به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، با توجه به افزایش محبوبیت و استقبال از خودروهای برقی و الکتریکی بسیاری از شرکتهای خودرو سازی در جهان تصمیم گرفتهاند که به تولید و توسعه خودروهای پاک و دوستدار محیط زیست بپردازند و بدین ترتیب نظر و توجه خیلی عظیمی از مشتریان خود را در بازارهای جهانی جلب کنند. در این میان به نظر میرسد برخی از کشورها بیشتر از سایر مناطق جهان از خودروهای برقی استقبال کردهاند که از جمله آنها میتوان به کشورهای شمال اروپا و منطقه اسکاندیناوی همچون نروژ، سوئد، دانمارک و فنلاند اشاره کرد.
کارشناسان فعال در صنعت خودرو به تازگی فهرستی از پرفروشترین و محبوبترین خودروهای برقی عرضه شده در بازار نروژ را منتشر کرده اند که نشان میدهد مشتریان و شهروندان نروژی در نیمه نخست سال جاری میلادی از کدام خودروهای پاک و دوستدار محیط زیست بیشتر استقبال کردهاند.
نمودارهای زیر به ترتیب میزان فروش و سهم خودروهای برقی را در بازه زمانی ژانویه تا اوت سال جاری میلادی در بازار نروژ نشان میدهد:
تسلا مدل 3: 11.6 درصد
فولکس واگن گلف ( ای-گلف): 7.3 درصد
نیسان لیف: 4.2 درصد
بی ام و آی3 : 3.7 درصد
تویوتا راو4: 3.6 درصد
میتسوبیشی اوتلندر: 3.4 درصد
آئودی ای ترون: 3.2 درصد
جگووار i-Pace: 2.5 درصد
هیوندای کونا: 2.5 درصد
هیوندای آیونیک: 2.3 درصد
اشکودا اوکتاویا: 2.2 درصد
تویوتا یاریس: 2 درصد
رنو زوئی: 1.9 درصد
تویوتا CH-R: 1.8 درصد
فولکس واگن تی راک: 1.6 درصد
ولوو وی60: 1.5 درصد
ولوو ایکس سی60: 1.5 درصد
تویوتا کرولا: 1.5 درصد
تسلا مدل ایکس: 1.4 درصد
کیا نیرو: 1.4 درصد
نروژ به عنوان یک کشور سرسبز و کم جمعیت در شمال قاره اروپا و منطقه اسکاندیناوی یکی از پیشگامان محافظت از محیط زیست و کاهش انتشار میزان آلایندهها به جو زمین است که در راستای این هدف اقدامات بسیاری برای کاهش استقبال از خودروهای آلاینده بنزینی و دیزلی و افزایش محبوبیت استفاده از خودروهای پاک برقی و الکتریکی انجام داده که در نهایت موجب شده خریداری و استفاده از وسایل نقلیه مذکور در این کشور با رشد قابل توجهی مواجه شود که در نوع خود در جهان بیسابقه و بینظیر بوده است. پیشتر شهر اسلو پایتخت نروژ لقب پایتخت خودروهای الکتریکی در جهان را به نام خود ثبت کرده بود.
با اینکه وسایل نقلیه الکتریکی تنها سهم بسیار اندکی از بازار خودروی جهان را به خود اختصاص میدهند اما آمار استفاده و خریداری از آن در کشورهای مختلف علیالخصوص اروپا تحت تأثیر سیاست گذاریهای مختلف دولتها تفاوت معناداری دارد؛ در برخی کشورها فروش خودروهای برقی همچنان رو به صعود گزارش میشود که به نظر میرسد در سالهای نه چندان دور از فروش خودروهای بنزینی و دیزلی صحبت خواهد کرد.
این در حالیست که برخی دیگر از کشورها به ویژه جهان سومیها هنوز حتی فکر عرضه خودروی الکتریکی را نیز غیرممکن میدانند. دولتهای بسیاری همچون انگلستان، فرانسه، نروژ، اسپانیا، یونان، مکزیک، چین و هند از جمله پیشگامانی هستند که قصد دارند به منظور جلوگیری از آلودگی هوا به حفظ محیط زیست تولید و فروش خودروهای بنزینی و دیزلی را تا دهه 2030 میلادی (نهایتاً دهه 2040 میلادی) یعنی حدوداً بیست سال آینده ممنوع و متوقف اعلام کنند.