به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از تسنیم، کمیسیون اروپا روز پنجشنبه خودروسازان آلمانی "فولکس واگن" و "بی ام و" را به دلیل تبانی برای جلوگیری از استفاده از فناوری پاکسازی آلایندگی هوا که آنها خود توسعه داده بودند، در مجموع 875 میلیون یورو (یک میلیارد دلار) جریمه کرد.
این پرونده که با رسوایی "دیزلگیت" درباره نرم افزار طراحی شده برای تقلب در آزمایش های آلایندگی خودرو متفاوت است، یک اتفاق بی سابقه محسوب می شود که در آن بازیگران صنعت خودرو دامنه قانون رقابت در اروپا را به مذاکرات فنی بین خود گسترش می دهند.
در این پرونده، محوریت مذاکراتی که یک دهه قبل انجام شده بود، استانداردهای طراحی مکملAdBlue ، بود. این افزودنی برای پاکسازی نیتروژن اکسید از گازهای خروجی تولید شده توسط اتومبیل های دیزلی استفاده می شود.
مارگرت وستاگر، رئیس اتحادیه اروپا در یک کنفرانس خبری در بروکسل گفت: "این اولین بار است." "ما هرگز کارتلی نداشته ایم که هدف آن محدود کردن استفاده از فناوری جدید باشد."
طبق یک توافق نامه، فولکس واگن 502 میلیون یورو و بی ام و 373 میلیون یورو جریمه پرداخت خواهند کرد. دایملر نیز که بخشی از این کارتل است، پس از فاش کردن وجود این کارتل جریمه نشد.
وستاگر گفت که این خودروسازان آلمانی، از جمله واحد آئودی و پورشهفولکس واگن از فن آوری کاهش انتشار آلایندگی بیشتر از آنچه در قانون اتحادیه اروپا مورد نیاز است، برخوردار بوده اند اما از رقابت در این زمینه اجتناب کردند.
این مقام اروپایی گفت: بنابراین تصمیم امروز در مورد این است که چگونه همکاری فنی مشکوک به مسیر اشتباهی حرکت کرده است. و ما در صورت تبانی شرکت ها آن را تحمل نمی کنیم.
وستاگر گفت که همه طرفین برای حل و فصل پرونده توافق کرده اند و "به نقش خود در این کارتل اعتراف کرده اند".