به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از مهر، ایده ساخت بزرگراهی در شرق تهران که از شمال و جنوب پایتخت را درنوردد، به اواخر دهه 60 خورشیدی بازمیگردد؛ آن زمان این طرح را «بزرگراه شرق» نام نهادند اما مشکل رفع معارضات ملکی متعدد و همچنین شبکه پرحجم تأسیسات شهری که در مسیر پروژه قرار داشت، بارها و بارها اجرای آن را به تأخیر انداخت.
اوایل سال 1390 طرح مذکور با عنوان بزرگراه امام علی (ع) پس از اعمال تغییراتی در نقشههای اولیه به مرحله تصویب رسید و به این ترتیب مسیر 38 کیلومتری که 9 کیلومتر آن پیش تر ساخته شده بود، پس از 22 ماه عملیات عمرانی شبانهروزی، تکمیل و به بهرهبرداری رسید. در واقع با رفع بیش از 7 هزار واحد مسکونی، جابجایی معارضات تأسیساتی درهم تنیده و اجرای بیش از 400 کیلومتر شبکه جایگزین و در نهایت به موجب ساخت 57 پل در قالب 25 تقاطع غیر همسطح، راه بزرگراه امام علی (ع) باز شد تا شهروندان تهرانی بتوانند از بزرگراه ارتش تا کمربندی شهرری را در مدت زمان حداکثر نیم ساعت طی کنند.
حالا بزرگراه امام علی (ع) به یکی از پر ترددترین معابر شریانی تهران تبدیل شده است که هر روز حدود 750 هزار سفر شهری از طریق آن صورت میپذیرد. در واقع هر روز به طور متوسط 364 هزار دستگاه خودرو در مسیر شمال به جنوب این بزرگراه و 385 هزار دستگاه خودرو در مسیر جنوب به شمال تردد میکنند؛ امری که نشان میدهد بزرگراه امام علی (ع) به طور ماهانه پذیرای 23 میلیون سفر شهری است.
نورا حسینی