یک دهه افت‌وخیز صادرات خودرو بررسی شد

صادرات پساتحریمی صنعت خودرو

عصر خودرو- در حالی تراز تجارت خارجی صنعت خودرو در یک دهه گذشته چنگی به دل نمی‌زند که امید دست‌اندرکاران صنعتی و تولیدکنندگان خودرو آن است که در پساتحریم به‌واسطه تغییر در زیرساخت‌های صنعت خودرو و به روز شدن تولیدات، صادرات نیز با رونق نسبی همراه شود.

شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۷:۰۰

صادرات پساتحریمی صنعت خودرو

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، تولید صادرات محور در حالی به‌عنوان یکی از آرمان‌های مسوولان صنعتی کشور شناخته می‌شود که در صنعت خودرو این آرمان هیچ‌گاه به واقعیت تبدیل نشد. اما به‌دنبال اجرایی شدن قراردادهای خودرویی، مسوولان صنعتی کشور یکی از برنامه‌های جدی خود در شرایط پساتحریم را صادرات 30 درصدی محصولات تولید مشترک قرارداده‌اند تا از این طریق بتوانند آرمان همیشگی خود در این صنعت را محقق کنند؛ در این بین شرکای صنعت خودرو نیز که هم‌اکنون بخش اعظم آنها را فرانسوی‌ها تشکیل می‌دهند یکی از برنامه‌های خود برای تولیدات آتی را صادرات محصولات تولید مشترک قرار داده‌اند و بر این اساس بارها تاکید کرده‌اند که در دور جدید همکاری‌ها ایران را به پایگاه صادراتی بازارهای هدف خود تبدیل خواهند کرد؛ در این مورد ژان کریستف کمار قائم‌مقام پژوسیتروئن در گفت‌وگویی با «دنیای‌اقتصاد» تاکید کرده بود که این شرکت در دور جدید همکاری خود با شرکای ایرانی‌اش قصد دارد تا سال 2025 به رقم فروش سالانه یک میلیون دستگاه در منطقه خاورمیانه برسد که از این رقم، 70 درصد متعلق به سایت‌های تولیدی این دو خودروساز در منطقه است. به گفته او شرکت پژوسیتروئن بنا دارد 700 هزار دستگاه از برنامه صادراتی یک میلیون دستگاهی‌اش در خاورمیانه را طی سال 2025، از ناحیه تولید در کشورهای منطقه به‌خصوص ایران محقق کند. در این بین، مدیران شرکت رنو نیز که شراکت تازه‌ای را در دوره پساتحریم در ایران رقم‌ زده‌اند، بر تبدیل کردن ایران به پایگاه صادراتی خود در خاورمیانه تاکید کرده‌اند.

با وجود آنکه شرط وزارت صنعت و قول شرکای صنعت خودرو حکایت از آن دارد که ایده تولید صادرات محور در پساتحریم احتمالاً تحقق خواهد یافت، اما به گفته کارشناسان شرط لازم برای تحقق این هدف، تولید محصولاتی به روز با قیمت رقابتی و کیفیت متناسب با خودروهای بازار جهانی است. بر این اساس آنگونه که به‌نظر می‌رسد صادرات خودرو نیازمند شرایط و الزامات مشخصی است که خودروسازان و شرکایشان باید به آنها جامه عمل بپوشانند. به اعتقاد کارشناسان مهم‌ترین اصل اساسی که صادرات محصولات خودروسازان در پساتحریم را تضمین می‌کند، ارائه خودرو در کلاس جهانی و با قیمت رقابتی است.

نکته مهم دیگر اینکه، چون اولین سال شروع همکاری‌های جدید به ایجاد زیرساخت و بررسی بازار و چگونگی روند تولیدات می‌گذرد؛ بنابراین انتظار صدور محصولات در این سال چندان محتمل نیست، اما در صورتی که شرایط براساس برنامه پیش برود و الزاماتی چون تولید رقابتی یا به‌عبارت ساده‌تر تولید با قیمت تمام شده پایین محقق شود، صادرات خودروسازان از سال دوم به بعد عملی می‌شود. براین اساس انتظار آن است که خودروسازان داخلی و شرکایشان بتوانند در سال 1397 صادرات محصولات خود را عملیاتی کنند تا از این طریق تغییرات جدی تراز تجارت خارجی صنعت خودرو کشور صورت بگیرد.

نگاهی به یک دهه فعالیت صادراتی

نگاهی به آمار صادرات خودرو طی 10 سال گذشته نشان از روند نوسانی صادرات خودرو طی این مدت دارد. به‌طور دقیق‌تر، به‌دنبال افزایش 4/ 85 و 7/ 89 درصدی سال‌های 1385 و 1386، میزان صادرات در سال 1387 معادل 6/ 46 درصد کاهش داشته است. پس از آن به‌‌ترتیب رشد‌های 4/ 48 و 5/ 48 درصدی را در سال‌های 1388 و 1389 تجربه کرده است. در واقع بیشترین رشد صادرات در سال 1389 محقق شده است. اما پس از این سال یعنی از سال‌های 1390 به بعد باز هم شاهد روند نوسانی صادرات خودرو هستیم؛ به‌طوری‌که آمار صادرات خودرو در سال 1390 نسبت به 1389 افت 72 درصدی را نشان می‌دهد؛ اما به یکباره در سال 1391 با رشد 130 درصدی مواجه می‌شود. در سال 1392 نیز بازهم صدور خودروهای داخلی به بازارهای هدف کاهش 78 درصدی را تجربه می‌کند. تا اینکه به‌دنبال بهبود وضعیت خودروسازان بار دیگر آمار صادرات خودرو در سال 93 حدود 139 درصد رشد می‌کند. با این وجود آمار صادرات خودرو در سال 94 باز روندی کاهشی داشته؛ به‌طوری‌که با افت 6/ 14 درصدی مواجه می‌شود.در این میان، معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان تهران نیز چندی پیش با ارائه گزارشی در این زمینه به بررسی روند تغییرات ارزشی صادرات خودرو پرداخته است. براساس این گزارش، در 10 ماه سال جاری ارزش صادرات محصولات خودروسازان به بازارهای هدف 30 میلیون دلار بوده است. هر چند آمار 10 ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان از رشد 88 درصدی دارد، اما ارزش صادرات صورت‌گرفته در مقایسه با سال‌های گذشته رقم پایینی است.

