به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، حسین آقایان با بیان اینکه در حال حاضر از ظرفیت سی ان جی در ایران به طور کامل استفاده نمیشود، اظهار کرد: این در حالی است که میتوان با افزایش مصرف سی ان جی از روند مصرف فزاینده بنزین جلوگیری کرد.
وی با اشاره به رشد مصرف بنزین در ایران گفت: رشد 10 درصدی مصرف بنزین در ایران قابل کنترل نبود و اگر این شرایط ادامه پیدا میکرد، قطعا ایران جزو واردکنندگان بنزین قرار میگرفت که به نظر میرسد سهمیهبندی بنزین بتواند در جلوگیری از این مساله تاثیرگذار باشد.
به گفته این کارشناس حوزه انرژی، در صورت ادامه روند قبلی مصرف، ایران باید سالانه 1.5 میلیارد دلار با قیمتهای امروز بنزین وارد میکرد و این در شرایطی است که هیچ کشوری قادر به تامین این میزان بنزین نیست.
آقایان با اشاره به تاثیر سهمیهبندی بنزین در میزان مصرف و قاچاق سوخت، اظهار کرد: در حال حاضر نمیتوان در مورد این مساله اظهارنظر کرد و باید دید میزان مصرف و کنترل تا چه میزان خواهد بود، اما شاید بهتر بود که برای بنزین 3000 تومانی نیز سقف در نظر گرفته می شد تا میزان مصرف بیش از این مدیریت شود.
به گزارش ایسنا، بر پایه طرح مدیریت مصرف سوخت، قیمت بنزین سهمیهبندی برای وسایل نقلیه لیتری 1500 تومان و قیمت آزاد آن لیتری 3000 تومان است. کنترل مصرف سوخت با توجه به میانگین بالای مصرف سوخت در ایران، افزایش توان صادرات، مبارزه با قاچاق سوخت و اختصاص منابع حاصل از مدیریت مصرف به مردم به ویژه اقشار ضعیف و کمدرآمد بهصورت مستقیم و نیز کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها و شهرها از جمله اهداف اجرای این طرح اعلام شده است.
هم اکنون 2472 جایگاه عرضه سیانجی در سطح کشور فعال است که از این تعداد 23 جایگاه در استان تهران در حال خدماترسانی است.