به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، تولید نیرو با هیدروژن در خودرو ها همیشه یک نقطه مبهم بوده که بحث های زیادی پیرامون آن شکل میگیرد اما حالا شرکت بامو با شریک خود یعنی کمپانی تویوتا قصد دارد زیرساخت های مورد نیاز برای توسعه و استفاده این انرژی پاک را ایجاد کند.
با استفاده از هیدروژن، آلایندگی خودرو ها به صفر میرسد و مراحل و زمان سوختگیری هم دقیقا مثل بنزین یا گازوئیل است. بخاطر نبود زیرساخت های مناسب، نیروی مورد نیاز برای استخراج هیدروژن از آب همچنان توسط نیروگاه های سوخت فسیلی تامین میشود که بحث کارایی و آلایندگی صفر این سوخت را زیر سوال میبرد.
صدالبته که وسایل حمل و نقل هیدروژنی پیچیدگی و هزینه ساخت بالای خودرو های برقی را ندارند ولی درست مثل هر تکنولوژی جدید نیاز به سرمایه گذاری کلان و ایجاد زیرساخت مناسب در مقیاس وسیع هستند. این عمل به هیچ وجه دور از ذهن نیست چون روزگاری خودرو های بنزینی هم همین چالش ها را پیش روی خود داشتند.
تویوتا از سال 2021 نسل دوم مدل سلول سوخت هیدروژنی Mirai را به فروش میرساند که در ماه جولای 616 دستگاه فروش رفته و قیمت آن بالای 70.000 یورو است.
هوندا در سال 2008 مدل هیدروژنی Clarity را معرفی کرد و بامو هم در سال های 2005 و 2006 مدل هیدروژنی سری 7 را میفروخت که از یک موتور 12 سیلندر استفاده میکرد.
اخیرا تویوتا یک خودرو مسابقهای با موتور احتراق داخلی هیدروژنی را توسعه داده است. شرکت آلپاین، زیر مجموعه رنو در نمایشگاه خودرو پاریس که ماه اکتبر برگزار میشود از کانسپت خودرو اسپرت هیدروژنی خود رونمایی میکند. کمپانی های رنو و استلانتیس امروزه ون های باری هیدروژنی را به فروش میرسانند.
طبق پیشبینی ها، خودرو های هیدروژنی با آلایندگی صفر، تا سال 2035 به شکل عمده در دسترس خواهند بود.
با این تفاسیر به نظر شما با ورود هیدروژن، دوران خودرو های برقی که از باتری استفاده میکنند به زودی پایان خواهد یافت؟