عصر خودرو- رئیس اتحادیه آهنگران و صنعتگران خودرو از افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی تولید قطعات خودرو خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، بلال امانی به بیان توضیحاتی درباره وضعیت صنف متبوع خود پرداخت و گفت: به مانند سایر بخشهای صنعتی طی سالهای اخیر صنف ما هم با نوعی رکود مواجه شده که شاید ریشه اصلی آن را بتوان در کمبود نقدینگی جستوجو کرد.
وی با بیان اینکه طی این سالها دولت از تزریق نقدینگی برای جلوگیری از افزایش تورم جلوگیری کرده است، اظهار کرد: به نظر میرسد اکنون کسب و کارها به شدت منتظر تزریق نقدینگی هستند که حتی شاید به بهای تورم چند درصدی این موضوع نوعی رونق در کسب و کار ایجاد کند.
رئیس اتحادیه آهنگران و صنعتگران خودرو افزود: طی سالهای گذشته در صنف ما ماشینآلات برخی از افراد اغلب فرسوده شده و به دلیل کمبود نقدینگی امکان تعویض و نوسازی آنها وجود نداشته است، این موضوع مربوط به یک یا دو سال اخیر هم نمیشود و طی دهههای گذشته همواره به دلیل تحریمها ما در حوزههای مختلف عقب ماندهایم. اما در دولتهای دهم و یازدهم شرایط به گونهای پیش رفته که بسیاری از واحدهای کسبه صنف ما مجبور به تعطیلی کار خود شدهاند، چرا که تقاضا در بازار کم بوده و از سویی واردات زیاد انجام میشود.
امانی در بخش دیگری از صحبتهای خود به بحث تولید قطعات خودرو پرداخت و گفت: خوشبختانه با وجود تمام مشکلات به نظر میرسد در این حوزه نوعی رونق ایجاد شده است و حداقل تولید قطعات خودرو نسبت به سالهای قبل حدود 20 تا 25 درصد افزایش را مشاهده کرده است.
وی درباره انتقاداتی که در موارد متعدد نسبت به کیفیت قطعات خودرو داخلی مطرح میشود، اظهار کرد: واقعیت آن است که باید توجه داشت بین قیمت و کیفیت رابطهای مستقیم وجود دارد. ممکن است یک خودروی ایرانی که قیمتی حدود 70 تا 80 میلیون تومان دارد با خودرویی که متعلق به کشوری مانند کره است و چنین قیمتی دارد برابری کند، اما مردم در اغلب موارد برای خرید خودروی داخلی چنین هزینهای را پرداخت نمیکنند و بر همین اساس خودروسازان مجبورند برخی قطعات را به شکل درجه دو استفاده کنند که همین موضوع موجب میشود کیفیت خودروها به درجه متوسط برسد، از سوی دیگر باید توجه داشت که ما نمیتوانیم از یک خودروی 50 میلیون تومانی انتظار کیفیتی در حد خودروی 120 میلیون تومانی داشته باشیم.
رئیس اتحادیه آهنگران و صنعتگران خودرو در بخش دیگری از صحبت های خود نیز به بحث قطعات تقلبی پرداخت و گفت: شاید در این حوزه موثرترین اقدام از سوی مکانیکها انجام شود، چرا که آنها میتوانند با عدم استفاده از قطعات بیکیفیت راه را بر تولید بیشتر این قطعات مسدود کنند، اما به هر صورت در صنف ما نیز پیگیریهایی صورت گرفته و براساس آنها بسیاری از واحد هایی که اقدام به تولید قطعات تقلبی و بیکیفیت خودرو میکنند بدون جواز مشغول فعالیت بوده و حتی برای ما هم قابل شناسایی نیستند.
امانی ادامه داد: اکنون قطعهسازان ما قطعاتی با کیفیت تولید میکنند که اگر این قطعات نمره 20 را از نظر کیفیت نداشته باشند حداقل نمرهای حدود 16 تا 17 میتوان به آنها داد. علت اینکه نمره قطعات داخلی 20 نمیشود هم آن است که طی این سالها ماشینآلات ما مستهلک شده و طی این سالها امکانی برای جایگزینی آن فراهم نشده است.
رئیس اتحادیه آهنگران و صنعتگران خودرو در پایان به بحث قیمت و تعرفه خدمات این صنف اشاره کرد و گفت: با توجه به آنکه از سالهای 1392 و 1393 افزایشی در تعرفههای خود نداشتهایم پیشنهاد دادهایم که برای امسال با توجه به آنکه هزینههای سربار تولید به شدت افزایش یافته تعرفههای ما نیز حدود 20 درصد افزایش داشته باشد البته هنوز این افزایش تعرفه اعمال نشده است.