به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از همشهری ، برنامه ساخت این باتری 100 مکاواتی لیتیومی محصول شرطبندی توئیتری ایلان ماسک بنیانگذار شرکت تسلا و مایک کنون بروکز کارآفرین نرمافزاری استرالیایی است.
ماسک در این شرطبندی اعلام کرد تسلا بزرگترین باتری شارژ بادی را در عرض 100 روز خواهد ساخت در غیر این صورت استرالیا الزامی به پرداخت هزینههای این باتری نخواهد داشت. این باتری با هدف جلوگیری از قطع شدن مداوم برق در جنوب استرالیا ساخته میشود.
منتقدان میگویند اتکای بیش از اندازه این منطقه از استرالیا به منابع انرژی تجدیدپذیر آن را آسیبپذیر ساختهاست. مکالمه توئیتری این دو توفانی از فعالیت را در استرالیا ایجاد کرد زیرا سه شرکت رقیب تسلا وعده دادند از نظر هزینه و زمان فعالسازی این منبع انرژی از تسلا سبقت خواهند گرفت.
همین رقابت باعث شد شرکتهای تسلا، زِن انرژی، کارنگی کلین انرژی، و لیون در مناقصهای 150 میلیون دلاری که دولت استرالیای جنوبی به ساخت این باتری و دیگر منابع تجدیدپذیر انرژی اختصاص دادهاست شرکت کنند.
تسلا برنده این مناقصه شد و با همکاری شرکت فرانسوی نئوئن که ساخت نیروگاه بادی را به عهده گرفته،ساخت باتری را آغاز کرد. تسلا با آغاز ساخت باتری پیش از اینکه شمارش 100 روز آغاز شود، از برنامه تعیین شده بسیار جلو افتادهاست.
شمارش رسمی پایان 100 روز در 30 سپتامبر و پس از تایید دولت استرالیا آغاز شدهاست و به گفته تسلا پروژه اکنون در نیمه راه است. ماسک میگوید درصورتی که تسلا نتواند در پایان 100 روز باتری را به بهرهبرداری برساند،50 میلیون دلار خسارت خواهد پرداخت.