به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، به تازگی تصاویر، اطلاعات و جزئیاتی از نخستین خودروی تمام الکتریکی مزدا در فضای مجازی درز پیدا کرده و افشا شده است که گویای بسیاری از مشخصات ظاهری و قابلیت های آن است. این در حالیست که این خودرو قرار است فردا در جریان برگزاری نمایشگاه خودروی توکیو (Tokyo Motor Show) به صورت رسمی رونمایی و پردهبرداری شود.
این خودرو که تحت عنوان مزدا MX-30 نام گذاری شده است، از جمله خودروهای پاک و دوستدار محیط زیستی به شمار میرود که شرکت ژاپنی مزدا موتورز در راستای حفاظت از محیط زیست و کاهش آلودگی هوا به توسعه و تولید آن پرداخته است.
بر اساس گزارش وب سایت autocar، این تصاویر همچنین نشان میدهد که این خودروی جدید به یک پک باتری 35.5 کیلووات ساعتی و یک موتور با پیشرانه الکتریکی با قدرت 138 اسب بخار و 195 نیوتن متر گشتاور مجهز شده است.
مزدا در خصوص طراحی این خودرو پیشتر خاطرنشان کرده بود: زبان طراحی و مهندسی این خودرو با بهرهگیری از قابلیت و ویژگیهای مدرن، جدید و پیشرفته خودروسازان بوده و یکی از نشانه های برنامه های بلندمدت این خودروساز ژاپنی در راستای حفاظت از محیط زیست و کاهش آلودگی و گرمایش زمین است.
این خودرو که فروش و عرضه آن در بازارهای جهانی از سال آینده میلادی آغاز خواهد شد، کابین داخلی آن همچون خودروهای کوپه کوچک، راحت ولی تقریبا جادار طراحی شده است.
توان پیمایش این خودرو حدود 120 تا 150 مایل اعلام و گزارش شده است که البته در مقایسه با رقیب قدرتمند خود، هیوندای کونا الکتریک با توان پیمایش 279 مایل، حرفی برای گفتن نخواهد داشت.
بسیاری از کشورهای جهان قصد دارند با هدف مقابله با آلودگی هوا و کاهش میزان انتشار آلایندهها و گازهای گلخانهای و حفظ بیشتر محیط زیست، خودروهای تمام الکتریکی و برقی را به تولید انبوه برسانند.
افزایش روزافزون خودروهای برقی و محبوبیت استفاده بیشتر از این خودروهای پاک، موجب شده است شرکتهای خودروسازی در سراسر جهان به رقابتی تنگاتنگ پرداخته و هر یک از برنامههای خود برای طراحی و تولید خودروهایی بهتر و با توان پیمایش بیشتر رونمایی کنند.
میزان فروش و استقبال مشتریان از وسایل نقلیه هیبریدی و برقی نیز در کشورهای متعددی علیالخصوص کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی افزایش قابل ملاحظهای یافته است.
کشورهای پیشگام در استفاده از وسایل نقلیه پاک و دوستدار محیط زیست سعی دارند با ارائه تسهیلات ویژه و تبلیغات گسترده، مردم و شهروندان خود را همواره به استفاده و خرید وسایل نقلیه برقی و هیبریدی تشویق و ترغیب کنند. دولت چین اعلام کرده است که تا سال 2025 میلادی باید حداقل یک دستگاه از پنج دستگاه خودرویی که در این کشور وجود دارد، برقی و هیبریدی باشد.
دولتهای بسیاری همچون انگلستان، فرانسه، نروژ، اسپانیا، یونان، مکزیک، چین و هند از جمله پیشگامانی هستند که قصد دارند به منظور جلوگیری از آلودگی هوا، حفظ محیط زیست و کاهش دمای کره زمین، تولید و فروش خودروهای بنزینی و دیزلی را تا دهه 2030 و نهایتاً تا دهه 2040 میلادی (حدوداً دو دهه آینده) ممنوع و متوقف اعلام کنند.