶ کشته بر جای گذاشت ایران شانزدهمین خودروساز جهان شد + جدول ۵۴ شرکت خودروسازی دنیا زیرمجموعه ۱۴ شرکت اصلی‌اند آیا عنصر زیبایی از جهان خودرو رخت بسته است؟ مرگ تدریجی زیبایی آکسور نسل سوم در قالب کشنده کاماز ۵۴۹۰؛ سرباز روسی با تجهیزات آلمانی انجام ۷۵ شکایت در خصوص قطعات تقلبی علیه اشخاص حقیقی و حقوقی گواهینامه در فنلاند منسوخ می شود فولکس واگن بزرگترین تولید کننده خودرو جهان شد تولید ۱۰۰ هزار خودرو تجاری کشنده ۴۲۵ اسب بخار در تبریز احضار روح یک ایتالیایی اصیل هیولای شش‌پای خان رکورد جدید برای سریع ترین خودرو دنیا +ویدئو به دنبال داخلی سازی ۳۰ درصدی محصولات هستیم تازه ترین لیست قیمت انواع کشنده در بازار کشور معرفی کشنده ماز با موتور خورجینی آکتروس؛ استقامت روسی و تکنولوژی آلمانی نگاهی به کشنده‌های چینی موجود در بازار؛ چینی‌های وسوسه‌کننده کشنده های اروپایی موجود در بازار و وضعیت بازار و فروش آن ها؛ بالا نشین های بازار تفاوت یک خودروی سواری و یک کشنده سنگین در چیست؟ کِشنده ۵ تنی بی وای دی را بشناسید +عکس کشنده جدید ولووFM رونمایی شد مظنه قیمت کامیون کشنده چقدر است؟ انتخابی از جنس رضایت دروغ‌های بزرگ خودروسازان تولید خودروهای تجاری افزایش می‌یابد رنج T تحت شرایط استثنایی به فروش می رسد گزارش تصویری از رونمایی جدیدترین محصولات رنو تراکس در ایران جدیدترین محصولات رنو تراکس رونمایی شد کِشنده جدید آمریکایی که حمل و نقل دنیا را متحول می‌کند! +عکس ولیعهد همه‌کاره افزایش توانایی‌ها با افزایش محور‌ها برآیند زیبایـی و مانـدگاری سهم ۲ درصدی ایران از تولید خودرو جهان مانیفستی برای آینده بانک ها همکاری کنند همه تعهدات را یک ساله انجام می دهیم برترین و بدترین خودروهای سال۲۰۱۷ (+عکس) فروش نقدی و اقساطی کامیون‌های ایویکو در ایران آغاز شد خانه‌ای از جنس اسکانیا بزرگــراه ایتالیایـی تجــاری‌ها همچنان در سربالایی می‌رانند فروش اقساطی محصولات سایپا دیزل با تسهیلات ویژه سواری ماموت تا پایان سال تعیین تکلیف می شود تویوتا و مرسدس بنز در میان ارزشمندترین برند های جهان در سال ۲۰۱۶ +اینفوگرافی فروش ویژه کشنده های البرز T۳۷۵ و کاوه KT ۴۲۰ آخرین سرباز ۱۰ خودرویی که شباهتی به نسخه مفهومیشان ندارند(+عکس) خودرو بت من و ماشین آبی خاکی در میان گران‌ترین اسباب‌بازی‌های بزرگسالان جهان فروش اقساطی محصولات سیبا موتور آغاز شد نفس ایویکو در ایران باز شد چینـــــی انقلابــــی جذاب‌ترین خبرهای دنیای خودرو در هفته‌ای که گذشت (+عکس) فروش اقساطی خودروهای سنگین آغاز شد اعطای تسهیلات خودروهای سنگین و نیمه سنگین سایپا دیزل فروش اقساطی کشنده ماز از سوی آذهایتکس ساخت اولین کامیون کشنده هیبریدی تسلا رونمایی پروژه‌های جدید خودروسازان بزرگ تنبل‌ترین خودروهای دنیا را بشناسید +عکس مهمانان پسا‌برجام نگاه سنگین به سال ۹۴ تصاویری از بوگاتی شی رون؛ سریع‌ترین خودرو جاده‌ای دنیا ولوو V۹۰ سرانجام رسما رونمایی شد+تصاویر رقابت بیشتر برای ساخت خودروهای خودران اسطوره فراری، ارزش ۱۲۷ میلیارد تومان را دارد؟ ماشین روحانی در ایتالیا را ببینید ۱۰ مدل دنده برگزیده خودرو های خارجی ۴ ستاره کانسپت در نمایشگاه تیونینگ توکیو عجیب ترین طرح‌های ارائه شده در نمایشگاه تیونینگ توکیو مهمترین رویدادهای خودرویی سال ۲۰۱۵ صنعت خودرو در آیینه ۲۰۱۵ رژیم لاغـری بـرای خودرو با صنعت خودروسازی کره‌ شمالی آشنا شوید فروش تعداد محدودی شاسی کامیون و کشنده سیبا موتور آغاز شد ۴خودرو اسپرت محبوب دنیا عجایب ۷‌گـانه عضوی تازه در باشگاه ابرخودروهای شاخص جهان چینی‌ها در کشورشان چقدر قیمت می‌خورند‌؟ ایمن‌ترین خودروهای سال ۲۰۱۵ کدامند؟ مشاغل آینده صنعت خودرو تولید سالانه بیش از ۴ هزار تریلر کشنده در آذربایجان غربی تولید کامیون در کشور افزایش یافت مسافر متفاوت جاده ها خودروهای قدیمی با سرعت ۲۰۰ مایل بر ساعت زیباترین ماشین های سال ۲۰۱۵ را بشناسید ۱۰ خودرو تغییرساز در صنعت خودروسازی برندهای مشهورخودرو که در جبهه‌‌ جنگ متولد شدند ارتقاء سیستم های ایمنی کامیون فراز محرز شده است
برگشت به بالا