معاون برنامهریزی سازمان راهداری خبر داد:
تجهیز چهار آزادراه به سامانه عوارض الکترونیک تا پایان سال
عصر خودرو- معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حملونقل جادهای گفت: چهار آزادراه کشور تا پایان سال جاری تجهیز و به صورت آزمایشی تحت پوشش سیستم اخذ عوارض الکترونیکی یکپارچه قرار میگیرند.
چهارشنبه ۰۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۲:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس، خداداد مقبلی به تشریح سامانه اخذ عوارض الکترونی یکپارچه آزادراهها پرداخت و اظهار داشت: چهار آزادراه «تهران-ساوه»، «تهران-قم»، «قزوین-رشت» و «قزوین- زنجان» تا پایان سال جاری به این سامانه مجهز میشوند.
وی ادامه داد: باقی آزادراهها تا تیرماه 98 تحت پوشش این سامانه قرار خواهند گرفت، همچنین نحوه شناسایی خودروها با نصب دوربینهای پلاک خوان و اتصال آن به بانک اطلاعاتی پلیس راهور انجام میشود.
وی در گفتوگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی بیان داشت: بر اساس قانون احداث پروژههای عمرانی بخش راه و ترابری از طریق مشارکت بانکها یا سایر منابع پولی کشور و آییننامه اجرایی مربوطه به صورت مشارکتی با حفظ مالکیت وزارت راه و شهرسازی پروژه آزادراهی طی قرارداد مشارکت با دوران ساخت و دوران بهرهبرداری مصوب و معینی احداث میشود.
معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حملونقل جادهای افزود: 75 درصد از کل عوارض دریافتی باید صرف استهلاک اصل و سود سرمایهگذاری طرف مشارکت در دوران مشارکت تعیین شده است و سرمایهگذار از عوارض دریافتی به حساب خود واریز کند.
مقبلی بیان کرد: در حال حاضر روش پرداخت عوارض آزادراهها عمدتاً به روش نقدی و دستی است، وزارت راه و شهرسازی در سنوات گذشته با همکاری بانک مسکن به صورت آزمایشی سامانهای را مطالعه کرده که در دو مسیر آزادراهی به صورت پایلوت اقدامات آن فراهم شده است و دریافت عوارض از کاربران به صورت الکترونیکی است؛ از جمله به صورت محدود در آزادراه تهران-قم و همچنین آزادراه تهران-پردیس و آزادراه اهواز-بندر امام در حد یک الی دو گیت، عوارض به صورت الکترونیکی دریافت میشود.
وی یادآور شد: سیستم اخذ عوارض الکترونیکی یا همان ETC جهت پرداخت الکترونیکی در آزادراههای دنیا مورد استفاده قرار میگیرد و از طرفی بسیاری از کشورهای جهان مدتهاست از این فناوری نوین استفاده میکنند.
معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حملونقل جادهای با اشاره به سامانه اخذ عوارض الکترونیک بیان داشت: سیستم اخذ عوارض الکترونیک یا همان ETC در حقیقت پرداخت عوارض بدون توقف نامیده میشود که در این حالت پس از خریداری برچسب و نصب بر روی شیشه خودرو در حین تردد و بدون توقف در محل دروازههای عوارضی با استفاده از تجهیزات مربوطه، عوارض از حساب شخصی مالک خودرو کسر میشود که استفاده از این فناوری نوین در مقایسه با پرداخت به روش دستی و سنتی دارای فواید و مزایای قابل توجهی است.
مقبلی با اشاره به فواید استفاده از سامانههای اخذ عوارض الکترونیک گفت: کاهش زمان سفر، کاهش مصرف سوخت، صرفه جویی در استهلاک خودرو، پرداخت آسان عوارض، کاهش خرابیهای روسازی آسفالتی در محل توقف دروازههای عوارض ناشی از ترمز در زمان توقف و شروع به حرکت وسیله نقلیه از جمله فواید این سامانه تلقی میشود.
معاون سازمان راهداری اضافه کرد: خوشبختانه برای استقرار سیستم ETC در همه آزادراههای کشور شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل قراردادی را در مرداد ماه سال جاری با سرمایهگذار منعقد کرده است.
این مقام مسئول در سازمان راهداری و حملونقل جادهای افزود: در حال حاضر بیش از 20 درصد از ترافیک عبوری از پرداخت عوارض خودداری میکنند که با اجرای این طرح این مشکل رفع خواهد بود.
وی یادآور شد: حرکت بدون توقف خودروها، تسریع در زمان سفر، یکنواختی ترافیک و افزایش ظرفیت عبوری آزادراهها،کاهش هزینههای سوخت و جلوگیری از آلودگی هوا، مدیریت بهینه حملونقل در ایستگاهها، اخذ عوارض عادلانه بر اساس مبلغ مصوبه توسط سیستم نیز مزایای سیستم اخذ عوارض الکترونیک یکپارچه محسوب میشود.
انتهای پیام/ب
بیشتر بخوانید
برچسب ها
آزادراهاخذ عوارض ترددالکترونیکی کردن عوارضی های کشور