به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران ، محمد سالاری با اشاره به بازدیدی که از ساختمان جدید شرکت بورس و اوراق بهادار تهران در منطقه 2 داشت، گفت: این ساختمان دارای چند تخلف بود که در فرآیند صدور مجوز آن مصوبه کمیسیون ماده 5 و همچنین فرآیند اجرا برخلاف مقررات شهرسازی و طرح تفصیلی انجام شده است.
عضو شورای شهر تهران تغییر کاربری از پارکینگ به اداری را اولین تخلف این ساختمان برشمرد و گفت: در فرایند تصمیم گیری در کمیسیون ماده 5 زمین این ساختمان که متعلق به شهرداری بوده و به شرکت بورس واگذار شده، کاربری این زمین به عنوان پارکینگ ثبت شده بود ولی اکنون ساختمان ساخته شده است.
وی تصریح کرد: تدوین کنندگان طرح جامع و تفصیلی تهران، بخشی از اراضی باز شهری را در آن زمان به منظور تامین سرانههای خدماتی از جمله سرانه مربوط به تامین پارکینگ مورد نیاز محلات و مناطق تخصیص داده شده بودند. اما متاسفانه این موضوع از سوی شهرداری در کمیسیون مطرح میشود و آنجا تصمیم میگیرند که تغییر کاربری دهند.
سالاری صدور مجوز بنای صد درصدی را تخلف دیگر آن برشمرد و تاکید کرد: این ساختمان بین سه گذر محصور شده که گوشه به گوشه خیابان ساخته شده است.
عضو شورای شهر تهران استفاده از نمای شیشهای تخلف دیگر ساختمان بورس عنوان و تاکید کرد: این ساختمان از جمله ساختمانهای شاخص و المانهای شهری محسوب میشود و چون ساختمان دولتی است، همواره محل رجوع مردم از سراسر کشور خواهد بود.
سالاری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر هویتبخشی به شهر تهران مبتنی بر حمایت از اصول معماری اسلامی اظهار کرد: این ساختمان به صورت تمام شیشهای طراحی شده و در آن هیچ کدام از شرایط مطرح شده در کمیته نماهای خاص مورد توجه قرار نگرفته و برخلاف آن قوانین کار شده است.
وی بیتوجهی به پیوستهای مطالعاتی و اجتماعی را تخلف دیگر این ساختمان برشمرد و گفت: در فرایند صدور مجوز و بررسی توسط کمیسیون ماده 5 به این پیوستها توجهی نشده زیرا ساختمان شرکت بورس به دلیل کارکرد شهری و ملی یکی از مراکز جذبکننده سفر خواهد بود.
سالاری تاکید کرد: مشاورین ذیصلاح باید در فرایند تصمیمگیری در کمیسیون ماده 5 و صدور مجوز تمام پیوستهای مطالعاتی را مورد توجه جدی قرار میدادند و اساسا بررسی میکردند که وقتی این ساختمان اجرا میشود چه تبعاتی در آن محله به لحاظ ترافیکی و زیست محیطی خواهد داشت که در این پرونده این بررسیها انجام نشده است.
عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: شرکت بورس در فرایند اجرا یکی از طبقات پارکینگ تبدیل به کاربری شرکت کرده و 160 پارکینگ را حذف نموده است.
سالاری با بیان اینکه در فرایند صدور پروانه، تعداد پارکینگهای مورد نیاز برای ساختمان بورس مثل ساختمانهای جذب کننده سفر پیشبینی نشده بود اظهار کرد: تعداد پارکینگ برای ساختمان بورس همچون تعداد پارکینگهای یک پروژه معمولی محاسبه شده بود. اینها مجموعهای که تخلفاتی است که در فرایند تصمیمسازی در کمیسیون ماده 5 و شهرداری منطقه 2 در حین صدور پروانه انجام شده و در فرایند اجرای ساختمان هم شاهد بودیم.
وی خاطرنشان کرد: از شهرداری منطقه 2 درخواست کردیم که تا زمان رفع برخی از اشکالات نظیر تامین پارکینگ مورد نیاز و اصلاح نمای شیشهای که قابل رفع شدن است، از بهرهبرداری آن جلوگیری کند.