به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از فارس، علیرضا فیضبخش اظهار داشت: درباره موضوع حملونقل و مصرف سوخت کاریهایی در ستاد سوخت انجام شد و گزارشهایی تهیه و تقدیم دولت شد.
وی افزود: ستاد سوخت قبلاً در کارهای اجرایی فعّال بود، اما از اواخر سال گذشته وارد فعّالیتهای ستادی شدیم و ظرف یکی، دو ماه گذشته در زمینههای مختلف از جمله معاینه فنی و عوارضیهای اتوبانها گزارشهای خوبی تهیه و به دولت ارائه کردیم، تا در دولت روی آنها کار شود و مصوبات قابل قبولی در راستای کاهش مصرف سوخت داشته باشیم.
*راهکار ستاد سوخت برای کاهش اتلاف سوخت
رئیس ستاد مدیریت حملونقل و سوخت گفت: در همه جای دنیا عوارض اتوبانها در 3 خط عوارض بهصورت اتوماتیک و در یک خط بهصورت دستی پرداخت میشود، اما در کشور ما برعکس است.
وی با بیان اینکه باید مشوقهایی فراهم شود که به عدد 3 به یک برسیم، ادامه داد: شما الان در عوارضیها همواره با تجمع خودروها مواجه هستید و اغلب کسانی که از خط پرداخت اتوماتیک عبور میکنند عموماً پرداخت جریمه 20 هزار تومانی را میپذیرند.
فیضبخش تاکید کرد: در این باره باید فرهنگسازی و کار شود و مشوقهایی تعریف شود تا در این بخش پرداخت اتوماتیک رونق بگیرد.
وی اضافه کرد: ما گزارشی تهیه کردیم و مطالعات میدانی نیز در این باره انجام دادیم که در حال بررسی در کمیسیونهای دولت از جمله کمیسیون زیربنایی است.
وی گفت: در همه جای دنیا راهحلهایی به کار بردهاند که این نسبت 3 به یک شود، نه یک به 3، چون در شرایط فعلی خاصیتی ندارد و کارآمد نیست.
*میزان سوختی که در عوارضیها تلف میشود قابل توجه است
رئیس ستاد مدیریت حملونقل و سوخت با بیان اینکه در عوارضیها همواره خودروهای زیادی در صف ایستادهاند که مصرف سوخت آنها قابل ملاحظه و کلان است، اضافه کرد: اتوبان به اتوبان میزان مصرف اضافه سوخت ناشی از توقف در عوارضیها متفاوت است، اما مجموع این عدد در کل کشور بالا است.
وی توضیح داد: خودروها در لاین پرداخت اتوماتیک با سرعت متوسط 60 کیلومتر در ساعت میتوانند عبور کنند، اما در لاین پرداخت دستی حتی اگر صفی وجود نداشته باشد توقف کامل اتفاق میافتد و تفاوت مصرف سوخت ایجاد خواهد شد و چون تعداد ترددهای جادهای زیاد است، مجموع این تفاوت مصرفهای کوچک عدد بزرگی خواهد شد.
فیضبخش افزود: روی موارد مشابه دیگری در راستای کاهش مصرف سوخت کار کرده و پیشنهاداتی ارائه کردهایم و منتظر اعلام نظر دولت در این زمینه هستیم.
*میزان موفقت طرحهای بند «ق» باید در طول زمان ارزیابی شود
وی در ادامه اظهار داشت: موارد مربوط به بند (ق) تبصره 2 قانون بودجه 93 که به ماه 15 تغییر کرده است، در دستور کارت سوخت قرار نداشت و شرکت بهینهسازی مصرف سوخت پروژههای مربوط به آن را انجام میدهد.
رئیس ستاد مدیریت حملونقل و سخت اضافه کرد: ما نه گزارشی از توافقات بند (ق) داریم نه از ما نظری خواسته شده است، اما میزان موفقیت پروژههای این بند باید در طول زمان مورد ارزیابی قرار گیرد.