به‌منظور روشن‌شدن هرچه بیشتر این موضوع به بررسی ارزش صادرات خودرو در یک دهه گذشته می‌پردازیم. بنا به آمار‌های ارائه شده در این زمینه ارزش صادرات محصولات خودروسازان در سال 85 بیش از 200 میلیون دلار بوده است که این رقم در سال 86 به بالاترین حد خود یعنی 454 میلیون دلار می‌رسد. بعد از رشد صادرات در سال 86، بار دیگر ارزش دلاری صادرات خودروسازان در سال 87 کاهش پیدا می‌کند و به بیش از 250 میلیون دلار می‌رسد. ارزش دلاری صادرات محصولات خودروسازان در سال 88 و 89 نیز افزایش پیدا می‌کند؛ به‌طوری‌که در سال 88 به رقم بیش از 300 میلیون دلار و سال 89 نیز به ارزش 400 میلیون دلار می‌رسد. با وجود این ارزش صادرات خودروسازان در سال 1390 کاهش پیدا می‌کند و به 150 میلیون دلار می‌رسد. بعد از افت قابل توجه ارزشی در این سال اما بار دیگر صادرات خودروسازان در سال 1391 به بالای 350 میلیون دلار می‌رسد. در سال 1392 اما بار دیگر ارزش صادرات خودروسازان افت کرد و به 80 میلیون دلار رسید. در سال 1393 با اندکی تغییر این ارزش به 100 میلیون دلار افزایش پیدا کرد، اما ارزش صادرات خودروسازان در سال 1394 به پایین‌ترین حد خود یعنی 23 میلیون دلار رسید.هرچند روند صادرات خودرو در این مدت نوسانی بوده است، اما برخلاف آن صادرات تولیدات بدنه، اتاق و قطعات خودرو طی چهار سال گذشته صعودی بوده؛ به‌نحوی‌که بیشترین رقم صادرات این تولیدات در سال 1394 برابر با 257 میلیون دلار بوده که 11 برابر صادرات خودرو است.

مرکز بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی در بخش دیگری از گزارش خود نسبت پوشش واردات توسط صادرات را بررسی کرده است. این نسبت معرف میزان پوشش واردات یک کالا توسط صادرات همان صنعت است که از تقسیم صادرات بر واردات به دست می‌آید. براساس این گزارش، نسبت پوشش واردات توسط صادرات در صنعت خودرو طی سال‌های اخیر روندی کاهشی داشته و از 4 درصد در سال 1392 به 3/ 1 درصد در سال 1394 کاهش یافته است که هر دو عامل کاهش صادرات و افزایش واردات در تنزل آن دخالت داشته است. این نسبت در 10 ماهه 1395 به 7/ 1 درصد افزایش و کمی بهبود یافته است. در این میان اما نسبت پوشش واردات توسط صادرات محصولات بدنه، اتاق و قطعات خودرو طی سال‌‌های گذشته با نوساناتی همراه بوده ولی روند عمومی مثبت و افزایشی بوده است.

در نهایت، بنا به این گزارش به‌رغم کانال‌های گوناگون اثرگذار صنعت خودرو بر اقتصاد کشور اما طی سال‌های گذشته اثرگذاری صنعت خودرو و قطعات در بخش تجارت کشور، کمرنگ بوده است. بر این ‌اساس اتکای صرف به بازار تقریبا انحصاری داخلی، عدم جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی معنادار با رویکرد توسعه صادرات، برخورداری از تعرفه‌های حمایتی وارداتی همراه با الزام کنترل‌های قیمتی از جمله چالش‌هایی است که موجب شده صنعت خودروی کشور جزو صنایع رقابتی نباشد و در نتیجه صادرات نیز روند موفقی را دنبال نکند.

