به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، به نظر می رسد که شهروندان و مشتریان ایتالیایی از آغاز سال 2020 میلادی استقبال بی نظیری از خودروهای برقی، پاک و دوستدار محیط زیست کردهاند؛ به گونه ای که میزان فروش این محصولات در ژانویه سال جاری میلادی در مقایسه با ژانویه 2019 حدود 587 درصد رشد داشته است.
با توجه به آنکه در سالهای اخیر خودروهای برقی و الکتریکی تحت تأثیر نگرانیهای زیست محیطی درخصوص افزایش گرمایش زمین، گازهای گلخانهای و سمی و همچنین آلودگی هوا در کلانشهرها و مشکلات متعددی که برای محیط زیست، اکوسیستم زمین و سلامتی انسان و حیوان ایجاد میکند، از توجه خاصی برخوردار شدهاند و دولتهای متعددی در جهان نیز تصمیم گرفتهاند که با ارائه طرحهای تشویقی به شرکتهای تولیدکننده این محصولات و همچنین شهروندان خود، تولید و خرید و فروش وسایل نقلیه پاک و دوستدار محیط زیست را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.
بدین ترتیب شرکتهای خودروسازی بزرگی تصمیم گرفتهاند که تغییر رویکرد داده و به سمت و سوی ساخت و طراحی خودروهای برقی و الکتریکی و هیبریدی بپردازند تا در سالهای آینده، مشتریان خودرو بیشتر به خرید این محصولات روی بیاورند.
بر اساس گزارش وب سایت cleantechnica، نمودار زیر به ترتیب فهرستی از 10 خودروی تمام برقی پرفروش و محبوب در بازار ایتالیا در ژانویه 2020 میلادی را نشان میدهد:
بر اساس آمار و اطلاعات ذکر شده در نمودار بالا، رنو زوئی با فروش 411 دستگاه موفق شده است از سایر رقبای قدرتمند خود پیشی بگیرد و در جایگاه نخست این فهرست رده بندی جای بگیرد. بعد از آن خودروهای پژو ای 208 با فروش 318 دستگاه، فولکس واگن ای آپ با فروش 215 دستگاه، اسمارت فورتو با 213 دستگاه، هیوندای کونای برقی با 149 دستگاه، DS 3 crossback E-tense با فروش 79 دستگاه، نیسان لیف با 66 دستگاه، اسمارت فور تور با فروش 65 دستگاه و تسلا مدل 3 با فروش 63 دستگاه به ترتیب رتبه های دوم تا دهم این فهرست را به خود اختصاص داده اند.
بسیاری از کشورهای جهان قصد دارند با هدف مقابله با آلودگی هوا و کاهش میزان انتشار آلایندهها و گازهای گلخانهای و حفظ بیشتر محیط زیست، خودروهای تمام الکتریکی و برقی را به تولید انبوه برسانند. بنابراین بسیاری از شرکتهای خودروسازی در جهان عزم خود را برای تولید انبوه خودروهای برقی جزم کرده و از برنامههای خود بدین منظور رونمایی کردهاند. افزایش روزافزون خودروهای برقی و محبوبیت استفاده بیشتر از این خودروهای پاک، موجب شده است شرکتهای خودروسازی در سراسر جهان به رقابتی تنگاتنگ پرداخته و هر یک از برنامههای خود برای طراحی و تولید خودروهایی بهتر و با توان پیمایش بیشتر رونمایی کنند.
دولتهای بسیاری همچون انگلستان، فرانسه، نروژ، اسپانیا، یونان، مکزیک، چین و هند از جمله پیشگامانی هستند که قصد دارند به منظور جلوگیری از آلودگی هوا و حفظ محیط زیست، تولید و فروش خودروهای بنزینی و دیزلی را تا دهه 2030 و نهایتاً تا دهه 2040 میلادی (حدوداً دو دهه آینده) ممنوع و متوقف اعلام کنند.