به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از مهر، شهربانو امانی در نشست شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود تاکید کرد: خدا را شاکرم که مرا رهین منت خویش و لایق آرای مردم شریف تهران، ری و تجریش قرار داد که با پشتیبانی خود فرصت خدمت گذاری را برای من و همکارانم فراهم کردند.
با عنایت به شروع سال تحصیلی و بازگشایی مدارس تصمیم دارم امروز به نمایندگی از سوی آینده سازان کشور و خانواده های عزیزشان صحبت کنم. آری، مقصودم دانش آموزان عزیز است.
ابتدا سانحه واژگونی خودروی حامل دانش آموزان دختر فرزانه هرمزگانی را خدمت خانواده های آن عزیزان تسلیت عرض مینمایم. سپس با توجه به لزوم تامین ایمنی و بهبود کیفیت خدمت رسانی به دانش آموزان عزیز نکاتی چند را به استحضار برسانم.
با توجه به وجود حدود13 هزار و 300 باب مدرسه و قریب به 2.5 میلیون دانش آموز که تعداد 5400 تن از آنها را محصلین مدارس استثنایی تشکیل می دهند، ایجاب می کند تمهیدات و پیش بینی های ویژه برای سهولت آمد و شد آنها در نظر گرفته شود. در این خصوص هر ساله مسوولین زیربط، پیش از آیین گشایش مدارس، آمار و ارقام لازم را اعلام می نمایند که هر ساله افزایش 30 درصدی ترافیک در دو هفته اول مهر ماه نسبت به تابستان پیش بینی می شود که 16 درصد از این میزان به سفرهای آموزشی اختصاص پیدا می کند.
برنامه ریزی برای ساماندهی سرویس های مدارس پیش از شروع سال تحصیلی می تواند موجب افزایش ایمنی دانش آموزان، کاهش بار ترافیکی و تامین آرامش خاطر خانواده ها را همراه داشته باشد که بر اساس مصوبه سال 1387 کمیسیون اصل 138 قانون اساسی که تاکنون معتبر و ملاک عمل می باشد، قرارداد سرویس حمل و نقل دانش آموزان توسط مدیران مدارس منعقد می گردد. طبق بند ب ماده 6 و ماده 7 مصوبه مزبور، مرجع احراز صلاحیت و صدور مجوز برای رانندگان بر عهده شهرداری است و در تبصره 2 ذیل ماده 5، به کار گیری خودروهای متفرقه، ممنوع و عواقب آن بر عهده استفاده کننده گان است و نیز مطابق تبصره ذیل ماده 12، پلیس راهنمایی رانندگی موظف است تخلفات رانندگان سرویس های مدارس را به آموزش و پرورش و شهرداری گزارش نماید. تکالیف مصرح در این مصوبه در راستای افزایش ایمنی فرزندان عزیز به پلیس محول شده ولی بررسی ها، حاکی از عدم اجرای دقیق آن طی سنوات گذشته است.
امید آنکه از سال جاری مراتب به دقت مدنظر قرار گرفته و شهرداری تهران پیگیر وصول گزارشات مربوطه باشد.
در این راستا در دومین جلسه کمیته ایمنی که به تاریخ 20/6/96 و با حضور ریاست محترم راهنمایی و رانندگی پایتخت و مدیران محترم سازمان اتوبوسرانی و سازمان تاکسیرانی و حمل و نقل و ایمنی شهرداری تهران تشکیل شد، ضمن تصویب دو مصوبه موارد مهمی نیز مشاهده گردید که ذیلا به آنها اشاره می کنم.
مصوبات:
یک. با توجه به اهمیت موضوع ایمنی سرویس مدارس و اینکه در مصوبات اخیر شورا، در این خصوص تنها چند بند و تبصره دیده می شود و می بایستی شهرداری تهران مکلف شود لایحه ای صرفا در خصوص سرویس مدارس با بیان جزییات به شورای اسلامی شهر تهران ارایه کند و یا کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران طرحی را در این خصوص تهیه و به شورا ارایه نماید.
دو. همچنین مقرر شد با هماهنگی شهرداری تهران، پلیس راهنمایی و رانندگی و سازمان ملی استاندارد ایران دستورالعملی در خصوص ایمنی خودروهای اختصاصی سرویس مدارس تهیه گردد.
موارد مهم و حایز اهمیت:
یک. غیبت مدیران محترم آموزش و پرورش علیرغم دعوت رسمی که انشالله عدم حضورشان نشان بی توجهی به امر مهم سرویس های مدارس و اردوهای دانش آموزی نباشد.
دو. نبود مسوولیت اجتماعی و حاکمیتی در مدیریت و نظارت بر عملکرد سرویسهای مدارس از سوی آموزش و پرورش، راهنمایی و رانندگی و حتی شهرداری
سه. عدم وجود استانداردهای بومی شده حاکم بر سیستم سرویس مدارس
چهار. عدم اجرای مصوبات و مفاد آیین نامه های اجرایی موجود به طور مثال: سرویس های مدارس لازم است چراغ هشدار زردرنگ در بالای خودرو داشته باشند که متاسفانه این مورد در هیچکدام از سرویس ها مشاهده نمی شود.
پنج. با همه این تمهیدات طبق گزارشات واصله فقط 10 درصد دانش آموزان از سیستم حمل و نقل (سرویس مدارس) استفاده می کنند.
نزدیک ماه مهر هستیم. فراموش نکنیم تحصیل، حق هر بچه ای فارغ از جنسیت، رنگ، نژاد و ... است.
امید آنکه هیچ بچه ای از مهر جا نماند.