الزامات صادرات در پساتحریم

هرچند صادرات خودروسازان در یک دهه گذشته به لحاظ تعدادی و ارزشی نوسانات جدی داشته است و از یک ثبات مشخص برخوردار نبوده است، اما کارشناسان مهم‌ترین دلیل در عدم تحقق برنامه صادراتی خودروسازان طی این سال‌ها را نبود زیرساخت‌های لازم برای تولید کیفی و رقابتی عنوان می‌کنند. به اعتقاد آنها از جمله عوامل اصلی اثرگذار بر صادرات خودرو و کاهش رونق بازارهای صادراتی، قیمت تمام شده بالا و افت کیفیت محصولات به‌دلیل قدیمی بودن پلت‌فرم‌ها بوده است. در این میان اما عدم‌ماندگاری بازارهای صادراتی به‌خصوص از دست دادن بازار خودروی عراق در سال‌های 94 و 95 اثر جدی در کاهش صدور خودرو کشور داشته است. با وجود این مسائل در شرایطی سیاست‌گذار صنعتی تصمیم دارد با در نظر گرفتن شرط 30 درصدی صادرات خودرو در قراردادهای جدید، آرمان خود درخصوص مثبت شدن تراز تجاری صنعت خودرو را محقق کند که به‌نظر می‌رسد در راستای رسیدن به این هدف چالش‌هایی پیش‌روی خودروسازان قرار دارد. با وجود این، کارشناسان دستیابی خودروسازان به صادرات محصولات تولید مشترک و مثبت شدن تراز تجاری خودروسازان داخلی را منوط به عملی شدن برخی الزامات می‌دانند. الزاماتی که مهم‌ترین اصل اساسی آن تولید رقابتی یا به‌عبارت ساده‌تر تولید با قیمت پایین است.

آن‌گونه که گفته می‌شود، بازارهای خودرو در جهان طبقه‌بندی و دسته‌بندی خاص خود را دارد؛ بنابراین هر شرکت خودروساز در یک بازار خاص به فعالیت می‌پردازد. از آنجا که ورود هر خودرو به یک بازار بستگی به میزان سرمایه‌گذاری شرکت، سوابق تولید و ارائه خدمات در آن منطقه دارد، بنابراین ایجاد بازارهای جدید توسط خودروسازان کار ساده‌ای نیست. وجود چنین عوامل و دسته‌بندی‌هایی است که موجب شده خودروسازان فرانسوی‌ برای بازگشت به بازار ایران در مقایسه با شرکت‌های دیگر عطش بیشتری داشته باشند؛ چراکه فرانسوی‌ها براساس سوابق گذشته و زیرساخت‌هایی که در ایران وجود داشت تمایل داشتند که بازار سنتی خود را بار دیگر به دست بیاورند. در این زمینه برخی از کارشناسان تاکید می‌کنند که پیش‌بینی اینکه خودروسازان ایرانی بتوانند محصولات خود را به هر کشور یا منطقه‌ای صادر کنند، چندان محتمل نیست چون خودروسازان با وجود آگاهی نسبت به دسته‌بندی‌ بازارها، شرایط ورود خود را مهیا می‌کنند. آنها معتقدند، خودروسازان در صورتی می‌توانند تولیدات پساتحریمی خود را به بازارهای صادراتی ارسال و برنامه‌های خود در این بخش را محقق کنند که تولیدات آنها منطبق با کلاس جهانی باشد و از همه مهم‌تر مولفه رقابتی بودن را رعایت کنند. درصورتی‌که تولید خودروهای به روز و جدید در ایران با قیمت تمام شده پایین صورت بگیرد؛ بنابراین نه‌تنها خودروسازان می‌توانند بازارهای بیشتری را کسب کنند بلکه شرکت‌های خارجی تمایل بیشتری برای ورود به ایران پیدا خواهند کرد.

در این زمینه بسیاری به تمایل خودروسازان بزرگ جهانی برای تولید در مکزیک اشاره می‌کنند. در این مورد حسن کریمی سنجری، کارشناس خودرو در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با بیان اینکه خودروسازان ایرانی به دلیل بازار کاذبی که به لطف حمایت‌های سنتی وزارت صنعت و تعرفه بالای واردات خودرو داشتند تنها توانستند یک بازار مراقبتی برای خود داشته باشند تا بازار رقابتی، می‌گوید: خودروسازان داخلی به غیر از ایران در جای دیگری خودروساز شناخته نمی‌شوند؛ بر همین اساس نباید انتظار داشت که آنها بتوانند صادرات خودرویی قابل‌توجهی داشته باشند. وی با بیان اینکه صادرات کنونی خودروسازان بیشتر از آنکه نشات گرفته از مزیت آنها در تولید باشد به‌دلیل مناسبات سیاسی بوده است، عنوان می‌کند: تولید در کلاس جهانی اولین اصل اساسی است که باید مدنظر قرار گیرد. بعد از آن باید ببینیم که قیمت تمام شده محصولات منتخب در قراردادهای جدید آیا شرایط رقابتی را در بازار صادراتی ایجاد می‌کند یا نه!

حسن کریمی سنجری با اشاره به اینکه مجموع عوامل اقتصادی در کشور بر تولید رقابتی و صادراتی اثرگذار است، می‌گوید: اگر مجموعه‌ای از شرایط برای تولید فراهم نباشد نه‌تنها در سال 97 بلکه در سال‌های بعدی نیز صادرات محصولات مشترک در قراردادهای پساتحریمی امکان پذیر نخواهد بود. وی تاکید دارد: خودروسازان باید همسو با پوشش نیاز داخل، محصولات خود را به بازارهای هدف صادر کنند و در این میان باید به‌ازای تولید هر سه دستگاه خودرو، یک دستگاه را صادر کنند.

