به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، پیشرانه پاسات و تیگوان به ترتیب از نوع 4 سیلندر 1.8 لیتری و 2 لیتری است و در خروجی، تیگوان 70 نیوتن متر گشتاور بیشتری تولید می کند و شتاب بیشتری در اختیار راننده قرار میدهد.از نقاط قوت این دو خودرو میتوان به پایداری،طراحی و عملکرد بینظیر پیشرانه و گیربکس اشاره کرد. حال فولکس واگن برای به دست آوردن سهم از دست رفتهاش در بازار ایران باید چشم به اعداد و ارقام حاصل از فروش این دو محصول بدوزد و با این تفاسیر شرکت ماموت خودرو فرصتی را مهیا کرد تا اصحاب رسانه چند ساعتی را به تست و بررسی این دو محصول بپردازند.
جنتلمن آلمانی
نام پاسات برای ایرانیها ناآشنا نیست، زیرا در گذشته این محصول با نسل اولش که کد B1 را یدک میکشید در ایران حضور داشت و خودروی بسیاری از خانوادههای ایرانی بود.بعد از آن مدل بیتل در چند سال اخیر به صورت غیر رسمی وارد کشور شد و نام این برند را تازه کرد اما به علت اینکه به صورت محدود و غیر رسمی وارد بازار شده بود نتوانست آنچه که در حد نام و نشان این برند خوشنام است را ارائه کند. پاسات در سگمنتی قرار میگیرد که رقبای آسیایی و اروپایی زیادی در آن وجود دارد اما برگ برنده از آن پاسات است. برند اصیل آلمانی، پیشرانه ای 4 سیلندر به حجم 1.8 لیتر مجهز به توربوشارژر که حداکثر توان تولید 180 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور را داراست. امکانات رفاهی زیادی مانند دوربین 360 درجه، سیستم کمک پارک، ماساژور صندلی راننده و ... همراه با کابین جادار با طراحی به روز و همچنین طراحی بدنه زیبا و جذاب از نکاتی هستند که این خودرو را در این سگمنت از دیگر رقبا متمایز میسازد. پیشرانه این خودرو نسبت به عمل پدال گاز بسیار سریع از خود عکسالعمل نشان میدهد و در کنار گیربکس 7 سرعته دو کلاچه (DSG) شما را در مدت زمان 7.9 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت میرساند. سیستم تعلیق پاسات شما را به هیچ عنوان اذیت نمیکند و خشک نیست اما چندان نرم هم نخواهد بود و در عین حال هنگام مانورهای سنگین تکانهای عرضی شدیدی را به سرنشینان منتقل نمی کند.
بلند قد جسور
تیگوان به عنوان کراساوور کامپکت فولکسواگن از فضای کابین خوبی بهرهمند است به طوریکه افراد بلند قد و کمی چاق به راحتی داخل این خودرو سوار و پیاده میشوند. طراحی کابین بسیار مدرن و متریال آن نیز با کیفیت است و مواردی مانند صفحه نمایشگر 9.2 اینچی که با اشاره دست فرمان میپذیرد و یا نمایشگر پشت فرمان بیشتر جلب توجه می کند. طراحی خارجی تیگوان نیز مانند پاسات از جدیدترین متد فولکس واگن برخوردار است و از ظاهری اسپرت و جسور سود میبرد. امکانات رفاهی تیگوان نیز مانند پاسات است و آپشنهای قابل توجهی را در اختیار راننده و سرنشینان قرار میدهد. پیشرانه مورد استفاده در تیگوان از نوع 4 سیلندر 2 لیتری توربوشارژر است و تفاوت آن با پاسات، تولید 70 نیوتن متر گشتاور بیشتر است که توسط گیربکس 7 سرعته دو کلاچه و البته سیستم 4MOTION به هر چهار چرخ منتقل میشود. با توجه به اینکه تیگوان یک کراس اوور است، شاید تصور شود که شتاب آن نسبت به پاسات کمتر باشد اما اینگونه نیست و با شتاب 7.7 ثانیه سریعتر از پاسات است. فروش این دو مدل در بازار داخلی آلمان در سه ماهه اول 2017 به ترتیب برای پاسات، 54 هزار و برای تیگوان 53 هزار دستگاه است که نشان از محبوبیت این دو خودرو دارد.
نویسنده: مهدی اسدی