به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران، اردشیر دادرس در نشست خبری مجازی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران مبنی براینکه در حال حاضر چند درصد جایگاههای سی ان جی کشور از استاندار برخوردار هستند، از آنجا که اکثرا شاهد انفجار و آتش سوزی به دلیل نبود مرکز معاینه فنی خودرو در هنگام سوخت گیری در جایگاهها هستیم و چرا سازمان استاندار بازرسی مخازن خودروها رو را به صورت جدی دنبال نمی کند اظهار داشت: استاندارد جایگاهها به عوامل متعددی از نظر سطح کیفی بستگی دارد ولی در مجموع درسطح متوسط است( عالی -خوب -متوسط -ضعیف).
وی تصریح کرد: سازمان ملی استاندارد تا به امروز بیش از هزار و 200 جایگاه را بازرسی نموده اند، و بسیار پیگیر هستند ولی جایگاهها توان مالی لازم جهت بازسازی و نوسازی را ندارند. متاسفانه بیش از 2 میلیون و پانصد هزار خودرو در انتظار تست و بازرسی ادواری مخازن است.
دادرس همچنین در پاسخ به سوال دیگر راجع به اینکه موضوع کارمزد جایگاهها و تبدیل آن به حق العمل کاری به کجا رسید و آیا احداث جایگاه سی ان جی در کشور مقرون به صرفه است گفت: موضوع حق العمل کاری هنوز توسط سازمان مدیریت و برنامه تایید و به مجلس ارائه نشده است. با توجه به شرایط حاضر متاسفانه احداث جایگاه CNG در کشور هنوز مقرون به صرفه نیست.
رییس انجمن جایگاه داران سی ان جی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه 1500 جایگاه سی ان جی در کشور به بهره برداری می رسد، اعلام کرد: هم اکنون 70 درصد خودروهای دوگانه سوز به جایگاه های سی ان جی مراجعه می کنند.
تشریح آخرین وضعیت جایگاههای CNG
دادرس با تشریح آخرین وضعیت جایگاههای سی ان جی کشور گفت: هم اکنون احداث جایگاه صرافاً توسط بخش خصوصی صورت می گیرد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر تشریح برنامه توسعه ای جایگاه های سوخت CNG از تعداد 2 هزار و 280 جایگاه فعلی تا پایان برنامه ششم توسعه اظهار کرد: نیاز به ساخت حداقل هزار و 500 جایگاه در برنامه ششم پیش بینی شده است و خودروهای تولیدی به میزان سالیانه 140 هزار تاکسی دوگانه سوز و17 هزار اتوبوس پیش بینی شده است.
رییس انجمن جایگاه داران سوخت با اشاره به اینکه در حال حاضر چند درصد خودروها دو گانه سوز هستند و از سوخت CNG استفاه می کنند، گفت: هم اکنون 92 درصد تاکسی ها و 65 درصد حمل و نقل عمومی دو گانهسوز هستند و از مجموع از 3 میلیون 800 هزار خودروی دوگانه سوز 65 الی70 درصد به طور فعال به جایگاهها مراجعه می نمایند.
عرضه سی ان جی از ابتدای تابستان با نرخ 500 تومان
وی در خصوص طرح تخفیف سی ان جی گفت: خوشبختانه از اول تیرماه 100 تومان تخفیف داده شد و از 600 تومان به 500 تومان کاهش یافت و این تعرفه در حال اجرا است ضمن آنکه دلیل این پیشنهاد جایگزینی و استقبال مصرف کنندگان بیشتر از این فرآورده عامل المنفعه است.
نرخ دو برابری گاز در ایران
رییس انجمن جایگاه داران سوخت همچنین در رابطه با پرسشی مبنی بر تفاوت قیمت گاز در داخل و خارج از کشور گفت: در خارج از کشور میانگین قیمت گاز به بنزین 20 الی 25 درصد است ولی در ایران با وجود اولین مخازن گاز دنیا متاسفانه هنوز حدود 40 درصد است در واقع دو برابر قیمت میانگین جهانی و نرخ همچنان 300 درصد بالاتر از قیمت داخلی مصارف خانگی -تجاری و صنایع قابل مقایسه است.
وی در خصوص برنامه انجمن صنفی جایگاههای سی ان جی جهت اضافه کردن جایگاه ها بخصوص در کلانشهر ها اظهار داشت: برنامه استراتژی تدوین شده توسط انجمن صنفی CNG کشور به وزارت نفت و سازمان مدیریت و برنامه ارسال شده است و امیدواریم در کارمزد سال 94 جهت توسعه جایگاهها کارمزد ویژه پیشنهادی انجمن اجرایی گردد شرایط واگذاری جایگاهها مربوط به شهرداری و سازمانهای دولتی می باشد که در مزایده ها متفاوت است.
تعطیلی 40 جایگاه در کشور به دلیل بدهی
دادرس در مورد وضعیت بدهی جایگاه داران سی ان جی و تعطیلی آنها نیز عنوان کرد: خوشبختانه 98 درصد جایگاه های سی ان جی در کشور فعال هستند و از مجموع جایگاه های این سوخت 40 جایگاه تعطیل است.
دادرس در خصوص وضعیت جایگاه های سوخت با توجه به افزایش خودروهای خارجی که با سوخت سی ان جی کار نمی کنند، تاکید کرد: واقعیت این است که با منابع گازی فراوان در ایران باید صنعت خودروسازی به سمت گازسوز پیش رود و در حال حاضر حتی تامین برق گران تر از گاز در ایران است و با منابع فراوان گازی که شامل ضریب نفوذ گاز شهری 92 درصد و ضریب نفوذ گاز روستایی70 در صد و بطور میانگین 85 درصد می باشد موضوع کاملا روشن است.