برچسب ها

صادرات خودرو
مطالب مرتبط بیشتر
رشد ۲۳ درصدی صادرات سین‌کیانگ به پنج کشور آسیای مرکزی صادرات خودروی کره جنوبی به بالاترین سطح در ۸ سال گذشته رسید جنگ قیمت‌ها به نفع کدام کشور شد؟ چین چگونه بزرگ‌ترین صادر‌کننده خودرو شد؟ چین بزرگترین صادرکننده خودرو در دنیا شد چین بزرگ‌ترین صادر کننده خودرو در جهان چین بازار خودروی آفریقای جنوبی را به دست گرفت نیسان خودروهای الکتریکی ساخت چین را به بازارهای جهانی صادر می‌کند محصولات سایپا به زودی در بازارهای روسیه و بلاروس عرضه خواهد شد تارا در یک قدمی خیابان های روسیه مقدمات صادرات خودرو به روسیه و بلاروس انجام شد صادرات ۱۲۰ میلیون دلاری خودرو در نیمه اول سال خودروسازان چینی به دنبال جلب اعتماد اروپایی‌ها افزایش واردات خودرو و قطعات چینی به آلمان چین به بزرگترین صادرکننده خودرو در جهان تبدیل می‌شود بازار خودروی روسیه در دست چین رکوردزنی در رکود خودرو سایپا ۱۲۰ هزار خودرو به روسیه صادر می‌کند تامین ارز خودروسازان از صادرات خود تکذیب شد صادرات سالانه ۲۰ هزار دستگاه خودرو تارا به روسیه در دستور کار است صادرات خودروی ترکیه ۳۷۵ برابر ایران چین، یک گام تا رتبه نخست صادرکننده خودرو جهان رشد قابل توجه صادرات خودروهای چینی به جهان استمرار برنامه های فرامرزی سایپا حضور پرتوان سایپا در عرصه صادرات ژاپن، روسیه را تحریم کرد صادرات ۱۰۰۰ دستگاه کوییک و ساینا به کشور ونزوئلا افزایش فروش خوروهای چینی در قاره آفریقا جهش ۷۶ درصدی صادرات خودرو چین افزایش ۱۴ درصدی صادرات خودروی ترکیه ثبت اولین مازاد تجاری کره‌جنوبی در فروش خودرو چین بزرگترین صادرکننده خودرو شد تولید جدید ب ام و راهی بازارهای جهانی می‌شود صادرات خودروی اروپا سال گذشته رکورد زد آغاز صادرات نخستین خودروساز خصوصی ایران به عراق جهش بیش از ۸۰ درصدی صادرات خودروی چین از سرگیری صادرات خودروهای تجاری و خدمات مهندسی به ترکمنستان با محصولات فعلی خودرو نمی‌توان بازار عمان را دست گرفت خودروهای برقی پیشتاز چین مشخص شدند تفاهم نامه صادرات ایران خودرو با کشور عمان به امضا رسید امضای تفاهم صادرات خودرو از ایران به عمان امضای تفاهم صادرات خودرو از ایران به عمان قرارداد صادرات سه خودرو به روسیه و بلاروس منعقد شد ۴۵ هزار محصول سایپا راهی روسیه و بلاروس می‌شوند ۴۰ هزار دستگاه خودروی ایرانی در راه سنگال تولید و صادرات خودروی تایلند بر مدار صعود سایپا ۴۵ هزار دستگاه خودرو به روسیه صادر می کند صنعت خودروی مکزیک شتاب گرفت افزایش محبوبیت خودورهای چینی در بازارهای جهانی صادرات قطعات خودرو در سال ۱۴۰۴ به ۶ میلیارد دلار می رسد ممانعت از تولید اتوبوس‌ برقی ایرانی با وجود صادرات صادرات خودرو محور تجارت ایران با غرب آفریقا ایران آماده شروع صادرات خودرو به روسیه است خیز بلند برای مقاصد جدید صادراتی سایپا تمرکز روی بازارهای صادراتی، هدف گروه سایپا است «شامخ» خودرو در مرز رکود کدام کشورها بزرگ‌ترین صادر کنندگان خودروی جهان هستند؟ ازسرگیری صادرات ایران خودرو به ونزوئلا پس از هشت سال قرارداد صادرات محصولات گروه سایپا به بلاروس و روسیه امضا شد ورود اولین محموله صادراتی سایپا به ونزوئلا ایران‌خودرو صادرات دوهزار دستگاه خودرو به روسیه را استارت زد ۲۰ میلیارد دلار صادرات خودروی ترکیه به اتحادیه اروپا رشد ۱۰۰ درصدی صادرات خودروهای الکتریکی چین توسعه صادرات با رویکرد صادرات اقتصادی نقش پررنگ همراه خودرو در حوزه صادرات دست پُر کوییک در بازار خودرو گفتگو برای صادرات خودروهای ایرانی به روسیه روس‌ها سوار بر خودروی ایرانی راه تازه سایپا فراتر از مرزها دستیابی کشور به بازارهای صادراتی خودرو اتفاق می افتد امضای قرارداد ۳۰۰ میلیون دلاری با مسکو ارسال دومین محموله صادراتی تارا اتوماتیک به ارمنستان آغاز صادرات محصولات ایران‌خودرو به ونزوئلا شرط ایران برای صادرات خودرو به ونزوئلا خودروهای چینی بازار آسیای مرکزی را فتح کردند ارسال اولین محموله صادراتی سایپا به ونزوئلا برنامه صادرات ۵۰ میلیون دلاری سایپا تا پایان سال شعار سایپا بهترین کیفیت با بهترین سازنده صادرات ۳۵۰۰ دستگاه محصولات ایران‌خودرو به آذربایجان کیفیت رمز بقای زنجیره تامین و خودروسازی خودروهای ایرانی وارد بازار آفریقا می‌شوند؟ «ال نود» با قطعات‌ بومی ساخته می‌شود آغاز صادرات خودروی ایرانی به ارمنستان بازار خودرو در تعلیق رشد صادرات خودرو از مسیر احیای سایت‌های خارجی صادرات نخستین محموله تارا و دنا به ارمنستان آغاز صادرات خودرو از سال ۱۴۰۲ اروپا مقصد محبوب خودروهای برقی چینی برنامه بلندمدت ایران خودرو برای حضور در بازار روسیه بازارهای خارجی را به راحتی واگذار نکنیم صادرات خودرو و قطعات یدکی در دستورکار شرکت‌های خودرویی ایران در مسکو تارا، رانا و دنا بیش‌ترین شانس ورود به بازار روسیه را دارند مهره توانمند ایران خودرو برای بازار داخلی و صادرات روند ادامه‌دار صادرات ۶۰ درصدی جهانی خودروهای الکتریکی چین امسال ۱۵ هزار دستگاه خودرو صادر می‌کنیم صادرات اولین محموله تسلا از چین تصویب کلیات طرح واردات خودرو فقط به نفع خودروسازان داخلی است واردات در برابر صادرات خودرو، انحصار در انحصار است بررسی چالش اصلی واردات خودرو در ازای صادرات معبر واردات خودرو باریک تر شد صادرات ۱۴ میلیون دلاری گروه خودروسازی سایپا رکورد شکنی صادرات بهران در سال ۱۴۰۰ افزایش تولید و ارتقای کیفیت محصولات، محور برنامه های ایران‌خودرو خودروهایی که با پول خرید سمند می‌توان وارد کرد خودروهای ایرانی در راه مسکو بهمن موتور؛ قطب سوم خودروسازی با اهداف صادراتی صادرات ۳۰ میلیارد دلار قطعه و خودرو از ترکیه انحراف از برنامه صادرات خودرو صادرات سمند به روسیه متوقف شد سایپا صادرکننده نمونه صنعت خودرو شد تامین نیاز خودروی بازار گینه کوناکری با محصولات ایران‌خودرو صادرات خودروهای ایرانی به آفریقا واردات در ازای صادرات؛ با کدام خودروها؟ ‌مسیر صادرات خودرو به سوریه بازگشایی می‌شود؟ دومینوی صادرات صوری‌، این بار در خودرو ایران ۱۴۰۰ دستگاه خودرو به آذربایجان صادر می‌کند صادرات ۵۸.۴ میلیون دلار خودرو و لوازم یدکی در هفت ماه فرجام واردات خودرو با «شروط صادراتی» مشکلات ارزی سوریه دلیل ممنوعیت واردات خودرو به این کشور است مجلس مجوز واردات خودرو به ازای صادرات آن را صادر کرد تشویق سوریه به واردات مجدد خودرو ایرانی از طریق تهاتر محدودیت واردات خودرو به سوریه برای همه کشورهاست صادرات ضعیف خودرو و رویای صمت صعود قیمت به بازار خودرو بازگشت؟ آمادگی ایران خودرو برای صادرات محصولات سواری و تجاری به ترکمنستان صحبت از صادرات، طرح واردات را به حاشیه می‌برد صحبت از صادرات و واردات خودرو بازار را ملتهب می کند تدوین برنامه صادرات خودرو تا دو هفته دیگر به پایان می‌رسد سیگنال وارداتی به خودروسازان؟ قرار نیست با مصوبه واردات خودروی خارجی مجلس اتفاقی بیفتد خودروهای سنگین داخلی در صورت تامین منابع مالی توان رقابت با تولیدات روز دنیا را دارند جزییات واردات خودرو اعلام شد رشد دو هزار برابری صادرات تا ۱۴۰۴؟ حلقه مفقوده برنامه صادرات یک میلیون خودرو واردات خودرو انحصاری می‌شود؟ طرح تولید و صادرات محصولات ایران خودرو به سوریه ابلاغ شد تارا؛ کلید توسعه صادرات ایران خودرو تکرار موفقیت چری در صادرات به عنوان برترین صادر کننده خودرو سفیر ایران در روسیه: محصولات ایران خودرو قابلیت عرضه به بازارهای جهانی را دارد واردات خودرو در ازای صادرات افت ۶۰ درصدی صادرات خودروسازان صادرات خودرو با وجود کمبود در بازار؛ الزام استانداردهای ۸۵ گانه برداشته شد! خودروسازان خصوصی باید نگاه صادراتی داشته باشند به فکر صادرات خودروی "تارا" باشید سبد محصولات سایپا متنوع شده است سایپا هنوز خودرویی به آفریقا صادر نکرده است سال گذشته ایران چه خودروهایی را به کدام کشورها صادر کرد؟ افزایش کیفیت خودرو راه صادرات را باز می‌کند افت ۲۲ درصدی صادرات خودرو سقوط ۲.۹ درصدی صادرات خودروی چین در ۲۰۲۰ دیپلماسی ایرانی برای توسعه صادرات خودرو ضرورت افزایش حضور خودروسازان در بازار عراق و سوریه صادرات ۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو در سال آینده دنا پلاس قابلیت صادرات به کشورهای CIS را دارد معمای صادرات خودرو به اسپانیا چرا خودروهای ایرانی در خارج مشتری دارند؟ فروش۵.۷ میلیون دلار خودروی ایرانی به ۹ کشور خودروسازان چینی در تکاپوی حضوری قدرتمند در بازار اروپا و آمریکا تسلا خودروهای ساخت چین را به اروپا صادر می‌کند بزرگترین صادرکنندگان خودروهای الکتریکی در جهان ۱۴.۵ میلیارد دلار صادرات خودرو در شش ماهه نخست اولین خودرو الکتریکی چینی که به آلمان صادر شد را بشناسید بزرگترین صادرکنندگان خودرو کدام کشورها هستند؟ راز پیشرفت چین در صنعت خودروسازی مشکلی در صاردات خودرو وجود ندارد تعرفه بر صادرات خودرو اروپا روی میز ترامپ تحریم‌ها جلودار مدیران جدید سایپا نیست استارت و دینام ایرانی در راه روسیه افت‌و‌خیز قیمت خودروهای صادراتی ۹۷ افت صادرات خودرو و قطعه در سال ۹۷ قیمت‌گذاری و ایجاد فضای کسب‌و‌کار از اصلی‌ترین چالش‌های صنعت خودرو چین صادرات خودروی دست دوم را آزاد کرد ایران پراید را با چه قیمتی صادر می‌کند؟ کاهش صادرات خودروی ترکیه شبکه حمل و نقل فرودگاه داکار با محصولات ایران خودرو نو نوارشد کدام شرکت بزرگترین صادرکننده خودرو به آمریکاست؟ کاهش ۲۰ درصدی صادرات خودرو تاثیر تعرفه‌ها بر صادرات خودروی چین زنجیر تحریم به پای صادرات خودرو صادرات محصولات مشترک ایران و آذربایجان به منطقه اوراسیا سرباز جدید ام‌وی‌ام چیست؟ برنامه های صادراتی گروه خودرو سازی سایپا خودروهای ساخت مشترک ایران و آذربایجان به روسیه صادر می شود صادرات صنایع خودرو سازی ترکیه در نه ماه گذشته به ۲۳.۴ میلیارد دلار رسید رشد ۵۰۰ درصدی صادرات خودرو در ۴ ماه نخست امسال به‌دلیل تحریم‌های آمریکا، واردات خودرو از ایران را متوقف کردیم ۲۲ هزار دستگاه خودرو سواری به خارج صادر شد صادرات خودرو ایران از واردات پیشی گرفت صادرات دو خودروی بنز قاچاق دست‌انداز تحریمی صادرات صادرات ۱۰ خودرو سواری بنز قاچاق تحریم شرکای خارجی با تبدیل ایران به پایگاه تولید و صادرات خودرو محقق می شود رشد ۱۴۰ درصدی صادرات خودرو با وجود کاهش تولید صادرات خودروسازی ترکیه به ۱۶.۵ میلیارد دلار رسید صادرات قطعات خودرو ۶۶ درصد کاهش یافت خودرو رانا به ۲۴ کشور صادر می شود صادرات ۶ هزار دستگاه محصولات ایران خودرو به عراق صادرات خودرو کره جنوبی هشت درصد کاهش یافت ایران هاب صادرات هاوال به کشورهای منطقه می شود هدفگذاری صادرات ۱۰ هزار دستگاه خودرو پسابرجامی در سال ۹۷ ورود خودروهای صادراتی بلامانع شد مدنی:صنعت خودرو بی‌حساب و کتاب اداره می شود اولین محموله صادراتی شرکت سایپا به افغانستان ارسال شد میانگین قیمت هر خودرو سواری صادراتی ایران اعلام شد دو محرک صادراتی خودرو هزینه کرد مشوق های صادراتی صنعت خودرو در تحقیق و توسعه صادرات ۳۰۰ دستگاه پژو پارس اتوماتیک به عراق دنا پلاس به ناوگان پلیس سنگال پیوست عرضه محصولات جدید ایران خودرو در بازار عراق صادرات ایران خودرو از مرز ۲۰۰ هزار دستگاه گذشت تغییر راهبرد ایران خودرو به سمت صادرات سودآور صادرات سایپا به آذربایجان آغاز شد امضای ۸سند همکاری با بلاروس برای تولید خودرو و صادرات دارو صادرات ۱۰۰۰ دستگاه دنا و دناپلاس به بلاروس افزایش صادرات خودروسازان در دستور کار آمادگی ایران برای تولید و صادرات خودرو و تراکتور در سنگال قیمت صادراتی تندر، ۱۰ میلیون تومان اعلام شد صادرات خودرو از ترکیه ۱۹.۵ درصد افزایش یافت ایران ۳ دستگاه پژو ۲۰۰۸ به فرانسه صادر کرد کاهش ۱۹.۱۵ درصدی صادرات خودرو سواری سومین محموله صادراتی سایپا به لبنان ارسال شد رویای صادرات یک میلیون خودرو ورود اولین محموله خودرو ایرانی به ارمنستان قطب‌نمای کره‌ای صادرات خودرو تداوم افت صادرات خودروسازان پراید صادراتی ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است صادرات ایران خودرو با قطعات آپشن رونق می گیرد ایران بارانداز صادرات خودرو می‌شود سایپا در صادرات خودرو موفق عمل کرده است دست خالی خودروسازان ایرانی از بازار افغانستان ایران خودروساز نیست افزایش ۳۰ درصدی صادرات خودروی روسیه رویکرد هوشمندانه ایران خودرو در حوزه صادرات یک بام و دو هوای صادرات خودرو افت صادرات در پنج ماه نخست سال نگرش جدید در توسعه بازارهای