به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا، این یادداشت همکاری که امروز پنجشنبه بین «اصغر فخریه کاشان» قائم مقام وزیر راه وشهرسازی در امور بین الملل و تامین مالی و «هیروشی تاباتا» معاون وزیر زمین، زیرساخت، حمل ونقل و جهانگردی ژاپن به امضا رسید، نقشه راه همکاریهای بلندمدت دو کشور جهت ایجاد زیرساخت های پایدار در بخش حمل و نقل را ترسیم می کند.
براساس این سند، محور همکاری دو کشور تبادل تجربیات و فن آوری، معرفی پروژه ها و همکاری فنی در بخش زیرساخت حمل ونقل خواهد بود.
این یادداشت تفاهم پس از برگزاری اولین نشست کمیته مشترک زیرساخت و حمل ایران و ژاپن به امضای مقامات دو کشور رسید.
در نشست این کمیته، هیات ایرانی به ریاست «فخریه کاشان» و متشکل از نمایندگان بخش های راه آهن، بنادر و دریانوردی، هوایی و همچنین مدیرعامل هواپیمایی آسمان، طرح ها و اولویت های جمهوری اسلامی ایران برای توسعه شبکه حمل و نقل، سیستم های لجستیک، شهرسازی و نوسازی ناوگان ریلی، جاده ای، زمینی، دریایی و هوایی را برای نمایندگان بخش های ذیربط دولت ژاپن تشریح کرده و از سرمایه گذاری و حضور شرکت های توانمند ژاپنی در این بخش استقبال کرد.
«هیروشی تاباتا» معاون وزیر زمین، زیرساخت، حمل و نقل و جهانگردی ژاپن نیز ضمن استقبال از امضا برجام و تاکید بر نقش مهم زیرساخت در همکاری های ایران و ژاپن اظهار داشت که همکاری های دو کشور در این حوزه در آینده گسترش پیدا خواهد کرد.
سفر هیات وزارت راه و شهرسازی متشکل از نمایندگان زیرمجموعه های مختلف این وزارتخانه به ژاپن در پی توافق مقامات بلندپایه ایران و ژاپن به منظور گسترش همکاری های دو کشور و حضور پررنگ تر شرکت های ژاپنی در پروژهای زیرساختی جمهوری اسلامی ایران در دوران پس از برجام صورت گرفته است.
هیات اعزامی کشورمان علاوه بر بازدید از مرکز کنترل راه آهن توبو (Tubo) و دیدار با معاون وزیر امور خارجه و معاون وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت، با مدیران شرکت های مختلف ژاپنی نیز در خصوص پروژهای مختلف از جمله ساخت خطوط آهن سریع السیر و حومه ای تهران و تبریز، ساخت خط آن چابهار - زاهدان، بررسی امکان تامین هواپیماهای مورد نیاز ناوگان هوایی کشور نیز مذاکره کرد.
همچنین بررسی فرصت های سرمایه گذاری و مشارکت در صنعت حمل و نقل ریلی کشورمان با حضور هیات ایرانی در «سیمنار راه آهن ایران» در هتل ادمونت توکیو به شرکتهای ژاپنی معرفی شد.