به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از سایپانیوز، شرکت خودروسازی تسلا به دو دلیل مورد تحسین واقع می شود: اول آن که تسلا خودروساز جدیدی است که به رقابت با نهادینه ترین و دیرپاترین خودروساز آمریکایی رفته است. دوم آن که با متداول کردن خودروهای برقی به جنگ دیرپاترین و قدیمی ترین فناوری صنعت خودرو یعنی موتورهای درون سوز بنزینی رفته است.
روند صعودی افزایش ارزش سهام تسلا در این ماه به قدری بالا بود که از ارزش سهام جنرال موتورز سبقت گرفت. با این که بالا رفتن ارزش سهام در یک ماه لزوماً به معنی تغییر بنیادی و بلند مدت نیست اما وقایعی اتفاق افتاده است که باید آن را جدی گرفت.
اول آن که تسلا اکنون به عنوان یک خودروساز جدی، پا گرفته است. در فصل سوم امسال، هنگام اعلام میزان سوددهی و گردش مالی، تسلا تصاویری از شرکت چینی گیگافکتوری را در گزارش خود منتشر کرد که بسیار سریع آنلاین شده است. حالا هم به دنبال مکانی مناسب در اروپا است.
چین به تسلا اجازه داده بدون رقیب جدی و بدون نیاز به سرمایه گذاری مشترک کارخانه خود را راه اندازی کند در حالی که چنین اجازه ای به فورد و جنرال موتورز داده نشده بود. حتی اوایل 2019 برخی از مدل های تسلا در بازار چین از مالیات معاف شده اند. گویا کشور چین خودروهای برقی را بخشی از برنامه راهبردی 2025 خود می داند. جالب این است که برنامه توسعه صنعت های-تک در چین به وسیله ای برای آشتی جویی با آمریکا در جنگ تجاری باشد.
همان طور که کمپانی صاحب وبسایت آمازون مترادف تجارت الکترونیک یا e-commerce شده است، تسلا نیز در عرصه خودروسازی مترادف خودروهای برقی شده است. طوری که گفته می شود تسلا آمازون خودروهای الکتریکی است. شباهت هایی هم بین تسلا و آمازون وجود دارد. هرچند برخی تسلا را به کمپانی اَپل تشبیه می کنند.
تسلا از تابستان 2020 مدل Y را به بازار عرضه خواهد کرد که نوعی خودروی کراس اور است و با قیمت 49,200 دلار به فروش خواهد رسید. سفارش خرید از همین حالا در وبسایت این شرکت امکان پذیر شده است. خیلی از امکانات و آپشن های این مدل با مدل 3 مشترک است که قرار است در کارخانه گیگافکتوری در شهر شانگهای چین هم تولید شود. زمانی که گیگافکتوری اروپا هم مشخص شود مدل Y در آن جا هم برنامه ریزی خواهد شد.