وی ادامه داد: طی سه ماه گذشته 3081 خودروی سنگین مورد تست مجدد معاینه فنی قرار گرفته که در بازرسیهای اولیه مشخص شد 86 درصد خودروهای سنگین دارای برگه معاینه فنی و 13.2 درصد فاقد معاینه فنی هستند.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی تهران گفت: بر اساس ارزیابیهای کنار جادهای معاینه فنی، 24.3 درصد خودروها دودزا هستند. همچنین از مجموع 3081 خودروی مورد ارزیابی قرار گرفته در اکیپهای جادهای، 280 خودرو زیر پنج سال و 2800 خودرو بالای پنج سال عمر داشتند.
حسینی منش در ادامه با اشاره به اینکه هنوز بحث ابطال معاینه فنی حل و فصل نشده است، گفت: با همکاری سازمان راهداری در حال پیگیری بحث ابطال معاینه فنی خودروهای دودزا هستیم. قرار شده در جلسه بعدی کارگروه این موضوع مطرح شود اما هنوز در این زمینه به نتیجه نرسیدهایم.
وی همچنین تاکید کرد: از مجموع 3081 خودروی سنگین پایش شده، 91 درصد خودروها در خارج از تهران اقدام به اخذ برگه معاینه فنی کردهاند. همچنین تعدادی از خودروهای سنگین باری که به دلیل نداشتن برگه معاینه فنی 50 هزار تومان جریمه میشوند، کرایه بار خود را افزایش دادهاند تا هزینه جریمه را نیز جبران کنند.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران اظهار کرد: در اکیپهای جادهای معاینه فنی برای خودروهای سنگین، 749 مورد مردودی داشتیم. اینها خودروهایی هستند که برگه معاینه فنی داشتند اما در تست مجدد رد شدند.
حسینی منش با اشاره به اینکه بررسی کردیم تا بدانیم خودروهای مردودی در کدام مراکز معاینه فنی، برگه معاینه فنی دریافت کردهاند، گفت: بر اساس بررسیها و آمارها اولین مرکز بهارستان است. همان مرکزی که اتوبوس دانشگاه علوم تحقیقات نیز از آنجا معاینه فنی گرفته بود، دومین مرکز مرکز امام رضا (ع)، سومین باقرشهر و مراکز بعدی خاوران، گلستان و ... است.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران در ادامه در مورد نحوه پایش و نظارت بر مراکز معاینه فنی سنگین تهران و البرز توضیحاتی ارائه داد و گفت: با توجه به اهمیت این موضوع با همکاری سازمان راهداری و بر اساس یک آگهی عمومی، شرکتهایی را که به منظور پایش مراکز معاینه فنی اعلام وصول کرده بودند مورد بررسی قرار داده و انتخاب کردیم.
حسینی منش گفت: نقشه راهی برای پایش و نظارت بر عملکرد مراکز معاینه فنی تهران و البرز طراحی کردهایم که در چهار فاز اجرایی خواهد شد. در فاز اول پیمانکاران باید از 15 مرکز معاینه فنی بازدید کرده و اوضاع را بررسی کنند، سپس وضعیت هر یک از این مراکز را تحلیل خواهند کرد. پس از آن میخواهیم این مراکز در بازه یک ماهه سطح خود را بالا برده و اشکالات را رفع کنند. در فاز دوم بررسی اصلاحات و رفع اشکالات توسط مراکز معاینه فنی صورت میگیرد. همچنین در فاز سوم بر بهبود روند فعالیت مراکز معاینه فنی نظارت خواهد شد و در فاز چهارم گزارشهای نهایی تهیه و بازدیدهای غیر مترقبه صورت خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: در بازه شش ماهه به صورت مستند وضعیت مراکز معاینه فنی استانهای تهران و البرز را گزارش خواهیم کرد.
ادامه دارد