به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا، 130 هزار دانش آموز در سال تحصیلی 98-99 به مدارس ابتدای استان مرکزی وارد شدند که تعداد این افراد نسبت به سال تحصیلی گذشته چهار هزار نفر افزایش یافته است.
به گفته مسئولان آموزش و پرورش، ارایه خدمات حمل و نقل دانش آموزان برای ایجاد وحدت رویه در سال تحصیلی جدید از طریق سامانه سپند انجام شده و سرویس مدارس از روش سنتی خارج و به شرکت های دارای صلاحیت واگذار شده است.
والدین برخی دانش آموزان استان مرکزی اعتقاد دارند به دلیل نبود نظارت کافی، واگذاری سرویس ها به شرکت ها مشکلاتی را آنان به همراه داشته است.
والدین یکی از دانش آموزان کلاس دوم ابتدایی شهرستان اراک گفت: سرویس مدارس بدون توجه به تذکرات پلیس اقدام به مسافرگیری 6 تا هفت دانش آموز می کند.
«حسینی» افزود: زمانی که این مهم را به شرکت های خدمت رسان سرویس مدارس اطلاع رسانی می شود این شرکت ها اعلام می کنند که از توان کافی برای نظارت بر این خودروها برخوردار نیستند.
یکی دیگر از والدین دانش آموزان شهرستان اراکی که سرویس مدرسه فرزند وی یک خودروی ون بود، گفت: رانندگان این خودروها بچه ها را بر سر خیابان ها پیاده و یا سوار می کنند که به دلیل عدم توان دانش آموزان دوره اول ابتدایی برای عبور از خیابان، این مهم بسیار خطر ناک است.
«قاسمی » افزود: والدین دانش آموزان نیز وقتی به این سرویس اعتراض می کنند می گوید خودتان فرزندانتان را در موعد مقرر تحویل بگیرید.
وی ادامه داد: با توجه به واگذاری سرویس دهی مدارس به شرکت ها نیاز است مسئولان نظارت کافی را به این خودروها داشته باشند تا از بروز مشکل برای دانش آموزان جلوگیری شود.
معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش استان مرکزی نیز گفت: سرویس مدارس پنج تا 6 مدرسه آموزش و پرورش ناحیه یک اراک سال گذشته توسط شرکت های طرف قرارداد این نهاد انجام می شد که تعداد آنها در سال تحصیلی جاری به 130 مدرسه افزایش یافته است.
«بهرام حسین آبادی » افزود: سرویس بقیه مدارس آموزش و پرورش ناحیه یک اراک سال گذشته به صورت سنتی انجام می شد که امسال در راستای یکپارچه سازی و نظارت هرچه بیشتر به این سرویس ها از طریق شرکت انجام می شود.
وی ادامه داد: تعداد شرکت های خدمات دهنده به مدارس آموزش و پرورش ناحیه یک اراک نیز از سه شرکت در سال گذشته به 10 شرکت در سال جاری افزایش یافته است.
معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: افزایش تعداد مدارس برای بهره گیری از سرویس مدارس به صورت شرکتی و عدم همکاری رانندگان با شرکت ها از جمله عوامل بروز برخی مشکلات در چهار تا پنج مدرسه این منطقه بوده است.
حسین آبادی افزود: رانندگان در سال های گذشته با انعقاد قرارداد با والدین ما به ازای کاهش قیمت، 6 تا هفت دانش آموز را به مدارس حمل می کردند که با انعقاد قرارداد با شرکت ها باید بر اساس ظرفیت خودرو نسبت به جابه جایی دانش آموزان اقدام کنند و این مهم موجب شده بود رانندگان همکاری لازم را با شرکت ها نداشته باشند.
حسین آبادی افزود: خودروهای سواری که تحت مدیریت شرکت به عنوان سرویس مدرسه فعالیت دارند مجاز به جابه جایی بیش از چهار نفر نبوده و جابه جایی افراد بیش از ظرفیت خودرو تخلف است و توسط پلیس اعمال قانون می شوند.
وی ادامه ادامه داد: همچنین در صورت مشاهده جابه جایی دانش آموزان بیش از ظرفیت خودروی سرویس مدارس، این شرکت ها توسط کارگروه ارزیابی آموزش و پرورش استان مرکزی ردیابی و از تضامین آنها کسر می شود.
معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: خودروهای ون که به عنوان سرویس مدارس فعال هستند باید دانش آموزان دوره اول ابتدایی را درب منازل و مقابل محل سکونت آنان پیاده و سوار کنند.
حسین آبادی افزود: در صورتی که رانندگان این خودروها دانش آموزان دوره اول ابتدایی را در سوی دیگر خیابان منازل و مجتمع های دانش آموزان پیاده کنند موظف هستند از خودرو پیاده شده و آنان را تا درب منزل همراهی کنند.
