به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، در دوره جدید واردات این شرکت که نام و نشانش با فولکسواگن گرهخورده اقدام به واردات محصولات خانواده برند «جتا» از نوادگان خانواده فولکسواگن کرد و 3 محصول VS7، VS5 و VA3 از این برند را به بازار ایران عرضه کرد. در مراسم تحویل نخستین سری محصولات وارداتی جتا، مسئولین شرکت وعده داند که بهزودی محصولات فولکسواگن پا به بازار ایران خواهند گذاشت. ماه گذشته عکسهایی منتشر شد که خبر واردات فولکسواگن را تائید میکرد.
اکنون بعد از گذشت مدت کوتاهی از انتشار این اخبار، نخستین خودرو تمام الکتریکی فولکسواگن بانام ID.4 Crozz با پلاک گذر موقت در مقابل سازمان توسعه تجارت قرار دادهشده و هفته گذشته فرصتی دست داد تا این خودرو تازهوارد که جز یکی از مشهورترین و پرفروشترین خودروهای برقی در بازار اروپاست را از نزدیک ملاقات کنیم. آنچه در این مطلب میخوانید، شالودهای از تجربه رانندگی با این آلمانی تمام الکتریکی است.
فولکسواگن ID4 یک کراس اوور کامپکت است که بر روی پلتفرم خودروهای الکتریکی این شرکت(MEB) بناشده که جز مطرحترین خودروهای برقی در بازار اروپا بهحساب میآید. این خودرو نسخههای متعددی دارد اما بر اساس آنچه بررسیهای خبرنگار عصر خودرو نشان میدهد خودرویی که ماموت قصد واردات آن را دارد نمونه ID4 Corzz Pure مدل 2023 است. این خودرو که در سایت FAW-Volkswagen تولید میشود از یک موتور 130 کیلوواتی بهره میبرد که 310 نیوتن متر گشتاور تولید میکند و این قدرت را به چرخهای عقب انتقال میدهد. لازم به ذکر است این خودرو در تیپهای مختلف چند مدل چهارچرخ محرک نیز دارد اما احتمالاً به دلیل محدودیت واردات خودروهای بالای 20 هزار یورو که از سوی دولت تعیینشده احتمالاً نسخه دیفرانسیل عقب آن به بازار ایران وارد میشود.
نسخه Pure از یک پک باتری 55 کیلووات ساعتی بهره میبرد که نیروی محرک این خودرو را برای 442 کیلومتر پیمایش تأمین میکند.
ازجمله امکانات مهم این خودرو میتوان به سیستم خودران سطح 2 (کروز کنترل اداپتیو، رادار خروج از خط و رادار جلوگیری تصادف از جلو)، امبینت لایت فولکسواگن که مدهای رانندگی را با ال ای دی هایی در داخل و زیر شیشه جلوی خودرو به محیط القا میکند، هدآپ دیسپلی باقابلیت واقعیت افزوده(Augmented Reality)، سقف پانورامیک و سیستم کنترل حرارت هوشمند پکهای باتری باقابلیت خنک کاری توسط آب اشاره کرد.
در محیط محدود نمایشگاه بینالمللی، امکان بررسی تمام نقاط یک خودرو وجود نداشت اما در همان زمان و مکان محدود، نخستین چیزی که بعد از سوارشدن به خودرو خودنمایی میکرد، کیفیت، اصالت، سادگی و در عین مدرن و مینیمال بودن طراحی اجرا و المانهای ظاهری و داخلی این خودرو بود.
دستهدندهای که پشت فرمان و در کنار کلاستر با شکل و شمایلی که در دیگر محصولات ندیده بودیم نصبشده بود، کلاستر کوچک که تمام اطلاعات در آن پیدا بود و مانیتور وسط که به سمت راننده کج شده بود و بخش قابلتوجهی از دیتاهای خودرو را میشد در آن مدیریت کرد.
دستگیرههای در که از بیرون بهصورت تاچ بود و از داخل درجایی بسیار عجیب در داخل دستگیره درها قرار دادهشده بود در کنار بسیاری جزئیات دیگر همه و همه هویت خاص بودن آلمانیها را نشان میداد.
با نشستن بر روی صندلی راننده و گرفتن پدال ترمز، موتوربرقی وارد مدار میشود و بعد از قرار دادن گیربکس در حالت درایو با فشردن پدال گاز ناگهان گشتاور 300 نیوتن متری وارد مدار شده و شمارا در صندلی فرومیبرد. فرمان پذیری خودرو در سرعتهای 60 تا 80 کیلومتر بسیار مناسب بود البته به نظر نمیرسید که در سرعتهای بالاتر هم مشکلی داشته باشد اما به خاطر محدودیت محیط امکان تست بیشتر از این وجود نداشت.
فولکسواگن ID.4 Crozz را میتوان ارزانترین خودرو وارداتی غیر چینی در سامانه خودروهای برقی دانست که با مبلغ پیشپرداخت 1.450 میلیارد تومان اکنون در سامانه https://evauto.ir قابل انتخاب است. بر اساس آنچه شنیدهها حکایت دارد، احتمالاً قیمت این خودرو در حدود 2 میلیارد تومان خواهد بود اما هنوز عدد رسمی و دقیق از سوی شرکت اعلامنشده است.
نویسنده: روزبه نوروزیان
عکس: جواد اسدی