مقامات دولت امریکا که از این بابت احساس نگرانی میکنند قصد دارند در اوایل ماه می با مدیران ارشد شرکتهای سازنده خودروهای برقی و همین طور رؤسای شرکتهای معدنی آمریکا دیدار کنند تا یک زنجیره ملی تأمین نیاز خودروهای برقی به وجود آورند و استراتژی مورد نیاز برای تحقق این هدف را مشخص کنند.
با توجه به سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری شرکتهای بزرگ خودروساز و سازندگان باتریهای لیتیومی بر روی تولید خودروهای برقی، وابستگی بیش از حد به دیگر کشورها برای رفع نیاز به لیتیوم در ایالات متحده منطقی به نظر نمیرسد و رفع این چالش جز با تحرک بیشتر فعالان بخش معدن آمریکا برای اکتشاف معادن داخلی و استخراج بیشتر لیتیوم ممکن نخواهد بود.
چین با توجه به وجود معادن سرشار لیتیوم در این کشور، تولیدکننده دو سوم باتریهای لیتیومی کل جهان است. در مقابل تنها 5 درصد از باتریهای لیتیومی دنیا در آمریکا تولید میشود. علاوه بر این چین تقریباً کنترل تمامی کارخانهها و تأسیسات مورد نیاز برای پردازش و بازآوری لیتیوم را در دنیا در دست دارد.
سناتور جان هوون که در کمیته انرژی و منابع طبیعی مجلس سنای آمریکا عضویت دارد و از حامیان این ابتکار عمل است، تصریح کرده که آمریکا باید راههایی مؤثرتر برای افزایش ذخایر معدنی داخلی خود بیابد و نیاز به واردات لیتیوم را کاهش دهد. از جمله مقامات دولت آمریکا که در جلسه ماه می در این زمینه شرکت میکنند میتوان به مسئولان ارشد وزارتخانههای امور خارجه، انرژی و کشور اشاره کرد.