عصر خودرو- در تمام سطوح جامعه، مردم خواستار کاهش ردپای کربن ناشی از فعالیتهای روزانهشان هستند؛ از جمله در حمل و نقل. در پاسخ به این روند، صنعت خودروسازی نیز در حال تغییر است. تکنولوژی وسایل نقلیه در طول پنج سال آینده بیش از ۱۰۰ سال گذشته تغییر خواهد کرد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، صنعت خودروسازی کانادا یکی از بزرگترینهای « فناوری سبز» در جهان است و قرار است تا سال 2025 بیش از 200 میلیارد دلار در این زمینه سرمایهگذاری کند. این روند، کارایی مصرف سوخت خودروهای تولیدی کانادا را به طور بیسابقهای 50 درصد افزایش داده است.
تولید خودرو در کانادا بسیار کارآمد است. میزان تولید مستقیم و غیرمستقیم گازهای گلخانهای به ازا هر خودرویی که در این کشور ساخته میشود، نصف اروپاست. هر پنج شرکت خودروسازی فعال در کانادا - اف سی ای کانادا، فورد، جنرال موتورز، هوندا و تویوتا - در نظر دارند تا سال 2020-2025، مصرف انرژی خود را هر سال یک تا سه درصد کاهش دهند. در اونتاریو - جایی که عمده صنایع خودروسازی در این کشور مستقرند - کمتر از یک درصد از انتشار گازهای گلخانهای ناشی از فعالیتهای صنعتی، مربوط به صنایع خودروسازی است.
آییننامه انتشار مواد آلاینده از خودروهای سواری و کامیونهای سبک مدل سالهای 2017-2025، تولیدکنندگان خودرو را ملزم میکند 200 میلیارد دلار در زمینه توسعه تکنولوژیهای پیشرفته خودرویی سرمایهگذاری و بیش از هر چیز بر کاهش انتشار گازهای گلخانهای تمرکز کنند. شرکتها باید 100 میلیارد دلار به توسعه و تولید خودروهای برقی اختصاص دهند.
این قوانین هر سال سه تا پنج درصد، ارتقا پیدا میکنند و قرار است خودروهای سبک سال 2025 در مقایسه با سال 2008، 50 درصد سوخت کمتری مصرف کنند. اعمال این قوانین از سال 2011 به بعد باعث شده که در مجموع 266 مگاتن ( یا 266 میلیون تن) گاز گلخانهای معادل دیاکسیدکربن کمتری در این کشور تولید شود. این قوانین خودروسازان را مجبور میکند از نظر میزان مصرف سوخت، وزن کم، اصول آئرودینامیک، به کارگیری اینترنت اشیا، انرژیهای جایگزین و دیگر مسائل فنی دائما بر روی بهبود خودروهایشان کار کنند.
یکی دیگر از این قوانین، افزایش استفاده از منابع جایگزین سوخت در خودروهای نقلیه است؛ خودروهای برقی، پیلهای سوختی، برقی هیبریدی، گاز طبیعی فشرده (CNG) و هیدروژنی از این دست خودروها هستند. از سال 2011 تا سال 2017، 11 خودروی برقی جدید در کانادا معرفی شده است و در سایه قوانین جدید، انتظار میرود این روند شتاب بیشتری به خود بدهد.