به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، هوشنگ خندان دل، در نشست تعیین تکلیف قطار شهری کرج گفت: کرج در گذشته در موضوعات کلان کشوری پس از تهران نسبت به بقیه شهرهای کشور سرآمد بود اما امروز این شهر از بقیه کلان شهرهای کشور عقب مانده و این بار سنگینی بر شانههای مردم کرج گذشته است.
وی افزود: امروزه رفت و آمد در شهرهای کشور به ویژه کرج روی سطح شهری امکان پذیر نیست به همین دلیل پروژه مترو اهمیت خاصی دارد و ما باید با همفکری این مشکل را حل کرده و دستاوردهای آنرا به مردم کرج تقدیم کنیم.
معاون وزیر کشور ضمن اشاره به مفاد قرارداد مترو کرج خاطرنشان کرد : این قرارداد در سال 85 به صورت APS با پیمانکار سابیر امضا شده و پیمانکار مذکور متعهد شده است با انجام تمام مراحل از جمله طراحی، تامین تجهیزات و به خصوص تامین مالی طی زمانبندی چهار یا پنج ساله مترو کرج را به بهره برداری برساند.
خندان دل ادامه داد: ساختار APS بدین صورت است که نگرانی پیمانکار را از تامین به موقع مالی پروژه رفع می کند اما در سال 90 یعنی زمان اتمام و بهره برداری از پروژه پیمانکار اعلام کرد با منابع مالی موجود نمیتوان مترو کرج را به بهره برداری رساند.
وی یادآور شد: دولت تاکنون برای این پروژه 500 میلیارد تومان در اختیار شهرداری قرار داده است، که کل مبلغ پرداختی تاکنون 383 میلیارد تومان بوده و از این میزان 360 میلیارد تومان به شرکت سابیر و 23 میلیارد تومان به شرکت مادر تخصصی داده شده است.
خندان دل ضمن اشاره به اولویت بالای مترو کرج افزود: شورای شهر کرج با تصویب مصوبهای تصمیم گرفته است تا سقف 1650 میلیارد تومان از اعتبارات مورد نیاز پروژه را از طریق فروش اراضی و املاک در اختیار شهرداری تامین کند و این به خوبی میتواند نگرانی پیمانکار در خصوص تامین مالی را فراهم کند.
معاون وزیر کشور در امور شهری و روستایی ضمن اشاره به منابع ارائه شده توسط دولت به قطار شهری کرج گفت: دولت تاکنون 500 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص داده است و این منابع با تمهیدات اندیشیده شده در سال جاری میتواند به 750 میلیارد تومان برسد اما پیمانکار نتوانسته است این منابع را جذب کند و برای حل این مشکل باید از شرکت سابیر تضمین و تعهد مالی گرفته شود.
وی یادآورشد: وقتی در چندین مورد کارفرما به پیمانکار در خصوص بازنگری در قیمتها و در نظر نگرفتن زمانبندی اتمام پروژه لطف کرده است در کنار آن باید با اخذ تعهد و تضمین مالی از پیمانکار این اطمینان را نیز کسب کند که شرکت سابیر توانایی جذب منابع تخصیصی در آینده را خواهد داشت.
خندان دل تصریح کرد: در تصمیمات جدید باید تاکید شود که طی زمانبندی سه ساله این پروژه به پایان برسد در صورت عدم رعایت برنامه زمانبندی از ناحیه پیمانکار، شرکت سابیر هزینه فرصت از دست رفته را جبران کند.
وی تصریح کرد: اولویت توافق برای ادامه کار با شرکت سابیر است اما اگر این شرکت نتواند شرایط جدید را قبول کند قرارگاه خاتم که تجربه خوبی در این زمینه دارد می تواند در برنامه امضای قرارداد باشد.
خندان دل افزود: لزومی ندارد که مسئولین امر خود را به شرکتی متعهد کنند که در گذشته بی وفایی خود را ثابت کرده است زیرا منافع مردم کرج در اولویت قرار دارد و تمام تلاشمان این است که حتی یک ماه زودتر هم که شده این پروژه به بهره برداری برسد.
وی در خصوص قرارداد تامین واگن خاطرنشان کرد: قرارداد قبلی برای تامین واگن به نیابت از شورا از طرف شرکت مادرتخصصی با شرکتی ایرانی به امضا رسیده و مبالغی نیز برای این کار پرداخت شده است اما در آینده بهتر است امضای قرارداد برای تامین واگن بر عهده شهرداری قرار گرفته و این کار در شهرداری صورت بگیرد.
خندان دل ضمن تاکید بر حمایت های وزارت کشور افزود: این تصمیم فقط برای فاصله نیفتادن میان شورای شهر با اقدامات اجرایی است و شهرداری باید طرف قرارداد تامین واگن باشد.
وی در پایان با اشاره به انتشار اوراق مشارکت پروژه قطار شهری کرج گفت: دولت به علت اولویت مترو کرج سقف نامحدودی برای انتشار اوراق مشارکت در نظر گرفته است تا بتوان با فراغ بال و دست باز با پیمانکار برخورد کرد و بدون نگرانی برنامه زمانبندی تعیین کرد.