تسهیلات ۱۲ میلیارد دلاری برای نوسازی ناوگان جاده ای
عصر خودرو- مدیر نوسازی، توسعه و برنامهریزی ناوگان عمومی سازمان راهداری و حملونقل جادهای از در نظر گرفتن حدود ۱۲ میلیارد دلار یارانه و تسهیلات در قالب دو طرح برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شامل کامیون، کامیونت، اتوبوس و مینیبوس خبر داد.
يکشنبه ۰۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۴:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از اسنا ، صدرالله بمانا درباره اینکه برخی مسئولان شهری سهم ناوگان فرسوده کامیونهای بینشهری را در آلودگی پایتخت 23 درصد اعلام میکنند، اظهار کرد: این آمار را نمیتوان یا تکذیب کرد اما باید گفت که کامیونهای برونشهری اکثراً نو و بدون مشکل هستند و دارای معاینه فنی و کارت هوشمندی بوده که دائما رصد میشوند.
وی با بیان اینکه 17 درصد از کامیونها و حدود 14 درصد از اتوبوسهای برونشهری فرسوده هستند، گفت: کامیونهای فرسوده حق ورود به کلانشهرها را ندارند و برخی از آنها که چندان فرسوده نیستند اجازه محدودی در ساعاتهای 10 شب تا 6 صبح برای ورود به تهران دارند که عموماً اطراف پایتخت بارشان را تخلیه میکنند بنابراین نمیتوان سهم این ناوگان را در آلودگی هوا پررنگ دانست.
مدیر نوسازی، توسعه و برنامهریزی ناوگان عمومی سازمان راهداری و حملونقل جادهای افزود: دو طرح برای نوسازی ناوگان حملونقل عمومی داریم که یکی از آنها تحت عنوان طرح ریاستجمهوری برای نوسازی ناوگان تجاری اتوبوس، مینیبوس، کامیون و کامیونت است و در این طرح 174 هزار و 550 دستگاه ناوگان برونشهری و درونشهری در نظر گرفته شده و قرار است از محل صرفهجویی سوخت دولت 50 درصد قیمت خودرو را در قالب یارانه به رانندگان تخفیف دهد.
بمانا ادامه داد: این تخفیف بهگونهای است که 50 درصد قیمت آن از سوی دولت به کارخانههای خودرو پرداخت میشود و از سوی دیگر نیز 30 درصد کل مبلغ خودرو به رانندگان دارای خودرو فرسوده تسهیلات 18 درصد با مدت بازپرداخت پنج ساله داده میشود.
وی با بیان اینکه 20 درصد از قیمت ناوگان حملونقل عمومی آورده دارندگان خودروهای فرسوده است، گفت: تاکنون 24 تا 25 هزار ثبت سفارش انجام شده که درگیر انتقال ارز است و یک میلیارد دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای تسهیلات آن در نظر گرفته شده است.
مدیر نوسازی، توسعه و برنامهریزی ناوگان عمومی سازمان راهداری و حملونقل جادهای درباره طرح دوم برای نوسازی کامیونهای فرسوده اظهار کرد: طرح دوم صرفاً برای کامیونها است و کارخانههای داخلی، شرکتهای حملونقل و رانندگان کامیونهای فرسوده میتوانند در قالب آن از سازمان راهداری مجوز واردات کامیونهای زیر سه سال را دریافت کنند. در این میان شرکتهای حملونقلی میتوانند 100 دستگاه و کارخانههای داخلی میتوانند تا 1000 دستگاه کامیون با این شرایط البته از کشورهای اروپایی، ژاپن یا کره وارد کنند که استانداردهای روز دنیا را داشته باشد.
بمانا با بیان اینکه برای نوسازی 340 هزار دستگاه ناوگان حملونقل عمومی فرسوده حدود 40 میلیارد دلار اعتبار نیاز است، گفت: از طرح نوسازی کامیونهای فرسوده استقبال مناسبی صورت گرفته چراکه متقاضیان میتوانند حدود 50 درصد کمتر از قیمت بازار این کامیونها را که نو نیستند، وارد کنند. البته هنوز مجوزی صادر نکردیم اما به محض نهایی شدن مراحل اجرایی آن، در رسانهها به صورت عمومی اعلام خواهد شد.
برچسب ها
نوسازی ناوگان جاده ایطرح نوسازی ناوگان فرسوده خودروهای تجاری