به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، بسیاری از کشورهای جهان قصد دارند با هدف مقابله با آلودگی هوا و کاهش میزان انتشار آلایندهها و گازهای گلخانهای و حفظ بیشتر محیط زیست، خودروهای تمام الکتریکی و برقی را به تولید انبوه برسانند.
بنابراین بسیاری از شرکتهای خودروسازی در جهان عزم خود را برای تولید انبوه خودروهای برقی جزم کرده و از برنامههای خود بدین منظور رونمایی کردهاند. افزایش روزافزون خودروهای برقی و محبوبیت استفاده بیشتر از این خودروهای پاک، موجب شده است شرکتهای خودروسازی در سراسر جهان به رقابتی تنگاتنگ پرداخته و هر یک از برنامههای خود برای طراحی و تولید خودروهایی بهتر و با توان پیمایش بیشتر رونمایی کنند.
توسعه خودروهای برقی و الکتریکی نیازمند توسعه زیرساختهای لازم نظیر راهاندازی و ساخت ایستگاههای شارژ خودروهای الکتریکی است که به رانندگان و دارندگان این دسته از وسائل نقلیه پاک این امکان را میدهد تا در مدت زمان کوتاهی اقدام به شارژ خودروی خود کنند.
حالا به تازگی شرکت شارژپوینت (ChargePoint) بعنوان یکی از بزرگترین سازندگان و اوپراتورهای ایستگاههای شارژ خودروهای برقی در جهان با انتشار بیانیهای اعلام کرده است که قصد دارد تا سال 2025 میلادی، حدود 2.5 میلیون ایستگاه شارژ وسائل نقلیه برقی و الکتریکی در جهان ساخته و راهاندازی کند. ممکن است در نگاه نخست این رقم بسیار دور از انتظار باشد اما در مقایسه با توسعه فناوری خودروهای برقی و افزایش روزافزون استقبال از این صنعت چندان هم دور و ناشدنی نخواهد بود.
مجموع تعداد ایستگاههای شارژ خودروهای برقی در جهان هماکنون 53 هزار واحد است که در حدفاصل حدودا هفت سال قرار است چند برابر شده و به مرز 2.5 میلیون واحد برسد.
البته شرکتهای دیگری نیز در جهان وجود دارند که در زمینه ساخت و راهاندازی ایستگاههای شارژ فعالیت میکنند و با احتساب تعداد ایستگاههای ساخته شده توسط آنها، این رقم به بیش از 4 میلیون واحد نیز خواهد رسید.
این شرکت همچنین اعلام کرده است که با یک سرمایهگذاری 125 میلیون دلاری قصد دارد فعالیتهای خود را در اروپا گسترش دهد چراکه استقبال از خودروهای پاک و دوستدار محیط زیست در کشورهای اروپایی، ایالات متحده آمریکا و کانادا بسیار بیشتر از سایر کشورهای جهان بوده است بنابراین طبیعی است که شرکتهای فعال در این زمینه نیز تمرکز بیشتری بر کشورهای مذکور داشته باشند.
دولتهای بسیاری همچون انگلستان، فرانسه، نروژ، اسپانیا، یونان، مکزیک، چین و هند از جمله پیشگامانی هستند که قصد دارند به منظور جلوگیری از آلودگی هوا و حفظ محیط زیست، تولید و فروش خودروهای بنزینی و دیزلی را تا دهه 2030 و نهایتا تا دهه 2040 میلادی (حدودا دو دهه آینده) ممنوع و متوقف اعلام کنند.