صادراتی ایران خودرو توسعه محصولات ایران خودرو در بازار قزاقستان سهم محصولات سایپا در عراق بیشتر می شود سایپا با سهم ۶۲درصدی، پیشتاز در عرصه صادرات خودرو سواری افزایش صادرات قطعات گروه سایپا به بازارهای اروپایی و آسیایی پتانسیل خارجی جذب خودروهای پسابرجامی پیش‌بینی رونق صادرات خودرو با تولید محصولات مشارکتی تیشه به ریشه صادرات خودرو صادرات خودرو باید به ۱۵ میلیارد دلار برسد مقصد بهینه خودروهای پسابرجامی برنامه صادرات محصول ایران خودرو به کشورهای همسود تلاش برای صادرات خودروهای لوکس قاچاق ادامه دارد ۵۰۰ دستگاه خودروی نیمه سنگین از قم به عراق صادر می‌شود الزامات حضور در بازار جهانی گزارش ویدئویی از صادرات اولین محموله تولیدخودروهای نیمه سنگین به کشور عراق صادرات اولین محموله تولید خودروهای نیمه سنگین به کشور عراق استقبال ازخودرو ایرانی وزیر جدید و چالش صادرات خودرو صادرات خودرو برای بازار سنجی هدف‌گذاری برای رشد صادرات خودرو صادرات خودرو مکزیک به آمریکا به سطحی بی‌سابقه رسید برنامه ریزی برای کسب ۳۰درصد بازار خودرو عراق ارمنستانی ها ۴۰۰۰ خودرو ایرانی خریدند تمرکز خودروسازی ژاپن بر صادرات راه پر پیچ و خم تحقق رشد صادرات حذف بند «صادرات» از ضوابط واردات خودرو صادرات مجدد خودرو‌های قاچاق در دستور کار است هدف‌گذاری صادرات ۲.۲ میلیارد دلاری خودرو صادرات، حلقه مفقوده کاهش قیمت خودرو جذابیت راه حل تحقق اهداف صادراتی افزایش صادرات ایران‌خودرو به بازارهای منطقه نخستین محموله از محصولات گروه سایپا به گینه بارگیری و ارسال شد هفت‌خوان صادرات خودرویی هیوندای و کیا در صدر صادرکنندگان خودرو به ایران چرا خودروهای صادراتی ارزان‌ترند؟ فاصله بین اهداف و واقعیت‌های صنعت خودرو! سهم سایپا از صادرات خودرو کشور افزایش یافت علت کم‌توانی صنعت خودرو در صادرات محصولات ایران خودرو وارد کردستان عراق می شود سمند به سبد تولیدات ایران خودرو در اسکندریه اضافه شد خروج از کمای صادراتی با مشارکت‌های خارجی؟ مونتاژ خودرو با هدف صادرات صورت گیرد صادرات خودرو خارجی با برند اصلی از ایران مزیت در واردات؛ مشکل در صادرات خودروهای لوکس قاچاق یا صادر می‌شوند یا منهدم امید به صادرات با خودروهای جدید شرط صادراتی شدن خودروهای پسابرجامی شرایط جدید صادرات خودرو دنا به بازار عراق رضایت مردم منطقه از خودرو‌های ایرانی ۱۰۰ میلیون دلار خودرو و قطعات از کشور صادر شد صادرات یک چهارم خودروهای تجاری تولیدی تراز تجاری مثبت ۲۸۸ میلیون دلار شد صادرات ۲۵ میلیون دلاری خودرو در سال ۹۵ اما و اگرهای صادرات یک میلیون دستگاه خودرو تا سال ۱۴۰۴ صادرات یک میلیون خودرو تا سال ۱۴۰۴ محقق می شود؟ صادرات ایران خودرو رونق گرفت صادرات خودرو مکزیک به آمریکا ۱۱ درصد افزایش یافت حضور در بازارهای صادراتی با خدمات پس از فروش استاندارد قیمت برخی خودروهای سواری در عراق صادرات نخستین محموله تجهیزات خط تولید ایران خودرو به الجزایر نیجریه گزینه ایران خودرو برای توسعه بازار آفریقا نفوذ ایران به بازارهای صادراتی با حربه چین ایران خودروهای لوکس مصادره ای را صادر می‌کند تلاش بیشتر برای افزایش صادرات ایران پایگاهی برای صادرات خودرو به کشورهای عربی آغاز صادرات اولین محصول مشترک سایپا با شرکای خارجی به کشور عراق صادرات خودروهای ایرانی با تعرفه ترجیحی به لبنان رفع محدودیت‌های واردات با هدف صادرات هدف‌گذاری سایپا برای صادرات ۳۴ هزار خودرو در امسال صادرات ۱۵۰۰ دستگاه از محصولات سایپا به عراق خودروهای لوکس قاچاق همچنان در دو راهی صادر شدن و امحاء ایران خودرو صادرکننده نمونه کشور شد سایپا با سهم ۶۰ درصدی ، پیشتاز صادرات خودرو کشور هدف‌گذاری صادرات خودرو در سال ۹۵ محقق می‌شود؟ تامین بازار داخل یا صادرات؟ صادرات بیش از ۳۰۰ دستگاه دنا به الجزایر نشست ویژه گمرک با خودروسازان برای افزایش صادرات خودرو نشست ویژه گمرک با خودروسازان برای افزایش صادرات خودرو تولید و صادرات محور اولویت ماست راه اندازی اولین مرکز عرضه محصولات سایپا در لبنان تمرکز بر تولید خودروهای اتوماتیک مقصد اصلی صادرات پراید کدام کشور است؟ سایپا نیازهای خودرویی عراق را تامین می‌کند ایجاد پایگاه صادراتی خودرو در شمال غرب ایران «پنالتی» صادرات خودروسازان به نفع توازن ارزی مهلت صادرات خودروهای لوکس قاچاق تا آذرماه درخواست سوریه برای خرید ۳۰ هزار خودرو ایرانی صادرات خودرو در اغما رشد ترانزیت خارجی خودرو از بندر آبادان واکنش رییس انجمن واردکنندگان خودرو به معدوم کردن ۱۳ بنز و پورشه قاچاق هزینه صادرات مجدد ۱۳ خودروی لوکس قاچاق از قیمت آنها بیشتر می‌شود تیبا و دنا به آلمان صادر شد جزئیات درخواست بیمه ۱۰۰ میلیون دلاری یکی از خودروسازان ریسک صادرات خودروسازان بیمه می‌شود؟ کاهش صادرات خودروهای کره‌ای درخواست ۱۰۰ میلیون دلاری خودروسازان برای بیمه صادرات خودرو آغاز صادرات خودروهای ایرانی به غرب آفریقا ۵۰۰ میلیون دلار صادرات خودرو محقق می شود؟ اما و اگرهای صادرات خودرو ایران الزامات رشد ۸ درصدی در حوزه صادرات پرش اسب جاده مخصوص از موانع تولید سایپا در آفریقا کشورگشایی می کند صادرات خودرو به عراق متوقف شد چرخ ایران‌خودرو بر محور توسعه صادرات می‌چرخد چرا برنامه صادراتی خودروسازان محقق نمی‌شود؟ بازار داغ فروش پراید کارکرده در عراق چالش سیاسی صادرات خودرو حضور محصولات سایپا در خیابان های بیروت صادرات به اروپا باورپذیر است تولید خودروهای کاربردی با تغییر ماهیت پیش‌بینی صادرات خودرو در سال ۹۵ کشورهای عرب مقصد نهایی نیستند صادرات پراید راست فرمان به پاکستان سایت های خارجی از خواب بیدار می‌شوند آریو سایپا رکوردار متقاضی در نمایشگاه بصره بلاروس مسیر ورود خودروهای ایرانی به بازار روسیه صادرات خودرو ۲ برابر می‌شود صدور گواهینامه بین‌المللی برای خودروهای صادراتی ۱۷۷میلیون دلار خودرو و قطعات در سال ۹۴ صادر شد تازه ترین اخبار از حوزه صادرات ایران خودرو دست‌انداز جدید عراق برای خودروسازان ایرانی تیبا پرفروش‌ترین خودرو عراق شد صادرات پژوهای ایرانی به ترکیه؟ دیدگاه صادراتی ایران در صنعت خودرو وعده صادرات خودروهای ایرانی به کشورهای منطقه در قرارداد جدید با پژو استقرار خودروهای تجاری در پایگاه صادراتی صادرات ۳۰ درصدی خودرو، واقعیت یا رویا؟ ایران‌خودرو در آینده به نیجریه و تونس می‌رود ترسیم سند توسعه صادرات در صنعت خودرو پرش خودرو از موانع ارزی با صادرات محوری اقتصاد مقاومتی یعنی پویا بودن در عرصه های صادراتی و نفوذ به بازارهای بین المللی بخت خودروسازان ایرانی با بازارهای تازه باز می‌شود دیپلماسی صادرات خودرویی با گفتمان سیاسی گذر از دروازه WTO با سیاست‌های غیرتعرفه‌ای سهم صادراتی خودروسازان در بازارهای هدف توسعه صادرات با تبدیل صنعت خودرو به « صنعتی نوین» لزوم ورود مدیر خارجی برای صادرات خودرو افزایش دو برابری صادرات خودرو در ۸ماه با وجود کاهش توان خرید داخلی نخستین محموله وانت آریسان به عراق صادر شد به زودی ایران خودرو در تونس نمایندگی فروش محصولات خود را دایر خواهد کرد تحویل سری جدید محصولات ایران خودرو دیزل به کشور عراق و انعقاد قرارداد جدید صادراتی رشد ۱۰ ‌برابری تولید تیبا در عراق صادرات تنها راه نجات خودرو سازی است صادرات خودرو و نقش آن بر اقتصاد کلان کشور بازار مثبت خودرو ایران در افغانستان صادرات حدود ۱۶ هزار دستگاه خودرو در نیمه نخست سال نیمی از برنامه صادرات خودرو در سال جاری محقق شد کدام کشورها مقصد خودروهای صادراتی ایران هستند عرب‌ها، مالک بیشترین خودروهای لوکس خاورمیانه صادرات خودرو امسال به دوبرابر افزایش می یابد مبادله بانکی، گره ورود خودروسازان ایرانی به شمال افریقا شرط صادرات ۳۰درصدی در امضای قراردادهای خارجی را شنیده‌ایم دلارهای گران، مزیت صادرات خودرو به بازارهای خارجی رکورد صادرات تیبا به عراق شکسته شد افزایش صادرات خودروسازان خارجی از هند عراقی‌ها بزرگترین مشتری خارجی پژو پارس خودرو در تعقیب نفت راه‌اندازی نشان مستقل برای توفیق در صادرات خودرو صادرات پراید با قیمت ۱۷ میلیون تومان عبور خودروهای ایرانی از پیچ رضایت خارجی‌ها فراز و فرود صادرات خودرو افت صادرات خودرو به عراق آینده مبهم صادرات خودرو صادرات بیش از ۶ میلیون دلاری خودرو و لوازم یدکی
برگشت به بالا