مهدی دادفر در گفت و گو با پایگاه خبری «عصر خودرو» با بیان این مطلب افزود: دوماه است که گمرک آمادگی خود را برای ترخیص خودروهای دپو شده، اعلام کرده اما مشکل اصلی از سوی سازمان توسعه تجارت است و گمرک در این میان نقشی ندارد.
وی ادامه داد: سازمان توسعه تجارت به واردکنندگان خودرو اعلام کرده که استعلام های لازم را از حراست وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کنید در حالی که حراست نیز اعلام می کند که این موضوع ارتباطی به این بخش نداشته و فهرست خودروهای قانونی و غیرقانونی به تفکیک در اختیار واردکنندگان وجود دارد و بر این اساس این امکان وجود دارد که نسبت به ترخیص خودروهای خود اقدام کنند اما در عمل این اتفاق نمی افتد.
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با اشاره به 14 هزار خودرو دپو شده در گمرکات تصریخ کرد: بر اساس اعلام آمارهای قبلی 6481 دستگاه خودرو به صورت غیرقانونی وارد شده بر این اساس خودروهای باقی مانده امکان ترخیص خواهند داشت اما سازمان توسعه تجارت همکاری لازم را در این خصوص انجام نمی دهد.
دادفر با بیان این که مستثنی شدن خودرو از دستورالعمل ابلاغی از سوی معاون اول رییس جمهوری نیز با هدف به چالش انداختن فعالان این حوزه بوده است، اظهار کرد: در غیر این صورت این امکان وجود داشت که با خودرو نیز مانند سایر کالاها برخورد شود اما به هرحال واردکنندگان در حال حاضر نیازمند دریافت تاییدیه از سوی سازمان توسعه تجارت هستند و وظیفه این سازمان نیز این است که حق مسلم واردکننده ها را بدون بغض و کینه در اختیار آن ها بگذارد که در عمل این اتفاق رخ نمی دهد.
به گفته وی، این سازمان روزانه دریافت تاییدیه های مختلف را لازمه ترخیص خودروهای دپو شده عنوان می کند و واردکنندگان نیز تاکنون با وجود اقدامات انجام شده موفق به ترخیص نشده اند.
گزارش :میترا ممسنی