به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس، داوود کشاورزیان امروز در نخستین کنفرانس ملی حمل و نقل روستایی اظهار داشت: اساسیترین نیاز روستاها، راه روستایی و ناوگان مناسب حمل و نقل است.
وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب، توجه ویژهای به راه روستایی انجام شد و همه روستاهای پرجمعیت، امروز از راه مناسب برخوردار هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: 105 هزار کیلومتر راه روستایی آسفالت شده و 25 هزار راه روستایی شوسه در کشور وجود دارد.
کشاورزیان گفت: ارزش این راه ها بدون احتساب تملک 50 تا 60 هزار میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه هزینه ساخت هر کیلومتر راه اصلی حدود 500 میلیون تومان برآورد میشود، گفت: طبق قانون نگهداری راه روستایی از محل اعتبارات عمرانی استانی است.
وی افزود: برای نگهداری و بهسازی مطلوب همه راههای روستایی، سالانه 2 هزار میلیارد تومان اعتبار لازم داریم، این در حالی است که وضعیت اعتبارات عمرانی روستاها برای نگهداری راه روستایی مناسب نیست و کمتر از 15 درصد رقم مورد نیاز است، بنابراین در نگهداری راه روستایی توفیق مناسبی حاصل نشده است.
کشاورزیان افزود: بودجه جاری نفس دولت را بریده است و جایی برای فعالیت عمران باقی نمانده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در زمینه ناوگان حمل و نقل روستایی عملاً دولتها هیچ کاری انجام ندادهاند و همان روشهای سنتی اجرا میشود؛ در حال حاضر جابهجایی در روستا گاهی اوقات از طریق مینیبوس، سواری شخصی، وانت و حتی تراکتور انجام میشود.
وی با بیان اینکه حمل و نقل برونشهری در انواع مدلها هیچ گونه یارانهای دریافت نمیکند، گفت: این در حالی است که حمل و نقل درونشهری یارانه مناسبی دارد و باید بررسی کرد که چگونه میتوان مردم روستاها را از چنین یارانههایی برخوردار کرد.
کشاورزیان ادامه داد: تا قبل از سال 89 که سهمیهبندی سوخت مطرح شد، عملاً توجهی به حمل و نقل روستایی نشده بود که مدتی این سهمیه ارائه شد و سپس متوقف شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: در حال حاضر مسئله سهمیهبندی بنزین به خاطر تکنرخی شدن سوخت منتفی است.
وی افزود: سال گذشته مصوبهای در بخش حمل و نقل روستایی داشتیم که روستاها را به دو بخش داخل و خارج حریم تقسیم میکرد.
کشاورزیان اظهار داشت: متولی روستاهای داخل حریم، شهرداریها و متولی حمل و نقل روستایی بیرون از حریم، سازمان راهداری تعیین شد.
کشاورزیان ادامه داد: همچنین سازمان راهداری آییننامهای برای رانندگان در سیستم حمل و نقل روستایی تدوین کرده است، بدین ترتیب که راننده روستایی باید کارت هوشمند داشته باشد که به کارت سلامت وی متصل است. خودرو نیز کارت هوشمند دارد که به کارت معاینه فنی متصل است و بارنامه از این طریق صادر میشود.
وی اظهار داشت: نوسازی ناوگان روستایی در دستورکار سازمان راهداری است؛ تلاش کردهایم با واردات خودروهای ون به ارزش 75 میلیون تومان به نوسازی ناوگان روستایی اقدام کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در این راستا 55 میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود 4 درصد ارائه میشود و مابهالتفاوت توسط متقاضی پرداخت خواهد شد.
کشاورزیان درباره صدور صورت وضعیت و بارنامه برای ناوگان روستایی اظهار داشت: شرکتهای حمل و نقلی در مسیرهای برونشهری به ناوگان روستایی نیز خدمات میدهند.
برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.