جانشین پلیس راهور استان مرکزی نیز در این خصوص گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تمامی رانندگان سرویس مدارس باید در طرح سامانه سپند که از طریق وزارت کشور به آنان ابلاغ شده، ثبت نام کرده و از این طریق عملکرد تمامی رانندگان رصد می شود.
سرهنگ دوم «علی اکبر امینی» افزود: این سامانه در راستای ایجاد وحدت رویه ارایه خدمات حمل و نقل به دانش آموزان، اجرایی شدن قوانین و مقررات مربوطه، افزایش بهبود کیفیت خدمات برای افزایش امنیت و ایمنی دانش آموزان و ایجاد آسودگی خاطر والدین، هویت سازی و متمایز نمودن ناوگان حمل و نقل و خدمات نرم افزاری مبتنی بر تلفن همراه برای رصد و پایش سفر دانش آموزی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه شورای عالی ترافیک شهرهای کشور و ابلاغیه وزیر کشور تمامی خودروهای فعال در زمینه حمل و نقل دانش آموزی مکلف به استفاده از علایم ممیزه، به ویژه نصب برچسب شناسایی اخذ شده از سامانه سپند بوده و در غیر این صورت توسط عوامل پلیس راهور اعمال قانون و مشمول جریمه می شوند.
جانشین پلیس راهور استان مرکزی خاطر نشان کرد: رانندگان سرویس مدارس باید طبق ظرفیت درج شده در کارت خودرو اقدام به مسافر گیری کرده و در صورتی که بیشتر از ظرفیت درج شده در کارت خودرو مسافر گیری کنند توسط پلیس راهور با آنان برخورد و اعمال قانون می شوند.
سرهنگ امینی گفت: خانواده ها در صورت مشاهده مسافرگیری بیش از ظرفیت سرویس مدارس می توانند با شماره سه رقمی 110 و یا شماره 21824460 تماس گرفته و این موارد را به پلیس راهور استان مرکزی اطلاع رسانی کنند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: 130 هزار دانش آموز در سال تحصیلی 98-99 به مدارس ابتدای این استان وارد شده و آموزش رسمی خود را آغاز کرده اند.
«محمدعلی غلامی» افزود: 23 هزار و 500 نفر از مجموع این دانش آموزان به کلاس اول و همین میزان به پیش دبستانی وارد شده اند.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش استان مرکزی ابتدای سال تحصیلی برای تامین نیروی انسانی برخی از کلاس های درس استان با مشکلاتی مواجه بود که با سازماندهی نیروها این مشکل برطرف شده است.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی خاطر نشان کرد: اکنون 15 تا 20 درصد کلاس های آموزش و پرورش این استان در شهرستان های اراک، ساوه، خمین و شازند به دلیل کمبود فضای آموزشی به صورت 2 نوبته اداره می شود که نیاز است با کمک خیران این کلاس ها به یک نوبته تبدیل شود.
وی پوشش ابتدایی استان مرکزی در سال تحصیلی جاری را 99 و 46 صدم درصد عنوان کرد و افزود: تمامی دانش آموزان این استان به جزء افراد معلول آموزش ناپذیر امسال در چرخه آموزش ابتدایی قرار گرفته اند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: 27 مدرسه یک کلاسه با یک دانش آموز در روستاهای سخت گذر در این استان وجود دارد که برای پوشش تحصیلی دانش آموزان معلم به این مناطق فرستاده می شود.
غلامی، تعداد مدارس کانکسی استان مرکزی را کمتر پنج عدد دانست و گفت: در بسیاری از روستاهای این استان، مدارس کانکسی جمع آوری شده است.
وی ادامه داد: در مناطقی از مدارس کانکسی استفاده می شود که تعداد دانش آموازن آنها کمتر از سه تا چهار نفر بوده و این مدارس نیز به صورت پیشرفته تهیه و ایجاد شده است.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی خاطرنشان کرد: هیچگونه مشکلی در ثبت نام دانش آموزان اتباع در آموزش و پرورش استان وجود نداشته و تمامی خدماتی که آموزش و پرورش به دانش آموازن ایرانی ارایه می دهد در اختیار این افراد نیز قرار می دهد.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی آموزش و پرورش استان مرکزی نیز گفت: 2 هزار واحد آموزشی در آموزش و پرورش این استان وجود دارد که 15 درصد این فضاها که بیشتر آنها در شهرستان های اراک، ساوه و تعدادی در شهرستان های شازند و دلیجان قرار دارند به صورت 2 نوبته اداره می شوند.
