به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، طی دو سال گذشته عوارض حدود 11 آزادراه کشور الکترونیکی شد و دیگر نیاز نبود مردم برای پرداخت عوارض در ایستگاههای عوارضی و صفهای طولانی آن منتظر باشند که در این میان چهار آزادراه تهران - ساوه، قزوین - زنجان، تهران - قزوین و تهران - قم در اواخر سال 1397 به عنوان اولین آزادراههای الکترونیکی وارد این طرح شدند.
در این زمینه خیرالله خادمی - معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور - در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: به غیر آزادراههایی که طی دو سال گذشته الکترونیکی شدند، منطقه یک آزادراه تهران - شمال و آزادراه همت - کرج نیز در اواخر سال گذشته افتتاح شدند که هر دوی آنها نیز پرداخت عوارضشان الکترونیکی بود اما متاسفانه کمتر از 10 درصد عوارض این آزادراهها از سوی مردم پرداخت شده است.
وی افزود: چهار آزادراه قزوین - رشت، زنجان - تبریز، قم - اصفهان و قم - نطنز نیز آماده پیوستن به طرح پرداخت الکترونیکی عوارض هستند و همه تجهیزات مورد نیاز در این زمینه برای آنها به طور کامل نصب شده است. اما تفاهمی با سرمایهگذار انجام ندادهایم.
خادمی تصریح کرد: یکی از مهمترین مسائلی که در زمینه الکترونیکی کردن پرداخت عوارض آزادراههای کشور وجود دارد بازگشت سرمایه سرمایهگذاران این آزادراههاست که بخش عمده آن از طریق عوارض صورت میگیرد؛ بنابراین اگر مردم از الکترونیکی کردن عوارض آزادراهی استقبال نکنند و عوارضشان را پرداخت نکنند این طرح قابلیت اجرایی پیدا نمیکنند و نمیتوانیم دیگر آزادراههای کشور مانند مسیرهایی که در سال گذشته به این طرح اضافه کردیم، الکترونیکی کنیم.