به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از صمت، حالا برای حفظ امنیت، دیگر نیازی به خرید خودروهای لوکس یا خودروهای بزرگ نیست. شرکت IIHS با ارزیابی دقیق امنیت، تعداد زیادی از خودروهای اندازه متوسط را تایید کرد. در این زمینه حتی خودروهای «هوندا فیت» و «شورولت اسپارک» نشان دادند که خودروهای کوچک هم میتوانند این استاندارد را داشته باشند.
شرکت آیآیاچاس که یکی از دقیقترین سازمانهای ارزیابی ایمنی خودرویی است، جدیدترین خودروهای کامپکت را موردبررسی قرار داده است. این بررسی شامل آزمایشهای تصادف از ناحیه کوچک جلو یا همپوشانی کوچک، استحکام سقف، برخورد از کنار و... است.
تصاویر خودرو در این مطلب گویای نتایج حاصل شده نیست و نتایج با امتیازات مشخص میشود. خودروهایی که نشان تیاسپی (بالاترین نشان امنیت) دریافت کردند، امتیازهای خوبی در بخش تصادف (همپوشانی) متوسط از جلو و کنار، استحکام سقف و امنیت سرنشینان کسب کردند و امتیازهای مطلوب جی یا امتیاز قابلقبول آ در آزمایش دشوار تصادف (همپوشانی) کوتاه از جلو، حاصل کار آنهاست. خودروهایی که بالاترین امتیاز را گرفتند، نشان TSP+ دریافت کردند و علاوه بر فائق آمدن در آزمایشهای تیاسپی، در آزمایش حفاظت در مقابل تصادف از روبهرو، امتیازهای برتر را دریافت کردند.
خودروهای کلاس سی که از مقرونبهصرفهترین خودروها هستند، طراحی و مصرف سوخت مناسبی دارند و محبوبترین کلاس خودرویی محسوب میشوند اما آیا این خودروها ایمن هستند؟
در ادامه امنترین خودروهای کامپکت یا جمعوجور سال 2015م را معرفی میکنیم.
دوج «دارت»
دوج «دارت» که یکی از بهترین خودروهای کامپکت محسوب میشود (البته با توجه به فضای داخلی این خودرو، میتوان «دارت» را یک خودرو سایز متوسط هم نامید) بهترین خودرو کوچکی است که کرایسلر در طول چند دهه گذشته تولید کرده است. این خودرو که در تریمهای مختلف و با موتورهای مختلف ارائه میشود، نظر هر خریداری را به خود جلب میکند. با وجود تریمهای قدرتمند، این خودرو در تریم SRT و عملکرد بالا به فروش نمیرسد اما سرعت بالای تریمهای مختلف در این خودرو ایمنی شما را به خطر نمیاندازد، چراکه «دارت» در آزمون همپوشانی کوچک عملکردی قابلقبول داشت و در سایر آزمونها امتیاز خوب (جی) دریافت کرد.
فورد «فوکوس»
لذتبخش، کارآمد و مقرونبهصرفه لغاتی است که فورد «فوکوس» را تعریف میکند. این خودرو کلاس سی از لحاظ تاریخی، دینامیک خودرو اسپرت را به خودروهای کامپکت بازار آورد. «فوکوس» که صفات محکم، بهینه و ایمن را نیز به دوش میکشد، احساس خودرویی بزرگ را به شما القا میکند. این خودرو در این آزمایش همچون دوج «دارت» امتیاز گرفت.
هیوندای «الانترا»
رقیب مستقیم خودروهای دوج و فورد، هیوندای «الانترا» سدان است. این خودرو که برازنده نشان تیاسپی است بهجز در همپوشانی کوچک از جلو با امتیاز قابلقبول (آ) در سایر آزمایشها امتیاز خوب (جی) دریافت کرده است. این خودرو هم مثل رقیبان خود ایمنی مناسب را در کنار مصرف سوخت مناسب، گارانتی سخاوتمندانه و ارزش خرید مناسب فراهم کرده است.
هوندا «سیویک»
کمی بالاتر از دارت، فوکوس و الانترا، مدل ریشهدار هوندا یعنی «سیویک» قرار گرفته است. این خودرو که از تمام آزمونها امتیاز خوب (جی) دریافت کرده، حتی از پس آزمون همپوشانی کوچک از جلو هم برآمده است. با نگاه سریع به عکس تصادف این خودرو میتوان فهمید که قطعات خودرو تا کمترین حد ممکن وارد کابین خودرو شده است.
