به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از وزارت صمت، «حسن کریمیسنجری» مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صمت، درباره آخرین وضعیت نصب ایستگاههای شارژ خودروهای برقی و تعداد آنها در کشور بیان کرد: تاکنون حدود 37 دستگاه ایستگاه شارژ خودروی برقی در سراسر کشور نصب است که از این تعداد 24 ایستگاه در تهران نصب شده است.
وی ادامه داد: از 24 ایستگاه شارژ خودروی برقی نصب شده در تهران 5 ایستگاه فعال است و به دارندگان خودروهای برقی در تهران سرویس میدهد و 17 ایستگاه دیگر هم در حال تجهیز است.
مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صمت، اظهار کرد: 7 ایستگاه شارژ خودروی برقی نیز در مراکز خصوصی از جمله کرمان موتور، ایرانخودرو، جتکو و مراکز متعلق به شهرداری نصب شده است، که هنوز فعال نیست.
وی اضافه کرد: 13 ایستگاه شارژ خودرو برقی نیز به جز تهران در کل کشور نصب شده که از این تعداد فقط 11 ایستگاه فعال است این ایستگاهها در بم کرمان، بابل، بابلسر، چالوس، مشهد، اراک، قم، کرج و هشتگرد واقع شده است.
کریمیسنجری در پاسخ به این پرسش که آیا دارنده یک خودروی برقی در مسیری نظیر تهران تا بابلسر را می تواند با یک بار شارژ در مبدا طی کند؟، تاکید کرد: بستگی به مسیر دارد، خودروهای برقی موجود در کشور می توانند 300 تا 350 کیلومتر را در شرایط معمول با یک بار شارژ کامل طی کنند، اما مسیری مانند تهران به بابلسر دارای سربالایی است لذا مصرف انرژی در این مسیر افزایش مییابد.
وی افزود: البته برخی خودروهای برقی ترمزهای بازگردانده انرژی دارند یعنی وقتی در سرازیری حرکت می کنند باتری آنها مجدد تا حدودی شارژ میشود اما بههرحال برای اطمینان خاطر مصرف کننده بر اساس استاندارد در مسیرهای جادهای در هر 100 کیلومتر باید در دو طرف جاده ایستگاه شارژ خودروی برقی وجود داشته باشد.
مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صمت، در ادامه یادآور شد: بنابراین برای پیمایش مسیر تهران تا بابلسر با توجه به ترافیک موجود و مسیری که معمولا به صورت سربالایی است، لازم است ایستگاههای شارژ در طول مسیر، موجود باشد تا دارنده خودرو در این مسیر بتواند بعد از شارژ از مبدا، خودروی خود را در مسیر مجدد شارژ کند.
وی با بیان اینکه اقداماتی برای نصب ایستگاههای شارژ در جادهها انجام شده، تصریح کرد: مثلا پیشبینی شده است در آزادراه تهران-پردیس 4 ایستگاه شارژ خودرو برقی نصب شود و مدیریت این آزادراه مسئولیت نصب این ایستگاهها را بر عهده گرفته است.
کریمیسنجری همچنین گفت: در مسیرهای تهران – رشت، تهران – چالوس و محور هراز – فیروزکوه متولی ایجاد ایستگاه شارژ خودروهای برقی را تعیین کردهایم. به گفته کریمی سنجری ایستگاه شارژ هشتگرد در محل خودروسازی ماموت نیز یکی از ایستگاههایی است که محور تهران – تبریز و تهران – رشت را تجهیز میکند و باید نصبها ادامه یابد که از یک طرف به رشت و از طرف دیگر به تبریز برسد.