به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از اقتصادنیوز، با این وجود، تلاشهای آنها اخیراً زیر سؤال رفته و بی ثمر مانده؛ زیرا اخبار حکایت از آن دارد که شرکت فولکسواگن آلمان، یکی از قدرتمندترین طرفداران موتورهای دیزل، از یک نرمافزار پیچیده برای تقلب در استاندارد گازهای گلخانهای استفاده کرده است.
به گزارش مارکت واچ، این نیرنگ باعث شوکه شدن سرمایهگذاران و طرفداران فولکسواگن شد و باعث شد چندین میلیارد دلار از ارزش بازار فولکس واگن ریزش کند، مدیرعامل شغلش را از دست بدهد و احتمال دارد که تکنولوژی دیزل نیز چند سال عقب بیفتد؛ درحالیکه برخی نگران هستند که شاید این رسوایی به قیمت مرگ سوخت گازوئیل و تصویر سبزش تمام شود.
شرکت فولکسواگن که ممکن است جریمه مدنی 18 میلیارد دلاری به علاوه جریمهها و هزینههای دیگری گریبانش را بگیرد، پذیرفته که نرم افزار تقلب را در 11 میلیون موتور خودرو در سراسر جهان نصب کرده است و 6.5 میلیون یورو (7.3 میلیون دلار) برای هزینه تعمیر و نگهداری این خودروها تدارک دیدهاست.
اما یک تحلیلگر بانک گلدمن ساکس در یادداشتی خطاب به مشتریان گفت: خسارت دوجانبهای که به صنعت خودرو و موتورهای دیزل پاک وارد شده، سه برابر شده است. این مسئله باعث میشود ناوگانهای گازوئیلی جهان با دقت بیشتری بررسی شود، قانونگذاران را به تنظیم قوانین و کنترلهای سختگیرانهتری وادارد و خطر آن را افزایش میدهد که مصرفکنندهها برای سالها از موتورهای دیزل روی برگردانند.
جک نراد، تحلیلگر «کتاب آبی کلی» اظهار کرده است که فروش خودروهای با موتور دیزل در آمریکا دشوارتر از اروپا بوده است، چرا که خودروهای دیزلی کمتر از 3 درصد خودروهای آمریکا را تشکیل میدهند.
براساس گزارش گلدمن ساکس، این رقم در مقایسه با ناوگان خودروهای دیزلی اروپا است که 53 درصد کل ناوگان را تشکیل میدهد و از اواخر دهه 90، 22 درصد افزایش داشته است. آن زمان بود که دولتها در راستای تخفیف گازهای گلخانهای اقدام کردند. بنزین در هر کیلومتر، 147 گرم دی اکسید کربن تولید میکند، اما گازوئیل 132 گرم.
برای سالها، خریداران خودرو به خاطر نداشتن زیرساختهای یک سوخت واقعی، رقابت با بنزین ارزانتر آمریکایی، و بی میلی مصرفکننده آمریکایی برای تحمل مشکلات موتورهای دیزل، از مصرف گازوئیل اجتناب ورزیدند. به گفته نراد، مشکلاتی از قبیل سروصدا و لرزش بیشتر موتور، در موتورهای دیزل رواج داشته است.
البته خودروهای دیزلی مدرن از بنزین سوزها گرانتر هستند، زیرا ساخت موتورهای دیزل هزینه بیشتری دارد.
تحلیلگر گلدمن ساکس تصریح کرد: به این دلیل که نظارت عمومی شدت گرفته، «ما معتقدیم این خطر وجود دارد که وقایع اخیر باعث دوری سریعتر از دیزل شود.»
نراد، تحلیلگر کتاب آبی کلی باور دارد که رسوایی به فولکس واگن محدود میشود: «اصلاً دوست ندارم فکر کنم دیگران هم به چنین چیزهایی متوسل شده بودند. این کار با یک اشتباه سهوی خیلی فرق داشته و عوامفریبی محسوب میشود.»
انجمن فناوری دیزل در اظهارات اخیرش اعلام کرده است که هیچ چیز این واقعیت را تغییر نداده که موتورهای دیزل هنوز هم کارآمدترین موتورهای احتراق سوخت هستند.
نراد افزود: ما نیز مطمئن هستیم که مصرفکنندهها به جستجو برای نسل جدید خودروها و کامیونها و شاسیبلندهای دیزل پاک ادامه خواهند داد؛ چرا که شایستگی لازم برای برطرف کردن نیازهایشان را دارند.
جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.