فولکس «گلف»
تا اینجا، این فهرست خودروهایی از امریکا، ژاپن و کره جنوبی را به خود دیده اما خودرو ششم از آلمان است. «گلف» شرکت فولکس واگن درست مثل «سیویک» تمام آزمایشها را با امتیاز خوب (جی) پشت سر گذاشته است. این خودرو در تریم اسپرت جیتیآی هم همین امتیازات را کسب کرد.
خودروهایی که در بالا آورده شده نشان TSP را از IIHS دریافت کردهاند اما امتیاز ایمنی بالاتر TSP+ هم وجود دارد. تفاوت این دو نشان در فناوریهای پیشگیری از تصادف است. این فناوریها ویژگیهایی مثل هشدار برخورد از جلو، ترمز و کاهش سرعت هنگام تصادف و... را شامل میشود. خودروهایی که در ادامه معرفی میکنیم در آزمایشهای تصادف همان امتیازهای قبلی را دریافت کردند و تفاوت آنها در احتمال وقوع تصادف است.
تویوتا «پریوس»
پرویوس که مصرف فوقالعاده پایینی دارد، خودرو بسیار ایمنی هم محسوب میشود. طبق گزارش آیآیاچاس این خودرو در آزمایش دشوار همپوشانی کوچک از جلو امتیاز قابل قبول (آ) و در سایر آزمایشها امتیاز خوب (جی) را دریافت کرده، با این حساب «پریوس» از ارزیابی دشوار و دقیق آیآیاچاس سربلند بیرون آمده است. در کنار آزمایش تصادف اگر فناوری جلوگیری از برخورد این خودرو را هم درنظر بگیریم، خودرویی ایمن را مقابل خود میبینیم.
سوبارو «ایمپرزا»
باوجود فناوریهای بهکاررفته در این خودرو در تصادفات نباید نگران چیزی باشید، چراکه «ایمپرزا» هوای شما را خواهد داشت. این خودرو کامپکت که از پس تصادفات جلو، کنار و سقف به خوبی برآمده نشان TSP+ را دریافت کرده است، چراکه تجهیزات اضافی این خودرو مثل سیستم EyeSight این کمپانی دنیایی از آپشنها را در اختیارتان قرار میدهد. ویژگیهایی مثل کروز کنترل تطبیقی، هشدار خروج از لاین و ترمزهای پیش برخورد از این ویژگیها هستند.
مزدا 3
در طول چندین سال گذشته، شاهد حضور و مونتاژ نسلهای پیشین مزدا 3 در کشورمان بودیم. این خودرو با دینامیک پویا، طراحی داخلی پریمیوم و پیشرانه اقتصادی، خودرویی محبوب محسوب میشود و یکی از بهترین خودروهای تولیدی سال 2014م است. اما با اضافه شدن ویژگیهای جدید، این خودرو هم نشان TSP+ را از آیآیاچاس دریافت کرد.
لکسس 200 اچ سیتی
این لکسس هیبریدی و هاچبک از نظر ایمنی پیشتاز کلاس خود است. لکسس 200h هCT که در تمام آزمایشها امتیاز خوب (G) را دریافت کرد، از سیستم پیشرفته پیشگیری از برخورد بهره میبرد. هرچند وجود 8 ایربگ مطمئن، ایمنی شما را بالا میبرد اما با وجود این سیستم احتمال تصادف و استفاده از این ایربگها پایین میآید.
سوبارو ایکسوی کراس ترک
بهطور مسلم سوبارو ایکسوی «کراس تِرَک» یک خودروی کامپکت نیست اما میتوان آن را یک کراساور جمعوجور دانست. در اصل این خودرو براساس «ایمپرزا» که یک سدان کوچک (یا هاچبک) است، طراحی شده است. این خودرو که مجهز به سیستم EyeSight است، تمام آزمونهای آیآیاچاس را با امتیاز خوب (جی) پشت سر گذاشته است.
باوجود خودروهای ناامن در ایران، این جملههای شیرین حداقل در کشورمان محال به نظر میرسد. البته راننده، مهمترین نقش را در تصادفات ایفا میکند اما اگر خودروهای تولید داخل ایمنتر باشند، سهم مرگومیر در تصادفات کاهش مییابد.