«احمد حسینی» افزود: کاهش تعداد مدارس 2 نوبته استان مرکزی به صورت سالانه در دستور کار آموزش و پرورش استان قرار دارد.
وی ادامه داد: اکنون با وجود مدارس 2 نوبته در استان مرکزی سرانه فضای آموزشی و ورزشی استان نسبت به میانگین کشوری از وضعیت مناسب تری برخوردار است.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: 26 مدرسه زیر 10 نفر در راستای افزایش پوشش تحصیلی در این استان وجود دارد.
حسینی خاطرنشان کرد: تعداد دانش آموزان در سال تحصیلی جاری نسبت به سال گذشته چهار هزار نفر افزایش یافته است و با وجود این میزان افزایش دانش آموز، تعداد نیروی انسانی آموزشی آموزش و پرورش با احتساب ورودی ها به این نهاد نسبت به سال گذشته، 150 نفر کاهش یافته است.
وی ادامه داد: 800 نفر از معلمان آموزش و پرورش استان مرکزی در طول یک سال گذشته بازنشسته شدند که تلاش شده این کمبود از طریق نیروهای حق التدریس جبران شود.
استاندار مرکزی گفت: سامانه گرمایشی یکهزار کلاس درس معادل 14 درصد مجموع کلاسهای مدارس استان در سال 92 بخاری نفتی بود که در راستای ایمنسازی محیطهای آموزشی، سیستم گرمایشی آنها گازی شده و امید است در آینده نزدیک این فضاها به سامانه های گرمایشی استاندارد تجهیز شوند.
سید«علی آقازاده» افزود: پنج مدرسه خشت و گلی سال گذشته در استان مرکزی وجود داشت که بخشی از این مدارس با فضاهای استاندارد جایگزین شده و بقیه که غیرفعال و فاقد دانشآموز بودند، تخریب شدند.
وی ادامه داد: 570 هزار کلاس درس در 110 هزار واحد آموزشی در کشور وجود دارد و اداره این فضاها نیازمند یک میلیون نیروی انسانی است.
استاندار مرکزی افزود: این استان 11 هزار کلاس درس در قالب 2 هزار واحد آموزشی دارد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی نیز در این نشست گفت: هفت هزار و 262 کلاس درس با آغاز استانداردسازی مدارس از سال 92 در این استان شناسایی شد که پنج هزار و 74 کلاس تاکنون به سامانه گرمایشی استاندارد تجهیز شده است.
«حسین محمدی» افزود: 12 هزار و 426 متر مربع در آستانه بازگشایی مدارس به فضاهای آموزشی این استان افزوده شد.
وی افزود: این فضاها در قالب 19 طرح آموزشی و ورزشی شامل ساخت، تکمیل و بازسازی اماکن آموزشی در شهرستانهای متخلف استان انجام شده است.
محمدی ادامه داد: با بهرهبرداری از این طرحها، 98 کلاس درس به مجموعههای آموزشی استان مرکزی افزوده شد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی گفت: این طرح ها با اعتبار 250 میلیارد ریال به ساخته و تجهیز شده است که 70 میلیارد ریال منابع صرف شده خیران و 180 میلیارد ریال از محل اعتبارات دولتی تامین شده است.
محمدی افزود: پنج طرح در قالب 12 کلاس و زیربنای 2 هزار و 912 متر مربع از محل اعتبارات دولتی و 14 طرح با 86 کلاس درس و 9 هزار و 541 متر مربع زیربنا توسط خیران مدرسه ساز استان ساخته و به بهرهبرداری رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: هفت طرح در قالب 23 کلاس و زیربنای یکهزار و 788 متر مربع در روستاها و 12 طرح در قالب 75 کلاس درس و زیربنای 10 هزار و 636 متر مربع در شهرهای استان مرکزی به بهرهبرداری رسیده است.
وی یادآور شد: 6 فضای آموزشی نیز در قالب 42 کلاس درس و با اعتباری بالغ بر 100 میلیارد ریال با هدف مقاومسازی و ایمنی بیشتر فضاهای آموزشی استان همزمان با هفته دولت به آموزش و پرورش استان مرکزی تحویل شد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی خاطرنشان کرد: با بهرهبرداری از این طرح ها پنج هزار و 600 متر مربع به زیربنای فضاهای آموزشی استان افزوده شده است.
محمدی بیان کرد: عملیات اجرایی 25 طرح آموزشی از ابتدای سال جاری تاکنون در استان مرکزی کلید خورده که در قالب 228 کلاس درس با زیربنای 34 هزار متر مربع در حال انجام است.
208 هزار دانشآموز در 2 هزار و 107 فضای آموزشی و هشت هزار و 278 کلاس درس به تحصیل اشتغال دارند.