فونیکسریمکسبهتام

با انعقاد قرارداد با ۴ قطعه ساز بزرگ؛

تفاهم نامه صنعت قطعه با دانشگاه وارد فاز اجرایی شد

عصر خودرو- دانشیار دانشگاه علم و صنعت گفت: هدفگذاری انجام شده در تفاهم نامه این دانشگاه با انجمن صنایع همگن قطعه و نیرومحرکه برای سال نخست انعقاد قرارداد با قطعه سازان توانمند تا سقف یک میلیارد تومان است.

تفاهم نامه صنعت قطعه با دانشگاه وارد فاز اجرایی شد
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۶:۰۰

    ابوالفضل خلخالی در گفت و گو با پایگاه خبری «عصر خودرو» ،  با اشاره به تفاهم نامه منعقد شده که با هدف افزایش توان طراحی مهندسی و بومی سازی قطعات خودرو انجام شده، اظهار کرد: در حال حاضر این تفاهم نامه با انعقاد با 4 قطعه ساز وارد فاز اجرایی شده است و از آن جا که برآورد می شود صنعت قطعه سالانه بیش از 5 میلیارد تومان گردش مالی دارد، هدفگذاری شده تا در سال نخست سهم دانشگاه از این بازار به یک میلیارد تومان برسد.
    وی با بیان این که دانشگاه ها تاکنون به دلیل عدم مشارکت با صنعت، سهمی از این بازار نداشته و در صورت تداوم عدم حضور، وارد پدیده شوک آینده خواهیم شد، تصریح کرد: در دنیا تا 30 درصد از گردش مالی بنگاه های صنعتی به تحقیق و توسعه اختصاص می یابد که لازم است این روند در داخل کشور نیز اجرایی شود.
    نماینده دانشگاه در تفاهم نامه منعقد شده با انجمن صنایع همگن قطعه و نیرومحرکه ادامه داد: با انعقاد قراردادهای جداگانه در قالب این تفاهم نامه قراردادهای مختلفی با قطعه سازان با هدف رسیدن به سطح هدفگذاری تعیین شده انجام خواهد شد اما در عین حال باید به گونه ای برنامه ریزی شود که مجموعه قطعه سازان کشور از این نوع قراردادها منتفع شده و این برداشت به وجود نیاید که اقدامات انجام شده هزینه بوده بلکه باید به این باور برسند که سرمایه گذاری انجام شده و برای آینده اورده ای داشته باشد. 
    وی با تاکید بر این که صنعت خودرو در این سال ها توجهی که باید به صنعت قطعه و زنجیره تامین داشته باشد را نداشته و بیشتر توجه به خودروسازان بزرگ بوده در حالی که بخش عمده کار از سوی قطعه سازان انجام می شود، ادامه داد: امروز در بخش خودروسازان مجموعه های تحقیق و توسعه خوبی وجود دارد که لازم است توجه جدی به حوزه تحقیق و توسعه در زنجیره تامین شود تا امکان بومی سازی و خودکفایی در صنعت خودرو محقق شود.
    خلخالی افزود: کیفیت محصولات نهایی به قطعات تولیدی بستگی دارد و باید ضمن به وجود آمدن چنین توانمندی در صنعت قطعه، سفارش های خودروسازان نیز در زمینه تامین قطعات خودروهای خارجی و همچنین طراحی قطعات برای محصولات جدید خودروسازان فراهم شود که این امر نیازمند راه اندازی واحدهای تحقیق و توسعه در واحدهای قطعه سازی است.
    عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی خودرو با اشاره به توانمندی و پیشرو بودن برخی قطعه سازان ادامه داد: برنامه دانشگاه برای همکاری با قطعه سازان، به صورت جوینت ونچر است و از آن جا که دانشگاه در مرز دانش حرکت می کند، اتصال قطعه سازان به دانشگاه باعث می شود قطعه سازان خود را به مرز دانش متصل کرده و به روز باشند. در عین حال برخی از قطعه سازان مجهز بهه واحدهای تحقیق و توسعه نیستند اما قصد ایجاد چنین واحدهایی را دارند اما از ان جا که هزینه های تشکیل این واحدها برای برخی از قطعه سازان کوچک و متوسط به صرفه نیست، به آن ها توصیه می شود که این امر را برون سپاری کنند که در این شرایط دانشگاه ها می توانند نقش خوبی را ایفا کنند.
    خلخالی ادامه داد: در حال حاضر 1500 قطعه ساز در داخل کشور مشغول به فعالیت هستند که نیاز به خدمات طراحی مهندسی دارند بنابراین بر اساس برنامه ریزی انجام شده مخاطب خود را بر روی این مجموعه ها قرار خواهیم داد و در نظر داریم در حوزه طراحی مهندسی و تحلیل های مهندسی خدماتی را به قطعه سازان ارایه دهیم تا قادر باشند مشکلات موجود در زمینه داخلی سازی را برطرف کنند.
    وی در تشریح این روند گفت: برای نمونه در تولید قطعه جدید که به قطعه ساز سفارش داده می  شود، مواد اولیه شناسایی و انتخاب مواد اولیه در حوزه فلزات پلیمری به ازمایشگاه های تخصصی ارسال می شود چرا که در صورت انجام ندادن چنین اقدامی، کارکرد قطعه با چالش جدی مواجه می شود . در حال حاضر دانشگاه ها مجهز به طراحی ابعاد و هندسه، امکانات مربوط به اسکن های خاص، پرینت سه بعدی، نرم افزارهای تخصصی بوده و همچنین قادر به شناسایی مواد اولیه به صورت روش های علمی هستند که می توانند کمک بزرگی به صنعت خودرو کنند.
    عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی خودرو افزود: وقتی قطعه ساز قطعه ای را تولید می کند باید قادر به پاس کردن برنامه ازمونی باشد که خودروساز تعیین کرده و وقتی قطعه ساز اقدام به تولید کند اما آزمون ها را برآورده نکند هزینه های انجام شده از سوی قطعه ساز از بین خواهد رفت بنابراین دانشگاه می تواند تمام اقدامات در حوزه تحلیلی های مهندسی را شبیه سازی کامپیوتری کرده و پیش از ساخت نمونه در شبیه سازی کامپیوتری، از برآورده شدن آزمون ها اطمینان خاطر حاصل کند و بعد از اطمینان از پاس کردن این ازمون ها وارد حوزه نمونه سازی شود.

    نویسنده:میترا ممسنی

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۷۰۶
        • خودرو امروز ۷۰۵
        • خودرو امروز ۷۰۴
        • خودرو امروز ۷۰۳
        • خودرو امروز ۷۰۲
        • خودرو امروز ۷۰۱
        • خودرو امروز ۷۰۰
        • خودرو امروز ۶۹۹
        • خودرو امروز ۶۹۸
        آخرین بروزرسانی ۵ روز پیش
        آرشیو